2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NESUFERITUL LAZARICA – Fostul presedinte Traian Basescu il calca in picioare pe Procurorul General Augustin Lazar: “Un agitat... Un fel de politruc al procuraturii... Se baga de dragul de a se baga, de a face politica... Agresivitatea este gresita si din alt motiv: este scris in Constitutie ca guvernul face politica penala. Deci nici presedintele, nici procurorii, nici judecatorii”. Euorparlamentarul Ioan Mircea Pascu: “Taica Lazar, alintat cu apelativul 'Corega'”

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 December 2017 13:01
Vizualizari: 8102

Procurorul General Augustin Lazar (foto) este tot mai greu de suportat. Fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu l-a desfiintat pe Augustin Lazar pentru comentariile sale pur politice si incalcarea principiului separatiei puterilor in stat, fapte pentru care in orice tara normala ar fi zburat din magistratura. Basescu il caracterizeaza pe Lazarica drept “un agitat” si “un fel de politruc al procuraturii”.

Invitat duminica seara, 10 decembrie 2017, la B1 TV, fostul presedinte al Romaniei l-a acuzat pe Augustin Lazar ca s-a implicat in discutia referitoare la modificarea Legilor Justitiei doar “de dragul de a se baga” si “de a face politica”. Basescu sustine, de asemenea, ca Lazar minte in cadrul interventiilor sale publice si ii aminteste ca Guvernul face politica penala a tarii, nu presedintele, nu procurorii, nu judecatorii.


Iata declaratiile lui Traian Basescu in legatura cu Procurorul General Augustin Lazar, citate de evz.ro:

Mai avem aici un agitat. Un fel de politruc al procuraturii. Afirma ca procurorii isi vor pierde independenta daca ordonator principal de credite va fi Ministerul Justitiei. Minciuna mai mare nu am auzit. Ati auzit de vreo instanta sugrumata financiar? Nu se poate merge atat de jos. Dansul s-a bagat de dragul de face politica. O prostie.

(...)

Sau faptul ca se realizeaza o sectie speciala care sa ii ancheteze pe procurori. Spune ca procurorii sunt hartuiti. Se baga de dragul de a se baga, de a a face politica si de a demonstra nu stiu cui loialitatea dansului fata de cauza. Ce cauza, domnule Lazar?

(…)

Domnul Lazar s-a bagat degeaba. Mai este un element formidabil, dar nu vreau sa dau apa la moara PSD. Agresivitatea procurorului general este gresita si din alt motiv: este scris in Constitutie ca guvernul face politica penala. Deci nici presedintele, nici procurorii, nici judecatorii”.

Ioan Mircea Pascu: “Taica Lazar, alintat de apropiati cu apelativul 'Corega', recunoscut de ONU ca principal sprijinitor al 'independentei' procurorilor pe plan mondial”

Traian Basescu nu este singurul politician de top care l-a calcat in picioare pe Augustin Lazar. Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu a scris pe pagina sa de Facebook un pamflet, dupa ce Consiliul Constitutional din Franta, echivalentul Curtii Constitutionale, a stabilit pe de o parte ca subordonarea procurorilor ministrului Justitiei nu afecteaza independenta acestora si nici separarea puterilor in stat, si pe de alta parte ca Guvernul decide politica penala a tarii, nu procurorii sau judecatorii. In acest context, Ioan Mircea Pascu afirma, in mod ironic evident, ca in Place de la Concorde din Paris va fi ridicat un monument dedicat procurorului, “la inaugurarea caruia va fi invitat Taica Lazar, alintat de apropiati cu apelativul 'Corega', recunoscut de ONU ca principal sprijinitor al 'independentei' procurorilor pe plan mondial”. Totodata, europarlamentarul sustine ca modelul monumentului dedicat procurorului va fi nimeni altul decat vestitul Mircea Negulescu, zis “Portocala”.

Iata pamfletul europarlamentarului PSD Ioan Mircea Pascu:

Pamflet?
Sunt informat ca decizia Consiliului Constitutional al Frantei de a confirma subordonarea procurorilor ministrului justitiei a produs o mare emotie pe plan intern si International. (De pilda, am aflat ca in Orientul Apropiat, palestinienii au incetat brusc orice protest la adresa deciziei americane de recunoaștere a Ierusalimului drept capitala a Israelului...)

Pe plan intern, societatea civila franceza a chemat la mitinguri masive impotriva acestui atentat la 'independenta procurorilor'.

In consecinta, in toate marile orașe franceze se aduna in acest moment zeci de mii de cetateni onesti, care protesteaza vocal impotriva acestei decizii arbitrare, solicitand desfiintarea Consiliului si arestarea membrilor sai.

Circulatia este complet blocata in centrul capitalei, inclusiv pe Champs Elysees…

Fortele de jandarmi impart flori protestatarilor, dandu-le astfel de inteles ca simpatizeaza tacit cu protestul lor indreptatit.

Inteleg ca la Departamentul de Stat al SUA se lucreaza la o declaratie, prin care Franta este atentionata imperativ (urged) sa renunte la aceasta aberatie constitutionala, iar maine un grup de 10 ambasadori ai unor mari democratii se vor prezenta la Ministerul francez al justitiei.

Intentia este de a face cunoscuta preocuparea tarilor lor fata de acest atentat la adresa 'independentei' procurorilor, care ar trebui nu numai sa nu fie subordonati nimanui, ci sa ia si locul judecatorilor in salile de judecata!
inteleg ca toata elita franceza este paralizata de aceasta reactie 'sanatoasa' a societatii franceze si a comunitatii statelor democratice!?

PS Cineva imi comunica faptul ca societatea civila franceza a decis sa ridice in Place de la Concorde un monument dedicat procurorului, la inaugurarea caruia va fi invitat Taica Lazar, alintat de apropiati cu apelativul 'Corega', recunoscut de ONU ca principal sprijinitor al 'independentei' procurorilor pe plan mondial. (Cunoscatorii spun ca modelul statuii va fi nimeni altul decat procurorul roman Portocala, ca un elogiu adus activitatii neobosite a acestuia in lupta impotriva coruptiei; in plus va fi inca o fi inca o dovada a legaturilor istorice speciale dintre cele doua popoare, a faptului ca romanii nu ii abandoneaza pe francezi la ceas de ananghie!?)


Comentarii

# Baran Gheorghe date 11 December 2017 13:54 +15

Bravo de doua ori! Odata pentru cel care i-a facut poza de mai sus d-lui Lazar ( asa - l prinde) si odata ca mai avem si noi reprezentanti in Parlamentul UE care ne si reprezinta. Dl. Procuror General nici macar nu stie ( asa reiesea din interviul dat ) pachetul de modificari . In loc sa se lege de fond si substanta a inceput sa se vaite de forma. Este la fel de nedocumentat ca si rezistetii aia cu diez in fata . Habar nu au . Vorba ceea, a lui Churchil, " cind vulturii tac , latra papagalii"

# Lăzărică = Azorică pt. Ciordy date 11 December 2017 22:41 +1

Îl supraestimați pe Lazăr Pușcăriabilu! El ar vrea să stea liniștit pe postul pe care l-a săltat romanticul duo Ko-Co din penal în PG. Dar Mika Plagiatoare (doar 4%) îl mînă la luptă. Amintiți-vă cum i s-a adresat, în public, de Ziua Europei, subalterna 1/4dokta Kovesi: AVEM DE VORBIT. Există vreun procuror la DNA cu sînge-n instalație care s-o trateze la fel? Ciordy ar face infarct ;-) .

# DODI date 11 December 2017 14:14 +4

Neamul prost nu se deșteaptă cu ocazia debarcării la București. Din contra aduce provincialismul în capitală. Modelul lui ciolanis este molisitor. Când promovezi inepția, prostia și lipsa de profesionalism la ce te poți aștepta? Ciolanis nu uită cum a fost el ”promovat” prin alegeri falsificate și a făcut la fel. Trei exemple: luluța, colivia și zdreanță lăzăruc. Bineînțeles că cireașa de pe tort a reprezentat-o ”guvernul meu” despre care nu se mai vorbește acum. Ați observat că de fiecare dat PSD vine la guvernare ca să scoată țara din marasm ca apoi, ”dreapta” să aibă ce să fure.

# Viorel date 11 December 2017 14:49 +3

O vorbă veche spune: ”Schimbarea Domnitorului, bucuria nebunilor !” Ei bine, eu recunosc, sunt un nebun care mă voi bucura când ”domnul” Lazăr va fi schimbat. Și nu numai la schimbarea lui... Mai sunt destul de mulți care trebuie schimbați, pe ici, pe colo, prin funcțiile principale. Și SUNT CONVINS că vor fi schimbați, pentru că, într-o republică, numai accidental se moare în funcție, iar asta nu le-o doresc.

# Aburitul date 11 December 2017 15:25 +1

Alaturi de ilici este unul dintre politrucii ce au nenorocit aceasta tara!!! Sa-si gaseasca locul intr-o vizuina si sa chitaie acolo! Rusine, doi bani nu fac eculubratiile sale!

# Vladimârrr...!!! date 11 December 2017 15:40 +10

Citesc si nu-mi vine sa cred ca e posibil ca un Basescu Traian, adevarata piaza rea a politichiei dambovitene, are tupeul sa mai ridice vocea sa hodorogita de bautura si de atatea si atatea spurcaciuni, impotriva unui nevrednic si malign produs al ordinarei lui investitii in (in)justitia anilor in care a domnit cu crunta nesimtire impotriva a milioane si milioane de romani, umiliti si alungati de politica lui neghioaba prin cele mai intunecate unghere ale unei dureroase si nemeritate existente. Draga mea Lu Ju, te rog din toti rărunchii mei de cinstit si devotat postac sa-l scufunzi si pe acest Basescu in uitarea cuvenita nemernicilor tradatori de tara, pentru a ne usura suferinta si putinta de a-l rabda inca ceva timp si pe vremelnicul sau uramas, parca mai josnic si mai neroman decat el. Multumesc !!!

# Marinela date 11 December 2017 21:02 +4

Ma comport ca un postac feisbucist de profesie #resist ... de data asta nu am citit nici titlul, bat 100 de #rezistenti! Am văzut poza si este mai mult decât doream, visam, ma rugam sa apară vreodată. Nu am citit articolul, nu am avut timp, o voi face, promit, chiar daca nu cred ca nu pot sa nu rad la fiecare paragraf. Nu de ce e scris. De POZA! Nu se poateee... Nu voi reuși niciodată sa fac un comentariu serios la un Argument serios cu o asemenea poza. Acelasi lucru cand alegeți acolo la Luju poze cu Luluța Codruța de acelasi calibru. În hăinuțele ei lălâi si cu expresii de idiotie atât de naturală încât nu pot decât spera ca tot prefăcându-se, a devenit ... Bravo fotografului, astea da instantanee!

# Mira date 12 December 2017 11:40 +2

La puscarie,penalul ,la puscarie ...Cand a fost numit procuror general avea dosar la DNA .Sa nu fi stiut Klaus ca era penal,Lazarica,sau tocmai acesta o fi fost argumentul suprem.Doar ,statul "de drepti" pe astia se bazeaza .Iar cand incep sa se dea in stampa si pricepe lumea cine sunt ,ce vor si ce fac ,scot in stada tot penali de-ai lor ca sa-i apere de po******tia sanatoasa la cap si cu bun simt care nu-i mai vrea Rasu' plansu'.O mai fi vreo sansa pentru tara asta ?

# TOȚI, DOAMNE, ȘI TOȚI TREI! date 12 December 2017 16:57 0

Lazăr Pușcăriabilu singur la pîrnaie? Păi merită pe deplin să meargă cu romanticul duo Ko-Co, care a măsluit Mapa profesională a gîngavului.

# argatu date 13 December 2017 16:01 0

Ce aveti cu omul? Nu vedeti ca e de pe alta planeta ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva