27 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OMAGIU PENTRU PROFESORUL VIOREL-MIHAI CIOBANU – Zamfirescu Racoti & Partners a premiat excelenta in cadrul concursului de procedura civila „Viorel-Mihai Ciobanu”. Afla cine sunt castigatorii primei editii

Scris de: L.J. | pdf | print

25 April 2019 12:52
Vizualizari: 5554

Motto: "CUNOASTERE, INTELEPCIUNE, CINSTE SI NEPARTINIRE" – Profesorul Viorel-Mihai Ciobanu

Societatea civila de avocati Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP), in colaborare cu Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept, a premiat in data de 24 aprilie 2019 castigatorii primei editii a concursului de procedura civila „Viorel-Mihai Ciobanu” (foto). Evenimentul s-a desfasurat in Amfiteatrul nr. 4 al Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti, cu audienta a peste 100 de studenti ai anului IV, in prezenta domnului prof. dr. Flavius Baias, Decan al Facultatii de Drept, a domnului avocat Calin-Andrei Zamfirescu, partener fondator ZRP, a domnului avocat dr. Cosmin Vasile, partener coordonator ZRP si a domnului prof. dr. Traian Briciu.


Laureatii competitiei sunt Angelica Alecu si Dragos Petrescu, carora li s-au acordat urmatoarele premii:

Angelica Alecu - Premiul de excelenta „Viorel-Mihai Ciobanu” in valoare de 2.000 de euro pentru cea mai originala pledoarie

Dragos Petrescu - Premiul de excelenta „Viorel-Mihai Ciobanu” in valoare de 1.000 de euro pentru analiza corecta si riguros stiintifica a spetei

Concursul s-a bucurat de o participare larga in randul studentilor, in etapa finala calificandu-se zece dintre cei mai valorosi participanti la competitie.

Initiativa societatii de avocati Zamfirescu Racoti & Partners, sustinuta de Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti, reprezinta un omagiu pentru personalitatea, opera si intreaga activitate academica a distinsului prof. dr. Viorel-Mihai Ciobanu, fost decan al Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti, judecator la Curtea Constitutionala, Presedinte al Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, membru de onoare al Uniunii Avocatilor din Romania si coordonator al colectivului de redactori ai Noului Cod de Procedura Civila, si doreste sa promoveze interesul studentilor pentru domeniul dreptului procesual civil.

Organizatorii au relevat inaltul nivel de pregatire al studentilor participanti carora le-au transmis si mesajul din partea sotiei defunctului omagiat.

"Nu imi puteam imagina un final de facultate mai reusit decat cel resimtit prin experienta acestui concurs. Ma bucur ca am avut ocazia sa iau parte la acest proiect, care sper sa devina o traditie. Din pacate, nu am avut ocazia sa il cunosc pe domnul profesor Viorel-Mihai Ciobanu decat prin intermediul lucrarilor scrise, dar cu fiecare ocazie aud numai cuvinte frumoase la adresa dumnealui, toate la superlativ. Sunt convinsa ca toate sunt si intemeiate. Ma simt mandra ca am reusit si eu, intr-o mica masura, sa il omagiez prin pregatirea temeinica pentru concurs." a declarat Angelica Alecu.

Concursul s-a dovedit a fi o experienta complexa. Asa cum a fost conceput, are vocatia de a pune in valoare atat abilitatile de a formula in mod corect si coerent rationamente scrise teoretice, cat si sustinerea unor argumente orale pornind de la o speta propusa de organizatori in materia procedurii civile. Este salutara initiativa Zamfirescu Racoti & Partners de a organiza aceasta competitie anual si sper ca aceasta sa devina o traditie. De asemenea, nu trebuie uitat ca aceasta competitie are si scopul de a onora memoria regretatului profesor Viorel-Mihai Ciobanu, un model inclusiv pentru generatiile care nu au avut privilegiul de a studia procedura civila cu domnia sa.", a adaugat Dragos Petrescu.

Despre Zamfirescu Racoti & Partners

Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal si al consultantei fiscale.

ZRP are o echipa de 53 de avocati, dintre care 11 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, dr. Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Danut-Ioan Bugnariu si Catalin Micu (asociati), si prof. dr. Valerian Cioclei, asociat of counsel.

Comentarii

# Slava Domnului date 25 April 2019 19:09 0

Ca inca nu au sarit multi in Gradina Maestrului. INCA ! Fata de zona penala ..., procedura civila a fost un succes, fara sa fi existat "destepti ai codurilor".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.01.2023 – Favoritul pentru sefia PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva