4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAGISTRATII SE REVOLTA - UNJR si APR acuza ca s-au facut negocieri pentru numiri de sefi la parchete "exclusiv pe criterii politice". "S-a abandonat fara nicio justificare rezonabila aceasta procedura!", afirma UNJR. Asociatia Procurorilor din Romania ii cere lui Ponta sa retraga nominalizarile!

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

3 April 2013 17:07
Vizualizari: 9609

Asociatiile profesionale ale magistratilor si-au exprimat dezaprobarea fata de modul in care au fost facute nominalizarile de premierul Victor Ponta, in calitate de ministru al Justitiei, pentru functiile de sefi la PICCJ, DNA si DIICOT. UNJR acuza factorii decidenti ca au negociat functiile de conducere la marile parchete pe criterii politice si sustine ca propunerile inaintate de Victor Ponta s-au facut in baza unei intelegeri politice. De cealalta parte, Asociatia Procurorilor din Romania, condusa de conf. dr. Constantin Sima (foto dreapta), ii cere ministrului interimar al Justitiei sa procedeze la retragerea propunerilor formulate miercuri, 3 aprilie 2013, nominalizari care au fost deja inaintate CSM, si sa declanseze procedura publica de selectare, convenita de fostul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, cu Comisia Europeana.


Judecatoarea Natalia Roman (foto stanga), presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania catalogheaza drept revoltatoare atitudinea celor implicati in numirea sefilor la marile parchete si considera ca tergiversarea, de mai bine de jumatate de an, a numirii unor procurori in functii de conducere la PICCJ, DNA si DIICOT a fost rezultatul lipsei de acord politic cu privire la persoanele ce urmau sa ocupe aceste posturi. In opinia judecatoarei Natalia Roman, functiile de procurori-sefi la cele trei institutii au fost negociate exclusiv pe criterii politice, propunerile formulate de premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei fiind facute in baza unei intelegeri politice.

UNJR: "Functiile cele mai inalte in Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au fost negociate exclusiv pe criterii politice"

In acelasi timp, UNJR atrage atentia ca propunerile facute de Victor Ponta au fost agreate institutional, la nivelul CSM si MJ, motiv pentru care solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa actioneze conform rolului constitutional de garant al independentei si sa asigure transparenta totala in selectia candidatilor la sefia PICCJ, DNA si DIICOT: "Astazi constatam nu doar ca s-a abandonat fara nicio justificare rezonabila aceasta procedura, ci si faptul ca functiile cele mai inalte in Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au fost negociate exclusiv pe criterii politice, aparenta creata prin propunerile formulate fiind aceea a unei intelegeri politice cu privire la numirea in functii cheie din sistemul judiciar.

UNJR considera revoltatoare aceasta atitudine a factorilor decidenti, care reflecta faptul ca tergiversarea de mai bine de jumatate de an a numirilor in aceste functii a fost numai rezultatul lipsei acordului politic cu privire la persoanele ce urmau sa ocupe aceste functii, cu toate ca in ultimul raport de tara intocmit in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare procedura anterioara a fost criticata pentru lipsa de transparenta.

Solicitam ferm Consiliului Superior al Magistraturii sa-si respecte hotararea luata de a asigura o numire meritocratica si transparenta la acest nivel si sa actioneze conform rolului sau constitutional de garant al independentei justitiei, ce implica totala transparenta in selectia candidatilor pentru cele mai inalte functii in parchete".

Asociatia Procurorilor din Romania: "Propunerile transmise in mod neasteptat Consiliului Superior al Magistraturii nu inseamna altceva decat indiferenta fata de cei sase mii de magistrati, judecatori si procurori"

La randul ei, Asociatia Procurorilor din Romania, condusa de conferentiar dr. Constantin Sima, atrage atentia ca justitia nu se poate realiza prin intermediul unor intelegeri de culise, ci prin onestitate, transparenta, impartialitate, echilibru si dialog. Asociatia Procurorilor din Romania considera ca numirea procurorilor sefi la PICCJ, DNA si DIICOT trebuia sa se faca in raport cu recomandarile Comisiei Europene si cu exigentele Raportului MCV. In acest sens, Asociatia Procurorilor ii solicita premierului Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, sa retraga propunerile facute la sefia marilor parchete anuntate miercuri, 3 aprilie 2013, si sa procedeze la declansarea procedurii publice de selectare a candidatilor: "Justitia nu se poate realiza prin intermediul unor intelegeri de culise, ci presupune onestitate, transparenta, impartialitate, echilibru si dialog. Propunerile transmise in mod neasteptat Consiliului Superior al Magistraturii nu inseamna altceva decat indiferenta fata de cei sase mii de magistrati, judecatori si procurori, de Consiliul Superior al Magistraturii, de ideea de Justitie, de opinia publica si nu in ultimul rand, de recomandarile Comisiei Europene.

Asociatia Procurorilor din Romania nu vizeaza si nu critica persoanele nominalizate, dar considera ca aceste nominalizari trebuie sa fie rezultatul unei proceduri transparente, desfasurate potrivit exigentelor Raportului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Din acest motiv, solicitam ministrului interimar al justitiei sa procedeze la retragerea propunerilor formulate si la declansarea procedurii publice de selectare a unor candidati, in conditii de impartialitate si transparenta".

*Cititi aici comunicatul UNJR din data de 3 aprilie 2013 privind nominalizarile facute de Victor Ponta la sefia marilor parchete

*Cititi aici comunicatul Asociatiei Procurorilor din Romania din data de 3 aprilie 2013 privind nominalizarile facute de Victor Ponta la sefia marilor parchete

Comentarii

# petre marin date 3 April 2013 17:40 +22

D-le ponta RETRAGE propunerile facute deoarece dupa sedinta CSM ai informat pe alegatorii USL cu o majoritate de70%, ca se vor relua procedurile stabilite de d-na min. m.pivniceru co reprezentantii CE dupa ce veti numi un nou min de justitie . Daca asta afost hot.si a CSM se pun urmatoarele intrebari: Dece v-ati untors ca toti judecatorii si procurorii cinstiti sa se revolte pe buna dreptate ca nu va respectati cuvantul ca un mare om de stat .? Dece lasati loc la reprosuri care va vor aduce ura si dipretul ? Dece linge-ti unde ati scuipat sa fiti asemanati cu basescu? D-le sunteti tanar av eti viitor ,lasati obligatiile altora . Socrul D-vs ca bun crestin fost preot va poate ajuta si altceva.

# Ezoteric date 3 April 2013 19:11 +21

Sigur,pe nesimtitul asta il doare in cur de 70 la suta din po******tie si o sa i pese de asociatii si fundatii ! Chiar nu va imaginati cat de nesimtit poate fi oportunistul asta ! V am spus de un an de zile ce i cu licheaua asta de ponta,dupa ce l a pus pe botos la dgia. Voi,nu,ati dat minusuri,ca asa va place voua,dragii mei compatrioti sa va faceti iluzii si falsi eroi,ca sa aveti de ce sa fiti dezamagiti. 

# gelu date 3 April 2013 19:40 +18

UNJR si APR - dati cu politicienii de pamant sa salvati tara !

# unul din lumea cea mare date 4 April 2013 10:35 +9

este singura cale de urmat,cea mai simpla si cea mai corecta. bine ca v/ati trezit onorabililor judecatori. INTRATI IN PROTEST GENERAL. SA SCHIMBE LEGEA USL DE URGENTA. si doar VOI sa aveti dreptul sa decideti numirile .in felul acesta scapam noi justitiabilii de toate nenorocirile aduse de basescu. justitabilii va acorda increderea lor,bucurati/va de ea si decideti . gindesc ca sinteti singurii care cunoasteti toate magariile facute pina acum.

# VIKY date 3 April 2013 17:47 +29

Felicitari Asociatiilor de judecatori si procurori. Rolul vostru este de a veghea si sanctiona derapajele din justitie. Nu este permis ca justitia sa fie amestecata in politic. Aveti exemple de magistrati amestecati in politica: Stanciu, Morar, Ghica, Danilet, Haineala Kovesi...care nu au ce cauta la varfurile justitiei. Ei au dovedit-o din plin ca sunt afiliati la Cotroceni, au incalcat legea de multe ori fara sa fie sanctionati, iar cei doi suspendati nici pana azi nu au fost demisi din CSM. Nu va lasati calcati in picioare de unii care au uitat care este menirea lor in justitie. Justitia este a poporului, nu a politicului, iar cei vinovati sa plateasca, cum plateste fiecare justitiabil care incalca legea.

# pontabasescu date 3 April 2013 17:57 +17

ponta continua sa arate jalnic, e ridicol in explicatii. nici antonescu nu face pasul complet. daor declaratii, nu fapte. pivniceru a plecat fiindca ponta si basescu erau peste capul ei. pacat d eusl, pierde voturile. nu ca ne-am duce sa vatam oamenii basisti, nu me mai ducem. NU NE MAI DUCEM LA VOT.

# CI date 3 April 2013 18:08 +7

A început să mi se facă dor de Mona Pivniceru, pe care am urât-o. Ăsta e un semn că lucrurile s-au dat dracu în justiţie! Poziţia secţiei de procurori a CSM mi se pare corectă.

# Ezoteric date 3 April 2013 23:03 +14

Sunt convins ca ai urat o. E sentimentul care va defineste pe voi ,cei de dna. Nu te intreba pe cine mai urasti,iti spun eu,pe toata lumea. De aia faceti atata rau.Intreaba te altfel,pe cine iubesti,in afara de tine ? De stapan va e frica,nu il iubiti... Am sa iti mai spun ceva,eu nu va urasc,va dispretuiesc doar si ,uneori,imi e mila de sufletele voastre care nu cunosc sentimente omenesti.

# RIMA date 4 April 2013 00:02 -4

Pe mine mă iubește!Și ți-e necaz!SÂC ;-)

# anton date 3 April 2013 18:23 +13

Asta am vrut de la ponta , verticalitate.A avut curajul sa respecte legea Romana.......dar, ca sa puna numai lichelele basiste este o TRADARE impotriva noastra. Alti procurori nu mai sunt in tara asta ? RUSINE PONTA RUSINE USL.

# N-am auzit ca asociatiile profesionale date 3 April 2013 18:49 +18

sa-si exprime dezacordul fata de detasarea/delegarea lui Morar ca sef interimar la parchetul general. Ceea ce ar fi fost de asteptat sa se intimple, totusi, la niste oameni asa de preocupati de criterii meritocratice pentru ocuparea unor functii de top in parxhete. Mai degraba as crede ca-s soldati in jihadul pornit de Morar.

# valer date 3 April 2013 18:59 +10

Domnilor judecatori de ce nu finalizati cu demiterile si curatenia din randul judecatorilor(vezi Ghic si Danilet) si numai dupa aceea priviti la procurori.Daca procurorii nu au fost in stare sa faca curatenie atunci vine altcineva din afara sa faca acest lucru.Oare era mai bine pentru dl.Ponta sa cada in capcana intinsa de Haineala si Morar,aceea de a incalca legea de numiri.Dupa aceea ne-am fi trezit cu dosar penal la Ponta pentru abuz in serviciu sau cine stie ce altceva.

# gelu date 3 April 2013 19:39 +7

UNJR si APR - dati cu politicienii de pamant sa salvati tara !

# Marius date 3 April 2013 21:06 +10

Este bine ca UNJR si AMR incep sa se trezeasca desi ar trebui sa spuna de ce au tacut atatia ani. De ce au tacut cand seful magistratilor din Romania a ajuns o procuroare oarecare si nu un judecator; de ce au acceptat sugestiile presedintelui tarii pentru candidatii unici la sefia organului lor suprem. De ce UNJR si AMR se fac ca nu observa \"echipele de intervievare-intimidare\" si \"criteriile\" psihologice si psihomotorii umilitoare, nicdecum profesionale, pe care le exerseaza sefa lor, procuroarea Haineala impreuna Morar pe colegii lor procurori-candidati ? Asa vor ajunge si ei, judecatorii, sa fie intervievati de sefa lor, procuroarea Haineala, dupa criterii fara legatura cu profesia si umilitoare. Si nu in ultimul rand, pentru ce ii trebuie procuroarei Haineala aproape DOUA LUNI sa intervieveze cativa colegi? Adica pana in ziua in care Morar preia postul la CCR ? Cred ca ar fio bine sa se uite bine in ograda domniei lor si apoi sa vorbeasca si sa actioneze temei   

# extraordinar date 3 April 2013 21:48 +4

inimaginabil cum un jegos de securist impreuna cu o mana de asa zisi jurnalisti pot mani****** justitia unui popor cretin!

# obiectiva date 3 April 2013 22:26 +6

UNJR si APR sa ANUNTE ultraurgent COMISIA EUROPEANA, pe reding, barroso, schultz, rompuy , etc....etc...etc.... despre politizarea justitiei si intruziunea politica, plus nerespectarea procedurii stabilite de Mona Pivniceru, cu aceasta Comisie europeana......TIPATI, URLATI...ca nu ne mai vedem intr.un stat de drept, ci intr/un stat de mizerie !!!!

# Constitutia date 4 April 2013 02:15 +8

O agitatie in tara noastra, atat de mare, pentru un articol care incalca Constitutia. Da, art. 54 din legea 303/2004, prin care Presedintele numeste sefii marilor perchete incalca legea fundamentala pentru ca justitia este independenta, iar Presedintele numeste, potrivit constitutiei, numai judecatorii si procurorii la debutul carierei. Daca acceptam ca justitia este independenta, atunci trebuie sa acceptam ca si cariera magistratilor este atributul CSM si nu al actorilor de pe scena politica (la alte parchete numirile se fac de CSM, deci pseudoargumentul cum ca numirile le face, potrivit Constitutiei, Presedintele tarii, este un sofism jalnic).

# Puterile in stat trebuie sa se controleze reciproc date 4 April 2013 09:13 +4

altfel se va ajunge ca una dintre ele sa le subjuge pe celalalte. Daca sefii de parchete sint numiti si ei de CSM, CSM devine stat-in-stat iar atunci tot edificiul statal va fi demolat de conflictul generalizat care va izbucni. Daca n-a si izbucnit. :-|

# halal control date 4 April 2013 12:25 +1

Deci recunosti ca justitia trebuie controlata prin numirea sefilor parchetelor, prin clasa politica. Contolul la care te referi are o alta natura. Par example , prin lege se reglementeaza activitatea justitiei, si nicidecum prin interventii directe, cu bocancii in justitie. Hai pa!

# Izvorul puterii legitime intr-o democratie date 4 April 2013 12:34 0

este votul po******r. Iar presedintele este ales prin sufragiu universal. Deci, este izvor de putere cu legitimitate. Avind aceasta calitate el este si apt sa exercite un control legitim asupra celorlalte puteri. Prin Constitutia noastra acest control este limitat, in ceea ce priveste magistratii, la momentul 0 - cel al numirii. De acolo, controlul apartine CSM si instantelor de judecata. Ceea ce este bine. Dar tu stii aceste lucruri, daca ai mers la cursurile de drept constitutional, nu ?

# veriga grasa date 4 April 2013 13:14 0

[quote name=\"Izvorul puterii legitime intr-o democratie\"] De acolo, controlul apartine CSM si instantelor de judecata. Ceea ce este bine. [/quote] ...................... oare? este bine ceva ce nu este? controlul apartine politicului, si nu CSM-ului.

# Sus stindardul! date 4 April 2013 02:30 +8

Sus stindardul! Nu uitați, nu sunteți singuri!! Ne asociem în cuget și simțiri cu protestul-declarație contra parșivismului și implicării politice ca inadmisibilă interferență, josnică imixtiune prin jocurile de geambaș ale lui Băsescu*!*_* Lucrurile aduse la lumina zilei, nu destabilizează societatea românească, dar are mare nevoie de un Robespierre contra calicilor mentali care, picați de la putere, continuă să ne creadă pe noi, majoritatea po******ției, - proștii lor, oile de muls. La măgari și hoți, există doar bâta, parul de îndreptat cocoașa!!! Nu mai acceptați indicații inept-persuasive de la Reding, Barossu, care vădit pe interese de PP și economie degenerată de tip imperialist, consideră România doar o șalupă agățată la vaporul Europei. Să schimbăm prin atitudine și inventivitate, alături de muncă și organizare, și vom fi respectați enorm mai mult în exterior!

# Corect a_politic date 4 April 2013 06:21 +8

Corect a_politic: de șobolanii băsiști și de calicismul mental al celor ce se vreau încă la putere, nu scapi decât prin măsuri radicale de re_organizare, re_structurare, și reformularea constituției, ...dar nu-i văd pe zgârie-brânză Koveși și alți gealați băsoiști la o treabă adevărată de curățire și restructurare, pentru așa vremuri de k_k_t și la așa prezăș*_* Hă-hă, dragă Ponta, care te-au hipnotizat, Barrosu sau Yeti Băseu-zmeu?! Băă, USL, nu vedeți ce vede toată lumea, că iar o scaldă în declarații CE al PE, și fac experiențe de cobai pe justiția română, ca viitor profil al unei Europe absolutiste, ...unde drepturile individului ca cetățean dispar, dar stâna cu oi, rămâne*_*  Nu de alta, dar prea i se permite ineptului Băsescu, acest calic mental să joace bambilici cu țara!! Spre sclavagism global, în zbor!!!

# Eduard date 4 April 2013 07:27 +13

Daca tot a hotarat Ponta sa faca numiri de ce toti din lista sunt oamenii lui base? Daca Ponta este asa tare si respecta legea cine il opreste sa numeasca alti oameni care nu au legatura cu base? Doar nesimtirea il face sa faca ce face. El nu a sta in frig la universitate sa il dea jos pe base. A stat alaturi de securisti sa ne supravegheze. Ponta vine si vremea ta dupa ce scapam de base (al tau stapan) PONTA NICI NU STI CAT DE BOC INCEPI SA FI

# filip date 4 April 2013 08:18 +3

Pe Ponta il au la mana baietii lui Pirt.

# Mihai date 4 April 2013 08:21 +6

Cit timp Basescu si-a facut de cap cu justitia nu am auzit nici un protest din partea asociatiilor de magistrati. Toti l-au pupat in fund pe Basescu. Acuma brusc si-au regasit verticalitatea Amintiti-va ca si Morar si Kovesi nu au avut avizul CSM si toate asociatiile au tacut milc cind Basescu i-a numit pe posturi. Rusine sa le fie ca au lasat atitia ani justitia sa fie calcata in picioare de marinar. Rusine sa le fie pentru coruptia existenta in justitie.

# Tanti SIPA date 4 April 2013 08:28 -5

ESTE VREUNUL CINSTIT IN ASOCIATIILE ASTEA ? SAU CARE SA NU FI FOST SECURIST ,INFORMATOR...Nu va e rusine ? Cine va ia in seama? Daca v-ar lua la cercetat niciunul dintre voi n-ati scapa fara 70 ani de puscarie

# Cata date 4 April 2013 09:55 +8

prea multe secaturi salasuiesc in acest spatiu carpato-danubiano-pontic! prea multi migratori perversi, cu crima in singe, cu imoralitate si salbaticie, si-au gasit culcus in poarta fraierilor! ce s-a intimplat cu normalitatea, cu exemplul firesc din istorie in care voda era in fruntea ostirii, nu la imunitati, ci la lupta cu sabia in mina? a ajuns sarmana sabie in mina mina unui betiv! ce a ramas din vitejia dacilor ce rideau in fata mortii? a ramas promiscuitatea lui morar, un jeg controverat care nu are demnitatea demisiei pt ca nu are capacitatea intelectuala de a judeca raul facut. idem pentru kovesi! traim in fracturi spatio-temoprale din cauza unor nemernici a caror unica bucurie este egoismul infect ce-i fac sa se creada indispensabili. e plin cimitirul de neinlocuiti, acolo unde, cind va sosi termenul, veti ajunge si unde viermi vor face cuvenita dreptate!

# Avocat B.B date 4 April 2013 10:17 +6

Stimati Judecatori si Procurori cu coloana vertebrala,VA INDEMN pe aceasta cale sa VA OPUNETI in mod categoric si clar propunerii nesimitite a lui Ponta penttru numirea in functie a lui Kovesi.... Avocatul Lucian Bolcas spunea despre Specimenul Kovesi urmatoarele: \"Kovesi este de o prostie Tulburatoare\"...

# anton date 4 April 2013 10:52 +10

Stimate uniuni de magistrati : Ma intreb unde erati cand csm-ul a sfidat hotararea voastra de revocare a lui danilet cel care azi umbla la cersit pe la toate portile cu vasilica in brate ca nasul lui vara trecuta la referendum ? Unde v-a fost mania proletara cand femeia de servici de la procuratura il detaseaza pe morar ca mare sef si soborul de sutane negre de la csm in frunte cu haineala il preafericesc pe loc inventand legi numai de ei stiute ?. Acum cand ponta are curaj si aplica LEGEA actuala , nu inventia ue care la fel cu inventarea cvorumului la referendum au distrus tara. Unde erati si de ce nu v-am auzit atunci de loc. Ponta a facut o mare greseala prin numele de pe lista .Daca aplica LEGEA*legala* cu nume de procurori mai cinstiti acum po******tia il ovationa . Acum e terminat politic. Insa dvs stimate asociatii pledati pentru o tara vesnic fara procurori sefi .Militati pentru porcaria asta de *procedura transparenta* inventata de csm si morar.Citeste mai departe mai jos...

# anton date 4 April 2013 10:53 +10

Pagina 2 . Cu un csm integru si un morar mort asi fi salutat si eu metoda insa vad ca acum basescu, morar , csm ,au inventat un lucru monstruos : tragerea de timp pana iese cine vor ei.Cum este posibil sa pretindeti ca procedura este buna cand csm care practic nu are treaba avizul lui fiind de florile marului sa intarzie procesul cu 2 luni ? . basascu mai sta o luna , respinge si dupa 3 luni suntem de unde am plecat. Stimate Asociatii ale judecatorilor daca doriti *procedura * faceti un CSM CURAT , fara haineala , morar , si altii si apoi sunt de acord cu voi.Scuze daca am batut campii.

# semnul de intrebare. date 4 April 2013 11:02 +1

Se vorbeste in targ ca VP ar fi avut o \"intrevedere \"cu patron RTV inainte de numirile date la CSM,asa ca intre ei ofiterii .Ce va mai mirati?l Ce premier este individual care nu tine cont de colegii de coalitie,de cele trei Asociatii ai magistratilor de toata presa de majoritatea po******tiei? Trebuie neaparat un control pshiatric!

# aghiutza date 4 April 2013 12:00 -3

Si pe cine sa puna mah? Pe Hagi? Da\' ce sunt magistratii astia? Regi? Ca din cate stiu sunt platiti din banii nostri ...

# Vigilanti date 4 April 2013 12:56 +6

Dna Natalia Roman, în ce situaţia se află Morar, detaşat de CSM, este legal? Cine este arbitru în această situaţie, cine clarifică, cine contestă şi unde, la ce instanţă, curte, curticică etc., hmm? E corect cum AU INTERPRETAT ei, procurorii csm-işti, legea, cum au detaşat pe funcţie pe Morara, e corect? În acest moment, dna Roman şi dna Costiniu, cine CLARIFICĂ situaţia? Aţi văzut membri CSM contestaţi, ba chiar reevocaţi, ce fac plângeri, contestă, aşteaptă să se pronunţe instanţele, mai trag şi de timp, mai se SUSPENDĂ şi o HOTĂRÂRE a multor, da\' multor, magistraţi, judecători în speţă, asociaţiile dvs ce fac, hmm? Clarificaţi-vă din interior, din sistem, că altfel se continuă dezastrul şi impactul negativ în breslkele voastre.

# anton date 4 April 2013 12:59 +8

Sugestie asociatiilor de magistrati. Daca va declarati total apolitici incercati urmatorul lucru :faceti sondaje si sugerati si dvs. catre MJ liste cu posibili candidati care si-au dat acceptul de a candida.Propuneti ferm ca MJ sa nu trimita numai un candidat pe post ci primii 3, 4, etc. care se incadreaza in cerinte, in ordinea unor calificative proprii MJ .Totodata MJ face publica lista tuturor candidatilor si *punctajul* fiecaruia . Totodata trimite CSM si Asociatiilor magistratilor dosarele si modul in care au fost analizati candidatii. CSM analizeaza fie toate dosarele fie numai primii N , si face si clasamentul propriu.Asociatiile pot sa faca si ele clasamentul lor si astfel fiecate candidat va primi 3 note din care se poate face media. Arbitru va fi po******tia .Cred ca ceva de genul acesta va rezolva problema nu pe gustul cuiva ci pentru binele justitiei.Mai mult totul se va rezolva intr-un singur tur cu eventual baraj . Aici pot veni cu variante cei de meserie .Va astept.

# VIOREL date 4 April 2013 13:45 +4

MAGISTRATII AU AJUNS RAU DACA PONTA SI BASALAU LE PUN SEFII ..

# adela date 4 April 2013 14:53 +5

tocmai ce CCR a decretat ca Danilet a fost revocat neconstitutional!!!!!!!!!!! 

# Justiție pe Pământ?! date 4 April 2013 20:06 +7

Dacă aici am ajuns, în fața ignoranței guvernului Ponta și a USL_ului, a tupeului malefic a lui Băsescu, -  în mod sigur și clar trebuie să ieșim protestând în stradă, magistrați, șomeri, pensionari, că restul se fac că o duc bine, în Piața Victoriei, în Piața Universității, la kilometrul 0, în fața Parlamentului, în jurul Palatului de la Cotroceni, chiar să cerem interpelări de cuvânt în plenul parlamentului, să denunțăm asemenea aranjamente politizate*!* și scandând: -„Noi de aicea nu plecăm, NU plecăm acasă// Până nu ne căpătăm - Libertatea Noastră!!” p.s. Ponta dând mâna cu Barrosu și cu pârțu Base, se pare că a devenit Zombie Transformer. Poate doamna Pivniceru s-a ferit, și a ieșit din jocul măgarilor. Poate istoricii vor avea ce scrie despre manevre subversive securisto-masonice*_* Păzea Antonescule de contaminare flux OZN_iști*!*_* He-hee, glumim, dar scroafa-i moartă în cocină!! Ce democrație, justiție, constituție, stat de drept, ...le aruncă în aer pe toate Yeti Băseu ...

# anton date 5 April 2013 10:41 +4

Pag 1 Toti am vazut filme in care ;politistul , judecatorul,presedintele ....etc ,dupa scenariu, coane fanica ,se comporta ciudat si in final aflam ca aia raii ii rapisera pe cineva si daca NU.........Asa s-a comportat ponta in ultima saptamana.Ca un animal prins la colt care urla , latra si se repede urat la oricine se apropie.Am deschis ochii la emisiunea Danei Grecu unde am vazut un ponta crispat, nervos, alunecos, care intreaga emisiune nu a privit decat in jos, pe pereti ,niciodata in ochii interlocutorilor sau macar in camera....spre noi.Ma uitam la cei din studio care erau stupefiati , parca asteptau sa se termine bancul si sa rada in hohote. N-A FOST BANC.Ma uitam la Dana Grecu care la un moment dat avea lacrimi in ochi si tot revenea cu intrebarea , DE CE ASTIA domnu ponta si raspunsul era acelasi... asa cred EU ca este bine ,pentru liniste in tara si pace pe pamant.Ma uitam la Radu Tudor care nu pricepea ce se intampla si ii facea semne Danei sa renunte ca totul era penibil.

# anton date 5 April 2013 10:44 +4

Pagina 2 . - Domnule Ponta daca v-a fost *rapit* cineva spuneti nu tratati cu teroristii , daca aveti *schelete *in beci demisionati . E clar ca aveti o mare problema .Nu suntem de acord domnu ponta sa va rezolvati problema tradand pe cei care v-au ales.E valabil pentru tot USL.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva