19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MIREASMA DE ABUZ IN SERVICIU LA CSM – Presedinta Tribunalului Arges, judecatoarea Mariana Varga, condamna derapajele membrilor CSM impotriva SIIJ: "Dezavuam atitudinea infractionala a membrilor CSM care refuza sa-si exercite atributiile!... Nu suntem captivii membrilor CSM care refuza sa-si indeplineasca misiunea constitutionala, prin omisiune si actiuni subversive care pun in pericol independenta justitiei!... Cei care comit acest sabotaj impotriva Statului sa mearga acasa!"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

24 June 2019 17:15
Vizualizari: 9751

Decizia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii de a nu lua parte la sedinta Plenului programata luni, 24 iunie 2019, pentru a impiedica in acest fel validarea numirii procuroarei Adina Florea la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, a starnit o uriasa revolta in sistemul judiciar – atat in randul procurorilor, cat si in randul judecatorilor. Asociatiile profesionale, din informatiile noastre, pregatesc deja actiuni categorice fata de decizia membrilor CSM care au inteles sa saboteze, credem noi, nelegal sedinta Plenului Consiliului, neindeplinindu-si in acest fel atributiile de serviciu care le revin prin calitatea pe care o detin.


Numai ca nu doar asociatiile profesionale iau pozitie fata de acest asalt impotriva rolului fundamental al Consilului Superior al Magistraturii (de garant al independentei justitiei) facut chiar de membrii acestui for, ci si magistratii nominal.

Judecatoarea Mariana Varga: "Membrii CSM refuza sa-si exercite atributiile statale din fisa postului"

In acest sens, laudabila este pozitia adoptata de presedinta Tribunalului Arges, judecatoarea Mariana Varga (foto), care intr-o declaratie acordata in exclusivitate pentru Lumea Justitiei condamna decizia membrilor CSM de a boicota sedinta Plenului, si ii acuza pe sabotori ca refuza sa isi exercite atributiile constitutionale.

In declaratia acordata publicatiei noastre, curajoasa judecatoare Mariana Varga atrage atentia asupra faptului ca boicotarea activitatilor CSM chiar de catre membrii care il alcatuiesc reprezinta "un abuz, prin omisiunea exercitarii atributiilor, care pune in pericol securitatea nationala prin obstructionarea activitatii SIIJ!".

De altfel, presedinta Tribunalului Arges Mariana Varga precizeaza ca judecatorii dezavueaza atitudinea membrilor CSM care inteleg sa saboteze functionarea la parametrii legali ai Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, cu atat mai mult cu cat actiunile lor sunt in contradictie chiar cu Decizia nr. 33/2018, prin care Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca Legea de functionare a SIIJ este constitutionala, iar activitatea procurorilor din aceasta structura se desfasoara legal.

Nu stim ce legatura au aceste activitati ale unor membri CSM de blocare practic a activitatii SIIJ cu realitatea deja stiuta ca unii dintre ei sunt vizati de dosare penale aflate pe rolul SIIJ, insa din nefericire pentru acestia, deja mai multe entitati si persoane din sistemul judiciar au semnalat existenta unor posibile fapte de abuz in serviciu savarsite de "sabotorii" care refuza sa isi indeplineasca atributiile ce le revin in calitate de membri ai CSM.

Publicam in continuare declaratia acordata de presedinta Tribunalului Arges judecatoarea Mariana Varga pentru Lumea Justitiei:

"Noi, judecatorii, nu trebuie sa fim captivii membrilor CSM care refuza sa-si exercite atributiile statale, constitutionale!

CSM este o structura de Stat, nu formatiune politica! Boicotarea activitatii este un abuz, prin omisiunea exercitarii atributiilor, care pune in pericol securitatea nationala prin obstructionarea activitatii SIJ! Aceasta SIJ a fost declarata constitutionala pt functionarea Statului Roman. De aceea este obligatorie. Cei care comit acest sabotaj impotriva statului sa mearga acasa!

Noi, magistratii am depus un Juramant profesional, de credinta, conform Legii nr. 393/2004: "Jur sa respect Constitutia si legile tarii.." In acest sens, dezavuam atitudinea infractionala, omisiva impotriva Statului roman, a membrilor CSM care refuza sa-si exercite atributiile statale din fisa postului!

Noi, judecatorii, nu suntem captivii membrilor CSM care refuza sa-si indeplineasca misiunea constitutionala, prin omisiune si actiuni subversive care pun in pericol independenta justitiei!

Dezavuam aceasta atitudine, in conditiile in care Curtea Constitutionala a declarat Legea de functionare a Sectiei de investigatii a magistratilor, ca fiind constitutionala, prin Decizia nr. 33/2018.

Solicitam CSM sa-si indeplineasca rolul constitutional de garant al independentei justitiei, prevazut de art. 1 din Legea 317 /2004".

Comentarii

# Cetateanul date 24 June 2019 18:01 0

Dupa cum ziceam anterior, refuzul explicit (prin comunicate asumate public) de a-si exercita atributia de serviciu pentru care sunt acolo se poate lasa cu nasoale. Acesti alesi ai magistraturii sunt alesi, platiti si aparati constitutional si infra pentru a participa activ, inclusiv la sedinte de plen si comisie, la buna desfasurare a actului de justitie. Cand afirma public ca nu vor muschii lor ...mars afara! PS Sunt destui magistrati onesti care le-ar putea limediat ua locul, tot prin alegeri. Nu va place. nu va convine, va strage constiinta (daca exista)? Plecati tata ...inclusiv in civilie ????

# Teodor date 24 June 2019 18:02 -1

Stai și te crucești când vezi modul de lucru al CSM. Ce garant al independentei justiției. Parte dintre ei au comportament infracțional evident. Dar dacă tot se vrea justiție independenta și moderna, de ce nu sunt trimiși procurorii acolo unde le este locul, adică în afara magistraturii?

# Gigi date 24 June 2019 19:30 -1

Aceasta este una dintre cele mai importante ramuri ale războiului hibrid : LUPTA PENTRU DISTRUGEREA SISTULUI DE JUSTIȚIE.

# Iana M. date 24 June 2019 20:58 -1

Judecatorul Neascu a fost condamnat pentru ca a avut absente nemotivate in CSM....

# Maria Moise date 24 June 2019 21:45 -1

Încă odată CSM, ne demonstrează prin acest refuz de validare a Adinei Florea ,că sunt corupți, șantajabili, că cineva îi învârte la comandă, cu o cheiță !! Să plece acasă, sau la pușcărie , cum le place să trimită politicieni și oameni de afaceri la pușcărie ,pot să -ncerce și ei, să vadă cum o duce Dragnia ???

# Cristina date 25 June 2019 01:51 0

Ce prevede legea? De cate ori la rand se pot intruni fara cvorum?

# santinela date 25 June 2019 07:32 0

"Mireasma" la CSM ? NU -PUTOARE la CSM, asta se simte astazi la aceasta institutie de nemernici si slugi ordinare ! Publicati numele dobitocilor din CSM care au refuzat sa-si indeplineasca indatoririle de serviciu,sa stim si noi care sint aia ce incaseaza un purcoi de bani pentru a nu face nimic !

# Goargăș date 25 June 2019 12:10 0

Felicitări doamnă judecător Mariana Vârgă (spre deosebire de alți argeșeni, judecatori și procurori care, e drept, nu sunt magistrați). Din păcate, C.S.M. (unii membri) joacă politic pretându-se la manevre lamentabile pentru a nu se asigura cvorumul sedințelor și trimit adrese insinuante către Guvern. Servitori!

# Homoroceanu AdrianCamil date 25 June 2019 13:50 0

Desi procurorului Codrut Olaru i se facuse dosar penal de DNA(L.C Kovesi)sens in care fusese ales cu majoritate in 12iunie2017vicepresedinte CSMsi reprezentant la GRECO,acesta nu a acceptat ca va trebui sa fie folosit de catre Sectia de procurori, impotriva greu nascutei SIIJ,in favoarea lui Iohannis,a lui Ciolos,fiind fortat ca la 11 ianuarie 2018sa renunte la calitatile avute .Plenul CSM neverificand cauza reala a renuntarii aflate pe ordinea de zi la punctul 9,stiind ca sistemul paralel gasise un obedient carierist in persoana lui Nicolae Solomon.(de genul lui RaresBogdan)ales cu unanimitate de voturi .13.47.ziua25.06.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 25 June 2019 14:18 0

Inca din 2001Basescu a infestat CSM-ul cu instrumente politice de extrema dreapta,iar Iohannis a mutat cum ii impune santajistul ex-presedinte.Pt.a ascunde implicarea politica de extrema dreapta,de anexa nedemna a politicului basisto iohanist ciolosist se trambiteaza ca sunt reprezentantii garantului independentei justitiei ."Pentru corecta informare nu pot participa la sedints de Consiliu tinand cont de obligatiile care rezulta din calitatea de ministru al justitiei"Culmea ipocriziei caci cele doua sedinte erau programate la ore diferite nesuprapunandu se,prezenta la CSMfiind obligatie derivata din calit.de min al just Intentia de .prostire a opiniei publice si a reporterilor RTV si Antena 3 nu a tinut pe 24.06.:Tertipul cu grabitul (A.B)e o simulare la fe de perfidal ca si intratul in sediul CSM dar nu la sedintaCSM ( B.L.) ora14.12.ziua25.06.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 25 June 2019 16:53 0

Absentarea solidara de la sedinta Plenului CSMdin20.06.19 pt a bloca numireaAdinei Florea in functia de procurot sef al SIIJ, in cvederes continusrii abuzurilor asupra incomozilor,a fost premeditata inca din 19mai19cand cei ce urmau sa chiuleasca in 20.06 lasedinta Pllenului CSM,s-au intrevazut la Ministerul Public cu ocazia intrunirii Colegiului Procurorilor ,structura consultativa a procurorului general al republicii infiintata ca acoperire,ca loc de conspirare antijustitie la10mai19la care au participat captivii B.Licu,L.Oprean,Ana Birchall,Nicolae Solomon Cristian Mihai Ban ,CodrutOlaru,Florin Deac ,membri ai sectiei de procurori.ai CSM,unde se pun de acord cu sarcinile de indeplinit legate de planurile de actiune ce urmeaza sa le execute aceste rotite ale angrenajului sistemului de represiune nedreapta cointeresatii privilegiati cu functii, salarii exorbitante.si alte asemenea sinecuri .ora16.45.ziua25.06.

# Homoroceanu AdrianCamil date 25 June 2019 17:34 0

In 21.06.la ora 21.06, la unul din posturileNoii Securitati Digi24,parlamentaruluiPSD R.Cazanciuc,i s a pus in mod insistent intrebarea de catre moderatoare ,dacaPSD-ul nu revine in Parlament la masura infiintariiSIIJ,acesta raspunzand negativ evocand necesitatea SIIJ fata de abuzurile existente dar precizand ca numai CSM -ul poate sa mai hotareasca in acel sens.Aceasi moderatoare a obtinut in aceasi zi de la D.Ciolos garantia ca L.C.Kovesi ce are dosar la SIIJva fi sprijinita in continuare pt.ocupares functiei de procuror sef al EPPO.fiind folosita de aceasta structura de represiune internationala impotriva liderilor incomozi suveranisti,structura macovist -sorosista creata pt.mentinerea prin santaj a statelor in U.E.sub influenta institutiilor sale.Nu s eliberati. din functii acesti procurori acoperiti colaboratori ai serviciilor de informatii cnf art.7alin1,3 L.nr.303/04pt ca CSAT e condus de santajatul Iohannis iar M.Public de santajatul B.Licu. ora.17.15.ziua.25.06.

# Eu un cetatean date 26 June 2019 15:40 0

Suntem satui de tara asta î-mi pun si eu o iîntrebare cine este sefu csm-ului astia sunt de capul lor daca sunt santajati de pnl si de usr sa plece dracului acasa nu sa ia bani cu sacii noi îi platim prosti astea care traim dintro pensie de640 sau un salariu de1200 rusine sa le fie

# Dochia Todirita date 28 June 2019 16:55 0

Au făcut,și fac dovada că sunt #$ muistii pe fata in slujba intereselor oculte Clar

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva