6 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MILIARDAR SCOS IN CATUSE – Procurorii de la Parchetul Tribunalului Brasov l-au retinut pe Ioan Neculaie pentru evaziune fiscala, fals, delapidare si spalare de bani: „S-a asociat cu inculpatul Paunescu Stelian Florin si suspecta Slavila Corina Eugenia cu scopul de a ajuta SC FCB SA sa stabileasca in mod fraudulos un TVA deductibil de 6.969.266,88 lei... La 27 decembrie 2010, a retras fara justificare legala din contul de casa 9.830.000 lei, iar la 30 decembrie 2011 suma de 3.900.000 lei”

Scris de: L.J. | pdf | print

29 January 2016 12:23
Vizualizari: 6602

Unul dintre cei mai cunoscuti miliardari ai Romaniei a fost retinut, joi seara 28 ianuarie 2016, de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov. Este vorba despre Ioan Neculaie (foto), un controversat om de afaceri din Brasov, cunoscut opiniei publice mai ales din postura de patron al clubului de fotbal FC Brasov.

Masura retinerii a fost dispusa de procurorii de la Parchetul Tribunalului Brasov intr-un dosar in care Ioan Neculaie este acuzat de evaziune fiscala, fals, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani. Alaturi de afacerist a fost retinut si Stelian Florin Paunescu, fost director al Garzii Financiare Brasov.


Iata acuzatiile DNA:

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea inculpatilor:

-NECULAIE IOAN sub aspectul savarșirii infractiunilor de evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani;

-PAUNESCU STELIAN FLORIN sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala sub forma complicitatii.

In cursul zilei de astazi, 29 ianuarie 2016, inculpatii au fost prezentati cu propunere de arestare preventiva judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Brasov.

Din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, au rezultat urmatoarele:

In perioada martie 2013 - mai 2015, inculpatul Neculaie Ioan, in calitate de actionar majoritar la SC I. SA Brasov si SC F.C.B. SA, s-a asociat cu inculpatul Paunescu Stelian Florin si suspecta SLAVILA CORINA EUGENIA (jurist in cadrul grupului de firme controlate de catre inculpatul Neculaie Ioan), cu scopul de a ajuta SC F.C.B. SA. sa stabileasca in mod fraudulos un TVA deductibil in cuantum de 6.969.266,88 lei prin inregistrarea in contabilitatea SC F.C.B. SA a unei operatiuni nereale, respectiv a achizitiei unei presupuse investitii de la SC I. SA Brasov constand intr-o baza sportiva situata in municipiul Brasov.

Valoarea pretinsei investitii atestata de inscrisurile inregistrate in contabilitatea SC F.C.B. SA a fost stabilita la suma de 36.007.878,88 lei, desi in realitate societatea anterior mentionata nu a dobandit niciun drept concret si niciun bun in urma respectivei tranzactii, aceasta tranzactie neavand valoare economica, insa a compensat pana in luna februarie 2015 suma de 6.969.266,88 lei, reprezentand TVA deductibil aferent pretinsei achizitii rezultata din documente ce atesta operatiuni nereale.

De asemenea, in calitate de actionar majoritar, administrator de fapt al SC F.C.B. SA si singura persoana cu drept de semnatura in aceasta firma, la data de 27 decembrie 2010, inculpatul Neculaie Ioan a retras fara justificare legala din contul de casa al acestei societati suma de 9.830.000 lei, iar la data de 30 decembrie 2011 suma de 3.900.000 lei, iar pentru a da aparenta de legalitate acestor retrageri a inregistrat in evidentele societatii un antecontract de vanzare-cumparare din 18 mai 2012 incheiat intre Neculaie Ioan si SC F.C.B. SA prin care primul s-a obligat, in schimbul sumei de 4.156.400 euro, sa transfere proprietatea asupra a doua terenuri din extravilanul comunei Sanpetru, judetul Brasov, pe care acesta le achizitionase in data de 20 septembrie 2011 cu suma de 871.346, 41 lei, bunul fiind vandut astfel la un pret de peste 20 de ori mai mare fata de pretul de achizitie.

Totodata, in perioada martie 2013 – februarie 2015, inculpatul Paunescu Stelian Florin, in calitate de director economic al grupurilor de firme controlate de inculpatul Neculaie Ioan (P. SA si R. SA) si presedinte al Consiliului de Administratie la SC I. SA Brasov si SC F.C.B. SA, s-a asociat cu inculpatul Neculaie Ioan si suspecta Slavila Corina, in scopul de a crea posibilitatea evidentierii frauduloase de catre SC F.C.B. SA a unui TVA deductibil in suma de 6.969.266,88 lei, prin inregistrarea in contabilitatea celei din urma societati a unei operatiuni nereale, constand in achizitionarea de la SC I. SA Brasov, la data de 24 ianuarie 2014, a unei investitii realizate intr-o presupusa baza sportiva situata in municipiul Brasov, valoarea scriptica a acestei investitii fiind de 36.007.878 lei.

In cauza, procurorii au colaborat cu lucratori de politie judiciara din cadrul Sectiei Regionale a Politiei Transporturilor Brasov si ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciile Judetene Anticoruptie Brasov si Covasna si au beneficiat de sprijinul tehnic de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Precizam ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# DODI date 29 January 2016 21:46 +2

DNA a vrut ca românii să nu mai facă în neștire confuzie între cei doi Ioan Niculae, așa că i-a luat pe amândoi (chiar dacă nu deodată) la puricat. Mai ales că ambii au avut impertinența de a face afaceri (de succes) în România, fără încuvințarea sistemului.

# abecedar date 1 February 2016 09:30 +1

mda, ioan niculae barsoveanul mare investitor de succes in...parasute de pe centura - sunt niste interceptari spumoase pe goagal, pe unele le`a si tunat (silicoane, etc)din banu` lui in timp ce se inchideau fabricile iar fotabilistii erau neplatiti cu lunile; om ocupat...

# LEO date 31 January 2016 10:58 +2

La DNA in regim de urgenta se afla mazilirea lui PONTA,cel mai performant premier de la revolutie incoace.GUVERN eliminat printr-o LOVITURA DE STAT,pt.PONTA a indraznit sa faca un audit la toate ministerile,fiind de descoperite adevarate tunuri,dosarele zac astazi in sertarele DNA,neprezentand interes.Pt.urgenta a fost lipita eticheta CORUPTIA UCIDE,venita de la Cotroceni.Adevarul este ca CORUPTIA INBOGATESTE,cine nu crede sa se uite cele intamplate la ENERGO;HIDROELECTRICA;ARLO;POSTA ROMANA;AUTOSTRAZI;RETROCEDARI,etc.A disparut aproape 6 miliarde euro.Desi hotii sunt cunoscuti,nimeni nu se atige de ei.In fapt scopul in sine era,ADUCEREA GUVERNULUI MEU si a venit unul din imoport care stie sa faca 3 lucruri austeritate,austeritate si austeritate,acesta este ordinul pe unitate,iar noi romanii ne putem ducului.Principalul este ca WRNERICA ESTE MULTUMIT,aceasta este cota maxima a ipocrizei!

# Lulu date 31 January 2016 18:46 0

Statul de drept ne vrea scalvi la multinationale ... care vin si ne consuma resursele si apoi pleaca linistite ... asta e din pacate nu mai e tara noastra ...  :-x :-x :-x ... de asta l-au impuscat si pe raposatu  :cry:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2023 – Umbra lui Kovesi in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva