7 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NIMENI NU SE VA ATINGE DE NENOROCIRILE LUI PREDOIU – Avocatul Toni Neacsu demasca uriasul blat pregatit in Parlament pentru ca legile justitiei sa treaca in forma adoptata de regimul Ciuca-Predoiu: „Instituirea unei Comisii speciale comune pentru avizare e garantia ca nu vor exista defectiuni in adoptarea rapida a legilor in forma inacceptabila plecata de la Guvern... In loc sa intre-n dezbaterea a 43 de senatori si deputati, vor fi girate formal de cei numai 25 de executanti numiti de partide”

Scris de: V.B. | pdf | print

1 September 2022 16:46
Vizualizari: 3726

Nu e de-ajuns ca noile legi ale justitiei contin numeroase abuzuri: aceste abuzuri vor fi girate de catre Parlament. Iar primul pas a fost deja facut, a avertizat avocatul Adrian Toni Neacsu (foto) joi, 1 septembrie 2022.Mai exact, majoritatea PSD-PNL-UDMR din Parlament a constituit o comisie speciala de avizare, formata din numai 25 de deputati si senatori – cu mult mai putini decat cei 43 de parlamentari, cate au in total comisiile juridice din Camera Deputatilor si Senat.

Iar coalitia a avut grija ca printre acesti 25 de „executanti numiti de partide” (dupa cum i-a catalogat Neacsu) sa se numere doar oameni obedienti, nicidecum profesionisti ai dreptului – precum senatorul Robert Cazanciuc sau deputatele Simona Maya Teodoroiu si Laura Vicol – care s-ar fi putut impotrivi bombelor cu ceas din proiectele initiate de catre ministrul Justitiei Catalin Predoiu si adoptate de catre intregul guvern condus de premierul Nicolae Ciuca, a scris avocatul Toni Neacsu pe Facebook.

Maestrul Neacsu a conchis, subliniind ca problema legilor justitiei trebuie sa-i intereseze pe toti romanii, caci, dincolo de tehnicalitatile din cele trei proiecte ale actelor normative, vizati in ultima instanta vor fi justitiabilii, care vor simti pe pielea lor calitatea actului de justitie infaptuit de catre judecatori supusi unor presiuni politice.


Redam intreaga postare a avocatului Adrian Toni Neacsu:


Premierul Ciuca a anuntat ieri prioritatile legislative ale coalitiei: legile justitiei, educatiei si securitatii nationale, in ordinea aceasta. Pentru fiecare exista si mize individuale, dar ele au si o miza comuna: controlul institutiilor de forta si instituirea obedientei, fie si cu forta.

Testarea lipsei de vlaga in care se afla societatea romaneasca incepe chiar de astazi cu legile justitiei.

Pentru ca in Romania nu exista opozitie politica, mai atenta la daruri de nunta decat la smecheriile politice din parlament, legile vor trece fluierand si in acompaniament festiv de fanfara (pe peronul garii numite Shenghen).

Instituirea unei Comisii speciale comune pentru avizarea celor 3 legi ale justitiei reprezinta garantia ca nu vor exista defectiuni in adoptarea rapida a acestora in forma absolut inacceptabila care a plecat de la Guvern.

In acest fel legile nu vor intra in discutiile comisiilor juridice din Camera Deputatilor si Senat, asa cum a fost normal, si se vor evita cativa parlamentari ai puterii care ar fi putut crea dificultati, cum ar fi presedintele Comisiei juridice din CD - Laura Vicol, deputata Maya Teodoroiu sau chiar senatorul Robert Cazanciuc.

Mai mult, cu generozitate, PSD-ul a cedat presedintia acestei comisii speciale PNL-ului, fiindca asa e in coalitie, nu?, ne acoperim reciproc spatele.

In loc ca legile acestea atat de importante sa intra in dezbaterea si avizarea a 43 de senatori si deputati (comisiile juridice au 30 respectiv 13 membri), vor fi girate absolut formal de cei numai 25 de executanti numiti de partide in comisia speciala (din care 16 ai PSD-PNL, in conditiile in care deciziile se iau cu majoritatea de 13).

Principiul fundamental al democratiei este ca "majoritatea decide, opozitia se exprima".

Atunci insa cand opozitia, din nestiinta sau impotenta, nici macar nu se exprima, putem merge la culcare cu toti.

Ps1 Atasez textul Hotararii privind constituirea comisiei speciale (n.r. click aici).

https://www.senat.ro/.../PH%20comisie%20legile...

Ps2 Desi par tehnice, legile justitiei sunt despre drepturile si libertatile fiecaruia dintre noi. Judecatorii si instantele ne vor 'garanta' drepturile intr-un sistem in care va exista un control administrativ complet asupra lor al unei elite conducatoare privilegiate (sefii de instante). De asemenea, aceste legi garanteaza desuveranizarea justitiei nationale, prin relativizarea deciziilor CCR, devenite facultative pentru judecatori.

Comentarii

# Marius date 1 September 2022 18:17 +1

NU exista vre'un avocat cu "sange in instalatie" in kolonia Rromanika !! Doar niste catei care scheauna jalnic ! România este o corporație înființată în martie 1991 sub președintele Ion Iliescu. Legea 28 !!!! Republica Populară Română a fost înfiinţată prin Legea nr. 363/30.12.1947. Această Lege a rămas în vigoare şi după 1965 (Socialistă), deoarece forma de organizare nu s-a schimbat. Toate "institutiile" statului sunt inregistrate in baza de data a companiilor - sistemul UPIK !!! Legea nr. 363/1947 nu a fost anulată nici până acum, iar tot ce s-a decis şi organizat după 22.12.1989 este ILEGAL!!!Având în vedere cele de mai sus, întreb: magistraţii, puterea judecătorească, zice-se, ce au făcut în acest timp? Dacă erau democraţi şi patrioţi ştiind aceste aspecte, era imperios necesar să aresteze trădătorii care au distrus ţara! Nu au făcut-o pentru că şi ei au trădat-o ca deh, pensii speciale si alte beneficii ! Art.367- constituirea unui grup infractional organizat !

# dulapul pelticiunii ,scutelnitei si pierzaniei nationale date 1 September 2022 21:02 +541

Jos tradatorii! JOS SLUGILE JOSNICE! Pana la urma tot CCR -ul ramane sa apere constitutia! OS PARTIDUL SOCIAL SECURIST! JOS PARTIDUL NATIONAL LABARAL SECURIST! SUS CnP! Hai sa vedem si autore ei ce zic!Or fi tot cu securitate! aista-i o opinie!

# santinela date 2 September 2022 08:17 +3

Daca membrii PSD-ului,parlamentari, vor vota asa ceva atunci Ciolacu si toti tradatorii sa se duca la dracu.Vor obtine voturi numai de la familiile lor ,in rest numai recunostiinte "intre ochi" pe unde vor fi prinsi . Sper ca dl.Neacsu sa se insele de data asta !

# Istoria e pentru prosti date 2 September 2022 10:30 +1

1933 - dubii, 1939 - dubii, 1944 - dubii, 1989 - dubii, 2022 - dubii. Velcãm tu DUBENIA.

# ioan bucsa date 8 September 2022 09:25 +26

mie art. 290 de la Statutul magistratilor mi se pare o mare şmecherie ..adică toţi procurorii PIICJ, DNA, DIICOT care s-au perindat vreo 5 ani prin aceste parchete să fie primiti in avocatură, notariat fără examen ...inclusiv membrii CSM !! Dar ce-l recomandă pe un procuror dna/ diicot să fie notar ...mai ales un procuror gen portocală şi alţii ca el ...e aşa de competent in materie de carte funciară, contracte civile şi altele !? poate ca avocat în materie penală s-ar descurca , dar în rest să avem pardon. Dar cred că ăsta a fost un troc ca să treacă în linişte avizul CSM pentru că şi ei au dreptul acesta , deşi poate nimic nu-i recomandă, ce dacă i-au votat colegii !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva