14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Marturie incendiara a expertului INEC Gheorghe Pop in dosarul de coruptie al avocatului Adrian Zamfirachi: “Tehnologia digitala permite interventii tehnice ale caror urme nu pot fi evidentiate!”

Scris de: Voichita RASCANU | pdf | print

25 October 2011 18:01
Vizualizari: 13483

Expertul INEC, Gheorghe Pop, audiat ca martor de judecatorii Curtii de Apel Brasov in dosarul in care avocatul Adrian Zamfirachi a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie, a lansat o bomba! Expertul a recunoscut ca “tehnologia digitala permite in anumite situatii realizarea de interventii tehnice ale caror urme nu pot fi evidentiate. Este vorba de inregistrari digitale”. Prin urmare, daca un expert al INEC recunoaste ca sunt modificari ale interceptarilor, care nu pot fi dibuite, in ce masura interceptarile pot fi considerate, in continuare, “regina” probelor? Mai mult, expertul a recunoscut ca in dosarul penal al lui Zamfirachi nu a “stabilit cu certitudine ca inregistrarile respective sunt nealterate, ci doar ca nu am putut sa evidentiez astfel de elemente avand in vedere posibilitatile tehnice avute la dispozitie”! In plus, Pop a admis ca, in urma unui protocol semnat intre INEC si DNA, a fost contactat de un specialist al DNA in timp ce realiza expertiza in acest caz. Pop a renuntat sa mai ceara de la DNA echipamentele pe care s-au facut interceptarile!


Pop a sustinut ca a examinat de multe ori echipamentul utilizat in inregistrarile ambientale, dar memoria acestuia era goala, pe motiv ca “echipamentele sunt folosite in permanenta”!

Interesant este ca expertul Gheorghe Pop a recunoscut in instanta ca nici macar nu a solicitat DNA-ului sa ii predea sau sa ii permita accesul la echipamentele de interceptare, pe motiv ca le-a mai cerut si in alte dosare si nu le-a primit. Ca atare, expertul a admis ca, in mai multe cazuri, a realizat expertiza dupa ureche, incalcand chiar cele trei reguli pe care singur le-a enuntat in instanta, ca fiind conditii necesare pentru a determina originalitatea si autenticitatea unor interceptari. Una dintre aceste conditii era accesul la echipamente! Mai mult, Pop a recunoscut ca a examinat doar COPII ale suporturilor originale pe care se aflau stocate interceptarile. Expertul a precizat ca “au existat situatii, in alte expertize, in care am examinat echipamentul tehnic folosit in efectuarea inregistrariilor ambientale si am examinat memoria, dar aceasta era goala. Explicatia pe care a primit-o cand a intrebat de ce memoriile interne sunt goale a fost ca echipamentele sunt folosite in permanenta!”.

Pop a recunoscut ca DNA si INEC au semnat un protocol, dar si ca a fost contactat de un specialist al DNA in timp ce realiza expertiza in cazul Zamfirachi

Expertul Gheorghe Pop a recunoscut ca: “Dupa efectuarea raportului nr. 88/2001 a intervenit un Protocol intre DNA si INEC cu privire la procedurile de urmat in cadrul efectuarii expertizelor privind autenticitatea inregistrarilor, respectiv la modalitatea de lucru in cazul echipamentelor utilizate la efectuaea inregistrarilor. Un asemenea protocol nu a existat in perioada imediat urmatoare momentului in care am fost investit cu intocmirea lucrarii si intrucat nici in alte dosare nu ni s-au pus la dispozitie echipamentele pana atunci, desi s-a solicitat acest lucru, nu am solicitat DNA aceste echipamente. La aceasta expertiza am lucrat numai eu. In timpul efectuarii expertizei nu am fost contactat de inculpatul Zamfirachi Adrian. In acea perioada, dupa data de 13 iunie 2011, am fost contactat de domnul Bolundut din cadrul DNA-Serviciul Tehnic, care m-a anuntat ca pentru lucrarea dispusa in acelasi dosar dar referitoare la alt inculpat sunt disponibile echipamentele pentru examinare. Dupa ce am predat raportul de expertiza efectuat in cauza nu am mai solicitat echipamentele tehnice de la DNA intrucat nu mai eram investit cu lucrarea respectiva.”

* Cititi aici declaratia incendiara a expertului Gheorghe Pop

 

Comentarii

# Hacheru date 25 October 2011 18:48 +11

Mai mult decât atât, se zvonește că există programe de calculator care sintetizează vocea oricui. Astfel se pot fabrica înregistrări care spun orice!!!

# PRECEDENT SRI date 26 October 2011 13:23 +6

Din cate stiu, exista precedent, decizie in instanta ca SRI a actionate cu rea credinta si a instrumentat dovezi neobtinute legal si false. Colaborat cu faptul ca inregistraile digitale pot fi lejer man******te cum este posibil ca astfel de chestii sa constituie probe?

# Crackeru date 26 October 2011 15:38 -2

Oauuuuu! Si pe Kennedy tot ei?

# maxu08 date 25 October 2011 20:07 +4

intrebati orice student mediocru de la politehnica si va spune cite se pot face cu un PC si softul potrivit :) astia de la INEC parca au descoperit America cu declaratiile lor :)

# Studentu` de la Politehnica date 25 October 2011 20:36 +6

Confirm. Noi l-am facut si pe Ceausescu, de fapt, mai precis colegii din laboratoarele de la TCM. A fost construit prin 82, cand am inceput sa avem calculatoare mai performante si dupa aia am reusit sa il trimitem inapoi in timp.

# SENZATIONAL date 25 October 2011 22:15 -1

INCENDIAR! SENZATIONAL! SPECTACULAR! Oamenii de pe strada de fapt nu sunt oameni (sunt clone!). Sunt realitate virtuala, holograme, ei de fapt nu exista. Sunt legati la un server mare virtual, controlat de servicii. Daca nu ma credeti puteti sa incercati. Mergeti pe strada si trageti-i de urechi sau de nas sa vedeti ca nu reactioneaza!

# Precis date 26 October 2011 08:41 +3

Pop este un ilustru nimeni, ca si ceilalti experti din mafia INEC. Vinovati de angajarea ca experti la INEC a unor astfel de infractori sunt Alina Bica si Marian Predoiu, ei sunt marii papusari din umbra care fac jocurile serviciilor. Cei mai usor de manevrat sau santajat sunt exact personajele obscure ca Pop et Co.

# AGENTI SRI SUB ACOPERIRE date 26 October 2011 13:20 +3

Se zvoneste ca noii experti INEC sunt agenti SRI sub acoperire. Astept ca o instanta sa obtina marturie sub juramant de la un astfel de expert ca nu este agent sau ca nu a fost agent SRI sub acoperire si sau ca nu a obtinut floase de ori ce fel de la SRI sau alte servicii scerete romanesti.

# Calomnie date 26 October 2011 13:34 -3

Nici vorba de asa ceva, minciuna! De fapt sunt extraterestri, sunt copiii celor cazuti la Roswell in 1953. De aia se ascunde adevarul. Sa speram ca instanta il va scoate la iveala! Nu mai dezinformati cu prostii din astea, gen SRI si altele.

# Dan date 26 October 2011 15:25 +3

Agentii lu' peste prajit. De fapt, munca lor e atat de secreta incat nici ei nu stiu cu ce se ocupa...

# Dan date 26 October 2011 22:42 +4

Nimeni din INEC nu-si permite sa modifice probe ca in dosarul Paul Pacuraru, sa intocmeasca doua rapoarte de expertiza diferite ca la jud Zarnesti, sa traduca fraudulos pentru instanta manualul de utilizare al unui program, decat daca are spatele asigurat de SRI. In Bilantul de activitate inaintat directorului SRI, subordonatii au enumerat activitatile pe care le-au facut in 2010 (inclusiv expertizele facute pentru MJ si INEC), iar Bilantul a fost trimis mai departe pentru a fi utilizat ca sursa de documentare pt site-ul SRI. Asa a ajuns in media, chiar de la SRI, aceasta informatie: http://www.luju.ro/institutii/servicii-secrete/senzational-o-dovada-luata-direct-de-la-sursa-inec-din-subordinea-ministerului-justitiei-este-o-unitate-de-expertize-a-sri

# anca, esti absolut cretina date 26 October 2011 13:50 0

Anca, esti absolut cretina. Daca ai chef de caterinca si de comentarii de prost gust doar ca sa te afli in treaba, te invit sa te cari de aici.

# Geta-i soru`mea date 26 October 2011 14:11 +2

Cine-i Anca si comentariile ei de prost gust? Sunt rude intre ei? Nu m-ar mira.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva