28 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MORT DE INIMA REA IN PLINA HARTUIRE DNA – Fostul director general al Romgaz Targu Mures, Pantelimon Avram, nu a mai apucat sentinta de achitare pentru pretinsul abuz in serviciu de care fusese acuzat de DNA. Ceilalti doi inculplati din aceeasi cauza incropita de procurorul DNA Tiberiu Onea au fost achitati de judecatorul Ionut Pavel de la Tribunalul Mures. Onea e bine-mersi la pensie, iar procurorul Marius Bulancea, care i-a binecuvantat lucratura, a fost luat de Kovesi la Bruxelles (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

29 iulie 2021 18:40
Vizualizari: 5109

Sfarsitul lunii iulie 2021 vine cu o palma grea pe obrazul Directiei Nationale Anticoruptie: parchetul a incasat achitari in cazul a doi inculpati trimisi in judecata pentru presupuse fapte de abuz in serviciu in legatura cu receptia unui motogenerator. Al treilea inculpat, in schimb, nu a mai apucat sa auda sentinta, din cauza ca a murit de inima rea in urma cu peste doi ani.Joi, 29 iulie 2021, judecatorul Ionut Pavel (foto 3) de la Tribunalul Mures a pronuntat achitari in prima instanta fata de Sergiu Victor Ban si Gheorghe Matei (fosti directori in Romgaz Targu Mures). Pe de alta parte, in aceeasi cauza DNA l-a trimis in judecata in decembrie 2017 (pentru o  pretinsa fapta de instigare la abuz in serviciu) si pe Pantelimon Avram (foto 1 stanga) – fost director general al aceleiasi sucursale a Romgaz. Totusi, acesta nu a mai apucat sa auda sentinta, din cauza ca a murit in primavara anului 2019 in urma unui atac vascular cerebral, in plin proces cu DNA, din cauza stresului pricinuit de dublul malaxor judiciar in care fusese aruncat. Caci Avram a mai fost trimis in judecata de catre DNA Targu Mures intr-un dosar, soldat cu achitari si la fond si la apel. Pantelimon Avram a apucat s-o auda doar pe prima (linkuri la final).


Iata mai intai minuta sentintei nr. 117/2021 din dosarul nr. 4606/102/2017:


In baza art. 396 alin. 5 Cod pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I Cod pr.pen. achita pe inculpatul Banu Sergiu Victor, pentru savarsirea infractiunii de: abuz in serviciu, fapta prev. si ped. de 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 al. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 5 al. 1 din Codul penal, intrucat fapta nu este prevazuta de legea penala.

In baza art. 396 alin. 5 Cod pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I Cod pr.pen. achita pe inculpatul Matei Gheorghe, pentru savarsirea infractiunii de: abuz in serviciu, fapta prev. si ped. de 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 al. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 5 al. 1 din Codul penal, intrucat fapta nu este prevazuta de legea penala.

In baza art. 398 Cod pr.pen. rap. la art. 275 alin. 3 si 6 Cod pr.pen. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului, inclusiv onorariul partial in cuantum de 180 lei pentru fiecare aparator desemnat din oficiu pentru inculpati filele 3-8 d.j conform delegatiei pentru asistenta judiciara obligatorie, urmand a fi avansate din fondurile Ministerului Justitiei in contul Baroului Mures.

Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare. Pronuntata, astazi, 29.07.2021 cu punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei”.


Incapabilii anticorupti


Rechizitoriul din acest dosar – purtand numarul 65/P/2014 – a fost semnat la 20 decembrie 2017, la 4 luni si jumatate de la inceperea urmaririi penale in personam, de catre seful din acel moment al DNA Targu Mures, Tiberiu Nicolae Onea (foto 1 dreapta), si confirmat de catre procurorul Marius Bogdan Bulancea (foto 1 centru), cel care conducea atunci Sectia a II-a din DNA Central (vezi facsimil).

Dupa cum Lumea Justitiei a aratat inca din 2019, acest rechizitoriu a fost atat de subred, incat in 11 februarie 2019 judecatorul Ionut Pavel l-a restituit la parchet. Din fericire, DNA l-a refacut si la retrimis instantei. Din nefericire pentru anticoruptii mureseni, cauza a produs achitarile pe care le vedem acum.

Nu incheiem inainte de a mentiona ca atat Pantelimon Avram, cat si Sergiu Victor Ban si Gheorghe Matei au fost aparati de catre avocatii Radu Chirita (foto 2 stanga) si Bianca Pantea (foto 2 dreapta), de la casa de avocatura Chirita si Asociatii.

In final, mentionam ca atat procurorul Tiberiu Onea, cat si fostul sau superior ierarhic, Marius Bulancea, sunt bine-mersi in acest moment: Onea la pensie din mai 2021, iar Bulancea la Parchetul European, sub aripa inculpatei Laura Kovesi, inca din ianuarie 2020.


* Cititi aici istoria ambelor dosare, dintre care unul a fost instrumentat de DNA in colaborare cu SRI

* Cititi aici minuta achitarii definitive din cealalta cauza

 


Comentarii

# MN date 29 iulie 2021 18:54 +26

nu pot sa inteleg niciodata pe ,,oamenii" astia adica procurorii si chiar judecatorii care fac atata rau semenilor lor. eu nu inteleg cum sa distrugi niste familii fara ca ele sa iti faca nici un rau personal vorbind, sa bagi tu oameni la puscarie nevinovati si cu familii de intretinut inseamna ca sunt niste bolnavi mintali si bolnavi pdihic. pana cand nu se introduce raspunderea magistratului nu se vor potolii acesti talhari si dusmani ai poporului . felicitari domnule judecator si ferice de mama care te a facut.

# Treziti-va mamaligarilor ! date 29 iulie 2021 21:24 +40

Alo , parlamentul ? Legea raspunderii magistratiilor, urgent !!! Sa-si faca asigurare obligatoire prin lege , iar cu ea vor plati daunele din procese si apoi , ca la masini cu accidente, asigurarea va creste pana cand se invata sa faca justitie corecta ! :eek:

# G date 2 august 2021 16:57 +26

Imi pun aceasta intrebare: a numarat oare vreun organ al statului, Inspectia Judiciara bunaoara, cati inculpati ulterior achitati au murit in timpul procesului penal ? Dar cati au facut puscarie (arest preventiv) degeaba, fiind ulterior achitati ? Macar in ultimii 10 sau 20 de ani mai ales de cand functioneaza acuzatia pe baza suspiiciunii rezonabile Cercetarea penala poate tine ani intregi si apoi procesul penal inca niste ani. Acest lucru e posibil datorita faptului ca nu exista nici o limita de timp impusa acestor cercetari (inclusiv judecatoreasca) penale. S-a gandit oare cineva ce trauna psihica reprezinta aceasta cetcetare pentru cineva care se stie nevonovat ??

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.10.2021 – Kovesi n-ar fi mandra. Stoina, bagat in disciplinar pentru ca sta cu curu' pe dosare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva