22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

OPERATIUNEA DAN DIACONESCU – Patronul OTV a fost facut cu declaratii de la persoane cu grave probleme penale. Trei martori ai acuzarii chemati la parchet sa declare ca Dan Diaconescu ar fi apelat la prostitutie infantila sunt vizati de dosare cu droguri. Diaconescu a fost santajat cu imagini pretins compromitatoare. Av. Alexandru Morarescu: „Din mai 2023, dosarul de santaj zace in nelucrare... Toti cei ce au dat declaratii impotriva lui le-au schimbat dupa cum batea interesul organului judiciar”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

15 May 2024 19:11
Vizualizari: 1969

Ies la iveala detalii interesante legate de felul in care Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta a fabricat dosarul impotriva patronului OTV Dan Diaconescu (foto) privind presupuse fapte de act sexual cu un minor si folosirea prostitutiei infantile. Dosar deschis ca urmare a autosesizarii parchetului.Patru dintre martorii acuzarii (pe care PJ Constanta i-a chemat sa dea declaratii impotriva lui Diaconescu) au grave probleme cu legea, trei dintre ei fiind vizati de dosare privind detinere de droguri. Ba chiar unii dintre ei au primit deja condamnari in prima instanta sau definitive in aceste cauze. In plus, avocatul Alexandru Morarescu – aparatorul lui Dan Diaconescu – a declarat pentru Lumea Justitiei ca aceste patru persoane l-au santajat pe omul de televiziune cu imagini asa-zis compromitatoare. Vedeta TV a depus plangere la PJ Constanta pentru santaj, iar parchetul a inceput urmarirea penala in personam impotriva celor patru suspecti despre care veti citi mai jos. Cu toate acestea, PJ Constanta tine aceasta cauza in nelucrare de peste un an, reclama maestrul Morarescu.


Iata situatia acestor patru martori din dosarul lui Diaconescu, suspecti in dosarul de santaj:


1. Nicolae-Alexandru Dicu:


In 27 februarie 2024, in dosarul nr. 4453/118/2023, Tribunalul Constanta l-a condamnat la o amenda penala de 4.400 de lei pentru detinere de droguri in vederea consumului propriu.

Tot Nicolae Dicu are alt dosar pe rol – nr. 8341/118/2023 –, vizand aceeasi fapta: consumul ilicit de droguri. Cel mai probabil, Dicu si-a recunoscut vinovatia, intrucat cauza a avut un singur termen (la 16 aprilie 2024), instanta ramanand deja in pronuntare (pentru 17 mai).

Dar partea cea mai interesanta abia acum vine: Dicu se afla inchis la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce in 19 aprilie 2024 Curtea de Apel Constanta l-a condamnat definitiv la 7 ani si 2 luni de inchisoare in cauza nr. 8796/118/2022 pentru furt, operatiuni ilegale cu instrumente de plata fara numerar, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si acces ilegal la un sistem informatic in forma continuata.

Acelasi Nicolae Dicu a primit in 9 noiembrie 2023 din partea Judecatoriei Constanta o pedeapsa de 1 an si 3 luni de inchisoare cu suspendare pentru furt calificat in dosarul nr. 9028/212/2023.

Incheiem, mentionand ca in 2023, cand a dat declaratii impotriva lui Dan Diaconescu, Dicu era arestat preventiv.


2. Adrian-Ionut Nicolau:


In 27 ianuarie 2022, in dosarul nr. 7574/118/2020, Adrian Nicolau a primit din partea Tribunalului Constanta masura educativa neprivativa de libertate a asistarii zilnice pe o perioada de 6 luni, ca urmare a savarsirii in minorat a unei infractiuni de trafic de droguri de risc si de mare risc. La momentul in care a dat declaratii contra fondatorului OTV, Nicolau era arestat preventiv pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, fiind condamnat la fond, in 17 noiembrie 2023, la o pedeapsa de 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere de catre Judecatoria Constanta in cauza nr. 7790/212/2023.

Intre timp, potrivit portalului Judecatoriei Constanta, Adrian Nicolau a fost arestat preventiv in data de 09.04.2024 si ulterior trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de talharie calificata, pe rolul acestei instante formandu-se cauza nr. 12885/212/2024, care inca nu a primit cel dintai termen pe fond.


3. Georgios-Vasile Gemenetzidis:


La 24 aprilie 2023, in dosarul nr. 945/118/2023, Tribunalul Constanta a confirmat ordonanta DIICOT Constanta de renuntare la urmarire penala fata de Gemenetzidis cu privire la infractiunea de detinere de droguri in vederea consumului propriu. Concomitent, instanta a confirmat masura parchetului de confiscare de la Georgios Gemenetzidis a cantitatii de 1,5 grame de cannabis.


4. Alexia Anamaria Borcan:


In 17 noiembrie 2023, in cauza nr. 7790/212/2023, Judecatoria Constanta (ca instanta de fond) i-a aplicat masura educativa a asistarii zilnice pe o durata de 6 luni pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la furt calificat si inducerea in eroare a organelor judiciare.


Contactat de Luju, avocatul Alexandru Morarescu a afirmat:


Inca din luna mai a anului 2023, Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta a dispus punerea sub acuzare a acestor patru persoane pentru infractiunea de santaj impotriva lui Dan Diaconescu. Cu toate acestea, dosarul de santaj in cadrul caruia omul de televiziune are calitate de persoana vatamata zace in nelucrare la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta din motive pe care le banuiesc. Se asteapta probabil ca toti cei care au dat declaratii impotriva omului de televiziune – si pe care le-au schimbat dupa cum batea interesul organului judiciar – sa adopte in cursul judecatii lui Dan Diaconescu o pozitie de sustinere a acuzatiilor, iar in functie de aceasta atitudine sa se decida soarta dosarului de santaj.

Tin sa subliniez ca din actele dosarului rezulta ca toti santajistii erau consumatori de droguri.

In alta ordine de idei: se contureaza tot mai pregnant existenta unui interes superior in condamnarea omului de televiziune cat mai rapida, chiar si cu pretul incalcarii normelor de procedura si de drept substantial. In acest caz, faza de camera preliminara a procesului penal a fost lipsita de substanta. Judecatorul de camera preliminara a procedat la validarea unor inregistrari efectuate in scop de santaj (imprejurare retinuta de judecatorii de drepturi si libertati si – foarte important – confirmata de santajisti), precum fructele pomului otravit, cu pronuntarea asupra cererilor si exceptiilor formulate de Dan Diaconescu prin incheieri succesive, cu validarea efectuarii unor perchezitii informatice asupra telefonului unui inculpat minor in lipsa asistentei juridice, cu prezentarea unor imagini trunchiate, editate, folosindu-se inteligenta artificiala.

In aceste conditii, suspectez ca ne aflam in prezenta unui plan de tara privind condamnarea lui Dan Diaconescu, scalpul acestuia trebuind atarnat rapid si neconditionat la centura unei Zeite a Justitiei lesinate dupa voturi.

Comentarii

# Premierul Slovaciei a fost impuscat date 15 May 2024 19:24 +22

Cutremurati-va!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva