16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAZILIREA CONSULULUI – Tiberiu-Mugurel Dinu acuza guvernul Orban ca a facut fake news cand l-a rechemat din functia de consul general al Romaniei la Milano fiindca ar fi trimis carabinierii peste romanii care doreau sa voteze la prezidentialele din 2014: „Nici in primul, nici in al doilea tur n-am fost prezent la consulat. In turul I, eram presedintele sectiei de votare de la Genova. In al doilea, am fost inlocuit de alt diplomat din MAE. Am fost dus cu ambulanta si internat cu 2 zile inainte”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

15 November 2019 16:22
Vizualizari: 9373

Guvernul Ludovic Orban, prin vocea purtatorului de cuvant Ionel Danca (foto 2), a produs un fake news frapant cand a anuntat rechemarea lui Tiberiu-Mugurel Dinu (foto 1) din functia de consul general al Romaniei la Milano pe motiv ca acesta ar fi trimis carabinierii peste romanii care doreau sa voteze la alegerile prezidentiale din 2014. Acuzatia a fost lansata chiar de catre Tiberiu Dinu joi, 14 noiembrie 2019, diplomatul sustinand ca in 16 noiembrie 2014 (data celui de-al doilea tur de scrutin) era internat din cauza unui puseu de tensiune.


De asemenea, Tiberiu Dinu contrazice pozitia lui Ionel Danca, potrivit careia cel dintai ar fi fost numit politic, fara sa aiba calitatea de diplomat de cariera. Mai precis, Dinu explica faptul ca face parte din Corpul Diplomatic al Romaniei de aproximativ 20 de ani.

Redam mai intai declaratia lui Danca de miercuri, 13 noiembrie 2019, privind rechemarea lui Dinu (vezi video):

In cazul consulului general al Romaniei de la Milano, as vrea sa va reamintesc ca aceasta decizie trebuia luata de mult, de orice guvern in orice tara normala care asista fara adoptarea niciunui fel de masura pentru un angajat, un reprezentant al statului roman trimis in strainatate care este trimis acolo sa apere drepturile si libertatile cetatenilor romani. Iar consulul propus pentru a ocupa functia aceasta la Milano este cel care, in al doilea tur la alegerile prezidentiale din 2014, a chemat carabinierii la Consulatul din Torino si va amintiti imaginile cu cetatenii romani loviti, gazati de fortele de ordine din Italia, la solicitarea acestei persoane. O astfel de persoana nu mai are ce cauta intr-o functie de reprezentare a statului roman si este o reparatie morala fata de cetatenii romani care au fost umiliti si agresati la votul din diaspora la alegerile prezidentiale din 2014.


In replica, Tiberiu Dinu a trimis redactiei Lumea Justitiei o captura de ecran a unui e-mail transmis catre Ministerul Afacerilor Externe de catre alt diplomat, Dumitru Hrituleac (fost consilier general al Romaniei la Salonic), care in 2014 lucra la Consulatul din Milano. La 13 noiembrie 2014, acesta informa MAE de faptul ca Dinu fusese dus de urgenta la spital, cu mari sanse de a ramane internat timp de cateva zile.

Iata ce spunea Hrituleac (vezi facsimil):

Va informez ca in aceasta noapte, seful misiunii Torino a suferit un puseu de tensiune 22 si a fost internat de urgenta in spital – ora 23,45 ora Romaniei. Ma voi deplasa acum la spital. Este foarte posibil sa ramana internat in spital. Intrucat domnul Dinu este si presedinte la sectia de vot Genova, rog urgent instructiuni in cazul in care nu va mai putea realiza deplasarea. La nivelul misiunii, tot personalul este implicat in cele 9 sectii din competenta si intuiesc ca ar trebui notificat un nou presedinte, inclusiv trimiterea unei persoane din tara! Voi comunica operativ evolutii in caz”.


Prezentam comunicatul lui Tiberiu-Mugurel Dinu:

Ma numesc Tiberiu-Mugurel Dinu, consul general la Milano, revocat ieri, 13.11.2019, din functie, prin Hotarare de Guvern.

Motivul revocarii mele este acela ca la alegerile prezidentiale din 2014, cand indeplineam functia de consul general la Torino, cu ocazia turului II, carabinierii au sosit la 'chemarea mea', ca sa 'loveasca si sa gazeze' cu gaze lacrimogene cetatenii romani prezenti la sectia de votare din Torino.

Mentionez ca nici in primul, nici in cel de-al doilea tur nu am fost prezent la Consulatul General al Romaniei de la Torino. In turul I, eram presedintele sectiei de votare de la Genova, iar in cel de-al doilea tur am fost inlocuit de un alt diplomat din MAE, domnul Nino Pavoni, deoarece am fost dus cu ambulanta si internat in Clinica San Gaudenzio din Novara cu doua zile inainte (anexez dovada).

Dupa cum se poate verifica foarte simplu din toate documentele oficiale referitoare la alegerile din 2014, in primul si in cel de-al doilea tur de scrutin, presedinte al sectiei de votare de la Torino a fost un alt diplomat de cariera, domnul ministru consilier Dumitru Hrituleac (om de mare calitate si probitate profesionala).

Urmarind la televiziuni declaratia de ieri a purtatorului de cuvant al Guvernului referitoare la HG de revocare a HG nr. 565 din 08 august a.c., prin care am fost eliberat din functie, domnul Hrituleac m-a contactat telefonic, oferindu-se a explica succesiunea evenimentelor de la Torino in calitatea avuta de presedinte al sectiei de votare si dorind sa-si manifeste totodata nemultumirea personala privind rechemarea mea dupa doar 5 zile la post, in conditiile unei motivatii totalmente false.

Domnia sa m-a autorizat sa ofer numarul personal de telefon mobil (...), la care asteapta sa fie contactat pentru a oferi explicatii detaliate in acest sens – atat presei, cat si instantei, daca este necesar.

Totodata, in declaratiile televizate facute ieri, 13.11.2019, purtatorul de cuvant al Guvernului s-a referit la consulul propus la Milano, fara sa stie ca deja imi exercit atributiile aici din data de 07 noiembrie 2019.

Amintesc, de asemenea, ca premierul, prin comunicatul de presa, a afirmat ca vor fi eliberate din functii toate persoanele care au fost trimise la post fara a avea calitatea de diplomat de cariera. In acest sens, precizez ca fac parte din Corpul Diplomatic al Romaniei de aproximativ 20 de ani, avand in fiecare an rezultate foarte bune, fiind decorat chiar de Presedintele Romaniei pentru servicii deosebite aduse statului roman. Alaturarea mea cu celelalte persoane mentionate ca fiind numite de Guvernul Dancila in ultimele zile de guvernare reprezinta o grava defaimare in plan personal si profesional.

Aceste declaratii au fost facute de catre Rares Bogdan inca de la momentul numirii mele, respectiv imediat dupa data de 08 august a.c.

Va stau oricand la dispozitie cu orice alte lamuriri menite a stabili adevarul si dreptatea in acest caz de abuz grav”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 15 November 2019 18:51 +5

aveti dovada incapabilitatii si a diletantismului ,,guvernului meu,, cit si a lu ala nalt ca bradu ,prost ca gardul si cu mucii pe piept.ieri aparu gaina din cotet, citu cu al capone,azi detera cu stingu in dreptul cu pensiile in oltenia si dupa cum vazura/ti aparu si asta cu consulu.astia daca mai stau o luna pun si mai rau mermelica pe butuci,si daca/l alegeti si pe boul national ajungem ca in india,boii si vacile se vor balega in strada si o sa va rugati la balega,alelui joianisul national si NATURAL(ca/i natural joianis in staul de 500 mp(dormitor la lac 3,probabil ca de aici ii mai vine si porecla boul baltii

# Neanae date 15 November 2019 21:20 +2

Îl cunosc personal pe Tiberiu Dinu, diplomat de cariera, de cel puțin 12 ani, de când a condus Consulatul General de la Milano după Mircea Gheordunescu pana la preluarea postului de către George Bologan, actual Ambasador la Roma. A fost Consul General la Torino, este adevărat, pana la sosirea actualei Ioana Gheorghiaș. Deci știu ce spun. Este apreciat de romani și de Autoritățile din Nordul Italiei. Numai niște nemernici se pot lega de el numai pentru faptul ca Guvernul Dancila l-a numit după demiterea forțată a lui Adrian Georgescu, un domn oarecare trimis acolo de Ciolos! Cu asta misterul este delucidat. Cu diplomația de rigoare trimit fără reținere unde știu eu tot guvernul de inepți inrăiți in tampenie crasa al unui preș numit Orbán dirijat de un papițoi LGTB de nume și prenume Rareș Bogdan. Un oportunist “îm și puțit” dat dracului. Ați demonstrat maximum de idiotie cu rechemarea lui Tiberiu Mugurel Dinu. Un adevărat DOMN AL DIPLOMAȚIEI ROMÂNEȘTI. Dar ce știți voi ce înseamnă asta!

# escu date 16 November 2019 10:29 0

Dancă, ca orice profan, poate emite orice acuze? Ce face în acest caz B. Aurescu, considerat un fin diplomat, care îl cunoaște bine pe acest Dinu? Sau Aurescu este doar o marionetă a febrei galbene?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva