17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NASA LA PACHET CU FINU' – Exclusiv: plangerea penala depusa de deputata Andreea Cosma la PICCJ, cu acuzatiile extrem de grave impotriva procurorilor Lucian Onea si Giluela Deaconu de la DNA Ploiesti: "Exista probabilitatea ca acestia sa fi facut copii de pe mai multe probe din dosarele pe care le-au instrumentat, dar si sa distruga probe... Giluela Deaconu se afla in exact aceeasi situatie cu Onea si Negulescu... Savarsea acelasi tip de fapte” (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

1 August 2018 15:08
Vizualizari: 8938

Asa cum a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute, deputata Andreea Cosma (foto dreapta) s-a prezentat miercuri dimineata, 1 august 2018, la sediul Parchetului General pentru a depune o noua plangere impotriva fostului sef al "unitatii de elita" DNA Ploiesti, procurorul Lucian Onea zis "Lucica" (foto stanga), in prezent suspendat din magistratura. Plangerea penala depusa de Andreea Cosma la PICCJ contine si o extindere de urmarire penala fata de Lucian Onea pentru savarsirea de noi infractiuni descoperite pe parcursul cercetarii penale – in cauza in care fostul sef al DNA Ploiesti a fost deja pus sub control judiciar – respectiv infractiunile de comprimiterea a intereselor jusititiei, abuz in serviciu si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice. Noutatea din plangerea penala inregistrata miercuri la PICCJ, sub nr. 983, o reprezinta cererea de declansare a verificarilor fata de procuroarea Giluela Deaconu de la DNA Ploiesti, zisa "Gilu", care este si nasa lui Lucian Onea, si pe care Andreea Cosma o acuza de savarsirea infractiunilor de represiune nedreapta si cercetare abuziva.


Giluela Deaconu este, asa cum ne amintim, procuroarea care apare in inregistrarile publicate de Antena 3, in care fostul deputat Vlad Cosma era invatat de aceasta ce sa declare in cadrul unei confruntari cu avocatul unui inculpat. Giluela Deaconu este de altfel, din informatiile noastre, si cea care a pus la dispozitia Inaltei Curti stick-ul fals in dosarul privindu-i pe fostul presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma si pe fiul acestuia Vlad Cosma, dar si cea care l-a pus pe afaceristul Razvan Alexe sa planteze o proba intr-un dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Ploiesti.

Potrivit plangerii penale din care Lumeajustitiei.ro prezinta in exclusivitate pasaje importante, faptele de care este acuzata nasa "Gilu" sunt similare cu cele de care au fost acuzati vestitii procurori Lucian Onea si Mircea Negulescu, motiv pentru care, Andreea Cosma cere procurorilor PICCJ sa dispuna nu doar arestarea preventiva a lui Lucian Onea, ci si extinderea urmaririi penala fata de acesta cu privire la noile fapte, dar si efectuarea de verificari fata de Giluela Deaconu.

Aceste masuri, se precizeaza in plangerea penala, se impun intrucat exista posibilitatea ca in unele dosare pe care le-au instrumentat acestia sa fi facut copii ale unor probe, cu consecinta compromiterii unor anchete, dar existand si riscul de a distruge probe din diverse dosare ce l-ar putea incrimina pe fostul sef DNA Ploiesti.

Amintim ca Andreea Cosma a decis sa faca plangere penala impotriva lui Negulescu si a altor persoane dupa ce in spatiul public au aparut inregistari video din sediul DNA Ploiesti, realizate in timpul audierii Andreei Cosma si a fratelui sau Vlad Cosma de catre Onea, intr-un dosar aflat in lucru, cu incalcarea normelor de drept, ce au avut ca efect devoalarea si denaturarea unor aspecte relatate in cadrul anchetei.

Prezentam in continuare fragmente din plangerea penala depusa de Andreea Cosma miercuri, 1 august 2018, la Parchetul General:

"Toate aceste imprejurari demonstreaza ca divulgarea acelor inregistrari, ale mele si ale fratelui meu, nu slujesc descoperirii ori dezvaluirii publice a unor nelegalitati, ci, prin interpretarea lor tendentioasa, servesc cel putin pentru trei scopuri, toate in afara dispozitiilor legale:

-Inducerea in eroare a publicului ori instantelor ce vor fi investite cu solutionarea cauzei sale in legatura cu continutul inregistrarilor si a imprejurarilor in care au fost efectuate;

-Punerea in garda, atentionarea sau santajarea unor persoane la care am facut referire in acele declaratii, dat fiind faptul ca acele fapte fac obiectul unor cercetari si nu au fost prezentate niciodata in spatiul public; in aceste conditii, cei vizati de acele declaratii ar putea sa isi ia masuri de prevedere pentru a ascunde ori compromite/influenta probe in scopul compromiterii aflarii adevarului in cauza.

-Compromiterea intereselor justitiei, prin ingreunarea sau impiedicarea aflarii adevarului in cauza in care atat Onea Lucian cat si procurorul Negulescu Mircea sunt cercetati. (…)

Asadar, divulgarea de informatii a continuat si a cuprins si alte probe din alte dosare, dat fiind faptul ca acestea sunt considerate a fi probe intr-un presupus dosar de santaj aflat in curs de cercetare la DNA Ploiesti. Astfel, conversatia dintre Alexe Razvan si ofiterul de politie judiciara Florea Gabriela, care a fost realizata probabil in afara cadrului procesual penal si care face obiectul unui dosar penal, astfel cum a declarat procurorul sef al DNA in conferinta de presa in care a citat din aceleasi discutii purtate intre cei doi, a fost redata fidel in presa. Nici aceasta conversatie nu face altceva decat sa confirme ca faptele denuntate de noi si pentru care sunt cercetati cei doi procurori sunt reale, dar probeaza suplimentar si faptul ca la savarsirea faptelor au participat si alte persoane (procurorul Giluela Deaconu si ofiterul Florea Gabriela). (…)

De altfel, inculpatul Onea Lucian a recunoscut public, cu ocazia conferintei de presa sustinute in sediul DNA Ploiesti ca cele pentru care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva sa si a procurorului Negulescu sunt reale, ca i-a solicitat lui Vlad Cosma sa trimita acele inscrisuri prin posta si ca nu exista niciun cetatean Serghei Petrus, astfel ca oricum nu se justifica atacul prin presa la adresa denuntatorilor sai sau a procurorului de caz, prin scurgerea de probe din diverse dosare ale DNA, care probeaza pe deplin cele sustinute de noi in fata organelor judiciare.

Din inregistrarile nou aparute in presa, rezulta ca fapte de tipul celor retinute in sarcina celor doi a avut-o ca autor si pe procurorul Deaconu Giluela, care, asa cum rezulta din chiar inregistrarile date publicitatii din sediul DNA i-a inmanat lui Razvan Alexe un CD cu probe pentru a putea incrimina un fost senator. (…)

De asemenea, Vlad Cosma, utilizat initial ca martor cu identitate protejata a fost invatat de procurorul Giluela Deaconu ce sa declare in prezenta avocatului inculpatului din acel dosar, ..., astfel cum rezulta din inregistrarile audio realizate de acesta si prezentate deja public.

Mai mult, atat Vlad Cosma, cat si alte trei persoane (una dintre acestea fiind chiar Razvan Alexe) au fost trimise la testul cu poligraful de la Buzau, la care Vlad Cosma a facut referire in declaratiile sale publice, in inregistrari, dar si in denunturile formulate la parchet in legatura cu aceste aspecte.

Asadar, si procurorul Giluela Deaconu, astfel cum se poate constata din inregistrarile realizate in sediul DNA si date publicitatii chiar de catre procurorul Onea Lucian, proceda intr-o maniera similara si savarsea acelasi tip de fapte.

Pe cale de consecinta, aceasta inregistrare probeaza ca si procurorul Giluela Deaconu se afla in exact aceeasi situatie cu cei doi inculpati, Onea Lucian si Negulescu Mircea. (…)

De asemenea, faptele procurorului Giluela Deaconu, de a ticlui probe si, pe baza acestora, de a trimite in judecata o persoana despre care stia ca este nevinovata, in co-autorat cu Onea Lucian, cel care a coordonat intreaga activitate a acesteia, dar si cu Negulescu Mircea, cel care a dispus, impreuna cu Giluela Deaconu, trimiterea in judecata a lui ..., in urma ticluirii unor probe, reprezinta infractiunile de represiune nedreapta si cercetare abuziva, astfel cum am aratat mai sus. (...)

Totodata, va solicit sa dispuneti masura retinerii si sa propuneti luarea masurii arestarii preventive fata de inculpatul Onea Lucian si, dupa extinderea urmaririi si punerii in miscare a actiunii penale, si cu privire la procurorul Giluela Deaconu, avand in vedere ca exista probabilitatea extrem de ridicata ca acestia sa fi facut copii de pe mai multe probe din dosarele pe care le-au instrumentat la nivelul DNA Ploiesti (inclusiv interceptari ori filaje efectuate in diferite cauze) si sa le dea publicitatii, cu consecinta compromiterii unor anchete, dar si sa distruga probe ce l-ar putea incrimina din diverse dosare.

Iata fragmente din plangerea penala inregistrata la PICCJ:


Comentarii

# Anticoruptie date 1 August 2018 15:18 +11

Si Raileanu e exact in aceeasi situatie...Sa nu dormi linistita, hahalera! Urmezi...

# Ce misto ! date 1 August 2018 15:38 +3

Hopa , unitatea de "elita" o ia pe coaja ! :eek:

# DOREL date 1 August 2018 19:52 +8

Sa nu ne mai dam pe dupa visin: la ST Ploiesti trebuiau de mult luati toti cu duba, acu' e tarziu, au distrus probele importante, au masluit dosarelel, in fine, au facut curat ! Si, b): daca se vrea, se pot reconstitui toate, pana la punct si virgula ! Parerea mea ..

# Azumix date 1 August 2018 16:09 +2

Acesti procurori si judecatori se pare ca s au Curcit intre ei...numai nasi si fini...cum naiba o fi sa ti faca un procuror un dosar si chiar daca esti nevinovat sa ai ghinionul sa cazi la judecata pe mana nasului procurorului care te a trimis in judecata...ce sanse ai avea sa scapi avand in vedere faptul ca nicaieri judecatorii si procurorii nu sunt obligati sa spuna pe cine au cununat!!!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 1 August 2018 18:48 -3

LA PLOIESTI A FOST UNUL DIN FOCARELE DE PESTA PORCINA AFRICANA DE CARE S/A CONTAMINAT TOATA JUSTITIA DE MERMELEALA,CA SA SCAPAM DE PESTA MERMELEALA AR TREBUI CA TUDOREL SA PROCEDEZE CA DAEA!!!!!!!!

# Carcotas date 1 August 2018 19:55 +1

Dar paraditorii lui Sturdza de ce sunt nedreptățiti? Ei de ce nu sunt inculpati? Parchetul General umbla cu masura dubla: le răpeste celor din Brașov posibilitatea de a deveni vedete in penitenciar.

# Marin ȚULUȘ. Olt date 2 August 2018 11:29 0

Esti naiv sa crezi ca acesti procurori nu au avut cat de cat dreptate cu aceasta familie!!Pai sa lum exemplu cel mai edificator vizibil cu ochiul liber: de ce toata familia lor(urmand traditia mafiei politice postdecembriste dar urmasa a mafiei comuniste) sunt parlamentari de PH iar acolo nu s-a gasit nimeni sa promoveze ..politic!!?Din informatiile adunate de mine rezulta cu certitudine ca acolo nu a fost lucru curat!Oficialii din zona semnaleaza grave fapte de coruptie!!!!Evident nu numai acolo!Avem astazi curaj fără seamăn pt. ca se zvoneste ca DNA nu mai are putere si totul este un haos de nedescris!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva