22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

NOI PROCURORI PENTRU ANCHETAREA MAGISTRATILOR – Plenul CSM a decis sa inainteze catre Procurorul General Alex Florenta propunerile privind desemnarea a trei procurori la structura de cercetare a magistratilor. Un al patrulea procuror a fost respins. Vedeti care sunt cei mai noi procurori care vor investiga infractiuni comise de magistrati

Scris de: G.T. | pdf | print

13 May 2024 16:37
Vizualizari: 4111

Structura de anchetare a magistratilor va beneficia de noi procurori. Plenul CSM a decis luni, 13 mai 2024, sa ii inainteze Procurorului General al Romaniei Alex Florenta (foto) propunerile privind desemnarea a trei procurori care sa investigheze dosarele cu infractiuni comise de magistrati.


 

Cei trei procurori provin de la parchete de curti de apel si se vor avea competenta in cazurile prevazute de art. 3 alin. 2 din Legea 49/2022 privind desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, precum si pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala. Mai exact, in cazul infractiunilor savarsite de judecatorii de la judecatorii, tribunale, tribunale militare si de procurorii de la parchetele care functioneaza pe langa aceste instante.

In schimb, Plenul CSM a respins un al patrulea procuror, fata de care a considerat ca nu se impune formularea catre seful PICCJ Alex Florenta a unei propuneri de desemnare la structura de anchetare a magistratilor.


Iata minuta Plenului CSM (vezi facsimil):


“Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a urmatoarelor propuneri privind desemnarea procurorilor in vederea efectuarii urmaririi penale in cauzele prevazute de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 49/2022:

- doamna RASOVAN ALINA-DIANA, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, delegata in functia de procuror general adjunct la aceasta unitate de parchet;

- doamna MURGOI ANDA, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, delegata in functia de procuror general adjunct la aceasta unitate de parchet, cu grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;

- doamna VLAD ELENA DANIELA, procuror in cadrul Sectiei urmarire penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti.

Cu privire la domnul CREIVEAN NICOLAE-LUCIAN, procuror in cadrul Sectiei urmarire penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea, cu grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat ca nu se impune formularea de propunere in vederea desemnarii de catre procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie a procurorilor care vor efectua urmarirea penala in cauzele expres prevazute la art. 3 alin. (2) din Legea nr. 49/2022”.

 


Comentarii

# santinela date 14 May 2024 07:52 +3

Ciudat mai frate.Doi(din 3) de la Alba(si cat este tara de mare) ,de acolo de unde s-a tras si albitorul sef al lui Iohanis,un papagal fost produror general ? Si astea doua vor sari ca arse la comenzile politice ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva