6 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Anarhia - intre judecata strazii si judecata magistratilor activisti

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

18 decembrie 2017 17:18
Vizualizari: 6994

Pentru cine e cu adevarat interesat sa vada ce a ajuns cu adevarat Justitia romana, avem posibilitatea in aceste zile sa o vedem pe scena cu ochiul liber:


-magistrati care se opun procesului legislativ si ataca Parlamentul, desi in Constitutie e scris negru pe alb ca “magistratii se supun legii” si avem decizii ale CCR care spun ca magistratii nu pot interveni in procesul legislativ;

-magistrati care ies in strada pentru a protesta impotriva unor legi care se dezbat in Parlament, desi magistratii nu au voie sa faca greva (ei spun ca e protest nu greva);

-judecatori care ies cot la cot cu procurorii sa protesteze impotriva puterii legislative, desi judecatorul nu ar avea voie sa fie “tovaras de arme” cu avocatul sau partile din dosar;

-sefii parchetelor si ai CSM intr-un razboi continuu cu clasa politica, desi ei sunt adevaratii baroni ai Romaniei, cu salarii de 3-4 ori mai mari decat ale parlamentarilor;

Mai putem avea incredere in Magistratura?

Cum se comporta ea la varf si in anumite medii? PICCJ, DNA si CSM ataca furibund clasa politica. Ei nu vor legea raspunderii magistratilor si pierderea privilegiilor. Nu a raspuns niciunul pana acum pentru abuzurile sau incompetenta din dosare, dar ei protesteaza impotriva a ceva ce nu s-a produs inca.

Se vede cu ochiul liber ca cei care au iesit in strada sunt o minoritate fata de cei 7000 de judecatori si procurori din intreaga tara. Asta lasa speranta ca majoritatea magistratilor sunt oameni normali. Doar un om de rea-credinta, in fata miilor de abuzuri care se comit anual, inclusiv impotriva magistratilor care devin indezirabili in sistem, ar putea sa mai sustina ca nu e nevoie de o lege eficace a raspunderii magistratilor, pe care o vor peste 90% dintre romani.

Si totusi cateva sute de judecatori si procurori au ales sa iasa in strada. La un protest ridicol, descalificant, dar si revoltator, in care, in afara de guralivul Vasilica Danilet, care nu are simtul ridicolului si nu pierde nicio ocazie sa se dea in stamba, nimeni nu a avut curajul sa spuna presei ce l-a manat sa iasa in strada intr-un gest pe care il calific nedemn de un judecator sau procuror. Cica e “protest tacut”.

Ce resorturi ii misca pe acesti oameni?

Sa fie din solidaritata de breasla? Ma indoiesc, ca altfel nu ai accepta sa iesi la chemarea unui Danilet sau a tristelor figuri de la asa-zisul forum al judecatorilor pe care doar daca ii vezi cum arata, vorbesc si gandesc, te ia cu rasu-plansu'.

Sa fie ca unii securisti din sistem au sunat mobilizarea? Daca sunt cativa inrolati in sistem, si nu ma indoiesc de asta, sunt prea putini ca sa aiba un impact cat de cat serios. Si de regula astia sunt prin definitie discreti.

Sa fie pentru ca o duc asa rau magistratii? Nici vorba. O duc boiereste la propriu. Fratilor, judecatorii si procurorii mai ales, au cele mai mari salarii, de departe, cam 20.000 lei, lunar in medie. Unii sar de 30.000 lei. Au case de la stat, asigurari de sanatate de prima clasa, facilitati la concedii (basca 45 de zile anual), conditii ultra decente de munca si, in afara de o incarcatura mai mare de dosare (nu la toti, ci doar la unii) e trai pe vatrai.

Sa fie din cauza fricii ca pot raspunde pentru erorile judiciare? Asta cred cu toata convingerea. Si faptul ca sunt foarte putini cei care au ales sa abdice de la prestanta magistratului si sa protesteze pentru nimic concret sau nimic pe care sa aiba curajul sa il recunoasca, demonstreaza ca cei care nu stiu carte sau calca stramb sunt putini, foarte putini.

Un magistrat in adevaratul sens al cuvantului nu iese in strada! Nu ataca o alta putere a statului! Cand te pretezi la asemenea manifestari te poti compromite pe viata ca imagine. Daca nu ai fabricat dosare si nu ai nenorocit oameni de ce ti-ar fi frica? Cine stie carte si se respecta nu are de ce sa se teama de raspundere.

Un magistrat trebuie sa fie impartial si independent. El nu poate sa fie activist, adica sa se situeze intr-o tabara sau alta indiferent ce hram ar avea respectiva tabara: politica, de credinta, economica, sociala etc. Altfel nu poate ridica pretentia sa judece.

Ce sa gandim noi cand ii vedem pe acesti magistrati care zic ei ca “protesteaza”? Sa mai avem incredere in ei?

Cum isi permit sa puna presiune pe Parlament, ai carui alesi au fost votati de noi cetatenii???

Cum isi permit sa atribuie epitete murdare politicienilor si muncii lor. Dar daca ne-am apuca si noi sa le “apreciem” munca?

Ce diferenta mai mai e intre judecata strazii si judecata magistratilor activisti? Inseamna ca daca justitiabilii vor in majoritatea lor legea raspunderii magistratilor si au ghinionul sa ajunga sa fie judecati de acesti magistrati-activisti sunt nenorociti cu hotarari judecatoresti de pedeapsa?

Ati luat-o razna complet! Vai de viitorul Magistraturii daca va ajunge sa fie cotropita de magistrati #rezist!

PS – Magistratii nu au voie sa protesteze impotriva legilor in strada. Daca au nemultumiri si le pot exprima organizat, prin organele lor reprezentative. Prin CSM unde si-au votat alesii. CSM a fost consultat si a dat avizul negativ cu 9-8. Mai departe Parlamentul face legea! Daca unora nu le convine legea, sa plece, dar sa nu iasa in strada. Pentru ca noua cetatenilor nu vrem sa ne fie teama ca ne putem intalni in parchete si instante cu asemenea activisti, care nu respecta legea, si care cred ca legea o pot face ei pe strada! Noi cetatenii care va platim salariile nu vrem sa ne fie teama ca am putea sa ajungem sa ne judece unii ca voi!

Comentarii

# ahmed bhairam date 18 decembrie 2017 18:41 +13

Domnule Savaliuc. Lumea Justiției nu poate face o sesizare la IJ? Că văd că aceștia nu se sesizează din oficiu. Nu puteți pe fotografiile publicate de alte ziare să îi nominalizați pe cei care îi cunoașteți?

# mitocanu date 18 decembrie 2017 18:41 +4

...d-nule savaliuc, sa nu disperam...noi ii avem (inca) pe judecatorii din asociatia d-nei garbovan, care n-au iesit in strada...putem face justitia cu ei, ca sunt suficienti ca numar sa-i inlocuiasca pe razvrati...

# ducu date 19 decembrie 2017 15:04 +4

Sunt, ca numar, cam cati membrii de partid avea pcr-ul in 1946 cand "au castigat" alegerile,adica vreo 400...

# Tudorellll date 18 decembrie 2017 19:01 +10

Sustin proiectul de tragere la raspundere a magistratilor. Orice persoana care lucreaza raspunde pentru prejudiciul ce l-a comis, si asa trebuiesc si magistratii care gresesc, sau mai bine zis, care COMIT cu rea credinta. :-* Sustin de asemenea si infintarea a unei Curti cu Jurati, care sa judece doar pe magistrati. Fiecare persoana ce considera ca i-a fost incalcat dreptul la un proces echitabil prin nesocotirea si neluarea in seama a inscrisurilor depuse de catre partea din proces, partea vatamata are dreptul sa depuna o plangere la CURTEA de JURATI prin care sa arate faptul ca magistratul cutarescu, nu i-a luat in considerare probele si i-a respins cu rea credinta concluziile si exceptiile ridicate de catre partea vatamata. Asadar, Curtea de Jurati formata din medici, aviatori, CFR-isti, cadre didactice, vanzatori, contabili s.a.m.d., sa dea verdictul la acuzatiile ce i se aduc magistratului. Numai asa pot avea parte de un proces echitabil.

# IOANA date 18 decembrie 2017 20:05 +4

Exact, o curte de jurati ne mai trebuie, o curte de jurati care sa verifice si sa judece, de ce judecatorul nu a motivat hotararea pe baza inscrisurilor depuse de partea vatamata. In fine, juratii vor vedea faptul ca judecatorul nu s-a supus legii, ca apoi sa-l puna pe judecator la plata prejudiciului comis cu rea credinta catre partea vatamata.

# Ţuţu date 18 decembrie 2017 23:18 0

@TudoreIIII & Ioana, chiar vă văd cum bateţi cămpii cu graţie, exagerat, ca să primiti voturi verzi de la #habarnamşti. Vă excită mult să fiţi de noaptea minţii pentru a incasa voturi pozitive verzi de la cei câţiva ca voi, astfel incat să se amuze ăia, ale caror ordine le satisfaceţi, viralizând cu prostie crasă sau cu demenţă un spaţiu virtual dedicat justiţiei , făcând caterincă pe seama libertătii de exprimare. MAXIM PENIBILE comentariile voastre despre Curtea cu juraţi. N-aş vrea sa bănuiesc că sunteţi magistraţi activişti, în misiune de a face caterincă pe seama voastră cu bau-baul curtea cu juraţi…tocmai dupa ce magistraţii protestari din Capitala s-au expus ostentativ cu juramantul magistratului pe coala A4.

# Tudorellll date 19 decembrie 2017 02:54 +1

@Tutu, sa stii ca nu sunt un magistrat activist cum iti inchipui. Sunt un om modest, cetatean român al carei drepturi mi-a fost incalcate de catre asa zisi ,,magistrati impartiali si supusi legii''. Comentariul anterior de mai sus, nu l-am postat pentru a ,,incasa voturi pozitive verzi'' cum o spui tu, ci l-am postat pentru a imi expune opinia mea de a se infiinta CURTEA cu JURATI. E absurd ca dupa ce pierd un proces, sa exercit cai de atac impotriva hotararii judecatoresti, mergand pana la CEDO unde in totalitate sa ma trezesc ca abia dupa 8-10 ani de zile sa mi se faca dreptate. Cine imi garanteaza ca eu mai traiesc 8-10 ani? Nici CEDO nu mai e credibila. E mai simplu ca in plangerea impotriva magistratului cu rea credinta, sa precizez motivele de acuzare, iar completul CURTII cu JURATI, sa decida daca magistratul a incalcat legea sau nu. Majoritatea magistratilor evita sa motiveze hotararile pe baza probelor expuse. Daca nu ai trecut prin cazuri, mai bine taci si devii filozoF.

# Luca date 19 decembrie 2017 08:47 +2

Este revoltator! Pana unde au putut sa coboare prestanta functiei! Au actionat ca o turma la indemnul lui Danilet si au iesit in strada. Dupa decizia pe care au luat-o de a iesi in strada la proteste, se vede de la distanta ce calitate are modul lor de judecata. Daca nu le convine, afara din instante! Noi nu-i platim din banii nostri ca sa faca ei proteste, contrar legii.

# JUSTITIABILUL date 19 decembrie 2017 15:25 +3

DE CE LE ESTE TEAMA  ? CA LA O ADICA SE VOR JUDECA INTRE EI SI SE VOR APARA UNII  PE ALTII, CUM II APARA PE MEDICI, CU RARE EXCEPTII, CHIAR DACA PROBELE SUNT ZDROBITOARE IN FAVOAREA PARTII VATAMATE ŞI DE CARE NU VOR SA TINA SEAMA, NENOROCIND OAMENI CARE S-AU DUS SA-SI CAUTE SANATEATEA DAR AU FOST MUTILATI SI UMILITI. VA CONSIDERATI DUMNEZEU PE PAMANT ! SA NU ZICA NIMENI CEVA DESPRE VOI !- CA  "ADUCE ATINGERE INDEPENDENTEI JUSTITIEI" DAR VOI SA VA BATETI JOC DE DESTINELE JUSTITIABILILOR. NE-AM SATURAT DE IFOSELE VOASTRE - CARE TOT NISTE MURITORI DE RAND SANTETI. NICIO ALTA CATEGORIE SOCIALA NU-SI DA ATATA IMPORTANTA PRECUM   magistratii.        

# Nicolae Cristache date 19 decembrie 2017 15:31 +2

Mulțumesc, Răzvan Savaliuc!

# Alex date 19 decembrie 2017 22:08 0

Magistratii nu sunt corecti. Dar ce putem spune despre politicieni? Au intrat in politica pentru a se capatui. Indreptarea legilor justitiei o fac doua partide conduse de un condamnat penal si un inculpat. Cine ar trebui sa combata uriasa coruptie din Romania?

# Alex date 19 decembrie 2017 22:53 -4

Magistratii nu sunt corecti. Dar ce putem spune despre politicieni? Au intrat in politica pentru a se capatui. Indreptarea legilor justitiei o fac doua partide conduse de un condamnat penal si un inculpat. Cine ar trebui sa combata uriasa coruptie din Romania?

# VIKY date 30 decembrie 2017 08:24 +1

#Alex..."Cine ar trebui sa combata uriasa coruptie din Romania?". Ca sa imtelegi (daca ai cu ce, dar m-as mira sa ai) cine ar trebui sa combata coruptia, ar trebui urmati cativa pasi "mici" (pas cu pas): sa fie demis penalul de la Cotroceni, corupta din fruntea DNA-ului, zdreanta Lazar, partenera DNA-ului de la CCR...Al doilea pas, alegeri anticipate pentru Cotroceni. Doi pasi "mici" ar readuce Colonia inapoi la o tara civilizata, in fruntea caruia sa fie lideri romani adevarati, care sa lupte pentru poporul roman si pentru Romania, nu ciori sau cucuvele vopsite, care lupta impotriva romanilor si impotriva Romaniei.

# enache date 20 decembrie 2017 04:06 -7

Majoritatea celor care sunt de acord și susțin modificările aberante din Justiție, efectuate de PSD și ALDE, nu sunt oameni obișnuiți ci persoane din mediul infracțional, inclusiv interlopi, care vor să-și apere interesele generatoare de fapte penale.

# comisaru ciordache date 20 decembrie 2017 10:13 -1

Mare adevar! Suntem o tara de activisti! Fiecare, activeaza si este ,, activat,, in legea lui!

# Marin ȚULUȘ , Olt date 24 decembrie 2017 20:16 +3

La multi ani, LUJU!Lupta cu sistemul odios, cu magistrații corupți trebuie să continue și anul 2018!Numai cei care nu au trecut prin instanțe nu știu să conștientizeze criminalitatea, hoția unora dintre magistrații făcuti de structurile de tipul Academiei Stefan Gheorghiu și cu activitatea bolșevică din timpul instaurației comuniste!Nimeni nu le/a făcut dreptate cetățeanului român oropsit!Mafiile din justiție au proliferat și au căpătat din ce în ce mai mare putere,iar astăzi noi, poporul oropsit și fără ifose politice, ne simțim tot mai singuri și mai disperați.Cine să i facă dreptate cetățeanului simplu care are parte de judecata unui corupt în România?Reforma justiției trebuia să prevadă alcătuirea unor complete cu jurati pentru a ieși de sub autoritatea.. spăgii.Magistratii și Avocații, ca profesii, să fie de competența Sistemului de învățământ și nu al clanurilor de interese și șpăgi!Astfel , legea răspunderii magistraților este un simplu fâs. La multi ani!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 148
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.07.2020 – Oda vomitiva pentru Iulia Motoc. Ceausistul Sica Mandolina

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva