27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MJ RECUNOASTE ADRESELE CATRE CAB – Ministerul Justitiei condus de Catalin Predoiu confirma ca in cazul Dragos Savulescu a cerut Curtii de Apel Bucuresti, in doua randuri, sa spuna daca mentine sau nu mandatul european de arestare: “Ministerul Justitiei a solicitat CAB sa precizeze doar daca mentine sau retrage mandatul european de arestare”

Scris de: L.J. | pdf | print

30 August 2022 17:22
Vizualizari: 4678

Ministerul Justitiei condus de Catalin Predoiu (foto) confirma dezvaluirile facute de Lumea Justitiei in articolul “Haideti sa nu ne mai facem de ras”, publicat luni, 28 august 2022, in care am aratat ca Ministerul Justitiei din Italia cere revocarea de urgenta a mandatului european de arestare emis de Curtea de Apel Bucuresti pe numele omului de afaceri Dragos Savulescu, intrucat acesta executa pedeapsa in Italia, iar Ministerul Justitiei din Romania a solicitat Curtii de Apel sa clarifice situatia, in sensul daca mai mentine sau nu mandatul european de arestare emis de CAB, pe motiv ca acesta are valabilitate de 3 ani, respectiv pana in februarie 2022, care a mai fost prelungita cu inca 3 ani (pana in februarie 2025) si trebuie sa se decida asupra oportunitatii revocarii lui (click aici pentru a citi).


 

Intr-o serie de precizari trimise catre Luju, marti, 29 august 2022, Ministerul Justitiei recunoaste ca a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa precizeze daca mentine sau retrage mandatul european de arestare.


Iata precizarile Ministerului Justitiei:


“Solicitarea Ministerului Justitiei italian din data de 19 iulie 2022 a fost transmisa atat Ministerului Justitiei roman, cat si Curtii de Apel Bucuresti (CAB). Avand in vedere faptul ca, in materia mandatului european de arestare (MEA), Ministerul Justitiei are calitatea de autoritate centrala, cu atributii administrative, Ministerul Justitiei a solicitat CAB sa precizeze doar daca mentine sau retrage mandatul european de arestare, in niciun caz in scopul de a cere instantei sa clarifice situatia juridica a unei persoane condamnate.

Aceasta este conduita Ministerului Justitiei in toate cazurile in care se solicita transmiterea unor raspunsuri care implica aprecieri de competenta autoritatilor judiciare. Ministerul Justitiei nu intervine pe fondul solicitarilor, nici cu privire la cele formulate de catre autoritatile straine, nici cu privire la raspunsurile autoritatilor judiciare romane.

De asemenea, Ministerul Justitiei nu a solicitat niciodata CAB sa aprecieze asupra oportunitatii retragerii mandatului european de arestare, intrucat o atare decizie apartine exclusiv instantei romane (in calitate de autoritate emitenta a MEA), care apreciaza asupra masurilor pe care le dispune.

Ca urmare a noii solicitari a Ministerului Justitiei din Italia (din august 2022), Ministerul Justitiei a transmis si aceasta revenire catre CAB, adresand exclusiv solicitarea ca instanta sa aprecieze cu privire la intocmirea si transmiterea unui raspuns pentru autoritatile italiene, fara alte circumstantieri din partea Ministerului Justitiei.

Ministerul Justitiei a actionat strict in limitele atributiilor legale, de autoritate centrala, cu deplina respectare a legii si a independentei magistratilor”.

Comentarii

# Jos ! date 30 August 2022 17:40 +69

Va supune pe dvs. sub jugul lui Ursula ; niste birocrati neonazisti va conduc , caci politicienii sunt majooritar niste gunoie din servicii... adica necalificati conectait la buget ! ROEXIT pana se mai poate !

# Jiji date 30 August 2022 17:43 -33

HAIDETI SA AVEM DEMNITATE!NU FACE ITALIA HIRTIE IGENICA DIN HOTARIRILE ROMANIEI!SUNTEM MEMBRI EGALI AI UE SI AVEM ACELEASI DREPTURI SI OBLIGATII!BRAVO CA BUCURESTI ,CA NU A RETRAS MANDATUL!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva