18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TERIFIANT, ZDREANTA A PARADIT O SARCINA – Deputata PSD Andreea Cosma a depus plangere penala impotriva procurorului Mircea Negulescu pentru ca a pierdut un copil in timp ce o cerceta abuziv. Lui Negulescu i se cer daune de 1,5 milioane euro pentru prejudiciile cauzate prin represiune nedereapta si prin distrugerea activitatii notariale a BNP Andreea Cosma, caruia i-a confiscat intreaga arhiva (Plangerea)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

29 January 2018 20:55
Vizualizari: 9149

Deputata Andreea Cosma (foto) a depus luni, 29 ianuarie 2018, la PICCJ o plangere penala impotriva celebrului procuror Mircea Negulescu, zis "Portocala" sau "procurorul zdreanta". Acuzatiile: sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, cercetare abuziva, represiune nedreapta si abuz in serviciu.


Andreea Cosma s-a indreptat si impotriva a patru ofiteri si subofiteri de politie judiciara din cadrul IPJ Prahova, constituindu-se in acelasi timp parte civila cu suma de 1,5 milioane de euro. In plangerea adresata Procurorului General Augustin Lazar, deputata arata ca dupa ce "Portocala" i-a facut dosare penale si a cercetat-o abuziv, un alt procuror a dispus clasarea, dovedindu-se astfel ca este nevinovata. Pe de alta parte, Andreea Cosma dezvaluie un aspect terifiant. Mai exact, ea acuza ca a pierdut o sarcina din cauza procedurilor abuzive pe care Negulescu le-a folosit impotriva ei.
Deputata arata in plangere ca Portocala a amenintat mai multe persoane si le-a determinat sa faca declaratii mincinoase impotriva ei, asa cum rezulta din marturia depusa de unii dintre acestia la Inalta Curte: A fost amenintata, impreuna cu Razvan Alexe, sa accepte sa faca declaratii intr-un anume mod in dosarul care privea familia Cosma si, concomitent, sa acceptam ca am fost prezenti la derularea unor situatii de fapt (nereale) sens in care am dat declaratii de martor cu identitate protejata”.
Andreea Cosma sustine ca reaua credinta a lui Negulescu si inexistenta vreunei fapte penale rezulta din cuprinsul ordonantei prin care s-a dispus clasarea cu privire la toate faptele pretins savarsite de ea, solutie dispusa de un alt procuror.
Deputata demonstreaza in plangerea facuta impotriva lui Portocala ca inainte ca acesta sa ii faca dosare in mod abuziv  si sa ii confiste arhiva de la BNP Andreea Cosma, veniturile din activitatea notariala erau “in valoare foarte mare”, iar dupa ce s-a pus in miscare urmarirea penala impotriva ei si s-a mediatizat cazul, veniturile s-au diminuat drastic, motiv pentru care cere 500.000 de euro daune materiale.
In ceea ce priveste prejudiciul moral, pe care il estimeaza la 1 milion de euro, Andreea Cosma arata ca:Este determinat de suferinta morala ce mi-a fost cauzata de procedurile abuzive ce au fost declansate impotriva mea. Acestea mi-au cauzat un disconfort psihic major si au condus inclusiv la pierderea sarcinii. Am ratat astfel sansa de a mai avea un copil, iar copilul meu sansa de a avea un frate/sora care sa ii fie sprijin in viata, avand in vedere varsta mea”.


Prezentam in continuare cele mai importante fragmente din plangerea depusa de Andreea Cosma la PICCJ impotriva procurorului Mircea Negulescu, pe care o atasam integral la finalul articolului:

Scopul urmarit la punerea in miscare a actiunii penale a fost in mod cert acela de a verifica actele notariale ridicate cu acea ocazie, din care sa identifice presupuse fapte penale ale altor persoane, iar nu in ceea ce ma priveste, respectiv clientii notariatului meu. (…)

Fara a exista vreo suspiciune rezonabila sau vreun motiv identificat pentru a se dispune inceperea urmaririi penale ori vreo masura preventiva, dupa 6 luni de la inceperea urmaririi penale in ceea ce ma priveste, a dispus impotriva mea masura preventiva a controlului judiciar. Aceasta masura m-a impiedicat sa ies din tara, a impiedicat-o pe fiica mea sa isi vada tatal, care era cetatean strain si locuia in strainatate. (…)

Caracterul profund abuziv al cercetarii derulate impotriva mea rezulta din imprejurarile concrete ale cauzei, dar si din declaratiile martorilor care au sustinut ca in acea perioada procurorul Negulescu incerca sa imi faca dosare atat mie, cat si familiei mele. Acest lucru rezulta si din declaratia martorei..., data in fata ICCJ la 09.10.2017, in care aceasta declara ca procurorul Negulescu i-a transmis ca: 'Ii va lua (in sensul de a-i aresta) pe toti, pe Andreiuta, pe Vladut si l-a indicat cu trimiterea 'marele om' pe numitul Cosma Mircea'.
Aceasta mai declara si ca 'a fost amenintata, impreuna cu Razvan Alexe, sa accepte sa faca declaratii intr-un anume mod in dosarul care privea familia Cosma si, concomitent, sa acceptam ca am fost prezenti la derularea unor situatii de fapt (nereale) sens in care am dat declaratii de martor cu identitate protejata'
. (…)

In acelasi sens este si declaratia publica a unui denuntator utilizat de procurorul Negulescu, care a sustinut ca: 'Domnul procuror Negulescu povestea melodios ca gata, l-am arestat pe Razvan Alexe, sunt cu o gheara bagat in Vlad Cosma, ma catar pana la Mircea Cosma si de acolo mai am un pas si sar in patul pisicii, pisica fiind Andreea Cosma'. (…)

Modalitatea total absurda in care a procedat procurorul Mircea Negulescu, care a pus in miscarea actiunea penala impotriva mea si a dispus control judiciar este de natura a intruni elementele constitutive ale infractiunii de represiune nedreapta. De altfel, reaua credinta si inexistenta vreunei fapte penale rezulta din cuprinsul ordonantei prin care s-a dispus clasarea cu privire la toate faptele pretins savarsite de mine si care au determinat punerea in miscare a actiunii penale si a controlului judiciar, solutie dispusa de un alt procuror.

Modalitatea in care a inteles sa imi perchezitioneze sediul profesional si sa imi ridice toate actele notariale semnate de mine pe parcursul exercitarii profesiei, fara legatura cu faptele pentru care se pusese in miscare actiunea penala si se emisese mandatul de perchezitie, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de sustragere sau distrugere de inscrisuri.

Fapta de a ticlui probe pentru a sustine acuzatiile pentru care a solicitat mandatul de perchezitie de la judecator intruneste elementele constitutive ale infractiunii de cercetare abuziva.

Fapta de a nesocoti cu intentie dovedita de scopul urmarit, (acela de a ridica actele mele notariale) dispozitiile legale ce guverneaza efectuarea cercetarii penale: punerea in miscare a actiunii penale, efectuarea perchezitiei, instituirea controlului judiciar, ridicarea documentelor, cele care guverneaza derularea activitatii notariale sau modalitatea de depozitare/pastrare a actelor notariale, astfel cum le-am indicat anterior, provocandu-mi un prejudiciu atat material (pierderea clientelei) cat si moral (afectarea psihica grava a mea cat si a copilului pe care il aveam in intretinere, ca parinte unic) intruneste elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu. (…)

In cauza, ma constitui parte civila cu suma de 1,5 milioane de euro, cu urmatoarea configuratie:

-500.000 euro daune materiale

-1.000.000 euro daune morale

Referitor la daunele materiale solicitate:

In perioada anterioara derularii activitatii penale impotriva mea, veniturile mele din activitatea notariala erau in valoare foarte mare. Dupa ce s-a pus in miscare urmarirea penala impotriva mea si s-a mediatizat cazul meu, veniturile s-au diminuat drastic. Aceasta deoarece orice persoana alege sa se adreseze unui alt notar in astfel de situatii.

Referitor la daunele morale solicitate

Prejudiciul moral suferit, pe care il estimez la 1.000.000 euro, este determinat de suferinta morala ce mi-a fost cauzata de procedurile abuzive ce au fost declansate impotriva mea. Acestea mi-au cauzat un disconfort psihic major si au condus inclusiv la pierderea sarcinii (eram insarcinata la data la care s-a pus in miscare actiunea penala). Am ratat astfel sansa de a-mi intemeia o noua familie, am traumatizat copilul, caruia deja ii spusesem ca va avea un frate sau o sora. Am ratat astfel sansa de a mai avea un copil, iar copilul meu sansa de a avea un frate/sora care sa ii fie sprijin in viata, avand in vedere varsta mea. (…)

Ma trezeam in fiecare dimineata la ora 6, de teama ca vor intra din nou mascatii peste mine, ca imi va ramane copilul singur si ca poate si impotriva mamei mele se va inventa un dosar, astfel ca fiica mea va ajunge la orfelinat. (…)

Nici pana in prezent nu mi-am recapatat clientela, deoarece si in prezent numele meu apare la orice cautare pe internet ca sunt implicata in dosare penale, deoarece nimeni nu a facut publica solutia in ceea ce ma priveste si nimeni nu cunoaste ca in privinta faptelor mele s-a dispus clasarea”.


*Cititi aici integral plangerea Andreei Cosma

Comentarii

# DODI date 29 January 2018 22:16 +21

Portocală nu a distrus numai o sarcină. El a avut sarcini de a distruge vieți, cariere, destine. Și a făcut acest lucru împrreună cu alții. Nu o putea face singur. Drept dovadă că nici în prezent nu este mișcat. Teama multora este majoră, pentru că acest individ, care nu are caracter, nu îi pasă pe cine va mai distruge în continuare. Chiar dacă respectivii se pot numi luluța, ciolanis, etc. Negulescu joacă în prezent pe sârmă. El poate să îl urmeze pe Codruț Marta. Așa că este de așteptat. Deocamdată nici una din părți nu îndrăznește să facă primul pas. Așa face și CSM. Amânări...

# abis date 29 January 2018 22:43 +4

Toti cei care au fost cercetati abuziv de procurori si carora le-au fost puse cuvinte in gura, prin diferite metode abuzive, sa faca plangeri impotriva lor! Ii doresc succes dnei Deputat PSD Andreea Cosma!

# Gabriel Nițulescu date 30 January 2018 10:51 +2

Și dacă facem plângeri penale împotriva lor se întâmplă ceva? Eu am făcut împotriva lui Carmen Rusu și Papici Lucian și li s-a dat NUP. Se apară între ei, indiferent de câte probe aduci și de cât de întemeiată este plângerea.

# Tudorelll date 30 January 2018 13:59 +1

Adevarat graiesti Gabriel Nitulescu, ei se apara intre ei, de aceea plangerile impotriva magistratilor abuzivi trebuiesc depuse la instanta CURTII CU JURATI, care sa judece pe magistrati. Este necesara infintarea a unei CURTI de JURATI, iar oameni cu studii superioare si medi, alesi la intamplare din societate, din orice domeniu de activitate, sa dea verdictul in cazul daca magistratul ce a judecat sau a emis urmarirea penala fara probe fata de o persoana nevinovata. Numai asa putem avea o justitie dreapta ...cel putin mai dreapta decat ce este acum.

# santinela date 30 January 2018 08:00 +3

Dar CSM-ul,sectia pentru procurori(adica nulitatile din CSM) dorm pe ei si cica analizeaza " dovezile".Se pare(dupa mintea lor creata) ca in cazul Portocala dovezile lipsesc cu desavirsire si pitifelnicul asta s-a comportat ireprosabil in cariera,nu a masluit dosare si probe !

# şişu date 30 January 2018 08:55 +1

:o Punem pariu ca plingerea se va clasa?Taica Corega va scoate Portocala mai alb mai curat mai imaculat!

# Evul Mediu date 30 January 2018 10:40 +1

Trist dar aici am involuat ca natiune. Mai ieri am vazut toti la tv o femeie insarcinata trantita la pamant de mascati. Incepem sa ne obisnuim. Strada nu percuteaza la probleme ce vizeaza drepturi "minore" ca acela la viata si integritate fizica si psihica. ONGistii nu au timp de "prostii" ca n-au sponsori care sa-i finanteze pentru asa ceva. Viitorul suna bine. Bine de tot!

# STELUTA date 30 January 2018 11:59 +1

TUDOREL TOADER ESTE UN MINCINOS CARE-SI BATE JOC DE VOTANTII ANTI-SISTEM CARE AU SPERAT SA SCAPE DE STATUL SECURIST BASIST !

# Truth date 30 January 2018 12:54 +2

Este uimitor cum stirile si abuzurile justitiei se "invart" doar in nurul catorva oameni. Mai dati si alte subiecte. Luati cateva dosare cu solutii date deja si vedeti pe ce s-au dat solutiile, daca dosarele au fost judecate in mod abuziv , cu probe obtinute ilegal , fara studierea dosarelor. Din atatea milioane de dosare si solutii date ilegal si abuziv in Romania, tara cu justitia mafiota plina de infractori in institutii, stirile se invart doar in jurul catorva vipuri. Deja incep sa devina teribil de plicticoase si neinteresante.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva