11 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Cer indepartarea urgenta, din magistratura, a numitei Stanciu Livia Doina!

Scris de: Serban NICOLAE senator | pdf | print

29 May 2015 18:56
Vizualizari: 8964

Inca de saptamana trecuta, am solicitat public demiterea (sau demisia, daca ar exista o minima decenta!) numitei Stanciu Livia Doina, din magistratura. Nu de la sefia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, nu din functia de judecator la aceasta instanta. Din magistratura! Cazul Mariana Rarinca este foarte grav, nu doar pentru doamna in cauza, ci pentru societatea romaneasca.


Si am sa explic:

Numita Stanciu Livia Doina a declarat, in calitate de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca magistratii acestei instante vor fi intotdeauna parteneri ai DNA. Asta este o minciuna. Cunosc suficient de multi judecatori ai ICCJ ca sa sustin ca afirmatia penibila a numitei Stanciu Livia Doina e o minciuna de toata jena. Dar nu asta este relevant. Ci faptul ca asa gandeste presedintele ICCJ! Si asa si actioneaza! Potrivit Constitutiei Romaniei, art. 126 alin. (1) „Justitia se realizeaza prin Inalta Curte de Casatie si Justitie si prin celelalte instante judecatoresti stabilite de lege”. Daca judecatorii ICCJ sunt parteneri ai procurorilor, inseamna ca in Romania nu mai exista justitie! Judecatorii care compun instantele, la toate nivelurile, cenzureaza, potrivit legii si propriilor convingeri, cererile deduse judecatii si probele pe care se sustin, inclusiv cele intocmite de procurori, judecand legal si impartial. Pervertirea ideii de justitie, deturnarea si denaturarea grava a rolului justitiei in societatea romaneasca constituie un ansamblu abuziv, inacceptabil si condamnabil. Aceasta este fapta comisa, in opinia mea, de numita Stanciu Livia Doina, prin care s-a adus atingere grava unor valori sociale fundamentale, respectiv domnia legii si existenta justitiei si a statului de drept.

Cazul „Mariana Rarinca” este dovada care confirma gandirea toxica a celor care si-au subordonat justitia, pe care o folosesc in interes personal. Nu mai reiau lista abuzurilor. Profesionistii de la „Lumea Justitiei” au demonstrat, in amanunt, toate aceste aspecte. „Suspiciunile rezonabile” care au determinat arestarea preventiva (!) pentru sase luni, mai inainte de a fi declarata nevinovata si achitata, si-au demonstrat, inca o data si pe seama a inca unei victime, vulnerabilitatea si periculozitatea. Era cuvantul unei acuzate, impotriva cuvantului „monumentului de moralitate”, sefa suprema a justitiei din Romania. Ce daca acuzata nu reprezenta nici un fel de pericol concret pentru societate ori pentru presupusa victima? Daca legea nu cere probe din care sa rezulte indicii temeinice pentru lipsirea preventiva de libertate, cine sa creada ca presedinta ICCJ minte grosolan si sa refuze arestarea acuzatei? Mai ales ca sustinerile „victimei” erau „confirmate” de cumnatul sau, fratele sotului defunct! Dosarul a fost instrumentat de „partenerii” bietei „victime”, deci, de o impartialitate absoluta, mai presus de orice banuiala. Asa ceva este inadmisibil!

Consider ca demiterea din magistratura a numitei Stanciu Livia Doina este doar prima masura ce se impune. O ancheta a Consiliului Superior al Magistraturii, o investigatie a Ministerului Public (la cererea ministrului justitiei!) trebuie sa detalieze toate aspectele acestui caz grav pentru credibilitatea justitiei din Romania si sa identifice vulnerabilitatile si responsabilitatile fiecarei autoritati si persoane, in parte. Pana atunci, imi mentin opinia si cer public indepartarea urgenta, din magistratura, a numitei Stanciu Livia Doina!”

Comentarii

# cetatean date 30 May 2015 00:07 +67

Felicitari d-le Senator! Asta nu mai justie! Este politie politica. TRebuie scosi procurorii din randul magistratilor. Ei trebuie sa fie egali cu avocatii. Schimbati mai repede codul penal pana nu ne aresteaza astia toti judecatorii! Si puneti un OM la justitie. DIICOT sa verifice dosarele:rapirea ziaristilor, bercea, Rarinca,. Sa deschida dosarul:CSM-mafia din justitie

# DOREL date 31 May 2015 09:37 +25

Nenorocirea e ca suntem o colonie in care nu facem ce vrem noi, facem ce ne ordona stapanii prin conducatorii pe care i-au instalat la comenzi. Ce altceva e si acest Iohannis care sta bine cu traducerea ordinelor in limba romana, tot asa si L Stanciu, L Kovesi scl, care au fost instalati nu pentru noi, ci pentru ei. Paretea mea ...

# Ce Se Mișculează date 30 May 2015 00:13 +19

CSM = Concluzie Stanciu Martiră  :P :P :P

# Vladi Mir date 30 May 2015 09:36 +41

Cred ca modificarea Codului Penal prin inlocuirea "suspiciunilor rezonabile" cu "indicii temeinice", este o amagire, deoarece orice Danilet cu "Nasul in suflet" va trata cu nonsalanta o eventuala "suspiciune rezonabila", ca pe un grav "indiciu temeinic". Vidanjarea Daniletilor din magistratura ar fi singura solutie de indreptare reala a lucrurilor. Dar a crede ca la acesta ora se poate infaptui asa ceva, este o alta amagire.

# Iulia date 30 May 2015 10:49 +46

Un MOTIV serios pentru demisie din magistratura este acela ca, tocmai sefa ICCJ care, desigur, judeca cauze penale, nu a stiut ce inseamna santaj, cunoscand si fiind in ,,conexiune'' directa cu datele cauzei. Daca un asemenea judecator nu stie care sunt elementele de drept penal material si substantial specifice santajului ca infractiune, preferand sa faca plangere, cum as putea crede eu ca ea ca judecator, in cauze similare, ar putea fi obiectiva? Nici vorba, e un monument de nestiinta de carte (varianta favorabila ei) sau un stalp al politiei politice (varianta credibila si demonstrabila)! Cu alte cuvinte, vai de justitiabilul care va fi judecat de Livia Stanciu pentru santaj. E deja condamnat de pe acum, a priori!

# Stanciu compromite JUSTITIA! date 30 May 2015 11:13 +37

 Când ești Livia Stanciu însă,nu te apuci să faci plângere penală decât dacă ai un caz clar,"beton". Tocmai pentru a proteja justiția! Printr-o plângere ce s-a dovedit neîntemeiată,prin faptul că un om a stat în spatele gratiilor șase luni,într-un proces cu un "cap al justiției" pentru ca apoi să fie eliberat,cred că s-a dat liber la speculații și apă la moara celor ce spun că justiția e abuzivă,selectivă și obedientă.

# tov-a Stanciu = „un munte de moralitate” date 27 June 2015 13:46 +1

Jalnic e că avocata Lavinia Pop plătită de dna Rarincea înălța osanale tov-ei Stanciu - „un munte de moralitate”. Nu se știe dacă a stabilit această mărime cu sistemul de măsuri MKFS or altul...

# Capac date 30 May 2015 10:52 +46

Domnule Senator, reformarea asa zisei justitii independente trebuie inceputa cu o noua comisie parlamentara de real control al SRI. Astia au dosarele celor din comisia actuala, dosarele marionetelor din fruntea justitie, dosarele magistratilor, dosarul Presedintelui, dosarul primului ministru, dosarele colegilor dumneavoastra si dosarul :lol: dumneavoastra.

# mulder, agentul mulder date 30 May 2015 14:43 +14

Pe langa o comisie serioasa (personal cred ca nici cand vor creste mari nepoții mei nenascuti inca!) de control sri, ar mai tb ca dl senator sa ridice problema asta in: partidul din care face parte; grupul parlamentar pe care il reprezinta; comisiei juridice; camerelor reunite etc. si mai puțin prin articole de presa deoarece are alte pârghii la îndemână fata de jurnaliștii de la luju. Curatenie adevarata nu s-a facut nici in 1990 si nici dupa, probabil ca nu aveti curajul (vb de clasa politică actuala)!

# SWEDEN date 30 May 2015 14:00 +32

CATEGORIC CA JUSTITIA E COMPROMISA SI DATORITA ACESTEI INDIVIDE STANCIU,TRAIESC DE 25ANI IN SUEDIA,SINT CETATEAN SUEDEZ ...DAR NU AM AUZIT O SINGURA DATA DE ASEMENEA MIRSAVIE!FELICITARI SENATORILOR CARE SE ALATURA INDEPARTARII LUI STANCIU-KOVESI /IN PROCESUL DNEI RARINCA ... ESTE O HOTIE CURATA.....INALT MEMBRU AL JUSTITIEI!WOW.... :-x

# justitiaabil date 30 May 2015 18:53 0

http://www.puterea.ro/dezvaluiri/caz-halucinant-dezvaluiri-despre-un-sistem-din-umbra-care-controleaza-statul-roman-si-distruge-orice-oponent-113135.html

# Insubordonatul de serviciu date 30 May 2015 22:40 +14

1. INjustiția românească, o adunătură neîntâmplătoare de criminali în serie.  2. Singura soluție, ADEVĂRATA REVOLUȚIE!  3. KWJ, rețineți prieteni, este ANTIROMÂNUL PERFECT!

# stroe gheorghe date 30 May 2015 23:50 +18

cred ca si dna KOVESI IMPREUNA CU STANCIU

# anca périgueux date 31 May 2015 19:48 +14

Felicitari, Dle senator, asteptam si alti parlamentari sa vi se alature!!! 

# ion date 17 June 2015 18:03 -2

Catalin Voicu, de exemplu...

# UN POLITICIAN ADEVARAT date 31 May 2015 21:59 +16

Felicitari inca o data domnule senator Serban Nicolae sunteti printre putinii politicieni din aceasta tara care au avut si de aceasta data , ca de altfel in oricare situatie de pana acum, o pozitie super corecta , o pozitie de om adevarat. Daca in tara asta 5 la suta din politicieni ar avea corectitudine si spiritul civic al dumneavoastra , asemenea creaturi din fruntea institutiilor statului se vor gandi de 10 ori inainte sa faca un abuz!

# M.T. date 1 June 2015 08:13 -12

Eu aş cere îndepărtarea din Parlamentul României a tuturor impotenţilor!V-aţi dovedit necompetenţi şi de rea- credinţă pentru a exercita o asemenea funcţie politică. Nu aţi făcut o legislaţie adecvată pentru a promova principiile  statului de drept şi pentru a face un sistem de drept autentic .Astăzi aţi găsit  momentul  să acuzati pe unul şi pe altul  din sistemul paralel,să –I spunem,care totuşi şi-a făcut datoria în multe dosare de corupţie.Nu mai aveţi credibilitate!In ce priveşte cazul Livia  Stanciu, mi se pare ceva cusut  cu aţă …neagră!Păi, dna Rarinca nu ar fi trebuit mai întâi să se adreseze justiţiei pentru pretenţii  şi, apoi,  să demonstreze că are dreptate şi, evident,  să o execute pe dna Livia  Stanciu?După  cum se vede,doamna a adoptat o altă metodă: te duci în piaţă şi spui ce vrei!După  cum nu mi se pare totul  în ordine cu acel antecontract de vânzare cumpărare. De ce faci acel  antecontract dacă totuşi se doreşte vânzarea?Ce s-a urmărit de fapt? .

# MIT date 13 June 2015 13:39 +1

Parlamentarii poti fi indepartati prin vot. Mafia securista nu poate fi combatuta decat prin reprezentanti sau prin plimbari in jurul Cotroceniului.

# rafael date 1 June 2015 18:42 +10

D-na Koveși, ce face un procuror cînd primește un dosar spre soluționare ? Își verifică competența materială, parcă ???? De ce DNA se ocupă de plîngeri despre fapte de șantaj? cîte astfel de plîngeri a mai soluționat DNA ori este singura că era a  ”partenerei ”DNA?Cînd procurorul va fi un avocat al statului și nu un pretins magistrat  cu apucături staliniste, abuzive, discreționare, la bunul plac sau la dispoziția șefilor politici și tpate astea fără să aibă insomnii că va răspunde vreodată pentru abuzurile comise ?!?Sigur, toți procurorii vor să fie judecători, pe scara vieții dar îi piz******sc pe avocați că au succese și cîștigă bani mulți. Să treacă în avocatură să vedem cîți purici fac . Mai repede cu legea răspunderii magistraților și procurorilor-.Cum este posibil ca 10 magistrați s-o mențină în arest preventiv 191 zile(mai mult decît prevede legea)? Să mă ffffffluieri pe mine dacă aici nu a fost dat ordin pe unitate ICCJ,CSM,DNA și ce instituții de înfăptuit mizerabil justiția. 

# viorel moiceanu date 1 June 2015 18:49 +1

D-na Koveși, ce face un procuror cînd primește un dosar spre soluționare ? Își verifică competența materială, parcă ???? De ce DNA se ocupă de plîngeri despre fapte de șantaj? cîte astfel de plîngeri a mai soluționat DNA ori este singura că era a  ”partenerei ”DNA?Cînd procurorul va fi un avocat al statului și nu un pretins magistrat  cu apucături staliniste, abuzive, discreționare, la bunul plac sau la dispoziția șefilor politici și tpate astea fără să aibă insomnii că va răspunde vreodată pentru abuzurile comise ?!?Sigur, toți procurorii vor să fie judecători, pe scara vieții dar îi piz******sc pe avocați că au succese și cîștigă bani mulți. Să treacă în avocatură să vedem cîți purici fac . Mai repede cu legea răspunderii magistraților și procurorilor-.Cum este posibil ca 10 magistrați s-o mențină în arest preventiv 191 zile(mai mult decît prevede legea)? Să mă ffffffluieri pe mine dacă aici nu a fost dat ordin pe unitate ICCJ,CSM,DNA și ce instituții de înfăptuit mizerabil justiția. 

# Urare date 1 June 2015 19:52 +5

Liviuța să trăiască într-o pivniță domnească!

# tucu date 2 June 2015 08:09 +2

probabil Stancioaia voia sa spuna ca sefa ICCJ si sefa DNA sunt partenere, nu institutiile :))

# LIVIA & LULUTA = inocente date 13 June 2015 18:08 0

 2 FETE MARI inocente: L & L! Cazul Rarinca NU se asortezează cu cele 3 criterii de corupție:  a) valoarea mitei sau a foloaselor necuvenite este > de 10.000 euro; b) prejudiciul cauzat este > de 200.000 euro; c) infracțiunile de corupție sunt comise de persoane care ocupă poziții importante... Că n-o fi Rarinca ofițer acoperit  :P :P :P

# Andy date 2 June 2015 19:29 -6

Domnule Senator, stiind ca faceti parte din grupul infractional care se afla la putere in Romania , senatori, deputati indiferent de culoarea politica nu va cer decat indepartarea urgenta din scaunul pe care il detineti si mutarea intregului grup infractional la Jilava impreuna cu Tovarasul Iliescu de care ati fost si inca sunteti foarte apropiat. 

# o pensionara date 3 June 2015 17:29 +4

mai andy.....nu stiu cum sa-ti spun mai clar ca sa poti intelege si totusi fara sa te jignesc.....citind ce ai scris mai sus ,imi dau seama de ce inca tara asta accepta si produce specimene precum stanciu,danilet(shreck)kovesi.....pentru ca inca sunt votati de cei ca tine strutocamile precum basescu&co....in ceea ce priveste comentariul tau fata de tov Iliescu.....(care nu are nici o legatura cu ceea ce vorbim noi aici iti pot spune doar atat:Gaseste-ti un loc de dat cu capu'.

# UCU date 4 June 2015 22:29 +3

Felicitari domnule avocat si senator Serban Nicolae. Va apreciez si va stimez !

# Maria date 5 June 2015 16:28 +4

Da, trebuie rezolvata URGENT problema indepartarii din justitie a abuzivelor Stanciu si Kovesi. Vedeti tergiversarea ce avant i-a dat si lui Iohannis? Nu-i pasa deloc de criza in care va intra tara acum in momentul cand incepusem sa speram intr-o redresare. Asta se cheama foarte clar INALTA TRADARE.

# Catalin Voicu date 5 June 2015 22:52 +1

Ai dreptate bombonel !

# Muntean Traian-Nicolae date 8 June 2015 23:30 +3

Pentru a se putea începe o operațiune de corecție a actelor și a persoanelor incorecte din justiție, eu cred, că trebuie început cu destituirea taciturnului de ministru al justiției cu o persoană care să fie vizibilă și competentă. Ne-am săturat de persoane care au ca singure calități loialitatea și relația de rudenie. Ar fi cazul să se înceapă și cu ... competența.

# adi date 9 June 2015 15:53 +3

Se vede ca si ametita de Bruxell , morcovei si-a facut datoria de denigrare a romaniei prin informarea incorecta si insinuanta a "noilor" fisieli politice....marca "Santa Calaus" ,"kovasita" si Coardea"

# LGBT date 9 June 2015 17:16 +1

Le are la mizerii, doar e la al doilea mandat în EUROPEAN UTOPIA! Toarnă din greu, ca se visează ştab-a CONSILIULUI EUROPEI :lol: :lol: :lol:

# d. date 10 June 2015 20:40 +1

Bravo! o solicitare corecta insa cred ca va indeparteaza ea pe toti din parlament pana da bunul simt in ea sa plece sau pana cineva competent se gandeste sa o inlature.

# paul date 11 June 2015 12:53 +1

Şi-a bătut joc de această nobilă meserie! Cucoana nu este nici un om şi nici un magistrat onest! Pentru demnitatea meseriei de magistrat acestă slugă băsistă trebuia demult îndepărtată din rândul oamenilor care împart dreptatea!

# LI kontra Lu (2 chinezoaice în drept român) date 13 June 2015 18:01 +1

Invidioasă pe diploma Lu ("agerime tulburătoare"), Li s-a scremut să facă din litigiul dintre o biată vădană şi o modestă contabilă 1 dosar de mare corupţie  :D

# Alexandra date 26 June 2015 14:59 0

Singurul lucru care "ma bucura" la toate cazurile de abuz ce au inceput sa iasa la iveala in ulyima perioada, singurul lucru este ca vad ca mai sunt si alti oameni care le sesizeaza si care incearca sa le aduca la lumina in presa, pe net etc. Tot ce le pot dori acelora care, fara macar sa se intereseze ce si cum, comenteaza ca justititia e function ala si ca "Foarte bine le-a facut!", este sa nu ajunga, nevinovati!, pe mana unui judecator care, inainte chiar sa auda marturii si sa vada probe, vine cu sentinta de acasa pentru "Lasati ca stim noi mai bine ce-ati facut!". I se poate intampla oricui sa pice pe mainile unor procurori care nu au nevoie de dovezi pentru ca "stiu ei", iar mai departe, pe mainile unor judecatori care chiar le stiu pe toate! Cred ca singurul lucru care trebuie evidentiat aici este ca ORICINE, orice om, are dreptul la o judecata corecta, pe baza de probe! Or..la noi nu ca nu se mai respecta acest principiu, nu-si mai pune nimeni problema ca AR EXISTA!

# Alexandra date 26 June 2015 15:01 0

Mi-as dori doar sa fim mai multi cei care citesc, se intereseaza si comenteaza sau protesteaza cand vad un astfel de caz! Dar, in acelasi timp, ma bucur ca nu sunt chiar singura. Desi..cand viata ta depinde de decizia unor judecatori care "stiu ei mai bine", tot singur te simti.. Tara mea, tara lui Papura Voda..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.08.2022 – E vacanta la pensionari in magistratura

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva