8 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NU IL INGHITE PE BOTA – Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc sustine ca exista o singura forma de organizare si exercitare a profesiei de avocat, cea "legal constituita". Cazanciuc pentru Lumeajustitiei.ro: "Avocatii din Romania sunt organizati intr-o singura forma prevazuta de lege. Orice alta forma, se pare ca exista asemenea forme, din pacate, nu sunt legale... Nu au legatura cu profesia de avocat"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

15 March 2015 11:50
Vizualizari: 8453

Desi exista sute de hotarari judecatoresti care considera ca barourile create de UNBR - Pompiliu Bota nu functioneaza in afara legii, Ministerul Justitiei recunoaste o singura Uniune Nationala a Barourilor din Romania. Precizarea vine din partea ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, care a detaliat pentru Lumeajustitiei.ro cum vede problema multiplelor UNBR-uri care exista in Romania. Cazanciuc ne-a declarat ca are cunostinta de existenta mai multor UNBR-uri, insa in opinia sa acestea nu functioneaza legal, fiind recunoscuta o singura forma legala de organizare a profesiei.


Desi nu a nominalizat Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de avocatul Gheorghe Florea, ministrul Robert Cazanciuc a lasat sa se inteleaga ca despre aceasta structura este vorba, nu de UNBR-Bota, UNBR-Botomei sau UNBR-Nimernicu:

"Avocatii din Romania, din punctul de vedere al Ministerului, sunt organizati intr-o singura forma prevazuta de lege. Orice alta forma, se pare ca exista asemenea forme, din pacate, nu sunt legale. Din punctul de vedere al Ministerului exista o singura forma legala de organizare a profesiei. Orice alta forme sunt forme de organizare care nu au legatura cu profesia de avocat".

Cazanciuc se face ca nu stie de cine e condusa UNBR-Florea

Ca sa inlaturam orice dubiu, l-am intrebat pe ministrul Cazanciuc daca este vorba despre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de avocatul Gheorghe Florea. Raspunsul este unul extrem de interesant: "Nu stiu de cine este condusa Uniunea si nu stiu daca are vreo importanta".

Chiar asa, domnul ministru? Nu il cunoasteti pe presedintele UNBR, Gheorghe Florea?

Nici nu mai este necesara o nominalizare in cele din urma, dat fiind ca toate protocoalele, parteneriatele si acordurile in ce priveste profesia de avocat, onorariile avocatilor din oficiu, ori dreptul de exercitare a avocaturii sunt incheiate de Ministerul Justitiei cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de avocatul Gheorghe Florea.

Dintre UNBR-urile amintite mai sus, Uniunea care se lupta pentru recunoastere este cea condusa de Pompiliu Bota. De altfel, au existat numeroase hotarari judecatoresti definitive (624) date de-a lungul timpului, in care s-a recunoscut legalitatea acestei Uniuni si a fost acordat dreptul membrilor UNBR-Bota de a exercita profesia de avocat. Scandalul recunoasterii calitatii de avocati in toate instantele a ajuns la Ministerul Justitiei, la CSM, la CEDO si, mai nou, la Comisia Europeana care a solicitat clarificarea situatiei juridice a avocatilor din Uniunea lui Florea si Uniunea lui Bota.

Asteptam cu interes finalul!

Comentarii

# BERCEA MONDIAL ;, e manevra lu fratii miei..............,, date 15 March 2015 13:21 +4

Ministrul Justiției face afirmații în contradicție cu fondul legislativ care priveste organizarea, inființarea și funcționarea asociațiilor profesionale ale avocaților. Incepând cu Decretul  MAN nr. 281/1954, conform art. 5, obligația constituirii colegiilor de avocați revenea MINISTRULUI JUSTIȚIEI, care emitea ORDINE în acest sens. Decretul lege nr. 90/1990 al CPUN , conform art. 12 schimbă denumirea de ,,colegiu de avocați ,, în barouri,  iar ca obligație de constituire este menționată ,,COMISIA PERMANENTĂ,, fără alte atribute.  In continuare apare legea nr. 51/1995 - în trei variante și forme, care operează cu denumirea de BAROU și UNIUNEA AVOCAȚILOR DIN ROMÂNIA- fără alte atribute Prin legea nr. 255/2004 se intenționează să se recupereze vidul legislativ în sensul că se foloseste pentru prima dată denumirea de UNBR- dar cu menținea că este moștenitoarea de drept a UAR , a cui domnule ministru ?.Denumire utilizată după aparitia UNBR Bota. Legea vă obligă să recunoașteți unbr Bota

# TITULESCU date 15 March 2015 18:01 -1

AI DREPPTATE UNBR BOTA TREBUIE RECUNOSCUT!CE E ACELA BAROU TRADITIONAL? SA VA DAU UN EXEMPLU O MULTIME DE OAMENI CARE ERA LA UN PAS SA ALEAGA UN FUNCTIA DE DECAN, UN INDIVID ABJECT ,MIZERABIL,CARE BARBAT FIIND IMPREUNA NU NISTE C......E DE LA EL DE LA CABINET O URMAREAU PE O COLEGA AVOCAT SA VADA DACA ARE VREO RELATIE CU UN ALT COLEG SI SA O DEA AFARA DIN ,,baroul traditional'' PE ACEST MOTIV CARE PANA LA URMA E VIATA PRIVATA(cati avocati nu sunt divortati) si perecutii fata de acea colega si amenintari ACEASTA MULTIME DE OAMENI CARE A DAT SUTE DE VOTURI LA UN ASEMENEA INDIVID E GLOATA SAU ELITA? Un asemenea individ care primeste sute de voturi CE SPUNE DESPRE CALITATEA OAMENILOR CARE FORMEAZA BAROURILE TRADITIONALE? PERSECUTII PENTRU FIICA UNOR SECURISTI?

# CE date 15 March 2015 13:50 +6

Dar cand aflam raspunsul CE?

# avocat Bucuresti date 4 April 2015 13:33 0

alta/data!

# Rușine date 15 March 2015 13:51 +7

Robert Cazanciuc, care a detaliat pentru Lumea justitiei.ro cum vede problema multiplelor UNBR-uri care exista in Romania, in sensul că el recunoaște doar o asociație a avocaților denumită UNBR și nu două, este clar că nu este ,,dumerit,, în legătură cu această problemă. dacă potrivit lui ,,BERCEA MONDIAL,, este adevărat că MINISTRUL JUSTIȚIEI , prin ordine înființa colegii, barouri, UAR sau UNBR, să facă publice aceste acte de inființare, până atunci singirele acte sunt ale UNBR - Bota. Să prezinte Cazanciuc actele de înființare ale UNBR Florea - așteptăm. 

# din pacate .... date 15 March 2015 15:33 +3

din pacate, nu ne-ati spus si altceva: cum ati ajuns, ce ati facut si cat mai stati........ in aceasta pozitie????

# Art 348 Cod penal date 15 March 2015 14:03 +3

"Nimeni nu este mai presus de lege" art 16 al.2 din Constitutie.Mai cititi si voi art 348 Cod penal si dupa aceea mai vorbim.Indiferent de injuraturi eu nu va raspund .Aveti grija la pedeapsa.

# avi avi date 4 April 2015 13:38 0

corect.Chiar daca ei zic despre legalitatea inmfiintarii(sanchi) ,exercita profesia de avocat(sanchi) in alte conditii decat cele legale.Sa ne spuna Bota daca se respecta intocmai legea avocaturii.Nu ne va raspunde,el nu discuta cu neinfiintatii traditionali,dar vreun membru al gastii poate ne da un raspuns.Sigur va fi un raspuns gen injuratura.

# NEDUMERIT date 15 March 2015 14:04 0

Robert Cazanciuc, care a detaliat pentru Lumea justitiei.ro cum vede problema multiplelor UNBR-uri care exista in Romania, in sensul că el recunoaște doar o asociație a avocaților denumită UNBR și nu două, este clar că nu este ,,dumerit,, în legătură cu această problemă. dacă potrivit lui ,,BERCEA MONDIAL,, este adevărat că MINISTRUL JUSTIȚIEI , prin ordine înființa colegii, barouri, UAR sau UNBR, să facă publice aceste acte de inființare, până atunci singirele acte sunt ale UNBR - Bota. Să prezinte Cazanciuc actele de înființare ale UNBR Florea - așteptăm. 

# Ultimul Charlot date 15 March 2015 14:22 +8

http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/document-incendiar-baronii-din-avocatura-un-rechizitoriu-la-adresa-coruptiei-si-putregaiului-din-barou-si-case-de-avocati-171757 Personal îi fac denunț la DNA.  E UN MINCINOS CA SI NEAMUL LUI, PONTA !!!

# @Ultimul Charlot date 15 March 2015 15:44 +2

Foarte tare articolul. Este la traditionali avocatul care a scris articolul? Chair nu avem o televiziune de partea noastra sa putem demasca aceste gunoaie ale societatii? CAZANCIUCULE chiar nu stii ca Predoiu este ginerele lui FLorea? Mai minciunica mica. Vezi ca B Bucuresti traditional este infiintat in 1993 avand la baza Lg. 51/1995 :eek: [quote name="Ultimul Charlot"]http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/document-incendiar-baronii-din-avocatura-un-rechizitoriu-la-adresa-coruptiei-si-putregaiului-din-barou-si-case-de-avocati-171757 Personal îi fac denunț la DNA.  E UN MINCINOS CA SI NEAMUL LUI, PONTA !!! [/quote]

# Erwen Ormel date 15 March 2015 14:48 -4

Desi speram intr-o recunoastere oficiala a Baroului Bota se pare ca acest ministru a ingropat toata munca si sperantele catorva mii de avocati. Pacat

# @Erwen Ormel date 15 March 2015 15:47 +5

O sa vina stai linistit, nu iarta CE nimic. Uita-te cate arestari sunt in ultimele doua luni. Il ia si pe dnul CAZANCIUC cat de curand si sa te tii dle Florea atunci. E nasol la puscarie dar si afara e la fel de nasol. Deja e culmea ordinariei, cata spaga ti-ai luta baaaaa?????????
Citeza pe Erwen Ormel
Desi speram intr-o recunoastere oficiala a Baroului Bota se pare ca acest ministru a ingropat toata munca si sperantele catorva mii de avocati. Pacat

# Bota date 15 March 2015 15:50 +7

Cazanciuc, sa te tii ca urmeaza ceva pe la DNA :eek:

# serios date 15 March 2015 16:19 +2

Ormel, nu se pune problema de asa ceva.

# chiar esti serios? date 15 March 2015 16:33 +4

Cand o da Baroul Bucuresti infestat cu prostie cum s-a infiintat in 1993 avand la baza lg 51/1995 jur ca dau examen la traditionali.
Citeza pe serios
Ormel, nu se pune problema de asa ceva.

# Bota acum e valul tau!!!! date 15 March 2015 16:35 +6

Bota acum esti pe val. Baga denunt la DNA si afirma-te la toate televiziunile. Daca nu faci nimic inseamna ca esti mana in mana cu mafiotul din UNBR traditional.

# sed lex date 15 March 2015 16:42 +9

trebuie vazuta si legatura dubioasa intre alina gorghiu si iordachescu de la baroul neinfiintat bucuresti. prea e imputita infratirea asta. alina gorghiu este renumita pentru marea pacaleala cu profesia de mediator, care la ora actuala este zero barat. 10000 de oameni au platit cursuri si alte prostii pentru ca in final sa nu poata profesa. medierea la ora actuala este sub 0,1% peste tot in romania. acum alinuta iar pune la cale o smechereala. noi ii dorim sa ajunga colega cu avocata udrea cat mai repede. dna -ul daca doreste poate sa ia protocolul lui cazanciuc cu entitatea fara acte a lui florea si sa vedem ce parere au de platile facute de o unitate a statului catre un privat fara personalitate juridica conform legii. e simplu, prezentati actele si surpriza...nu sunt.pai care persoana juridica din romania obtine bani de la stat fara sa prezinte CIF-ul ?? 

# Avocat - Vasile Dumitru date 15 March 2015 16:51 +6

Nu putem avea pretentia de la un ministru al justitiei care nu are nici o legatura cu spiritul de dreptate, deontologie profesionala. Miliardele de euro care s-au decontat pentru barourile din tara pentru asistenta juridica din oficiu o sa-i faca raspunzatori la timpul potrivit pentru ca avocatii traditionali parte din ei asista din oficiu si le pretinde clientilor si onorariu si nu le m-ai ofera chitanta si nu mai incheie si contract cu clientul, in schimb cand vin onorariile din oficiu decanul isi '' umple desaga'' pentru ca avocatul care a primit oficii nu mai poate pretinde si onorariu! Am ceruta la Baroul Tulcea lista cu oficii prin care s-au decontat onorariile de patru ori si nu mi-au raspus sens in care le-am intentat proces ! Asa ca domnul ministru fiind numit un functie politic trebuie sa-si tina gura pentru ca altfel va fi remaniat avand in vedere faptul ca decanul Baroului Bucuresti recent a intrat in PNL pentru a ocupa in viitor fotoliu de ministru a-l justitiei !

# Nu Cazaniuc a facut legea in Romania date 15 March 2015 17:03 +2

Cazaniuc nu trebuie sa confunde Asociatia profesionala a lui Bota izvorata dintr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva conform Constituitie si legii. Problema lui Cazaniuc cu nea Nimerincu, Botomei si altii, chiar nu ne intereseaza. Imi pare ca nu a verificat-o cazaniuc legal entitatea drespre care vorbeste si trebue dovedit, deoarece traditionalii nu au prezentat acte de infiintare a persoanei juridice; entitatilor lor, dar Cazaniuc vorbeste politica lui Poanta contrar Constitutiei. Bota trebuie sa-l cheme in judecata pe Ministrul Justitiei imediat avand in vedere aceste afiramatii partinitoare fata de o anume entitatet pe care nu o nominalizeaza ca ar fi cea traditionala fara acte de infiintare si pe care o sustine discriminator. Rugam sa ne prezinte dovezile legale care stau la baza afirmatiilor publice despre care spune cum ca traditionalii detin acte de infiintare, iar organele competente de cercetare penala din subordine spun ca nu detin totusi acte. Cine are dreptate? Ba!

# confunda orice date 15 March 2015 19:24 +5

omul asta confunda orice cu totul; sau invers; habar n-are de nimic; la minister n-a facut absolut nimic pt ca oricum n-a inteles care e rostul lui acolo; dar pareri are: unele mai "stralucitoare" ca altele; si le tot difuzeaza public; vai de noi cu asemenea asa-zisi ministri

# este dosar date 15 March 2015 19:50 +5

Pe rolul ICCJ se află spre soluționare Dosarul 7006/2/2013 , având ca obiect obligarea Ministerului Justiției (recurent) de a comunica actele de infiintare ale UNBR Florea , dar și alte acte, la UNBR Bota (intimat). 

# @este dosar date 16 March 2015 05:43 +3

Da, este dosar si nu s-a dat termen. Oare de ce? Bota nu a mai avut pretentii financiare de la Vivica, oare de ce? Sa-l vedem acum ce sange in instalatii are......
Citeza pe este dosar
Pe rolul ICCJ se află spre soluționare Dosarul 7006/2/2013 , având ca obiect obligarea Ministerului Justiției (recurent) de a comunica actele de infiintare ale UNBR Florea , dar și alte acte, la UNBR Bota (intimat). 

# Nyna date 15 March 2015 17:14 +6

Avand in vedere afirmatiile facute public de Cazanciuc, in calitate de actual ministru al justitiei, face publica o afirmatie grava la adresa entitatii Bota legal constituita cu statut si act constitutive propriu ori asemenea sustinere lipsita de impartialitate si de judecata dreapta intr-un stat democratic nu isi are rostul. Judecata de dl Cazanciuc, nu se face pe Luju.ro de domnia sa. Daca are o problema cu Bota, mai intai sa raspunda oficial adreselor facute de acesta din urma, si urmatorul pas ar fi sa verifice hotararile instantelor cu autoritate de lucru judecat ori nu le respecta ca asa vor muschii lui?... Si cu sesizarile facute pe timpul ministrului Predoiu privind conflictul dintre barouri cum ramane. Trabuie sa raspunda cineva pana la urma de acte abuzuri si hartuiri in public a entitatii UNBR legal infiintata de Bota in baza unei hotarari judecatoresti sau nu?....

# Fanel date 15 March 2015 17:35 +2

Desi Curte Constitutionala a statuat modul cum trebuie interpretat art. 1 alin. 1 din Legea nr. 51/1995 prin decizia nr. 1576 din 07.12.2010, M. of. nr.60 din 25.01.2011, nu itereseaza pe nimeni si nici pe Cazanciuc nu-l intereseaza respectarea art. 147 alin. 4 din Constitutie, si te mai intrebi cum a ajuns Cazanciuc Ministrul Justitiei intr-un stat de drept sub comandantul Ponta, ambii, jurand pe respectarea Constitutiei si a legilor tarii in fata natiunii romane. Procedura prealabila privind afirmatiile facute de dl. Cazanciuc este obligatoriu de urmat, si o vom face, insa il vom actiona si in judecata pe acest individ nesemnificativ prin functia sa pentru pubicul larg, ci numai sistemului Ponta ii poate fi fidel si folositor un asemenea om prin afirmatiile care le face in public pe Luju.ro. Dl. Iohannis, nu cunoaste toate dedesupturile afirmatiilor acestor gasti care ne conduc astazi tara prin Guvernul care l-a uns cu functia de Ministru al Justitiei pe Cazanciuc.

# Romeo date 15 March 2015 17:49 0

D-le Cazanciuc, in calitate de Ministru al Justitiei in Roamnia, rog as vedeti de urgenta dosarul nr. 7265/55/2007, al Curtii de Apel Suceava, Jud. Suceava, respective Decizia penala nr. 324 din 08 septembrie 2008, ce ne poti spune despre asta, in care d-na Andriesi Maria, presedinte, d-na Andronic Tatiana Luisa, judecator, d-na Samoila veronica, judecator si Urdoi Daniela, grefier au reprezentat completul de judecata in Romania spunand ca decizia a ramas definitiva. Ce insemna asta pe teritoriul roamniei privind entitatea Bota infiintata legal?

# avocat Bucuresti date 4 April 2015 13:47 0

o hatarare a unei instante inferioare ICCJ,nu da nastere autoritatii lucrului judecat.Nici macar o hotarare normala a ICCJ.Doar cele in recurs in anulare/recurs in interesul legii/recurs extraordinar(de discutat) si cele in procedura de la art.475 C.pr.penala

# NiK date 15 March 2015 17:52 -1

Domnule senator, Catalin Croitoru, mai sunteti avocat in UNBR-Bota ? Tacerea dvs. cu privire la atacurile si denigrarile la care a fost supusa uniunea noastra este incredibila. Dle senator, sunteti de nerecunoscut. Ati fost un tip curajos, luptator si competent. Si acum imi aduc aminte cu mare placere de interviul pe care l-ati acordat revistei "Luju", in care ati aparat cu demnitate legala UNBR-Bota. Ce s-a intamplat intre timp ???

# PENIBIL date 15 March 2015 18:05 +5

Oare nu vezi cat de penibil esti " stimate dl Ministru al Justitiei". CU ASTFEL DE POLITICIENI DE 2 BANI , PENIBILI, FARA O PREGATIRE .....NE-ATI FACUT DE RAS PESTE TOT....RUSINE

# Gheorghe date 15 March 2015 18:08 +3

Avocatul Vasile Dumitru din Tulcea are perfecta dreptate. Il sustinem, si cunostem despre toate mizeriile avocatilor traditionali din munisipiul Tulcea si judetul Tulcea cu rubedeniile lor prin toatre institutiile de stat importanmte Prchet,Trib.etc. Au folosit si afisat o adresa in public pe toate usile principale ale tibunalului Tulcea prin care nomonalizand personae inscrise legal in Barourile Bota, au spus ca nu sunt avocati. Am sesizat toate aceste abuzuri si presedinta tribunalului de atunci nu a luat nicio masura legala. Cu ce drept au folost spatial institutiei publice de a proceda in acest mod avocatii baroului Tulcea,traditional,fara documente de infiintare legala a persoanei juridice? Ne poate spune dl. Ministru Cazancuc de acest mod de troc si abuz al judecatorilor"impartiali" si avocati taditionali fara acte de infiintare a persoianei juridice;aveau autorizarea legala sa foloseasca spatiile entitatii tribunalului,sau nu conteaza pentru ei respectarea legii in aceasta tara?

# Europa ! date 15 March 2015 18:31 +5

Document incendiar: Baronii din Avocatura. Un rechizitoriu la adresa coruptiei si putregaiului din Barou si Case de Avocati. Dle Ministru  ?

# fanica date 15 March 2015 18:32 +2

Fata de afirmatiile publice ale numitului Cazanciuc Robert trebuie raspuns chair cu un protest public de indata si este necesar obtinerea unei autorizatii in acest sens in zilele urmatoare de UNBR Bota, deoarece numitul Cazanciuc Robert ignora Constitutia, legile tarii si statul de drept din Roamnia. Este foarte clar pentru noi acum ce red ei de la puere, despre noi, oamenii, in orice domeniu functionam noi si orice meserii vom avea. Basescu radea in public de meseria denumita "tinuchigerie" pronuntand cuvantul "tinichigiu" in public cu mare dispret. Ulerior, sef de stat in functie pe atunci, nici nu si-a cerut scuze publicului calificat in acest domeniu care in Roamnia ii poate repara acum masina cand se acidenrteza din cauza bauturii.

# Victor date 15 March 2015 19:03 +1

Roberte ,... Roberte,... in ce te-ai bagat tu frate?..... Trebuie promovat un proces de urgenta de UNBR Bota, statuat, si sa-l obligam pe individul pe numele : Cazancuc Robert, avand si calitate de ministru al justitiei, nu mai conteaza, ci in nume propriu sa raspunda cu documente prezentate legal de omul Cazanciuc Robert instantei in public si impotriva decizie Curtii de Apel din Suceava, jud. Suceava, dar si contrar unei hotarari judecatoresti ranmasa definitiva cu drept de infiintare "barouri si notariate" pe teritoriul Romaniei, entitatea reprezentata legal de dl. Bota, de ce nu a respectat Constitutie si legile tarii, desi are acest drept dat de o instant!... Chiar si autorizarea Ministerului a traditionalilor nu-i scuza de judecata legala, intrucat nimeni nu e mai presus de lege si orice entitate de infiinteaza prin respectarea legii si verificarea prealabila a legalitatii infiinterii oericarei entitati peroana juriodica din Romania de astazi. Ce nu va este clar fartilor juristi?

# Grig date 15 March 2015 19:12 +2

Ma intreb daca nu cumva in capul d-lui Cazanciuc nu exista, silicon in parte, in loc de creer. Cum a putut el individual Cazsaciuc sa se pronunte astfel exercitant functia de Ministru. A dat el apa la moara abuzurilor din justitia zilelor noastre? Suntem noi stat de drept cu asa ministru de justitie?

# Pentru Cazanciuc date 15 March 2015 19:40 +2

Sa citeasca dl. Cazan...  cauza Wouters vs. Belgia ,solutionata de Curtea de Justitie a Uniunii Europene si o sa vada ca avocatii  sunt "intreprinderi"  iar activitatea lor  este activitate  ECONOMICA.  Astia ne conduc..... :-* :-* :-* 8) 8) 8) 8) :o :o :o :o :eek: :eek: :eek: :eek:

# Avocat Popa T. Nicolae - Baroul Tulcea - (UNBR Bota) date 15 March 2015 19:49 +1

A se vedea despre ce iseamna"Autoritatea de lucru judecat" : "Principiul. Incalcare."-I.C.C.J., Sectia civila, decizia nr.5834 din 19 septembrie 2007."Aceasta presupune, asigurarea stabilitatii,in idea asigurarii stabilitatii raporturilor juridice,ca o chestiune litigioasa odata transata de instant sa nu mai poata fi adusa inaintea judecatii,iar pe de alta parte ca,ceea ce a stabilit o prima instant sa nu fie contazis prin hotararea unei instante ulterioare."Este vorba despre prezumtia lucrului judecat care functioneaza in cauza(art.1200 pct.4 cu referire la art.1202 alin.2C.civ.),potrivit careia o hotarare irevocabila exprima realitatea raporturilor juridice dinte parti(res judicata pro veritate habetur),neputandu-se primi vreo prezumtie(art.1202 alin.2 C.civ.)."In speta nu poate opera tripla identitate de elemente pentru a face incidente dispozitiile art.1201 C.civ. si ale art.166 C.proc.civ.,pentru a opri o a doua judecata."Supunand judecatii din nou acelasi litigiu,a fost inaclcata

# Avocat Ciobanu Mihai date 15 March 2015 20:30 +3

Dl. Cazanciuc a ignorat cu buna stiinta un numar impresionant de hotariri judecatoresti definitive si irevocabile, inclusiv ale I.C.C.J. si C.C.R. Fara sa se supere ii recomand sa studieze macar una a ICCJ: Decizia penala nr. 2094/10.06.2008 a ICCJ, pronuntata in dosarul nr. 5/45/2008, si una a CCR: Decizia nr. 1055/09.10.2008.

# Avocat Popa T. Nicolae - Baroul Tulcea - (UNBR Bota) date 15 March 2015 20:51 +1

Voi continua ceea ce am expus mai sus citand din interpretarea data de I.C.C.J. , Sectia civila, decizia nr.5834 din 19 septembrie 2007" , astfel mantionez ca :"A fost incalcata exceptia de lucru judecat, fiind ignorate dispozitiile art. 1201 C.civ., cu referire la art. 166 C.proc.civ."In consecinta, potrivit considerentelor expuse, solutionarea cauzei s-a facut cu incalcarea principiului autoritatii de lucru judecat ( asa cum rezulta el din reglementarea data prin dispozitiile art. 1201 C. civ., cu referire la art. 166 C.peoc civ.), ceea ce atrage incidenta motivului de recurs prevazut de art. 304 pct. 9 C. proc. civ."

# Oare cata spaga ai luat Cazanule? date 15 March 2015 20:58 +2

Cata spaguta ai luat dle Ministru? Televiziunile nu se sesizeaza?

# jj date 15 March 2015 22:06 +1

Unul nu e cinstit in tara asta. Au ajuns hotii la putere dupa 90 si ne -au ruinat. Acesti hoti ne-au luat meseriile, locurile de munca, salariile. Uitati-va la acest mincinos care traieste din taxele noastre. E bine sa fii ministru mincinosule? E bine ca noi rabdam de foame ca sa te imbogatesti? Ce examene a dat acest cazanciuc? Toti au intrat prin inselaciune in sistem, au dat spagi si s-au trezit in posturi pe care nu le merita? Adica tu ca si predoiu sunteti cei mai destepti si sutele de judecatori care l-au judecat pe bota sunt prosti? Nea cazanciuc ce bine ti-ar sta linga vanghelie.

# santinela date 16 March 2015 08:41 -1

Cazanciuc acusi va fi acuzat de port ilegal de creier,daca creier este ala pe care-l are el. Bai ministru de doi bani problema este ca amindoua organizatii sint LEGALE in acest moment.Problema asta trebuie tu sa o rezolvi.Va veni Europa si va rezolva asta stai linistit.Ne vom mai face o data de ris care-i problema ?

# sinistrul justitiei date 16 March 2015 09:59 -1

Luju, as putea sa stiu in baza carei derogari de la Drept imi cenzurati postarile si nu imi permiteti accesul la libera exprimare? ..... Cazaciocule, nu e prima oara cand faci de ras toata disciplina dreptului, cu tot ceea ce presupune ea ca si concept juridic. Inteleg ca nu va e rusine nici cat unui caine, nici tie, nici 'cumatrului' tau plagiatorul victor viorel, dar e mult dincolo de intelegerea umana acest complot malefic pe care il hraniti cu ilegalitati, in concubinaj cu florea, cu tovarasul de la militie zis iordachescu si cu multi altii. Toti sunteti o rusine pentru Romania. Structura Bota este cat se poate de legala, oricat de tare vocile din capul vostru v-ar spune contrariul.

# Deageaba obliga!!!!! date 16 March 2015 10:31 +2

Degeaba dle Bota sunt obligate barourile sa prezinte actele de infiintare daca MJ este blat cu dumnealor. Acum este momentul pentru denunt la DNA. Daca nu, degeaba s-au irosit 11 ani..................http://bota.ro/wp-content/uploads/2015/03/TB-CJ-ACTELE-BAROULUI-CLUJ.pdf

# oarecare date 16 March 2015 11:33 0

Sigur, intre 1948 si 2004 nu au existat avocati in Romania. A trebuit sa treaca 60 de ani sa le infiinteze Bota. Timp de 60 de ani nu au existat deloc avocati, afirmatie de prostit prostii !!! Banii sa iasa, sa doneze fraierii. Scoate banii, Bota, altfel se inmultesc cele cateva sute de plangeri penale !

# pt oarecare date 16 March 2015 12:11 0

Mai "oarecare", faptul ca stiinta dreptului reprezinta o mare necunoscuta pentru tine este deja o certitudine. Au existat avocati si in perioada 1948 pana la revolutie, acestia desfasurandu-si activitatea in Colegii de avocati. Problema a aparut dupa revolutie cand avocatura s-a desprins de MJ, devenind total autonoma, circumscriindu-se sferei dreptului privat. Imediat dupa aceea, exista obligatia infiintarii barourilor prin dobandirea personalitatii juridice, urmandu-se procedura specifica oricarei persoane juridice de drept privat cu scop nepatrimonial. Din cauza arogantei si a lipsei de diligenta a corifeilor avocaturii de atunci, acest lucru nu s-a intamplat. Acesta e motivul pentru care membrii entitatii-Florea functioneaza ilegal !!! Exista intre timp mai multi avocati "traditionali" cu demnitate care recunosc acest aspect.

# avocat date 16 March 2015 11:41 -1

Acest individ este avocat traditional suspendatvsi din pnct de vedere psihologic nu poate fi impartial.sau obiectiv deoare sustine gruparea din care face parte.....asta se intampla intr o tara mizera si corupta ...tot psd ul e la puscarie.....unbr bota e singura structura legala a avocatilor restul e cancan....cazanciuc e ..

# Cand ar trebui sa vina raspunsul CE? date 16 March 2015 12:17 0

Stie cineva cand ar trebui sa vina raspunsul CE? Sau sunt si aia coruptii dlui Florea?

# Bota!!!! date 16 March 2015 12:38 +1

Bota, te au astia la mana cu ceva de nu reactionezi?  :eek: Plangere la DNA, daca nu te descurci cere ajutorul avocatilor inscrisi in tabloul tau  8)

# REACTIE date 16 March 2015 14:04 -1

Cam cum ai vrea tu sa reactioneze Bota ? Raspunde si spune-ne cine esti !

# @REACTIE date 16 March 2015 15:58 0

Sunt o persoana care vrea sa profeseze in liniste. Nu are importanta numele, dar deja s-a atins demult limita nesimtirii cu acesti infractori ai sistemului. Chiar nu se termina circul asta care treneaza de 11 ani? Eu personal cred ca acum este momentul sa se actioneze din partea dlui Bota. Pentru inceput DNA este suficient........asta daca se vrea.....
Citeza pe REACTIE
Cam cum ai vrea tu sa reactioneze Bota ? Raspunde si spune-ne cine esti !

# pol date 16 March 2015 12:45 +1

In calitate de platitori de taxe si impozite pe profesie, LEGALE, dar si de cetateni onesti si alegatori CEREM IMPERATIV d-lui prim-ministru Ponta, sa-l DEMITA pe acest ministru care discrimineaza cetatenii pe criterii profesionale! Iata ....a aparut un nou Baconschi al Justitiei!

# visu date 16 March 2015 13:04 +1

Ditamai ministru al legalitatii, omite sa intreprinda actiuni legale impotriva barourilor ce nu functioneaza legal?!

# @visu date 16 March 2015 14:47 -1

Pai Ponta cum e?
Citeza pe visu
Ditamai ministru al legalitatii, omite sa intreprinda actiuni legale impotriva barourilor ce nu functioneaza legal?!

# gioconda date 16 March 2015 13:29 0

Avi tu nu esti avocat. Probabil cineva te-a mintit ca o sa te faca avocat. Ca sa devii avocat trebuie sa ai bac-ul luat si apoi sa faci o facultate de drept. Problema la tine e ca nu ai capacitate deplina de exercitiu, tu esti pus sub interdictie.

# Gopo date 16 March 2015 15:32 -2

Gioconda, nici tu nu esti avocat. Un avocat cunoaste Limba Romana. Sau ar trebui sa o cunoasca. Am sentimentul ca esti Giocondul de Bota.

# gioconda date 16 March 2015 18:35 +1

gopo vezi ca limba romana se scrie cu l mic respectiv r mic. da lectii dupa ce absolvi clasa 2-a. pina atunci ciocul mic ca nu esti avocat.  cel care a scris "pt.gioconda"  probabil ca este mister avi, cel care-i da de zor cu examenul trucat. hai ma lasi cu examenul ala al vostru pe zeci de mii de euro? degeaba aveti roba, meserie nu stiti nici cat gaina aleia care vine si face pe-a fashionista pe la tv.  aveti niste specialisti in drept in adunatura aia traditionala de stau pisicile in coada de ris: boc, udrea, sova, ponta etc. numai specialisti DOTTORI in plagiat . va rog sa ma scuzati, eu nu vreau sa fiu dottore in baroul spagarilor.  fiti voi dottori intre voi, ca doar ati dat spaga mii de euro ca sa va laudati ca sunteti avocati de carton.

# pt. gioconda date 16 March 2015 15:36 +1

"Ca sa devii avocat trebuie sa ai bac-ul luat si apoi sa faci o facultate de drept". În plus mai trebuie promovat un examen de primire în profesie legal organizat şi recunoscut nu numai de o parte a cititorilor de pe lu.ju., ci şi de autorităţile competente. Contrar, pretinsa calitate de avocat nu serveşte decât pentru completarea probatoriului în vederea trimiterii în judecată pentru exercitarea fără drept a unei profesii.

# @pt. gioconda date 16 March 2015 15:42 -1

Bai ne lesi? Cine v-a infiintat? Dreacu!  
Citeza pe pt. gioconda
"Ca sa devii avocat trebuie sa ai bac-ul luat si apoi sa faci o facultate de drept". În plus mai trebuie promovat un examen de primire în profesie legal organizat şi recunoscut nu numai de o parte a cititorilor de pe lu.ju., ci şi de autorităţile competente. Contrar, pretinsa calitate de avocat nu serveşte decât pentru completarea probatoriului în vederea trimiterii în judecată pentru exercitarea fără drept a unei profesii.

# @pt. gioconda date 16 March 2015 15:45 -1

Bai ne lesi? Cine v-a infiintat? Dreacu!  
Citeza pe pt. gioconda
"Ca sa devii avocat trebuie sa ai bac-ul luat si apoi sa faci o facultate de drept". În plus mai trebuie promovat un examen de primire în profesie legal organizat şi recunoscut nu numai de o parte a cititorilor de pe lu.ju., ci şi de autorităţile competente. Contrar, pretinsa calitate de avocat nu serveşte decât pentru completarea probatoriului în vederea trimiterii în judecată pentru exercitarea fără drept a unei profesii.

# Victor date 16 March 2015 17:17 0

Intre 1948 si 1990 au mai existat acele structuri la stat. Nu cele la care se face referire ca ar fi fost de stat vreo data dupa 1990 ca nu s-au infiintat, sau nu au fost organizate legal pe langa institutii ale statului cum ar fi cele controlate de sistemul totalitar. Tocmai de aceea, dupa 1990 nu v-ati mai infiintat deoarece nu ati respectat Decretul 90/1990. Ce nu va este clar ca Legea nr. 51/1995 nu infiiteaza acele entitati ci organizeaza si exercita profesia cele morale, adica existente legal?

# ROZA vanturilor !!!!!! date 16 March 2015 17:46 +1

Am spus si repet ,......dar.....  degeaba, ceea ce sustine dl.avocat in acel articol incendiar-baronii-din-avocatura-un-rechizitoriu-la-adresa-coruptiei-si-putregaiului-din-barou-si-case-de-avocati-. ZIC SA VERIFICE DNA DOSARELE DIN INSTANTE, IMPUTERNICIRILE AV. SI DECLARATIILE DE VENIT DEPUSE LA ANAF, SI SURPRIZA VERIFICATI DACA TOTI AV. TRD. cotizanti la CAA sunt inregistrati la ANAF ,detin CIF, si care sunt sumele declarate ca si venituri ...

# Cititi baieti, nu va luati dupa bota date 16 March 2015 19:49 +1

http://www.legex.ro/Decretul-lege-90-1990-1197.aspx E foarte simplu, art 12: se inlocuieste termenul de:colegiu de avocati cu barou...eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, acu ati inteles prin ce minune s-au "reinfiintat" barourile in Romania dupa 1990???????????????????????: prin redenumirea colegiilor de avocati in barouri......acu cine nu a inteles, sa stea jos :)))))))))))))

# Legea nr.3/1948 date 17 March 2015 10:39 0

Asa se infiinteaza la voi traditional persoana juridica, prin inlocuirea numelui? :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nu e de mirare atunci ca v-au prostit cu spaga de la 5.000 de euro in sus! :lol: :lol: Apropo! Aveti grija ca se inlocuieste termenul de spaga cu cel de caz de bonitate, deci inca 5.000 de euro ca s-a schimbat numele! :lol: :lol: :lol: :lol:

# Cititi, nu va luati dupa bota date 16 March 2015 19:52 -1

Baieti, cititi cu atentie art. 12 din DL 90/1990.Privitor la infiintarea barourilor in Romania, asta s_a facut prin legea 6 din 1864. Barourile nu sunt buticurile lui bota, baieti :lol: nu mai incercati sa fraieriti cotizantii, au inteles cine si ce sunteti.

# cititi , nu va luati dupa florea date 16 March 2015 20:32 +3

ai uitat de legea 3/1948 care te-a desfiintat mai avi -ciule. eu iti recomand sa faci totusi o facultate serioasa de drept ca spiru haret e pentru frizeri si profesori ca presedintele tau al unei entitati fantoma, ilegala si neinfiintata.

# Roliy date 16 March 2015 20:10 +2

Va fi o mare surpriza pentru autoritati sa afle despre marea evaziune din avocatura, daca se verifica cum spui. Multi magistrati si magnati din avocatura nu apar inregistrati pe la fisc cu declaratii dar nici fiscul nu da informatii despre ei ci numai despre noi de la Bota.

# @Roliy date 16 March 2015 20:32 0

Pai ca sa se afle trebuiesc facute demersuri in acest sens de dl. Bota sau de noi cei care suntem persecutati. Silenzio total.....
Citeza pe Roliy
Va fi o mare surpriza pentru autoritati sa afle despre marea evaziune din avocatura, daca se verifica cum spui. Multi magistrati si magnati din avocatura nu apar inregistrati pe la fisc cu declaratii dar nici fiscul nu da informatii despre ei ci numai despre noi de la Bota.

# @Cititi baieti, nu va luati dupa bota date 16 March 2015 20:56 +4

Listati Decretul-lege-90-1990-1197.aspx E foarte simplu, art 12: mergeti la Cliuj si la ICCJ pentru doamna Viviene O. si poate va iese..   dar cu ANAF-ul cum o dregeti??????

# @@@@ @Roliy date 16 March 2015 21:02 0

Mai oameni buni voi una doua sa faca Bota. Hai ce naiba , DNA-ul daca ia la puricat dosarele instantelor si CAA, scoate bani de terminam autostrazile fara finantare EU.     Bota sa faca ce trebuie sa faca el pentru uniune.

# Bota lasa vraja date 16 March 2015 21:44 -2

bota, da oamenilor banii inapoi, au fost inselati destul, nu uita ca DNA-ul te vede

# pt.Bota lasa vraja date 17 March 2015 08:05 -3

"bota, da oamenilor banii inapoi, au fost inselati destul, nu uita ca DNA-ul te vede". Fraier este cel care dă. Dacă n-ar fi fraierii, excrocii ar miri de foame. fraierii-materia primă pentru excroci.

# bota date 17 March 2015 08:56 +4

si eu te vad, da nu te vad bine

# Nicio replica? date 17 March 2015 09:58 +1

Nicio replica dle Bota? Ramasi fara?  :cry:

# @pt.Bota lasa vraja date 17 March 2015 10:19 -1

nIMERINCU ,DUTE BA SI LASA OAMENII SA TRAIASCA!!!!!

# iorgulescu date 17 March 2015 10:35 -2

:lol:bota,nu ai inteles ce a vrut sa spuna distinsul domn ministru.nu te bucura,pentru avocati ca tine exista penitenciare construite in pakistan de und eprovii sau la guantanamo..la cersit donatii in strainatate nu la pacalit fraierii,maestre lautar...

# bota date 17 March 2015 11:10 0

:lol:sau poti pur si simplu sa ceri arestarea preventiva anticipat condamnarii de la Jud Suceava.cu mlt resec t,iti dorese LA MUTI ANI IORGULESCU....

# UNBR2004 date 17 March 2015 11:32 -1

Se pare ca UNBR2004 nu a auzit de dreptul la replica  :cry:

# oarecare date 17 March 2015 12:14 +2

Sa faca Bota plangere la DNA, sa-si aduca aminte si despre baschetbalista, anal-fabeta ... Da banii inapoi, hotule, sa iti micsorezi pedeapsa !

# bota date 17 March 2015 12:17 -1

:-|pai dreptul la replica al botistilor il constituie ultimul cuvint al inculpatului....

# Silenzio total :) date 17 March 2015 13:45 +2

Silenzio total ca privire la infringement  :o Oare raspunusl sa nu fie favorabil de acest ministru a facut aceasta declaratie?

# Spa date 17 March 2015 20:19 +1

Chiar daca in Roamnia jurisprudentei nu i se recunoaste calitaea de izvor de drept pentru aplicarea unitara a legii si prevederilor Constitutiei privind infiintara oricarei personae juridice, procedura de inregistrare si infiintare constituie obligatie deoarece sunt general obligatorii aplicarea prevederilor art. 51 din Constitutia din 1991 si mai nou art. 1 alin. 5 din Constitutia actuala. Legea nr.51/1995 este sursa (izvorul) de drept in ce priveste organizarea si exercitarea entitatilor la care se refera, ci nu se refera la pasii de urmat si la modul cum se infiinteaza enitatile enuntate. Cat despre Solutia in care s-a pronuntat instant competenta pentru infiintare de barouri si notariate a fost pronuntata in interesul prevederilor Constitutiei si al legilor in vigoare, iar opinia personala si neoficiala a Ministrului justitiei nu poate avea efect asupra hotararii judecatoresti ramasa definitiva si nici privitor la situatia persoanelor avand caliatet de avocat in barourile Bota.

# Vika date 17 March 2015 20:35 0

Este firesc si logic ca prevederile art. 14 din Decretul - lege nr. 90/1990 sa ii scape Ministrului justitiei in afirmatiile facute dar nu poate fi absolvit nici el de necunoasterea legii, mai ales ca, detine aceasta functie in stat nu este corecta discriminare fata de oamenii simpli, adica toti cetatenii Roamniei suntem obligati si conditionati de catre instante de conoasterea legii si el nu?...... Nu cumva influenteaza in sens negative fata de Bota organele de justitia in acest mod afirmand prostii in public in calitatea sa de ministru?

# oarecare date 17 March 2015 20:47 +1

Popa, oricat ti-ai schimba numele, toti stim ca tu esti !

# @Vika date 17 March 2015 21:19 0

Binenteles ca influenteaza negative structura Bota si nu inteleg de ce nu face demersuri dl Bota in acest sens. Discriminare....denunt DNA....etc.
Citeza pe Vika
Este firesc si logic ca prevederile art. 14 din Decretul - lege nr. 90/1990 sa ii scape Ministrului justitiei in afirmatiile facute dar nu poate fi absolvit nici el de necunoasterea legii, mai ales ca, detine aceasta functie in stat nu este corecta discriminare fata de oamenii simpli, adica toti cetatenii Roamniei suntem obligati si conditionati de catre instante de conoasterea legii si el nu?...... Nu cumva influenteaza in sens negative fata de Bota organele de justitia in acest mod afirmand prostii in public in calitatea sa de ministru?

# oarecare date 17 March 2015 21:54 +2

Sa faca Bota denunt la DNA, la cat a injurat-o pe Kovesi ... Vedeti cat bine va face intaistatatorul vostru ?

# @MJ date 17 March 2015 21:28 +1

Avand in vedere ca profesia de avocat este o profesie liberal, nu vad unde este competenta MJ. DNA? DNA?DNA?

# Hai ca s-a trecut si peste articolul asta :) date 18 March 2015 11:05 0

Hai ca s-a uitat si de articolul asta. Nu s-a impacientat nimeni, botistii tot cu capul in jos intra in salile de judecata si altii colecteaza.......

# GR date 18 March 2015 11:38 +4

Nu este exclus ca Ministrul de Justitiei al Roamniei sa aiba cunostinta de faptul ca s-au incept procese cu statul Roman de catre unii colegi avocati de la Bota si a simtit ca trebuie sa dea un semnal public subordonatilor din sistemul de justitie, collegial, sa actioneze in consecita impotriva noastra, respectiv impotriva Constitutiei si legii, precum si impotriva avocatilor din barourile Bota. Unii procurori cunosc situatia si stim ca sunt informati in acest sens astfel stim si noi ca asa stau lucrurile si ca detinem acte legale in ce priveste activitatea de avocat intrucat intersul urmarit de fiecare individ avocat este cel individual, ci nu cel general in orice situatie de acest gen caracterul entitatii este privat si nu de stat. Ministrul urmareste tot inreresul lui privat, ci in calitatea pe care o are trebuie sa urmareasca interesul general privind entitatile care respecta legea si Constitutia ca doar asa a jurat cand a primit investirea in functie. Chiar nu stie pe ce a jurat?

# @GR date 18 March 2015 12:10 +3

Este perfect adevarat ce spui. Dar pana cand sa suportam umilinta acestor infractori? Nu este posibil sa nu se faca dreptate. Se functioneaza de 11 ani in stres.....si culmea suntem si cu taxele la zi si cand te uiti in curtea vecinilor traditionali sunt cei mai mari infractori......

# @GR date 18 March 2015 12:45 +2

Este perfect adevarat ce spui. Dar pana cand sa suportam umilinta acestor infractori? Nu este posibil sa nu se faca dreptate. Se functioneaza de 11 ani in stres.....si culmea suntem si cu taxele la zi si cand te uiti in curtea vecinilor traditionali sunt cei mai mari infractori......

# # COCO date 18 March 2015 14:36 +1

IAR VB PE AICI SI NU ATI VENIT SA NE INTALM PE 27 FEB. Stati si despicati firu in 4 in  1000 ca ala are dreptate ca celalalt are greseli de ortografie, de gramatica, de exprimare etc. Terminati cu comentariile si contactati pe cineva dintr-o deleviziune cu un tiraj mare Antena, Realitatea, Romania Tv, B1 etc daca aveti prieteni cunostinte sa facem cunoscuta aceasta problema. Eu sunt primul care merge oriunde. 

# oarecare date 18 March 2015 14:55 0

Voi nu sunteti in stare sa va duceti la Bota sa il strangeti de ... la el pe Academiei si vreti sa va duceti la presa ? As rade, dar nu de voi, va inteleg situatia.

# @oarecare date 18 March 2015 15:41 0

Mai oarecare mai merge si anonim.....daca atasezi ce trebuie.
Citeza pe oarecare
Voi nu sunteti in stare sa va duceti la Bota sa il strangeti de ... la el pe Academiei si vreti sa va duceti la presa ? As rade, dar nu de voi, va inteleg situatia.

# Cico date 18 March 2015 15:04 -1

Asteptam pana la solutionarea dosarelor individuale sa nu se iterpreteze ca vrem sa influentam putere suprema in stat (justitia romana). Avem dosare penale pentru exercitare fara drept a profesiei si nu au ramas definitive in instant.

# # COCO pt CIco date 18 March 2015 15:16 0

 pt CIco cat ca dureaza?? de 11 ani  Stai linistit ca nu influentam noi  justitia romana ! Cico traiesti in momentul de fata din avocatura????
Citeza pe Cico
Asteptam pana la solutionarea dosarelor individuale sa nu se iterpreteze ca vrem sa influentam putere suprema in stat (justitia romana). Avem dosare penale pentru exercitare fara drept a profesiei si nu au ramas definitive in instant.

# @Cico date 18 March 2015 15:29 +1

Si ce rezolvi Cico? Sunt peste 600 hotarari, si ce? Uite ca Bota nu s-a zbatut in nici un fel.
Citeza pe Cico
Asteptam pana la solutionarea dosarelor individuale sa nu se iterpreteze ca vrem sa influentam putere suprema in stat (justitia romana). Avem dosare penale pentru exercitare fara drept a profesiei si nu au ramas definitive in instant.

# Fifi date 18 March 2015 15:10 -1

Nu stii nimic oaregare. O sa afli tu mai multe la timpul potrivit. Vrei si tu banii inapoi de la Bota sau de la traditionali?....

# Batalia s-a pierdut!!!!! date 18 March 2015 16:05 +2

Batalia s-a pierdut dragilor. Chiar daca toate plangerile penale se solutioneaza cu NUP sau clasare, tot nu se poate profesa in instante.

# Batalia? date 18 March 2015 22:43 +2

Batalia s-a pierdut in mintea ta incuiata, tu ai pierdut batalia baiete. Avocati de ai lui ,,bota'' lucreaza si profeseaza in strainatate unde castiga intr-o luna cam cat castiga un ,,bataus'' cu instantele corupte de la noi in-trun an! Cam asta este diferenta.Mei avem mult pana depasim  barierele mentalitatilor si a comunismului.Am avut la disp 25 de ani, nu am facut nimic. La revedere fratilor, avocatii destepti pleaca, medicii destepti pleaca, profesorii destepti, inginerii pleaca. Voi stati si bateti-va in instante!  :D

# Busu date 18 March 2015 17:16 -1

omule, oricare ar fi Solutia de care spui, instant nu face ce vrea ea. Trebuie sa respecte legea si Constitutia. Ori este alba, ori este neagra si nimic mai mult sau mai putin, decat ca avem dreptate cei de la Bota cu acte in regula ca si ceilalti. Difera actul nostru final de al vostru?

# @Busu date 19 March 2015 08:40 -1

De 11 ani nu se respecta nimic........
Citeza pe Busu
omule, oricare ar fi Solutia de care spui, instant nu face ce vrea ea. Trebuie sa respecte legea si Constitutia. Ori este alba, ori este neagra si nimic mai mult sau mai putin, decat ca avem dreptate cei de la Bota cu acte in regula ca si ceilalti. Difera actul nostru final de al vostru?

# Iulian Cezar Petcu date 18 March 2015 21:04 +2

Citind comentariile postate constat ca terminarea unei facultăți de drept nu a avut vreun efect asupra voastră.Eu l-am cunoscut pe acest bota si cand am văzut ca singurele cunostiinte juridice pe care le deține sunt acelea prezentate de o jurnalista de la antena 3,am plecat considerând ca ,,prostia nu poate sta la masa cu justiția ".O seara frumoasa.

# ahile36 date 19 March 2015 00:11 +1

http://www.timpuladevarului.ro/?p=1055 Nu stiu pe cati intereseaza aceasta problema, dar ea ne afecteaza pe toti, deoarece asta arata valoarea justitiei. Cum sa mai ai incredere in justitie cand fundamentul este asa putred? In mod constient sau inconstient unii judecatori si procurori le fac jocurile si protejeaza asemenea nenorociti impiedicandu-i pe altii sa-si faca meseria pentru care s-au pregatit. In acest sistem au fost doar cei ce au facut parte din aparatul comunist de justitie, s-a mai completat de fosti politisti, securisti iesiti la pensie si apoi acestia si-au adus plozii si ploadele, fara examen sau cu examene tinute in orasul de bastina. Macar la Bota trebuie a faci un drum de Bucuresti pentru examen.

# @ahile date 19 March 2015 06:11 -2

Un articol extraordinar, dar cu ce ne ajuta? Nu vezi televiziunile ca tac? Ministrul Justitiei face afirmatiile pe care le face? Se da spaga la greu si din pacate asta e situatia....Bota nu a dat nici un raspuns la articolul in care marele ministru spune el ce UNBR e legal, normal ca cel din care face parte. Eu am speranta tot in UE.

# # Coco date 19 March 2015 09:09 -1

Contactati televiziunile daca aveti prieteni cunostinte. Eu am trimis cateva scrisori pentru a face o emisiune dar nu am primit niciun raspuns. Lasati replicile aici haideti sa facem ceva. Dati-mi va rog un puct de legatura cu o televiune de tiraj mare .

# televiziunile date 19 March 2015 11:13 -2

Din pacate, toate televiziunile fac propaganda entitatii ilegale-Florea, intrucat au incheiat contracte de asistenta juridica cu membrii acesteia care le reprezinta in diverse litigii.

# @televiziunile date 19 March 2015 12:58 0

Dar nu ataci membrii barourilor, ci acest pe acest Florica care face ce vrea el in tara asta. Sunt convinsa ca sunt si foarte multi din barourile traditionale care s-ar revolta, sunt satui de taxe taxe si iar taxe.
Citeza pe televiziunile
Din pacate, toate televiziunile fac propaganda entitatii ilegale-Florea, intrucat au incheiat contracte de asistenta juridica cu membrii acesteia care le reprezinta in diverse litigii.

# @ COCO date 19 March 2015 15:52 0

Nu atacam pe nimeni ! Doar sa ne facem problema noastra cunoscuta. Atat nimic nu mai mult, vrem sa putem profesa liber in instante si sa nu mai fim dat afara, sa nu mai prim abuzuri atat. Va rog luati legatura si terminati cu replicile ca leleviziunile au contracte cu traditionalii etc.
Citeza pe televiziunile
Din pacate, toate televiziunile fac propaganda entitatii ilegale-Florea, intrucat au incheiat contracte de asistenta juridica cu membrii acesteia care le reprezinta in diverse litigii.

# NiK date 19 March 2015 12:10 0

Este cat se poate de clar faptul ca acest ministru(corupt) protejeaza casta-Florea. Cu certitudine, a comunicat(dezinformat) C.E. ca doar entitatea pe care o apara e legala. Se preface ca nu stie ca uniunea-Florea e o simpla entitate fara personalitate juridica, motiv pentru care se afla in afara cadrului legal.

# @Nik date 19 March 2015 12:54 +1

Pai a informat Vivica si de aceea s-au suparat avocatii din Italia in frunte cu colega Alina de s-a declansat acest infringement.
Citeza pe NiK
Este cat se poate de clar faptul ca acest ministru(corupt) protejeaza casta-Florea. Cu certitudine, a comunicat(dezinformat) C.E. ca doar entitatea pe care o apara e legala. Se preface ca nu stie ca uniunea-Florea e o simpla entitate fara personalitate juridica, motiv pentru care se afla in afara cadrului legal.

# bota cu lanturi in fata la MJ date 19 March 2015 12:21 +1

Acum, bota si gasca lui, trebuiau sa fie legati cu lanturile de gard in fata la MJ si cand aparea ministrul, trebuiau sa se dea cu capul de bordura in semn de protest fata de recunoasterea ca singur barou legal a celui traditional. Asa, aparea la toate televiziunile din tara si strainatate. Dar el ce face pentru a apara cotizantii la cabinetele de coafura? tace chitic sa nu-l ia astia la puscarie, se afla in perioada de incercare, nu?)

# @bota cu lanturi in fata la MJ date 19 March 2015 13:31 -1

AM O PROPUNERE ..SA FIE FACUTE PUBLICE TOATE FISELE DE EXAMEN DE LA DL.FLOREA , nota cu care a absolvit fiecare candidat.  Data sustinerii examenului,Numele membrilor care au facut parte din comisia  de examinare..

# @@bota cu lanturi in fata la MJ date 19 March 2015 14:20 -1

Sunt arse dinainte de afisarea rwzultatelor.....[quote name="@bota cu lanturi in fata la MJ "]AM O PROPUNERE ..SA FIE FACUTE PUBLICE TOATE FISELE DE EXAMEN DE LA DL.FLOREA , nota cu care a absolvit fiecare candidat.  Data sustinerii examenului,Numele membrilor care au facut parte din comisia  de examinare..[/quote]

# UNBR traditional_modificarea statutului date 19 March 2015 16:04 -1

Din cate vad art. 180 are doar doua alin. http://unbr.ro/en/wp-content/uploads/2013/10/Statutul_Profesiei_de_Avocat_041013.pdf.  Marele guru zice  "La articolul 180, dupa alineatul (3) se introduc doua noi alineate, alineatele (4) si (5)." Dar ce zice alin. 3???? Se si publica in MO si www.unbr.ro. Hai ca le ai maestre cu emiterea de decizii.

# D.N.A ! date 19 March 2015 16:15 -1

Azi 19.03.2015 la stirile de la Romania Tv ora 16 DNA o va retine pe DOAMNA AVOCAT(membra a UNBR 2004 ) pe motiv ca face parte din BAROUL CONSTITUTIONAL care acesta entiate  nu este recunoscuta de statul roman.  Puteti verifica !

# barourile libere date 19 March 2015 17:12 -1

D.N.A., institutie compusa din procurori politruci, in frunte cu baschetbalista anti-UNBR(Bota), numita politic sefa a acestei institutii, protejeaza casta ilegala-Florea, ignorand hotararile judecatoresti care legitimeaza uniunea de avocati al carei presedinte e Bota.

# Domana AVOCAT din Baroul Constitutional nu a fost recunoscut date 19 March 2015 17:02 0

Domana avocat din Baroul Constitutional  nu a fost renucnoscuta de DNA!!!! ROMANIA TV dat pe post la ora 16:00.  http://www.luju.ro/magistrati/dna/falsul-avocat-procurorii-au-retinut-o-pe-avocata-mihaela-farmus-pe-motiv-ca-ar-fi-imputernicit-o-persoana-care-nu-avea-calitatea-de-avocat-sa-acorde-asistenta-juridica-unui-inculpat-la-dna-a-determinat-o-persoana-sa-participe-la-activitatile-de-urmarire-p

# nu e asa date 4 April 2015 11:08 0

Av farmus si-a trimis secretara in locul ei; secretara nu e avocat in niciun barou !

# Mihai date 19 March 2015 17:47 0

Domnilor avocati traditionali, Mai bine verificati modul in care se intra in barou, ce s-a intamplat cu banii dvs. - a se vedea cati bani a mancat hotelul uniunii, cati avocati din baroul dvs. sunt urmariti si condamnati penal, ce averi au Florea si Iordachescu, unde sau dus cateva milioane de euro din bugetul uniunii, samd. Cu totii stim ca baroul traditional a devenit o organizatie mafiota, in care intra numai cei sau cele cu bani- multi dintre ei nici nu practica, si mai rar intra si cate unul care a memorat codurile la perfectia - nu au ce-i face. Ce fac ceilalti? In Romania licentiatii in drept nu pot practica cea mai liberala meserie intrucat un grup mafiot a pus mana pe conducerea bransei. Orice ati spune, Baroul Bota este legal, necesar, existenta acestuia a fost impusa chiar de abuzurile baroului Traditional. Mihai

# Mihai date 19 March 2015 17:54 0

Pacat ca Domnul Bota nu este ajutat. In curand il vom ajuta si noi in aceasta lupta, ne vom inscrie in baroul Bota. Credeti ca procurorii DNA, colegi ai nostri pana la urma, nu cunosc situatia reala din baroul traditional? Va veni si randul sefilor dvs. Sa vedeti atunci ce au facut cu banii dvs. Sunt 2 milioane de euro nejustificate de aprox. 6 ani.

# @Mihai date 19 March 2015 19:23 0

Cred ca ii este frica....[quote name="Mihai"]Pacat ca Domnul Bota nu este ajutat. In curand il vom ajuta si noi in aceasta lupta, ne vom inscrie in baroul Bota. Credeti ca procurorii DNA, colegi ai nostri pana la urma, nu cunosc situatia reala din baroul traditional? Va veni si randul sefilor dvs. Sa vedeti atunci ce au facut cu banii dvs. Sunt 2 milioane de euro nejustificate de aprox. 6 ani.[/quote]

# @DNA date 19 March 2015 18:22 +1

Bai dusule decand profesia de avocat este sub DNA? Iar madam Voicu nu-i in legala uniune 2004.

# Nu exista Barou Constitutional!!! date 19 March 2015 21:03 +1

Nu exista Barou Consitutional ci UNBR2004.

# oarecare date 19 March 2015 21:33 +1

Existati si va recunoasteti doar intre voi !

# bota repede la DNA date 20 March 2015 08:49 +1

bota, fugi repede la DNA cu cele 624 de hotarari si elibereaza avocatii retinuti. Spui ca-l reprezinti tu pe cel din "baroul" tau. Oare te vor retine si pe tine cei de la DNA?? Hai sa vedem ce se intampla. :D :D :D

# apara-ti oamenii date 20 March 2015 09:01 +1

Oamenii astia te-au platit regeste, esti multimilionar in euro acum datorita lor. Acum mergi la DNA si apara-i, salveaza-i de la puscarie chiar daca te baga pe tine in locul lor. Fa un autodenunt, recunoaste inselaciunea.

# bota date 20 March 2015 17:20 0

Ma autodenunt ca nu te-am dat afara mai repede. Sa nu mai escrochezi atatia batrani !

# Kornu date 20 March 2015 10:56 0

Omul, nu cres ca se face vinovat de exercitare fara drept a unei profesii, ci poate de alte fapte necunoscute de noi!.... Daca retinerea este numai pentru acest motiv de exercitare fara drept masura este abuziva, discriminatorie si neconstitutionala conform art. 1 alin. 5, art. 23 pct.11 si art. 53 alin. 2 din Conastitutie, raoprtat la art. 6 Cod penal.

# Leru date 20 March 2015 11:01 +1

A existat Barou Constitutiola si nu mai exista deoarce s-a infiintat legal UNBR de catre Bota. Vezi Decizia nr. 324/08.09.2008 a Curtii de Apel Suceava cu autoriate de lucru judecat privind entitatea.

# Avocat in "baroul" bota nu constitutional date 20 March 2015 12:05 0

http://bota.ro/wp-content/uploads/2009/02/tablou-avocati82.pdf Learciu Nicolae, cel despre care e vorba, este in "baroul bota", stagiar din 2014. Cititi si nu mai comentati aiurea.

# bota la tv date 20 March 2015 12:22 0

Acum era un moment bun sa apara bota la toate televiziunile strigand cat il tin bojocii ca baroul lui e legal. In schimb, el apare si spune ca Niculae Learciu este avocat in baroul bota dar ca nu avea ce cauta in dosarul de la DNA. oare bota are ce cauta intr-un dosar DNA? In ce calitate oare? Cred ca vom vedea curand.

# @bota la tv date 20 March 2015 14:28 0

De ce sa apara la TV? Sa fie asociat cu Bica? Lasa ca or sa faca traditionalii tot posibilul sa dovedeasca ca stagiarul este avocat. http://bota.ro/wp-content/uploads/2015/03/1-COMUNICAT-PRESA-DNA-20.03.15.pdf [quote name="bota la tv"]Acum era un moment bun sa apara bota la toate televiziunile strigand cat il tin bojocii ca baroul lui e legal. In schimb, el apare si spune ca Niculae Learciu este avocat in baroul bota dar ca nu avea ce cauta in dosarul de la DNA. oare bota are ce cauta intr-un dosar DNA? In ce calitate oare? Cred ca vom vedea curand.[/quote]

# de aia sa apara la tv- sa arate ca-i pasa de cotizantii sai date 20 March 2015 16:46 0

Acum era un moment bun sa apara bota la toate televiziunile strigand cat il tin bojocii ca baroul lui e legal. In schimb, el apare si spune ca Niculae Learciu este avocat in baroul bota dar ca nu avea ce cauta in dosarul de la DNA. oare bota are ce cauta intr-un dosar DNA? In ce calitate oare? Cred ca vom vedea curand.

# cotizatii ? date 20 March 2015 17:17 0

Ce cotizatii ai dat tu la Bota ? Du-te la Florea sa te lase fara haine !

# Alberto Kurtyan date 4 April 2015 01:33 0

Bota Pompiliu loveste in proprii avocati. In loc sa il apere pe Nicu Learciu, Bota loveste in el cand e cazut. Multumim pentru sprijin, domnule "presedinte".

# avi, oarecare, BI, date 4 April 2015 11:05 0

Are dreptate Bota, tu esti avi. E clar ca picturile falsificate nu au nimic cu dreptul (Tsonev vs Bulgaria). Poate nu stii, dar turnatorii nu sunt colegi cu noi ! 

# avi avi date 4 April 2015 13:54 0

ce vorbesti soro,acum si Alberto e avi,oarecare,BI?deci toti care posteaza anti bota,sunt de fapt unul.Logica subtire,subtire de tot!

# traditionalii nu vor sustine in nici un caz cauza bota date 20 March 2015 17:03 0

Traditionalii or s-o apere pe avocata lor si vor spune ca retinerea este abuziva nicidecum nu vor sustine ca respectivul e avocat. Este foarte binecunoscuta pozitia baroului traditional in privinta baroului bota. Unul din lideri in domeniu este decanul Striblea. Asa ca nu-ti fa iluzii desarte cum ca traditionalii or sa sutina ca cei din baroul bota sunt chiar avocati. IN NICI UN CAZ.

# @traditionalii nu vor sustine in nici un caz cauza bota date 20 March 2015 19:31 0

Am vazut, Iordachescu si Florica nu s-au bagat :eek: [quote name="traditionalii nu vor sustine in nici un caz cauza bota"]Traditionalii or s-o apere pe avocata lor si vor spune ca retinerea este abuziva nicidecum nu vor sustine ca respectivul e avocat. Este foarte binecunoscuta pozitia baroului traditional in privinta baroului bota. Unul din lideri in domeniu este decanul Striblea. Asa ca nu-ti fa iluzii desarte cum ca traditionalii or sa sutina ca cei din baroul bota sunt chiar avocati. IN NICI UN CAZ.[/quote]

# traditionalii nu vor sustine in nici un caz cauza bota date 20 March 2015 19:57 0

S-a bagat Striblea si va fi aparata de 20 de avocati la judecarea cererii de arestare din seara asta. Problema e sa nu o nenoroceasca cum a patit cea de la Sibiu pe aceiasi speta, i-au dat control judiciar, fara posibilitatea de a mai practica avocatura, fara sa paraseasca Bucurestiul, subsemnat la politie etc si asta datorita unui "avocat bota" delegat la o substituire...

# @traditionalii nu vor sustine in nici un caz cauza bota date 23 March 2015 06:01 0

Am vazut, din 33.000 doar 20. Nu vezi ca domina frica din cauza lui FLorea. Striblea poate vrea locul lui la UNBR....Dar e un moment prielnic pentru UNBR 2004 ce o sa urmeze....
Citeza pe traditionalii nu vor sustine in nici un caz cauza bota
S-a bagat Striblea si va fi aparata de 20 de avocati la judecarea cererii de arestare din seara asta. Problema e sa nu o nenoroceasca cum a patit cea de la Sibiu pe aceiasi speta, i-au dat control judiciar, fara posibilitatea de a mai practica avocatura, fara sa paraseasca Bucurestiul, subsemnat la politie etc si asta datorita unui "avocat bota" delegat la o substituire...

# @MJ date 23 March 2015 09:17 0

One way ticket mai marele Ministru al Justitiei. Vezi ca este denea in fata casei.

# ionescu date 3 April 2015 21:40 0

se pare ca esti cu pluta cazanciuc.singura forma legala este a lui bota

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2023 – Se anunta proteste spontane in instante

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva