13 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MANELISTUL DNA A PUPAT LA HELLVIG – Exclusiv. Cititi adresa prin care fostul sef al DNA Oradea Ciprian Man ii multumea directorului SRI Eduard Hellvig pentru sprijinul pe care Serviciul Roman de Informatii l-a acordat parchetului anticoruptie pentru paradirea fostului presedinte al Consiliului Judetean Bihor Alexandru Kiss: „Apreciem in mod deosebit profesionalismul, implicarea si efortul depus”. Intre timp, instanta a eliminat din dosar toate interceptarile facute de SRI (Adresa)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

15 noiembrie 2020 14:30
Vizualizari: 4649

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate adresa prin care  procurorul Ciprian Man (foto stanga), fost sef al DNA Oradea, zis "Manelistul DNA", s-a ploconit in fata directorului SRI Eduard Hellvig (foto dreapta). S-a intamplat in iunie 2015, Man multumindu-i lui Hellvig pentru sprijinul primit intr-un dosar care intre timp se destrama in instanta.Este vorba despre cauza vizandu-l pe fostul vicepresedinte si ulterior presedinte al Consiliului Judetean Bihor Alexandru Kiss, pe care Directia Nationala Anticoruptie l-a trimis in judecata pentru pretinse fapte de abuz in serviciu si spalare de bani. Sprijinul Serviciului Roman de Informatii a constat in zeci de interceptari si filaje vizandu-l pe politicianul UDMR, pe care insa judecatoarea Veronica Ionita de la Tribunalul Bihor le-a anulat in totalitate miercuri, 11 noiembrie 2020, dispunand inlaturarea lor efectiva din dosar. Mentionam ca rechizitoriul confirmat de Ciprian Man a fost intocmit de catre alta fosta vedeta a DNA Oradea – procurorul Adrian Valentin Muntean (click aici pentru a citi).

Dupa cum veti citi mai jos, Man i-a aplicat o pupatura lui Hellvig, multumindu-i „in mod deosebit” pentru „profesionalismul, implicarea si efortul depus” de catre SRI (DJI) Bihor. Aici suntem nevoiti sa facem un comentariu: cumva Ciprian Man avea dreptate sa-l linguseasca pe Eduard Hellvig: e posibil ca paraditorul sa se fi temut in acel moment ca nu cumva pe Hellvig – care in iunie 2015 conducea SRI de numai trei luni – sa-l bata gandul a rupe Binomul SRI-DNA. Ceea ce nu s-a intamplat, intrucat tinem minte cum un an si jumatate mai tarziu, in decembrie 2016, Eduard Hellvig nu a avut nicio retinere sa incheie un nou protocol cu Parchetul General, continuandu-l astfel pe cel din februarie 2009.


Cititi adresa lui Ciprian Man catre Eduard Hellvig din 17 iunie 2015 in dosarul nr. 54/P/2010 (vezi facsimil):


Stimate Domnule Director,

Ne adresam dumneavoastra pentru a va transmite multumirile si aprecierile noastre in legatura cu activitatea desfasurata de ofiterii Directiei Judetene de Informatii Bihor in instrumentarea dosarului nr. 54/P/2010, privind pe inculpatul Kiss Alexandru-losif-Francisc, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor s.a. Dosarul a fost solutionat prin rechizitoriul din 16.06.2015, in cauza fiind dispusa trimiterea in judecata a sase inculpati in sarcina carora a fost retinuta comiterea infractiunilor de spalarea banilor, luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu, cu un prejudiciu total de peste 6 milioane euro.

Directia Judeteana de lnformatii Bihor a oferit sprijin, pe toata durata anchetei, prin transmiterea de informatii, punerea in executare a actelor de autorizare si chiar prin declasificarea unor interceptari, realizate in actiuni proprii, care au o relevanta probatorie extrem de importanta.

Apreciem in mod deosebit profesionalismul, implicarea si efortul depus de personalul Directiei Judetene de Informatii Bihor pentru solutionarea cauzei.

Cu deosebit respect,

procuror-sef serviciu

Ciprian Man”

 


Comentarii

# DODI date 15 noiembrie 2020 14:35 +13

Ținând cont de când trenează aruncarea în stradă a acestei portocale bihorene tare mă tem că ”omul” semnează ca acoperit al SRI. Și din această cauză este încă bine mersi în funcție. Deși șa beciul domnesc ar trebui să fie rezervată o celulă pentru el.

# Marius Vitinca date 15 noiembrie 2020 15:30 +4

Mie mi se pare că acest Man mai degrabă i-a dat raportul lui Hellvig, nu i-a transmis mulțumiri. Să nu uităm faptul că Hellvig este din Bihor iar asta poate însemna o reglare de conturi. LUJU, poate faceți o investigație. S-ar putea să aveți un Georgică Maior “reloaded”.

# Lucrețiu B date 15 noiembrie 2020 23:08 0

Sigur, dacă structurile de Intelligence „în procesul muncii ” obțin informații despre comiterea de infracțiuni, le transmite organelor competente material. Dar nu așa direct, deschis, ci prin subtilități „specifice”, fără să existe riscul de a deconspira sursa. De ex. o scrisoare anonimă, o scrisoare trimisă din străinătate, un proces-verbal de constatare, etc. Apoi procurorul are obligația ca informația (inceput de probă) să o transforme în probă . Bănuiau originea informației dar nu se deconspirau sursele. Înregistrările nu sunt probe și nu trebuie depuse la dosar . Ele trebuie coroborate cu alte mijloace... ..... Eu așa făceam.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2021 – Tic-tac la CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva