18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

NOUA SECURITATE BLOCHEAZA JUSTITIA – Asociatia 21 Decembrie 1989: “CEDO a cerut Romaniei abrogarea legii sigurantei nationale nr. 51/1991 si inlocuirea acesteia cu o lege noua... Nu se poate face Justitie si nici instructie penala cu securitatea infiltrata in toate structurile statului!... Elevi de la scolile de ofiteri si subofiteri din cordoanele de tragatori din 1989 au devenit in acesti ani oameni cu functii importante in SRI, SIE si MI"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

7 March 2016 13:35
Vizualizari: 12605

 

Asociatia 21 Decembrie 1989 al carei presedinte este Teodor Maries (foto) a transmis reprezentantelor diplomatice ale Statelor membre ale Uniunii Europene si NATO de la Bucuresti o scrisoare deschisa in care avertizeaza ca in Romania nu se poate face Justitie si nici instructie penala, atat timp cat “securitatea” este “inflitrata in toate structurile statului” si atat timp cat dosarele “Revolutiei” si dosarele “Mineriadei” nu sunt solutionate in mod just. In opinia Asociatiei 21 Decembrie 1989, aceste dosare reprezinta barometrul reformarii Romaniei si cu precadere a Justitiei. Pentru stagnarea Romaniei, presedintele Asociatiei, Teodor Maries, invinovateste actorii “perioadei infractionale decembrie 1989-iunie 1990 si suitele lor de complici”. In scrisoarea deschisa adresata statelor membre ale UE si NATO, Asociatia arata ca “elevi de la scolile de ofiteri si subofiteri din cordoanele de tragatori din 1989 au devenit in acesti ani oameni cu functii importante in SRI, SIE si MI”.


Semnalul de alarma pe care Asociatia 21 Decembrie 1989 il trage prin aceasta scrisoare deschisa are la baza hotararea Curtii Constitutionale a Romaniei, care a decis in data de 16 februarie 2016 ca este neconstitutionala sintagma din art. 142 alin. (1) din Noul Cod de procedura penala, care stabileste ca “punerea in executare a mandatului de supraveghere tehnica” poate fi facuta si “de alte organe specializate ale statului”, in speta Serviciul Roman de Informatii. Practic CCR “limiteaza implicarea serviciilor de securitate in faza de urmarire penala a unui dosar penal, indiferent de infractiunea care se cerceteaza”.

In acest context, Teodor Maries sustine ca CEDO a decis in cauza “Asociatia 21 Decembrie, Maries si Vlase contra Romania” ca se impune “abrogarea legii sigurantei nationale nr. 51/ 1991 si inlocuirea acesteia cu o lege noua, de esenta euroatlantica”. Acest lucru nu s-a intamplat nici pana in prezent, desi hotararea CEDO a fost data in 2011.

In cuprinsul scrisorii deschise, Asociatia 21 Decembrie 1989 isi exprima convingerea ca pentru a deveni credibile si pentru a-si dovedi loialitatea fata de tara si partenerii externi, institutiile Statului, “dar mai ales cele din domeniul judiciar”, trebuie sa finalizeze cu precadere cercetarea si judecarea dosarelor Revolutiei si Mineriadei, cu respectarea principiilor euroatlantice si hotararilor CEDO.

Prezentam in continuare scrisoare deschisa a Asociatiei 21 Decembrie 1989, transmisa reprezentantelor diplomatice ale Statelor membre ale Uniunii Europene si NATO de la Bucuresti:

Asociatia 21 Decembrie 1989, a luat act de decizia Curtii Constitutionale din data de 16 februarie 2016, prin care Plenul Curtii Constitutionale a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca sintagma “ori de alte organe specializate ale statului” din cuprinsul dispozitiilor art.142 alin.(1) din Codul de procedura penala este neconstitutionala.

Curtea a retinut ca textul criticat contravine prevederilor constitutionale cuprinse in art.1 alin.(3) conform carora Romania este stat de drept, intemeiat pe principiul garantarii drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor .

De asemenea, Plenul Curtii a apreciat ca sintagma legala, supusa controlului de constitutionalitate nu respecta conditiile de calitate, inerente unei norme legale, sub aspectul claritatii, preciziei si previzibilitatii, intrucat nu permite subiectilor de drept sa determine care sunt organele specializate ale statului, abilitate sa realizeze masurile dispuse prin mandatul de supraveghere tehnica, masuri cu un grad ridicat de intruziune in viata privata a persoanelor.

Prin decizia adoptata Curtea Constitutionala limiteaza implicarea serviciilor de securitate in faza de urmarire penala a unui dosar penal, indiferent de infractiunea care se cerceteaza.

In cauza Asociatia 21 Decembrie, Maries si Vlase c/ Romania, Curtea de la Strasbourg a cerut Romaniei abrogarea legii sigurantei nationale nr. 51/1991, si inlocuirea acesteia cu o lege noua, de esenta euroatlantica.

Nici pana in prezent Statul Roman nu s-a conformat acestei hotarari.

In repetate randuri, Asociatia a atras atentia asupra implicarii nelegale a institutiilor de forta in tergiversarea solutionarii Dosarelor Revolutiei si Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

In anul 2007, Curtea Constitutionala (intr-o alta componenta), prin decizia nr. 610, a fragmentat dosarele Revolutiei si Mineriadei, avand drept consecinta oprirea instructiei penale.

Sapte ani aceste cauze au ramas in nelucrare, prelungind suferinta urmasilor eroilor Revolutiei, raniti si retinuti.

In anul 2014, Noul Cod de Procedura Penala a anulat decizia Curtii Constitutionale - contestata in mod repetat de noi - dar modificarea realizata de legiuitor trebuie pusa pe seama deciziilor CEDO, prin hotararile pronunate in cauzele Asociatia 21 Decembrie 1989, Maries, Vlase c/ Romania, Asociatia 21 Decembrie 1989, Mocanu, Maries si Stoica c/ Romania, Bosnigeanu s.a c/ Romania, Alecu s.a. c/ Romania, Alexandrescu s.a. c/ Romania, Apostol Elena s.a. c/ Romania, dosare deschise sau promovate de Asociatia 21 Decembrie.

De parca reteaua de coruptie si crima organizata care a capturat Statul dupa 22 Decembrie '89 nu s-a nascut si dezvoltat la umbra oribilelor crime savarsite atunci.

Dupa clasarea Dosarului Revolutiei, confirmata de celebrul de acum generalul Ion Vasilache, Inalta Curte de Casatie si Justitie a lasat la finalul sedintelor de judecata, aproape la fiecare termen, cu mici exceptii, in ultimele 2 luni solutionarea plangerilor urmasilor eroilor martiri/raniti/retinuti/luptatori, dand prioritate coruptilor.

Consideram ca nu se poate face Justitie si nici instructie penala cu securitatea infiltrata in toate structurile statului!

Nu se poate face justitie din cauza securitatii si pana cand dosarele Decembrie 89 - Iunie '90 nu sunt solutionate in mod just !

Acestea sunt turnesolul / barometrul reformarii Romaniei si cu precadere a Justitiei.

Stagnarea Romaniei se datoreaza actorilor perioadei infractionale decembrie 1989 - iunie 1990 si suitei lor de complici !

Exemplu: Elevi de la scolile de ofiteri si subofiteri din cordoanele de tragatori din 1989 au devenit in acesti ani oameni cu functii importante in SRI, SIE si MI. I-au adus in cordoane si i-au implicat in evenimentele de pana in 22 decembrie, dar mai ales in cele de dupa 22 decembrie pentru a-i compromite, si santaja moral, asociindu-i la guvernamantul de tip mafiotic ce a urmat.

Evaluam "strategia" si efectele la nivelul celorlalte forte militare si nemilitare si avem raspunsul la recapturarea Statului democratic.

In Parchete, cei care stateau sau stau pe birou cu lecturi din perioada comunista, tinand sub sertare dosare ale istoriei, dar si dosare privind dizidentii din perioada comunista stau cuminti si asteapta sa vina sovieticii visand la destramarea UE.

Cat priveste relatiile cu NATO, acesti indivizi considera ca Statele Unite ale Americii sunt prea departe.

Daca institutiile statului, dar mai ales cele din domeniul judicar vor sa devina credibile si sa dovedeasca loialitate fata de tara si parteneri externi trebuie sa finalizeze cu precadere cercetarea si judecarea Dosarelor Revolutiei si Mineriadei, respectand principiile euroatlantice si hotararile judecatorilor Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Astazi, la 26 de ani, de la primele plangeri depuse de Asociatia 21 Decembrie 1989, Romania pierde credibilitate prin nerespectarea de catre procurorii si judecatorii nationali a hotararilor judecatoresti ale CEDO, dar si ale Comitetului de Ministri din cadrul Consiliului Europei.

Este timpul demilitarizarii si depolitizarii spatiului public !

Este timpul demilitarizarii institutiilor democratiei, eliberarii lor din captivitatea serviciilor secrete, a camarilelor intitulate Academii ale securitatii!

Este timpul intrarii in normalitate a societatii romanesti in ansamblul sau!

Primiti, va rugam, aleasa noastra consideratie,

Asociatia 21 Decembrie 1989

Presedinte

Teodor Maries

*Cititi aici integral scrisoarea Asociatiei 21 Decembrie 1989

Comentarii

# ARGUS date 7 March 2016 15:18 +6

Oare Maries nu are altceva de facut decat sa scrie epistole ,,prietenilor ,,nostri din occident?Inteleg problema Revolutiei,dar ce treaba are asociatia lui cu mineriada ,serviciile si justitia?Si ce are asociatia(de fapt Marties) cu elevii de la scolile de ofiteri?dar de unde a aflatg ce fac in prezent fostii subofiteri din liniile de tragatori din 1989?Daca a participat la revolutie,ar trebui sa stie adevarul.Si in mod cert il stie,dar vrea sa agite spiritele.Sa nu stie el de condamnarile postrevolutionare?Mira-m-as.El are ce are cu Iliescu dar amesteca problemele pentru a produce haos in mintile noastre.

# obiectiva date 8 March 2016 07:27 +2

@Argus, te simti VIZAT in mod personal si direct  de declaratiile lui MARIES ???  :P :P :P

# Aiana date 15 May 2016 00:52 0

Nu poate produce haos decat in mintile care-au dormit si nu stiu ce s-a intamplat la si dupa Revolutie. Haosul si confuzia incercati sa le faceti dumnevoastra. :D

# DODI date 7 March 2016 16:34 +8

Mărieș ar trebui să nu se uite numai la justiție. Toată economia este penetrată de oameni acoperiți. De altfel sunt singurii pe care nu i-a luat la numărat DNA. Imediat după înființarea SRI s-a aprobat în CPUN o lege ca să-și facă societăți comerciale sub acoperire. A fost găselnița pentru a penetra întreaga economie. Ce concurență loială poate fi în condițiile în care aceste firme SRI au informații, directe și la prima mână, despre adversari? Majoritatea acestor firme au fost înființate de absolvenți de facultate, cu 2-3 ani vechime (în ”câmpul tactic” al muncii) și care, culmea, dispuneau de capitalul necesar pentru a achiziționa 3-4 întreprinderi sau a fuziona (prin absorbție) firmele concurente din domeniul respectiv. Așa că blegul de ciolanis este doar o mică marionetă în mâna repetentului COL(d)EA.

# Camelian Propinatiu date 7 March 2016 19:24 -1

Asociatia 21 Decembrie, al carui site virusat intâmplator poate dauna computerului dvs, firesc era ca, înainte de a deranja ambasadele, sa se adreseze think-tankurilor şi think-taburilor megaintelectuale, tot mai numeroase, pt care Libertatea este o necesitate vitala, dar ele nu s-au prea bagat 26 de ani în problemele elucidarii crimelor Revolutiei si Contrarevolutiei teroriste. Merită totusi încercat si pt ca unele uniuni de creatie sunt sensibile la pierderea sediilor sau tocmai trec dialectic prin unele evolutii înnoitoare si au nevoie de implicare civica.

# Ghita Bizonu' date 8 March 2016 05:08 -1

Partea f proasta in intreaga afacere este ca multi au fost impuscati cam la intamplare.... Cauzele sunt multiple - leti speriati , ordine confuze, chiar si ofiteri incompetenti. Poate unii dintre voi au facut armata .. si aua auzit de cazuri in care santinele au tras din te miri ce motiv.... Acu va dati seama ca in zilele alea leatu (si numai leatu ci si APV istu) era cam .. speriat si tragea ca la balamuc. Sa nu mai zic ca se facea prea multa munca socialista si prea putina instructie Cat dspre cordoanele de tragatori ai lui Maries sa imi fie cu ietare .. dar cei mai multi au murit DUPA ce Ceasca a fugit. Adica dupa ce sistemul de comanda s-a cam dus dracului - Milea seful MStM sinucis , comdanatul politic disparut ca magaru in ceata, poporu in strada, Stanculescu cu picioru in ghips (de parca era capul) samd etc .... Pesemne ca Maries crede prea mult din ce a vazut in filme ..... INSA cand se duce dracului comanda .... incepe harababura . Harababura in armata inseamna morti degeab

# Ghita Bizonu' date 8 March 2016 05:30 +1

Mai verificati si voi ... Daca Maries voirbeste despre sentinta data la cererile 33810/07 şi 18817/08 nici pomeneala de "In cauza Asociatia 21 Decembrie, Maries si Vlase c/ Romania, Curtea de la Strasbourg a cerut Romaniei abrogarea legii sigurantei nationale nr. 51/1991, si inlocuirea acesteia cu o lege noua, de esenta euroatlantica." De fpat "Pentru aceste motive, Curtea, în unanimitate, 1. Declară cererile admisibile în ceea ce priveşte capetele de cerere întemeiate pe art. 2 şi art. 8 privind persoanele reclamante şi inadmisibile pentru celelalte capete de cerere; 2. Hotărăşte că a fost încălcat art. 2 din Convenţie sub aspect procedural, în privinţa reclamanţilor Nicolae Vlase şi Elena Vlase; 3. Hotărăşte că a fost încălcat art. 8 din Convenţie în privinţa reclamantului Teodor Mărieş; 4. Hotărăşte că nu este necesar să examineze capetele de cerere întemeiate pe art. 6, art. 13, art. 34 şi art. 14 coroborat cu art. 6 din Convenţie, în ceea ce priveşte reclam

# Dr. Georges Iscru Strasbourg date 29 May 2016 12:07 0

Au trecut peste 26 de ani de la revolutia din dec.1989 si lucrurile nu s-au clarificat si nu se vor clarifica niciodata atata timp cit santin jos interese meschine de la partea unor"zisi revolutionari" care in fond sant niste diversionisti infiltrati special ca si in revolutie sa creeze HAOS. Nu este posibil ca dupa atata timp adevaratii revolutionari sa n-aiba o conducere nationala a lor, condusa de alesii lor. DE CE ? SSPR este un organ politic numit de guvernul de la putere care aparainteresele lui. Niciodata nu va apara interesele revolutionarilor.Vedeti acest mascarici cu indemnizatiile LRD. A modificat legea nr.341/2004 cu ordonante guvernamentale, defavorabile revolutionarilor, tratand revolutionarii ca pe cersetori, multi dintre noi ducand o viata plina de lipsuri, bolnavi, fara dinti in gura, saraci.Multi au murit fara saprimeasca acesata indemnizatie. Deci eu propun: --1.Constituirea ASOCIATIEI NATIONALE A REVOLUTIEI prin unirea tuturor asociatiilor revolutionare existente.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva