24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MARS LA SPITAL, NENOROCITO! – Imagini cutremuratoare cu o nefericita luata pe sus de doua echipaje de politie, in plina zi, in timp ce un individ declasat tipa plin de ura: “Infectato! Mars la spital, nenorocito!... F...-ti m....i m...i de nenorocita, infectezi trei oameni!” Femeia luata impotriva vointei ei, care tipa disperata: “Nu vreau sa merg nicaieri”, a fost aruncata in masina Politiei ca un animal. Unde au disparut umanitatea si Drepturile Omului? (Video)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

22 March 2020 01:29
Vizualizari: 9747

Lumea Justitiei prezinta o inregistrare video tulburatoare - care circula pe retelele sociale - cu o femeie in varsta de 30-40 de ani, a carei identitate nu o cunoastem, care a fost saltata cu forta de catre doua echipaje de politie, cu manusi si masti pe fata, fara sa i se prezinte vreun mandat si fara sa i se dea prea multe explicatii. Culmea: desi se presupune ca politistii ridicau o femeie infectata cu coronavirus, jumatate dintre ei nu aveau nici macar banala masca pe fata pentru a se proteja. Nu stim locul filmarii, nici data, nici motivul exact al ridicarii femeii in plina strada, dar filmarea este cat se poate de reala si ea releva dezumanizarea societatii in care traim.


Chiar daca politistii care au intevenit cu doua masini Dacia Logan si au tarat-o cu forta pe nefericita, aruncand-o pe bancheta din spate, ar putea invoca “starea de urgenta” sau alt motiv pentru a-si motiva brutalitatea interventiei, consideram ca nimic nu poate justifica nemernicia unui individ, a carui voce se aude destul de bine pe inregistrare. Individ care tipa ca un apucat, fara sa se opreasca:

-“Infectato! Mars la spital, nenorocito!”

-“Baga-mi-as p..a in m....i m...i de nenorocita!”

-“Infectezi trei oameni!”

-”F....i m....i m...i de nenorocita!”


In tot timpul brutalei interventii, care ar fi facut orice om sa se rusineze de conditia umana, nefericita femeie, neaparata de nimeni, a fost luata cu forta fara sa i se explice indeajuns motivul interventiei (inclusiv daca nu cumva are un copil in ingijire care asista de la geam la intreaga scena, daca nu cumva are vreo nevoie urgenta, vreo haina de luat ori sa i se arate vreun mandat, act, ceva...). Femeia a incercat sa se opuna, tipand continuu:

-”Nu vreau sa merg nicaieri!”

-”Nuuuu!”

-”Ajutooooor!”


-“Haideti, doamna, ce facem aicea? Ne rugam de dumneavoastra?” a fost una dintre remarcile politistilor care o tarau si care au aruncat-o cu brutalitate pe bancheta din spate a masinii de politie.


VEDETI AICI FILMUL POSTAT PE YOUTUBE (CLIKC AICI)


Cand scriem aceste randuri, nu putem sa ne gandim ca nefericita femeie putea fi mama noastra, sora noastra, prietena noastra, compatrioata noastra... Bolnava sa fi fost aceasta femeie – credem ca nici autoritatile nu stiu – nu putem sa nu ne intrebam daca asa trebuie sa arate actiunea autoritatilor in combaterea conoravirusului.

Si bolnava sa fi fost (oricum, nu ar fi fost vina ei) credem ca femeia avea tot dreptul la imagine si demnitate. La fel cum avem convingerea ca individul dezumanizat care injura ca un barbar in fata scenei la care asista merita tot dispretul societatii. Din pacate, comportamentul respectivului primat nu e unul singular si s-a vazut in ultima perioada la foarte multi romani care au acuzat cu ura diaspora ca a venit in tara sa ne infecteze.

Domnule ministru al Internelor Marcel Vela, va rugam sa interveniti si sa raspundeti public natiunii: ce e cu aceste imagini? A fost corecta interventia? A fost ridicata femeia de pe strada pentru ca era suspecta de coronavirus sau pentru ca a comis vreo infractiune? Exista riscul sa ajungem o natiune ca pe vremea Inchizitiei, in care femei lipsite de agresivitate sa fie saltate subit de pe strada, in timp ce niste animale care se pretind oameni tipa isteric in strada: “INFECTATULE!”?

"Infectatii" sau "suspectii" de coronavirus mai au drepturi?

Comentarii

# un mizantrop date 22 March 2020 02:28 +12

Sunt aceleasi insailaturi in forma de om care urlau in Piata Victoriei, scoala Bot si Ceausescu...Indivizi ca asta exista in orice societate, numai ca gradul de civilizatie si disciplina sociala ii obliga sa-si reprime salbaticia, la noi, insa, in ultimii ani, politica "de dreapta" le-a facilitat defularile, le-a folosit pornirile agresive, nu mai au nicio retinere, nicio rusine...Ne-am intors in trecut, in vremea intunecatului ev mediu, acum, "eliberati" si de frica de Dumnezeu, ateismul "stiintific" scutindu-i pe primitivi si de "grija" pedepsei divine...E ceva defect in societatea noastra, lipsa de repere morale, justitia facuta pe culori politice, lipsa de responsabilitate a autoritatilor au dus la un soi de amoralitate, FB-ul a dezvoltat gandirea de turma si a incurajat salbaticia si ura sociala...Urate vremuri, in care se inghesuie "vigilentul" sa-si denunte vecinii ca "au iesit", dar, niciodata ca un copil e maltratat, ori ca vinde unul pe strada busteni...

# Procurorul date 22 March 2020 02:54 +6

Nimic nu justifică un asemenea comportament. Mai ales cu o femeie. Se constată încă o dată, dacă mai era cazul, halul de amatorism și deprofesionalizare a instituțiilor statului. Din varii cauze. Probabil că acestor neoameni le multumea Despescu in seara asta. Ce sa zic. Le mulțumesc și eu, in felul meu: Halal ! și Sictir !

# IO date 22 March 2020 07:34 0

Ce-i asta, muică? Când s-a petrecut? Stați în casă! Nu mai ieșiți pe stradă!

# otilia 1956 date 22 March 2020 07:59 +5

Unmanismul si drepturile omului sunt doua notiuni opuse. Umanism inseamna ca societatea sa fie solidara cu fiecare individ in parte, de care a carui soarta se considera responsabila. Umanism intalnim in Italia, unde medicii cauta sa-i trateze pe toti, chiar pe cei batrani si imunodeprimati, desi mijloacele sanitare sunt clar insuficiente. Drepturile omului sunt expresia egoismului individual impotriva colectivitatii. De ce mi se limiteaza deplasarile? De ce mi se limiteaza dreptul la intrunire ? Eu am dreptul sa fac ce am chef, cand am chef, chiar daca este daunator pentru altii. Eu am drepturi, nu am responsabilitati, nici obligatii. Drepturile omului au luat avant de cand numarul de psihopati antisociali din po******tia generala a crescut, iar nivelul general de inteligenta a scazut. Articolul de mai sus este mani******toriu si pune Politia intr-o lumina jignitoare. Fireste ca politistii au fost prost-crescuti, dar sa le multumim ca isi fac treaba chiar cu stangacie si mitocanie.

# Ioana M. date 22 March 2020 08:58 +1

Nimic nu justifica jignirile politistilor. Pe de alta parte daca doamna nu vroia sa mearga la spital de bunavoie, ce puteau face decat sa o ridice cu forta. Daca o lasau libera era mai bine? Vela insa ar trebui sa imbrace politistii in costume de protectie in patrulare, nu sa se vaite dupa aceea ca nu mai are politisti pe strada pt ca toti sunt in izolare !!!

# marin date 22 March 2020 09:12 +3

ca-n CHINA! nu mai aveti drepturi! MUCLES! Scenariul marilor puteri este isterizarea po******tiilor, prin massmedia vanduta, folosindu-se orice motiv de panica posibil: mastile, manusile si dezinfectatul excesiv care ne va ucide inainte de orice virus de gripa. Este o „pandemie” fabricata pentru testarea obedientei po******tiilor si reasezarea balantei economice intre marile puteri aflate in razboi rece. Suntem pionii (sau „idiotii utili”) intereselor globale care in lupta pentru resurse, control si putere economica creeaza „pandemii” care duc la recesiuni majore economice si falimentarea stabilitatii tarilor mici. GRIPA PORCINA a ucis intre 2009-2010 – 200.000 oameni, adica mai mult decat febra galbena – 100.000 oameni – si ebola – 11.000. GRIPA asta a ucis 10.000 de oameni, adica cat omoara orice gripa in fiecare an, care afecteaza oamenii bolnavi cronic!

# Gery date 22 March 2020 09:43 +2

Daca scena este reala si nu a existat vreo justificare intemeiata(persoana bolnava care se sustrage deliberat de la carantina) atunci avem o problema.Iar problemele nu se uita ci se rezolva in timp.

# DODI date 22 March 2020 10:36 +6

Luând exemplul iresponsabilului Hitlerică, violatorul Constituției României, niște bieți milițieni încearcă și ei să se bage în poză. Care e diferența dintre ei? Ciolanis are SRI în spate și milițienii în față. În rest aceleași apucături grobiene, aceeași nesimțire și aceiași lipsă de bun simț. Să vedeți ce ne așteaptă acum când Hitlerică a pus (cu ajutorul SRI) mâna și pe Parlament: aprobări în unanimitate ale încălcării legislației și drepturilor omului. Și steluța galbenă pe haine.

# Sphinx date 22 March 2020 10:52 +2

Nenorocita TREBUIA luata cu "catuse" !..

# Antisistem date 22 March 2020 11:07 +1

Ăla care înjură trebuie identificat şi reținut. Dacă ar fi după mine l-aş ține legat de-un par în arşița verii, l-aş cresta cu lama şi i-aş da sare, după care l-aş bate la tălpi cu o nuieluşă de sânger! După aia liber, la recidivă două zile de chin! Dacă tot vorbim de evul mediu, zic să le combinăm!

# tipa date 22 March 2020 12:51 -1

Nu au temei legal nici pt carantina nici pt izolare nici pt punerea in aplicare a masurilor, a niciunei masuri. Totul este ilegal. Oamenii nu trebuie sa tolereze o astfel de inselatorie.Penali nu sunt oamenii ce fug de carantina si izolare, ci autoritatile pt ca nu au temei legal pt masurile ce le tot trambiteaza la televiziuni, toate aservite acestei mizerii de inselatorii. Au inceput si la noi sa declare bolnavii in faze terminale de cancer morti de coronavirus. Oamenii mor de afectiunile lor si-i declara decedati de coronavirus.Ordonantele militare sunt ilegale, nu au temei juridic si nu produc efecte juridice.Exista decizie CCR ce statueaza in sensul lipsirii de efecte juridice.Argumentarea juridica va face obiectul plangerilor penale. Romanii cereau spitale nu catedrale.Ajung in spitale.Cand cu referendumul pt familie strigau lozinci: DACA ITI PASA STAI IN CASA...ACUM STAU IN CASA.REMARCA APARTINE UNUI PARINTE DIN ATHOS.DUMNEZEU NU DOARME.Urmeaza mostenitorii lgbt.

# Floare Albastra date 22 March 2020 12:51 +1

Si ... e bolnava, dar se plimba lela pe strada? Si la puscarie trebuie dusa, nu numai la politie.

# Pintea date 22 March 2020 14:03 0

Dar Sorina cand a fost târâtă de o procuroare, a luat cineva vreo măsură? Incepe ura, vreau sa inceapă si razboiul civil, sa ne omorâm intre noi cu diaspora, ca lor trebuie sa le multumim in primul rand. Acum sa stai acasă, nu e ca la puscarie, asa ca oamenii ar trebui totusi sa inteleaga ca daca nu stai acasa, te ia statul in primire! Instinctul de supravietuire la unii nu functioneaza deloc, iar la altii e prea accentuat. Fiind un instinct primar, e explicabil ce se intamplă!

# Maricica date 22 March 2020 14:19 -1

Dacă femeia are virusul, milițienii ăia se vor îmbolnăvi, nu se justifică nici agresivitatea și îmi vine să zic că, sper ca aia să fi fost pozitivă. Ca să intervii așa nu cumva trebuie să ai costum de protecție?! Poate fugise din carantină, poate este dintre cei veniți din afara țării, dar, ce-aveau morții mă-si cu asta? Am ajuns în evul mediu!

# inte date 22 March 2020 15:49 +3

si internautii astia prezinta lucrurile cum vor ca sa dezinformeze. acum pe bune, descreierati de astia se gasesc pe toate drumurile. daca dai de un nebun de asta care este efectiv o bomba chimica si poate infecta si pe altii si care refuza sa mearga sa se trateze ce poti sa faci? cazul militianului inconstient care a infectat un spital intreg?

# ?????? date 22 March 2020 17:18 +1

@ Opinați că măsurile de protecție ale polițiștilor care rezolvă astfel de cazuri sunt insuficiente, ? Remarcați și faptul că pompierii cum erauși cei din filmul "Cuibul Salamandrelor" și cosmonauții și chiar și scafandrii, chiar și unii medici care accesează zone contaminate, militarii de la armele chimice, beneficiază de costumații mai bine făcute și chiar și de butelii de oxigen car le permite să lucreze în mediile ostile, o anumită durată de timp, ?

# popescu date 22 March 2020 17:44 +4

Omiteti un lucru esential, care va ajuta sa intelegeti situatia: vorbiti despre un popor care a dat gramezi de tortionari, care veneau la serviciu sa omoare oameni! Sintem tara cu experimentul Pitesti, care n-a avut egal nici in URSS-ul lui Stalin! Vorbiti si va mirati de asemenea scene, desi stiti ca inchisorile anilor 50, desi erau cunoscute, majoritatea po******tiei sustinea ca ceea ce se intimpla este f bine, pt ca sint pedepsiti cei care au furat poporul. Despre zilele de astazi, cind anii 50 au fost redescoperiti, nu cred ca are rost sa mai amintesc. Sa retinem faptul ca in ultimii 30 de ani nu s-a demonstrat pt drepturi sociale, locuri de munca, salarii sau conditii mai bune de munca, ci pt sustinerea arestarilor si condamnarilor abuzive si a noilor tortionari. Asemenea scene sint normale si reprezinta nivelul de educatie a majoritotii care nu condamna niciodata astfel de manifestari. Mai aveti de stabilit de unde ne vin aceste personaje, mai precis mediul.

# ?????? date 22 March 2020 17:47 +2

Comentariu corectat. @ Opinați că măsurile de protecție ale polițiștilor care rezolvă astfel de cazuri sunt insuficiente, ? Remarcați și faptul că pompierii cum erau și cei din filmul "Cuibul Salamandrelor" și cosmonauții și chiar și scafandrii, chiar și unii medici care accesează zone contaminate, militarii de la armele chimice, beneficiază de costumații mai bine făcute și chiar și de butelii de oxigen care le oferă condițiile să lucreze în mediile ostile, o anumită durată de timp, ?

# Civilii si date 22 March 2020 20:16 0

politistii sunt victime colaterale in caz ca doamna este purtatoare de virus,inconstienta autoritatilor care ii trimite in operativ fara costumatie specifica este impardonabila.

# Lucian date 22 March 2020 22:49 +1

Razvan Savaliuc, faptul ca esti unul dintre putinii care isi respecta statutul de jurnalist, dezvaluind atrocitatile regimului tiranic Werner-Sica-Vela-Arafat-Cercel, te onoreaza si impune respect. Oameni buni, nu-i mai priviti ca pe niste iresponsabili, mincinosi, criminali etc. pe toti cei care vor sa iasa la cumparaturi sau in parc, pentru a se bucura de aer, soare… Numai un imbecil poate crede ca e mai sanatos sa stai in casa si sa-ti faci selfie-uri ca un cimpanzeu, in loc sa iesi la aer curat. Nu va mai turnati vecinii, prietenii, rudele, concetatenii pentru „evadarea” lor din casa si nu mai aplaudati arestarea lor pentru aceste "crime"! Nu va dezonorati in acest mod dezgustator! Nu mai dati atentie tutelor, cocalarilor, „VIP”-urilor, „influencerilor”, fotbalistilor ratati, care va invata despre binefacerile auto-sechestrarii la domiciliu din vilele lor somptuoase!

# Lucian date 22 March 2020 22:56 +2

Nu va lasati mani******ti de cifrele "inspaimantatoare" din Italia! Cautati mai degraba sa va informati singuri! Pentru toti cei decedati in Italia, vezi Doamne, „din cauza” Coronavirusului, numarul mediu de comorbiditati preexistente este de 3.4. Cu alte cuvinte, cei mai multi dintre decedati sufereau deja de 3-4 boli, printre ele cancer, diabet, cardiopatie ischemica, insuficienta renala… Sa afirmi ca ei au murit „din cauza” Coronavirusului inseamna ca esti un cretin irecuperabil. Este o diferenta uriasa intre a muri DE Coronavirus si a muri CU Coronavirus!

# Bati campii Lucian date 23 March 2020 15:13 0

A muri de Coronavirus sau a muri cu, Coronavirus zici tu ca e diferenta. Oi fi tu mare specialist, dar noi prostimea credem ca indiferent cum pui problema, corona iti grabeste sfarsitul daca esti afectat de boli. Si asta e valabil pentru ambele interpretari. Asa spun si Italienii care ne-au adus boala ca ei sunt sanatosi si nu-i inteteseaza decat sa vina acasă. Si uite asa ne ducem naibii toti din cauza unora.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva