13 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MARTISOR PENTRU MARIUS IACOB – Final in dosarul disciplinar in care procurorul PICCJ Marius Iacob a fost acuzat de „nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa”. Inalta Curte l-a “achitat” definitiv pe Marius Iacob, confirmand hotararea Sectiei pentru procurori a CSM de respingere a actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva fostului adjunct al lui Kovesi (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 martie 2021 10:48
Vizualizari: 4010

S-a incheiat procesul in care Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pe fostul adjunct al Laurei Kovesi, procurorul PICCJ Marius Iacob (foto). Este vorba despre dosarul in care Marius Iacob a fost acuzat de posibila comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. I) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in „nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa”. Verdictul a fost cel asteptat.


 

Spalat in prima instanta de Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara, Marius Iacob a fost “achitat” definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, Completul de 5 judecatori – civil al ICCJ a confirmat luni, 1 martie 2021, hotararea Sectiei pentru procurori, din 16 septembrie 2020, prin care fusese respinsa actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva lui Marius Iacob. Mai exact, Inalta Curte a respins recursul Inspectiei Judiciare impotriva hotararii Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara.


Iata minuta ICCJ din 1 martie 2021:


“Minuta deciziei civile nr. 53. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr.11P din 16 septembrie 2020, pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr.6/P/2020. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 1 martie 2021”.


Iata minuta hotararii Sectiei pentru procurori a CSM din 16 septembrie 2020 (vezi facsimil):

 

„Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Jacob Marius Constantin, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. i) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pronuntata in sedinta publica astazi, 16 septembrie 2020”.

 


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2021 – Tic-tac la CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva