2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OMS DEMASCA DICTATURA MEDICALA – Romania ii inchide degeaba pe pacientii COVID asimptomatici in lagare de carton. Directoarea tehnica a celulei de criza COVID-19 din OMS atrage atentia ca persoanele infectate, dar fara simptome rareori transmit coronavirusul: „Avem rapoarte din tari care urmaresc foarte detaliat contactii in cazurile asimptomatice si nu gasesc transmisie secundara decat foarte rar” (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

9 June 2020 15:22
Vizualizari: 15755

O data in plus, se dovedeste ca dictatura politico-medicala pusa in scena de numeroase state ale lumii sub pretextul combaterii pandemiei de COVID-19 nu a fost altceva decat o sinistra farsa planetara. Iar grotescul a capatat proportii gigantice in tari precum Romania, care interneaza chiar si persoane asimptomatice in lagare de carton pompos denumite „spitale modulare”.Motivul este unul cat se poate de simplu: rareori se intampla ca indivizi infectati cu SARS-Cov-2, dar fara simptome sa dea mai departe coronavirusul. Nu o spunem noi, ci Maria van Kerkhove (foto), directoarea tehnica a celulei de criza COVID din Organizatia Mondiala a Sanatatii, intr-o conferinta de presa sustinuta luni, 8 iunie 2020.

Partea si mai dureroasa este ca literatura de specialitate a ignorat pana acum problema asimptomaticilor care nu transmit aproape deloc coronavirusul, a adaugat van Kerkhove. Ne permitem sa ne intrebam: a fost vorba despre o simpla lipsa de curiozitate stiintifica sau despre intreresul ca dictatura politico-medicala sa fie perpetuata?


Prezentam principalele declaratii ale Mariei van Kerkhove (vezi video):


O problema se refera la numarul de cazuri care sunt raportate ca fiind asimptomatice. Si astfel, auzim dintr-o serie de tari ca numarul X, X procente dintre cazuri sunt raportate ca nu au simptome sau ca sunt in faza lor presimptomatica, ceea ce inseamna ca mai au cateva zile inainte de a dezvolta simptome severe. In cateva tari, cand ne intoarcem si discutam cu ele, cum sunt identificate aceste cazuri asimptomatice? Multe dintre ele sunt identificate prin depistarea contactilor. Si deci ceea ce am dori sa vedem si faptul ca aveti un caz cunoscut, va gasiti contextul, aceste cazuri sunt deja in carantina, speram ca si unele dintre ele sunt testate. Iar apoi alegeti persoane care pot fi asimptomatice sau fara simptome sau chiar cu simptome usoare.

Celalalt lucru pe care il descoperim este ca atunci cand revenim asupra problemei si spunem cate dintre persoane au fost cu adevarat asimptomatice, aflam ca multe au o forma foarte usoara a bolii. Nu sunt simptome COVID, ceea ce inseamna ca poate inca nu au facut febra. Este posibil sa nu fi avut o tuse semnificativa sau sa nu aiba probleme de respiratie, dar unii pot avea boli usoare. Acestea fiind spuse, stim ca pot exista oameni care sunt cu adevarat asimptomatici si pozitivi la testul PCR (n.r. reactia de polimerizare in lant).

A doua problema se refera la proportia de persoane asimptomatice care transmit de fapt virusul. Asadar, din punctul nostru de vedere, acesti indivizi trebuie urmariti cu atentie de-a lungul timpului in care sunt detectati (n.r. cu coronavirusul) si urmariti in materie de transmisie secundara.

Avem o serie de rapoarte din partea tarilor care efectueaza urmariri foarte detaliate ale contactilor in cazurile asimptomatice. Urmaresc contacti si nu gasesc transmisie secundara decat eventual foarte rar. Iar o mare parte din aceasta nu este publicata in literatura de specialitate. Dintre lucrarile publicate, exista una din Singapore cu privire la o unitate de ingrijire de lunga durata. Exista unele studii de transmitere la nivel de gospodarii, in care sunt urmariti indivizi de-a lungul timpului si sunt analizate proportiile celor care transmit mai departe. Ne uitam constant la aceste date si incercam sa obtinem mai multe informatii din partea tarilor pentru a raspunde cu adevarat la aceasta intrebare. Se pare ca este o raritate ca un individ asimptomatic sa transmita efectiv mai departe (n.r. virusul).

Pe ceea ce dorim cu adevarat sa ne concentram este urmarirea cazurilor simptomatice. Daca am urmari toate cazurile simptomatice (pentru ca stim ca acesta este un agent patogen respirator, trece de la un individ la altul prin picaturi (n.r. de saliva) infectate), daca am urmari cu adevarat toate cazurile simptomatice, am izola acele cazuri, am urmari contextul si am pune in carantina acele contexte, am reduce drastic (n.r. raspandirea pandemiei). Mi-ar placea sa pot oferi o proportie legata de gradul in care am opri de fapt transmisia, dar ar fi o reducere drastica a transmisiei. Daca ne-am putea concentra asupra acestui lucru, cred ca am proceda foarte bine in ceea ce priveste suprimarea transmisiei. Dar din datele pe care le avem, se pare ca rareori o persoana asimptomatica transmite de fapt mai departe catre alt individ”.Comentarii

# Ioana M. date 9 June 2020 17:00 +2

O prostie mai mare si mai mani******toare nu am auzit.Am mai auzit la OMS tampenia cu : nu purtati masti decat daca stiti ca in apropierea dvs sunt oameni bolnavi, dar OMS uita situatia cand NU CUNOASTEM starea de sanatate a celor din market, de ex. Dar ca OMS sa confunde reactia unui organism la un antigen( virus), care poate sa fie ASIMPTOMATICA, cu contagiozitatea antigenului pe care omul il poarta/transmite....e prostie!

# Ioana M. date 9 June 2020 17:05 +10

OMS sa nu si mai "dea cu parerea" si sa spuna ce cercetatori si ce laborator au facut aceasta statistica, pe ce esantion, in ce localitate/tara.

# Lita date 9 June 2020 17:31 -27

Felicitari domnului Valentin Busuioc pentru articol!

# Lita date 9 June 2020 19:01 -31

Respect domnului Valentin Busuioc!

# Nitu Ruxanda date 15 June 2020 00:12 +1

OMS o mizerie formata din politruci, Ei dau vina pe medici si politicieni, iar astia invers. In orice caz l-am vazut la tv pe reprezentantl OMS in Romania , dr. Rafila spunand ca NU exista COVID . Deci, suntem mintii din toate partiele, pentru NU STIU ce scop. Chiar il servesc pe nebunul de Bill Gates?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva