30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NU TOATA JUSTITIA E PLINA DE USCATURI – Mesajul judecatoarei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti: “Da, Justitia are partea ei de vina, pentru ca Justitia este infaptuita de oameni, iar oamenii gresesc! Si vor mai gresi!... Dar consider ca este nedrept ca toti sa fim asemanati cu aceia dintre noi care au fost exclusi din profesie! Nu, Domnilor si Doamnelor! Nu toti suntem asa”

Scris de: V.B. | pdf | print

18 April 2022 14:49
Vizualizari: 4097

Faptul ca unul sau altul dintre judecatori primesc sanctiunea disciplinara suprema – excluderea din magistratura – nu inseamna ca intreaga breasla este plina de uscaturi, subliniaza judecatoarea Madalina Afrasinie (foto), de la Tribunalul Bucuresti.Fosta presedinta a Sectiei a VI-a de la TMB precizeaza pe Facebook luni, 18 aprilie 2022, ca nu justitia este vinovata de prabusirea natiei romane, chiar daca primul impuls al poporului ar fi sa raspunda afirmativ la aceasta intrebare. Iar acest impuls nu este nou, el fiind surprins chiar si in Biblie, cand multimea a ales sa-l salveze de la executie pe talharul Baraba in locul lui Iisus Hristos, a detaliat judecatoarea. Totusi, Madalina Afrasinie a subliniat ca nu compara justitia romana cu Iisus, pentru ca „nu este nici pe departe inocenta”, cata vreme este infaptuita de oameni, care sunt supusi greselii. Si nu doar greselii, ci si unui „volum criminal de munca”, precum si unor reglementari aberante, a adaugat magistrata.


Iata postarea de pe Facebook a judecatoarei Madalina Afrasinie, insotita de fotografia de mai jos:


Sunt Judecator, deci sunt vinovata!

Ganduri amare printre randuri

Este justitia vinovata de prabusirea noastra, ca natie?

Daca este intrebat poporul, asa cum a fost intrebat cu mai bine de 2.000 de ani in urma, va raspunde afirmativ!

Intotdeauna este mult mai usor de salvat un criminal, hot, talhar, dar care are... priza la popor, decat un inocent!

Nu, nu compar justitia cu Iisus, pentru ca nu este nici pe departe inocenta!

Da, Justitia are partea ei de vina, pentru ca Justitia este infaptuita de oameni, iar oamenii gresesc! Si vor mai gresi!

Din cauza de ordonante de urgenta, de legi care sfideaza bunul-simt si logica juridica, din cauza volumului criminal de munca, din cauza oboselii si da, si din cauza noastra, pentru ca cele enumerate de mine ne determina sa gresim...si, cu toate acestea, pastram tacerea... o tacere care ne face complici.

Atata timp cat hotararea pronuntata de mine este schimbata in caile de atac, inseamna ca am gresit (sunt anumite exceptii, dar nu are sens sa intru in chestii tehnice).

Dar consider ca este nedrept ca toti sa fim asemanati cu aceia dintre noi care au fost exclusi din profesie!

Nu, Domnilor si Doamnelor! Nu toti suntem asa, iar cei care ne-am asumat sa vorbim, credeti-ma, nu ne este deloc usor. Nici profesional si nici... in viata privata!

La mine, la tara, se spune ca saptamana aceasta este saptamana in care trebuie sa ii iertam pe cei care ne-au gresit, sa cerem iertare celor carora le-am gresit, dar mai ales sa incercam sa ne iertam... pe noi.

Da, voi face asta cu cei care mi-au gresit, voi cere iertare celor carora le-am gresit, pentru ca sunt om... dar, oare, cati dintre ceilalti au puterea sa faca asta?

Da, sunt Judecator si ma declar vinovata!

Dar aleg sa-mi duc crucea mai departe, chiar daca asta inseamna 'sa fiu biciuita' pe acest drum 'de inocentii' dornici 'de dreptate'”.

 


Comentarii

# Noroc cu fakebukul ca la cartea dreptului ne dam rastigniti date 18 April 2022 16:00 +85

Incarcatura de dosare, conditii grele de munca, nivel salarial scazut....si uite ca e loc de sarbatori, de facebook, de comisii comitete si bisericute. Saptamana patimilor e tot anul pentru cei procesati de robe.

# Je date 18 April 2022 18:17 +79

Nuuu!...nu se iartă nimic!...totul se plătește! Păi cum?! ...pentru corupție unii astăzi încasează salarii și pensii speciale babane și asta în condițiile în care au fost răsplătiți și ridicați la rang de Dumnezeii societății. Tocmai acesta era raționamentul,să nu fie corupti! Alții și-au pierdut viața, lor cum le explicăm? Viața o primesti doar o singură dată de la Dumnezeu și nu o poate nimeni recupera. Haitele din justiție vin și spun că sunt oameni și pot greși? ...păi nu-i obligatoriu să lucrezi in sistemul de justiție pentru că amputati destine și vieți nevinovate. SIKTIR!

# Andrei date 18 April 2022 20:15 +336

Nu doamna, nu va masuram cu aceeasi masura! Problema este ca cei corecti si de buna credinta TAC! E similar tainuririi!!!! Si nu, nu se plang justitiabilii de greseala, de eroare, ci se plang de abuzuri de combinatii si asa mai departe! Se plang de farisei, se plang de Iude, se plang de lipsa de speranta si de deznadejde! Totul pleaca de la lipsa raspunderii sau a raspunderii gresit antrenate. Solutia est ein antiorpi iar anticorpii societatii pana la urma sunt componentele sistemului de justitie din care fac parte si judecatorii. Dam vina pe legi, pe volum de munca etc dar nu strigam protocoalele mizerabile, promovam toate marionetele si penalii la varful sistemului, tacem cand vedem abuzuri, iesim cu mesaje lacrimogene si pline de spirit revolutionar ca Adriana Stoicescu iar in sala o dam la pace cu sistemul vorba aia ,,sa nu facem rau colegilor care au gresit,,. Nu mai crede lumea in Justitie!!! Asta nu va spune nimic?

# Ca peste tot : nu toti ! date 18 April 2022 20:37 +2

Problema este cand sunt majoritar jigodii , atunci ramura aia se duce de rapa ! De exemplu daca pe Lazar il decapitau in piata cand iasa lumea de la lucru , sau pe Stanciu o doborau pietre , sau pe Tarcea o ardeau pe rug , cred ca se mai racorea lumea si exemplele intotdeuna au avut impact mai mult decat gargara ... PS. Citisem ca in Bucuresti se bate recordul la constructia de locuinte . Alo , le faceti sa aiba rusii ce sa doboare ? Prima data asigurati-va ca suntetii neutri apoi ... Auzi la ei , sclaveti la ameriloci (care nu le dau nici vize !!!) dar ei construiesc LOL . Sper sa vina rusi sa ia si Odesa , numai asa la misto , sa fie granita cu NATO si sa va mai domoleasca globalizarea ca prea a luiat-o razna . ;-)

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicler date 18 April 2022 22:43 +110

Poate o fi că nu toți sunt juzii sunt ji_godii. Dar… a) atunci când o judecătoare se erijează în persoană vătămată, simulează starea de temere și formulează plângere penală împotriva unui amărât de postac, declanșând astfel un oribil exercițiu de represiune și intimidare, atunci respectivul …” magistrat” nu mai este judecător, ci este un … mâr_lan. :eek: b) atunci când un procuror, doar ca să arate el cât de pork poate fi un procuror, trimite la fisc în executare o amendă judiciară deja anulată de instanță, prin hotărâre definitivă, atunci respectivul procuror nu mai e magistrat ci este un… mâr_lan. :eek:

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicler date 18 April 2022 22:46 +111

c) atunci când unei persoane, achitate pe fond, un complet de juzi de CA schimbă sentința din achitare în temniță cu executare, doar pentru că unul din juzi este colegul de facultate al momâiei de la punctul a), dar sunt atât de găgăuți încât descontopesc pedepse anterioare și le contopesc lăutărește, după-ureche, uită să deducă corect perioadele deja executate, uită să aplice prevederile art. 105, alin. 1 și 2 Cod penal și aruncă în închisoare un om care deja are executată fracția de 2/3 din noua pedeapsă rezultantă, atunci respectivii magistrați nu mai sunt judecători ci sunt doar niște… mâr_lani. :eek: Pentru exemple mii și zeci de mii, ca cele de mai sus, notorietatea justiției a scăzut sub 10% iar covârșitoarea majoritate a justițiabililor afirmă că sistemul judiciar românesc este cel mai perfecționat Grup Infracțional Organizat din țară. Sau, altfel spus, magistratura este o veritabilă Mafie judiciară. Din cauza numărului mare de … mâr_lani oploșiți la trai pe vătrai în magistratură.

# dragos barna date 18 April 2022 23:22 +34

E saptamana mare, unii iarta altii nu pot.Eu nu i pot ierta pe unii care m au bagat a puscarie si cred.ca bine a facut poporul evreu cu nazistii, ca asa ceva nu se iarta si mai mult trebuie aratat si mediatizat nu tinut sub pres,asa cum fac guvernantii si parlamentarii (cu mici exceptii), s au predat toti, dorm, mananca la parlament si se fac ca fac ceva , dar lesne se poate vedea ca doar se fac, bucurandu-se sa tina oamenii si infrigurati ca sa mai faca bani de pe urma lor. Are dreptate doamna judeE saptamana mare, dar trebuie sa ne rugam sa putem demasca si arata si elimina pe cei care au facut ceea ce au facut, sa i pedepsim si sa mediatizam, ca altii cand fac ceea ce fac sa stie ca odata ca niciodata, pot fi trasi la raspundere si sa le fie frica s o faca!

# santinela date 19 April 2022 07:44 +105

Nu stimata doamna,aveti dreptate,nu toti sinteti asa ca aia la care va referiti.Problema este ca "aia" sint majoritatea,sau mult prea multi daca majoritatea vi se pare o exagerare! Asta se vede foarte clar si din ce "specimene" alegeti in functii de conducere pe la judecatorii,tribunale,curti de apel si mai ales la ICCJ sau sinteti de acord cu aia numiti de politicieni.

# Comentariu în Cotidianul - 1 martie 2022 date 19 April 2022 09:52 +10

„1 martie 2022 la 4:44 Impresia creata de textele acestui conte de opereta e a unui ignorant megaloman cu ifose de analist, a unui gargaragiu de cafenea amintind de Rica Venturiano si de „oratorii” din „O scrisoare pierduta”. Ar fi bine sa mai si citeasca, sau macar sa citeasca mai mult decit scrie, sa asculte ce mai zic si altii daca chiar e curios sa inteleaga ce se intimpla in lume, nu doar sa ventileze rahatul propagandistic al televiziunilor la care pare sa fie conectat ombilical. Se vede de la o posta placerea narcisistului de a perora catavencian de pe un soclu inchipuit, de a predica enoriasilor de la tribuna cu voce tunatoare de pastor american drogat. Atit de mare ii e placerea cind da cu degetele in taste inchipuindu-si ca face analize – singurele lui griji reale fiind forma cit mai spectaculoasa, figurile de stil cautate cu luminarea, pe scurt impresia artistica -, incit nu mai ramine loc in mintea lui pentru altceva.”

# Băran Gheorghe date 19 April 2022 18:58 +10

1.Nu toti 80% , si doar 20% stiu carte.2. In loc sa se ocupe de profesie, pentru care primesc salarii si nu mici, isi freaca fundul prin ONG uri, cercuri cu iz politic, devin partiali si independenti.3. Au mult de lucru pentru ca trag mita de coada, pierd timpul prin vacante si libere interminabile, subjuga grefierii pana fac caderi medicale felurite, dau termene peste termene ca nu citesc spetza, nu au cunostinte minime pe anumite domenii si cer probe cu expertize pentru acte si fapte evidente. Apoi dau hotarari aiurea.4. Judeca divort unul care nu a avut familie, judeca apel de suspendare permis dar nu a avut copil cu urgente medicale si nici permis de conducere, judeca filiatie si crede ca barza face copii iar el e piate lgbtist, judeca o demolare si el nu a facut un gard, .... judeca pe Cristos si el nu a citit niciun testament sa evanghelie. 5. Cum sa stie drept daca ei doar zic ca au invatat de la altii drept ori ei nu traiesc drept, nu traiesc dreptul, nu i pipaie fondul. ...

# Sorin Curca date 19 April 2022 20:29 +33

Nu cu mult timp in urma ,,enoriasii'' au fost trimisi la iarba verde din jurul bisericilor sa se roage si nimeni n-a zis nici pas chiar daca altarul si icoanele erau pustii in interior. Tot poporul si-a tras masca ,,pe figura'' si s-a rugat sa prinda si Pastele urmator. Cand si-au batut joc de inteligenta dvs si v-au pus sa mergeti la munca si sa va faceti treaba cu masca nu am auzit c-ati fi facut greva foamei pentru a cere renuntarea la ,,instrumentul'' cu care au instruit poporul. Sigur ca omul n-are puterea sa ierte, da-i indicat macar sa nu uite altfel e tardiv d-na! Tardiv! Bine ca pentru unii vine pensia speciala si (cred ei) scapa de pacate!

# nae din dealul feleacului date 19 April 2022 23:26 +101

"Nu toata Justitia e plina de uscaturi",ci in intregime e un putregai si Sistmul Judiciar din Romania este cel mai perfectionat/performant Grup Infractional Organizat din tara;foarte bine puctat de catre Baran Gheorghe de la 18:58.

# "Justitia" din RO date 20 April 2022 18:12 0

A tacut ca rahatul in kukuruz timp de mai bine de 2 ani in plan-demie ! Ar fi trebuit sa le anulati toate nazismele si securismele ori voi va faceati ca ploua ... E ca-n chesita aia tare : cand au venit sa-i lege pe (sa zicem)doctori nu m-am bagat , cand au venit sa-i lege pe profesori nu m-am bagat , etc , cand au venit sa ma lege pe mine ... nu mai ramasese nimeni sa ma apere ! UNIREA FACE PUTEREA : VOTATI AUR !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva