23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

MECI DE FINALA LA PICCJ – Soc in Parchetul General. Procurorii au eliminat-o de pe lista CSM pe procuroarea Maria Magdalena Militaru. Alegerile se reiau. La votul final intra procurorii Alina Albu si Daniel Horodniceanu. Pana la miezul noptii procurorii trebuie sa dea un membru CSM

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

22 June 2022 16:06
Vizualizari: 5300

Vesti importante de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Procurorii PICCJ au votat pentru scoaterea din alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii 2023-2028 a procuroarei Maria Magdalena Militaru (foto 1 centru), cea data drept favorita inaintea votului pentru ocuparea demnitatii de membru al CSM, ca reprezentant al procurorilor Parchetului General.


 

Conform informatiilor in posesia carora am intrat, procuroarea Maria Magdalena Militaru a inregistrat cele mai putine voturi din partea colegilor sai, primii doi clasati in cursa pentru CSM fiind procurorii DIICOT Alina Albu (foto 2 dreapta) si Daniel Horodniceanu (foto 2 stanga).

Ca atare, conform procedurii, urmeaza ca tot miercuri, 22 iunie 2022, sa se organizeze un nou tur de alegeri, procurorii PICCJ urmand sa isi exprime optiunea pe vot pentru Alina Albu sau Daniel Horodniceanu.


Situatia voturilor arata, dupa primul tur astfel:

Alina Albu – 156 voturi

Daniel Horodniceanu – 128 voturi 

Maria Magdalena Militaru - 105 voturi


Vom reveni cu amanunte...

Comentarii

# G4M date 22 June 2022 16:36 +39

Horodniceanu, deși po******r printre procurori, nu este agreat și susținut de șefii sistemului de law enforcement și intelligence. Cât a fost șef DIICOT, Horodniceanu a avut o relaţie instituţională corectă cu serviciile secrete, dar nu a fost un apropiat al acestora. Spre exemplu, Horodniceanu a părăsit recepţia SRI din 29 martie 2016 când a văzut că acolo era şi deputatul Sebastian Ghiţă, multiplu inculpat. În plus, Horodniceanu a fost primul şef de mare parchet care a dat publicităţii date statistice concrete potrivit cărora numărul informărilor SRI către parchete a scăzut după ce le șefia SRI a venit directorul Eduard Hellvig. Ca șef DIICOT, Horodniceanu a avut de gestionat dosare grele precum cazul Black Cube privind spionarea şefei DNA sau ancheta Romgaz. A avut mesaje ferme împotriva modificărilor făcute de PSD-ALDE la legile Justiţiei. Alina Albu este o profesionistă din cadrul DIICOT, sprijinită de procurorii de execuție din parchetul anti-crimă organizată.

# Mara Mardare date 22 June 2022 17:26 -1

Votez, Alina Albu!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva