5 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NISTOR, INAPT PENTRU SECTIE – Exclusiv: seful interimar al DNA a fost respins la concursul pentru ocuparea unui post de executie in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Nistor a picat proba constand in evaluarea activitatii din ultimii cinci ani. Aceeasi soarta a avut-o si adjunctul Sectiei I din DNA Danut Volintiru. Procurorii Mihaiela Iorga Moraru si Nicolae Marin au trecut mai departe

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 January 2019 14:25
Vizualizari: 8474

Lovitura grea pentru seful interimar al DNA Calin Nistor (foto 1). Desi se visa procuror la nou-infiintata Sectie de investigare a infractiunilor din Justitie, Calin Nistor nu a fost capabil sa treaca de prima proba a concursului, fiind respins de comisia de evaluare a candidatilor.

Concret, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de Lumea Justitiei, Calin Nistor a picat la proba constand in evaluarea activitatii din ultimii cinci ani. Cu alte cuvinte, comisia de evaluare a candidatilor a considerat ca ceea ce a facut Nistor in ultimii cinci ani, perioada in care a fost adjunctul lui Kovesi la DNA, nu il recomanda pentru Sectia de investigare a infractiunilor din justitie.


Calin Nistor nu este insa singurul candidat care a fost declarat respins. La fel s-a s-a intamplat si cu un alt procuror renumit din DNA, care la randul sau visa sa ancheteze magistrati. Este vorba despre adjunctul Sectiei I din DNA Danut Volintiru (foto 2). Nici acesta nu a reusit sa convinga comisia de evaluare a candidatilor ca activitatea sa din ultimii cinci ani il face potrivit pentru sectia speciala din PICCJ.

In schimb, alti doi procurori din DNA, la fel de cunoscuti precum Nistor si Volintiru, au avut mai mult succes. Astfel, Mihaiela Iorga Moraru si Nicolae Marin (acesta din urma sef al DNA Ploiesti) au reusit sa treaca mai departe in concurs, fiind admisi dupa proba constand in evaluarea activitatii din ultimii cinci ani.

Comentarii

# Raul date 30 January 2019 14:55 +3

LUJU!!!!! DOAMNA MIHAIELA IORGA MORARU, ARE DOSAR LA SIIJ, CSM-ul CE ZICE?, Itrebarea este pentru urmatoarea proba. Esti bine primit in "sectia speciala" daca ai dosar? O fi un criteriu nou?

# Raul date 30 January 2019 15:20 +5

A facut doamna Moraru "referat"la fosta sefa a DNA, prin care sa o informeze ca nu are unde depozita banii de "flagrant". Avea obligatia legala sa depoziteze acei bani. Ori "abuz in serviciu" ori "neglijenta in serviciu" tot infractiune este. In cazul doamnei Moraru nu se justifica "pastrarea" sumei de bani in fiset. Pdentru asemenea fapte ceilalti functionari publici sunt sanctionati.

# (Ana)...de 30 de ani,toți"ĂŞTIA"se"rotesc" doar între ei :D date 30 January 2019 16:01 +7

Bravo mă! ați dat cu capu-n gardu'CCR!ce "tare"vă bateți cu sistemu'şi ce RA-hat de'reset'faceți?  :o Dacă aveați voință ați fi scos imediat securitatea din priză cu amnistia şi grațierea şi făceați dreptate la tot poporul,Nu doar să vă salvați curu'vostru şi a paraditorilor! Aproape TOȚI sunteți mincinoşi ŞI NU VĂ PLACE DECÂT O MICĂ PARTE DE ADEVĂR.Țara-i condusă de SRI continuu din/89 iar la sporirea puterii acestui STAT FALS au contribuit şi cei aleşi injectând mereu MEGAsume în sistemul ilegal.Prin sutele de HG.SECRETE, prin acceptarea protocoalelor ilegale şi hotărâri CSAT antinaționale, prin acceptarea ACOPERIȚILOR ÎN JUSTIȚIE ŞI POLITICĂ şi  acceptarea ABERANTELOR FIRME SECRETE SRI. Dealtfel SRI e 100%anticonstituțional fiind subjugat din 'străinezia' şi TOATĂ JUSTIȚIA E FALSĂ iar de 30 de ani DEMOCRAȚIE NU EXISTĂ! Nici măcar n-au verificat codul sursă a softului STS de falsificat alegerile! IMBECILI,PROŞTI ŞI IMPOSTORI TREZIȚI-VĂ LA REALITATE!, timpul va ierta pe nimeni.

# DODI date 30 January 2019 17:42 +1

Dacă nu au bagaj profesional cei de la DNA au în schimb tupeu compensator. Ceea ce le-a folosit în epoca slujirii, dar care acum începe să nu mai conteze de când la Ministerul justiției există un profesionist iar la CSM au pătruns și oameni cu carte și cu caracter. S-a dus baba (slujirea) cu colacii. Așteptăm să se ducă și tractoristul (marele specialist în franceză) pe ogoare.

# smochina date 30 January 2019 19:37 0

Cel mai bun ar fi Deca fiindca are experienta in anchetarea judecatorilor!

# Raul date 30 January 2019 15:00 +3

Chiar aveti incredere in doamna Mihaiela ca o sa solutioneze dosarele cu celeritate? De ce nu a facut asta pana acum? Chiar nu mai are tara asta procurori care sa merite sa cerceteze magistratii? Eu nu am incredere in doamna Moraru. Bunul simt ar trebui sa o opreasca in a mai candida pentru functii importante. Este valabil si pentru altii.

# Raul date 30 January 2019 15:04 +3

Ce s-a mai intamplat cu banii din fisetul doamnei Mihaiela? Poate raspunde? O inrebare ca preambul la urmatoarea proba: UNDE SUNT BANII BANII DIN FISETUL DVS.?

# Raul date 31 January 2019 12:21 0

Doamna MORARU IORGA MIHAIELA, inainte de a se inscrie la concurs, trebuia sa citeasca legea, nu stiu cum de CSM I-a primit dosarul, in primul rand doamna nu are grad de parchet d.p.l. curte de apel asa cum prevede legea, a fost si sanctionata disciplinar, in ultimii 3 ani. Luju, cam asa scrie legea, cica unde-i lege nu-I tocmeala, CSM s-a tocmit? (3) Pentru a participa la concursul pentru numirea în cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, procurorii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: a) să nu fi fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani; b) să aibă cel puțin gradul de parchet de pe lângă curte de apel; c) să aibă o vechime efectivă de cel puțin 18 ani în funcția de procuror;

# Dorina date 30 January 2019 15:26 0

Baietii astia, mari si tari… care stiau, faceau si desfaceau… ? si … Buturuga mica … cu surpriza!

# Arhanghel date 30 January 2019 15:50 +6

Marin e retardatul care a instrumentat Băneasa cu hotărârea care spune sa se demoleze tot , cu dosare retrimise la Dna pentru proasta administrare de probe , cum a putut sa treacă ????????????, curva lui tulus , zdreanță de la Ploiești și limimbistul care sa dus la kovesi să-l ierte , colegii știu de ce !!!

# Nicu date 30 January 2019 18:07 0

Procurarea Iorga normal că a trecut pentru ca a fost și este parte a sistemului ,nu mă miră sincer mutarea aceasta . Cei care au adevărat sânge în instalație sa facă curățenie în justiție normal că sunt împiedicați prin tot felul de metode dar odată și odată tot vor cădea acești așa zisi magistrați care de ani de zile poluează structurile DNA . Secția asta pentru anchetarea magistraților sper să înainteze cu și mai multă putere și să scoată la suprafață mizeriile ascunse de ani de zile de paradirorii de elita .

# Dan date 30 January 2019 18:09 0

Bine zici de marin Arhanghelule. Curat adevar. Probabil ca retardat e putin spus.

# jude date 30 January 2019 20:37 +2

A facut totusi ceva bun decand a devenit sef la DNA. I-a dat afara din DNA pe mandarina si pe Ardelean! Mai trebuie sa-l dea afara pe Deca pentru o mica reabilitare a DNA!

# Valter Cojman date 31 January 2019 06:05 +1

Infractorii, abuzatorii si coruptii din DNA vor sa scape de anchetare si se inscriu pentru un post in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie...

# Mia date 31 January 2019 06:41 0

Pe cind urmează Timișoara.?

# ARGUS date 31 January 2019 09:36 0

Urmeaza Brasovul,Alba(de unde a plecat Deca), Timisoara, Suceava. Incet, incet se va face curatenie.

# Adina Ap date 31 January 2019 17:26 0

Nu stiu ce sa zic... Nu sunt de acord. Iasul totusi e Iasul, fruncea e spre Basarabia. Pe când unirea României cu Republica Moldova si nordul Bucovinei la nord de Botosani? Arunca frunza evei pe piata britanicilor, sa cada păcatul tradițional al iubirii de argintarie bruxelleză. Hhheeeyyyy Suna isterica teistetea voastră. Loooosssseeerrr V

# Adina Ap date 31 January 2019 17:51 0

Sunt doi Raul care scriu aici? Mi s-a întâmplat si mie, unul pare din sistemul judiciar, altul indoilnic cu privire la acesta. Deci nu are procuroarea asta grad de curte de apel? Pai e grav, bănuiesc ca procurorii o stiu sa confirme sau sa infirme asta, mai ales ca simplu de verificat. E legal imposibil sa se întâmple asta si de necrezut, mai ales ca a facut prima pagina a ziarelor mult timp. Poate sa arate diploma de drept si CV, pur si simplu nu poti combate asta.

# avi avi date 1 February 2019 21:45 0

Nu sunt buni de sectia respectiva ,dar sunt buni la DNA,sa mai distruga destine.La sectia speciala au de a face ,totusi,cu oameni de specialitate si nu le va merge ca la DNA cu tot felul de primari,functionari,fermieri etc pe care sa ii decapeze fara vinovatii.

# justitiaru date 4 February 2019 09:42 0

Acest individ este o problema in sine, fiind un vajnic slugoi al statului de drept, semnand dosare in Arges de tot rasul. A calcat pe cadavre pentru a ajunge in structura centrala, fortand dosarele aflate in lucru mai ceva ca in PH. Singura calitate este obedienta fata de stapan.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.10.2022 – La vremuri noi, tot ei! Completul Negru se reuneste la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva