18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Planul Minerva si Protocolul infractional SRI - PICCJ

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

16 March 2018 15:44
Vizualizari: 59464

Sistemul ticalos care a nenorocit Romania este lovit de moarte. Valul de dezvaluiri naucitoare care vin din toate partile peste el nu mai vizeaza cazuri punctuale de abuz. 


Ci smulge in forta masca de pe chipul odios al Binomului SRI-DNA, care a penetrat ilegal clasa politica si justitia, pentru a submina fiinta nationala, pentru a submina partidele, presa libera si mediul de afaceri romanesc. Totul dupa un plan de actiune trasat din afara, de “partenerii strategici”. Asa invocau nenorocitii care au fost la varful SRI, ca sa isi dea importanta, sa sperie, ca au ordin din afara. Si pana la un punct au avut. Pana la un punct din care Binomul a crezut ca poate face el legea in tara si a scapat de sub orice control politic si institutional.

Initial, Planul Minerva a fost impus de americani si imbratisat si de autoritatile de la Bruxelles, care conduc Comisia Europeana. In privinta politicilor externe este stiut ca americanii nu au morala si principii, ci doar interese. Au impus Planul Minerva socotind ca astfel vor domina tara politic si economic, iar orice contact cu Rusia va fi blocat si vor controla regiunea. Totul prin arma catuselor. Iar UE a achiesat, de aceea Rapoartele MCV au fost numai de aplaudare a institutiilor de forta si nu au dedicat niciun rand despre existenta abuzurilor.

Romania a fost supusa unui experiment. I s-a impus in secret, prin servicii, sa adopte strategii de actiune penale, care au fost folosite de americani in tarile sud-americane, arabe si africane (lumea a III-a) folosite in combaterea traficului de droguri, de persoane, terorismului. Adica cu incalcarea Drepturilor Omului. Politicienii, elitele romanesti au fost vanati sistematic si plimbati in catuse in fata natiunii, ca niste teroristi, manipulandu-se dorinta poporului de dreptate.

Totul a inceput cu acceptul tacit al presedintelui Traian Basescu, care era inculpat la preluarea mandatului in Dosarul Flota, si care a acceptat inceperea “vanatorii de scalpuri”  in Romania, si care a fost ajutat de forte externe sa ramana la Putere, fraudandu-se alegerile si aruncandu-se la cos rezultatul Referendumului din 2012, cand 7,4 milioane de romani au votat pentru demiterea lui.

In 2005 s-a emis Hotararea CSAT nr. 17/28.02.2005 (organ administrativ) care a considerat sa introduca in Strategia Nationala Anticoruptie coruptia si evaziunea fiscala ca vulnerabilitati la siguranta nationala. La fel a fost bagata si presa.

Fara nicio baza legala, fara ca legislatia Romaniei sa permita, SRI si Parchetul General au semnat Protocolul de cooperare dintre Parchetul ICCJ si SRI pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 din 04.02.2009 (act prin care SRI a fost introdus ilegal in activitatea de urmarire penala).

Acest protocol clasificat si raspandit la toate marile parchete si unitatile SRI, a adaugat la lege. In baza Protocolului s-au format sute de echipe mixte compuse din procurori si ofiteri de informatiiin scopul contracararii riscurilor derivate din derularea unor activitati cu caracter infractional”. S-a mintit mereu institutional ca Protocolul avea la baza Hotararea CSAT nr. 17/28.02.2005, pentru ca magistratii si ofiterii SRI implicati sa creada ca ar exista o baza legala.

Dezastru azi pentru semnatarii protocolului, care pot ajunge la puscarie: Vineri 16 martie 2018, Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a confirmat oficial ca nicio hotarare a CSAT nu a decis incheierea de protocoale. O lovitura teribila pentru Binom.

Constituirea de echipe mixte, specifica fostei Securitati comuniste, era si este interzisa de procedura penala, care nu permite ofiterilor de informatii sa desfasoare activitati de urmarire penala, dar si de art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul procurorilor si judecatorilor, care interzice magistratilor sa fie colaboratori ai serviciilor de informatii sub sanctiunea destituirii din functia detinuta. Echipele mixte au functionat din 2009 si pana in 2016. Planul Minerva a fost dus la indeplinire printr-un progrom nemaivazut impotriva presei libere (toti mogulii au fost bagati la puscarie si afacerile le-au fost distruse), politicienii au fost terminati ca imagine si vanati cu dosare penale ca niste criminali, in special cei de la PSD (in timp ce Basescu arunca anatema pe cei 322 din Parlament, discreditand institutia aleasa de popor), iar oamenii de afaceri romani importanti au fost aproape toti terminati, li s-au distrus afacerile si au fost eliminati din piata. In paralel cu protocoalele, politicienii care au colaborat cu serviciile au asigurat modificarea legislatiei astfel incat sa fie permise abuzurile.

Planul Minerva a reusit in Romania. A subminat institutiile fundamentale, clasa politica si a decimat elitele romanesti. A transformat justitia intr-un “camp tactic” in care au aparut magistrati diletanti, iresponsabili si scapati de sub orice control. Pana la Inalta Curte. Aserviti SRI.

Rezultatul Planului Minerva: s-a inlocuit coruptia autohtona cu una si mai periculoasa: coruptia de import, care a acaparat resursele strategice ale Romaniei si piata de desfacere in detrimentul national. Azi romanii platesc facturi la casele lor numai la firme straine.

SRI a fost in perioada 2005-2016 principalul pericol la adresa sigurantei nationale, amestecandu-se brutal in politica, presa si mediul de afaceri, in pofida art. 36 din Legea 14/1992 privind functionarea SRI, care prevede: “Personalul Serviciului Roman de Informatii nu poate face parte din partide sau alte organizatii cu caracter politic ori secret si nu poate fi folosit in scopuri politice. Serviciul Roman de Informatii nu va intreprinde nici o actiune care sa promoveze sau sa lezeze interesele vreunui partid politic sau persoane fizice ori juridice, cu exceptia acelor actiuni ale acestora care contravin sigurantei nationale.

Cine le-a dat voie celor care au condus SRI, Parchetul General, DNA sa atraga in jocul lor judecatori si propagandisti, si sa formeze un camp tactic prin care sa aresteze, sa demonizeze si sa inlature din viata publica personalitati autohtone care, bune sau rele, erau ale noastre? In baza unor protocoale care, iata, nu au avut baza legala, intrucat hotararile CSAT invocate in justificarea lor nu au permis niciodata incheierea lor. Cum si-au permis semnatarii protocoalelor sa adauge la lege?

Evident ca fara spatele americanilor, si ai celor de la Bruxelles, procurori din DNA si alte parchete, dar si judecatori cultivati de sistem, nu ar fi avut niciodata curaj sa bage la puscarie politicieni, patroni de trusturi de presa si oameni de afaceri. La asigurarea protectiei au contribuit si ambasadorii. Nu sunt de neglijat nici informatiile ca in sediul DNA a existat o baza CIA/FBI care acorda asistenta pe dosare. Nu sunt intamplatoare nici pozele Laurei Kovesi, la pomana porcului cu sefi ai serviciilor secrete americane ori decoratiile date acesteia si generalului SRI Florian Coldea de anumite state, pentru “merite” care nu au fost niciodata explicate.

Un Plan Minerva asemanator a mai fost exersat cu multi ani inainte in Ialia – “Mani Pulite”, care a fost un esec rasunator. A distrus partidele politice traditionale din Italia si liderii de valoare. Un Plan Minerva se incearca a fi introdus de ceva ani in Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia, dar acolo populatia si conducatorii nu permit si de aceea au aparut pozitii de ostilitate fata de UE, care au culminat cu declaratia de acum cateva zile a presedintelui Poloniei Andrzej Duda, care a comparat apartenenta la UE cu ocupatia tarii de catre diferite imperii: “Nu mai putem decide pentru noi insine. Undeva in capitale indepartate, se decide in privinta noastra, ne luam de acolo banii pe care ii castigam pentru munca noastra, desi in realitate noi muncim pentru altii, se decid treburile noastre. In realitate, lucram pentru altii”.

Se aude ca americanii s-ar retrage incet incet din Planul Minerva, care este insa continuat de autoritatile de la Bruxelles.

Acum poate intelegeti de ce vicepresedintele CE, olandezul Frans Timmermans, dupa ce Lumea Justitiei i-a trimis in noiembrie 2017 amplul Raport privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii in scopul exercitarii puterii in stat de grupuri de interese politico-judiciare-economice in perioada 2005 – 2017, in care am semnalat abuzurile ingrozitoare de la noi, acesta ne-a raspuns ca nu il intereseaza subiectul intrucat: Criteriile din cadrul MCV nu se extind la activitatile de informatii si controlul democratic asupra acestor activitati si din acest motiv nu fac obiectul rapoartelor MCV”.

Cam asta s-a intamplat la noi sub “inteleapta” conducere a fostilor sefi ai SRI George Maior si Florian Coldea, care erau pe la toate mesele cu politicienii, magistratii si propagandistii de varf, ei faceau si desfaceau. Cei doi sunt liberi, bine mersi... Multi inca tremura in fata lor, asa cum tremura si in fata lui Kovesi.

In traditia pur damboviteana, Binomul a deviat de multe ori de la Planul Minerva. Ba si mai rau, a actionat contra-naturii raspandind ideea ca americanii vor sa se faca dosarele pe care in fapt ei doreau sa se faca. Ca toti sa taca si sa se supuna. Binomul a crezut ca poate face el legea. A crezut ca poate decide soarta oricarui om, ca poate conduce totul, Parlamentul, Guvernul, partidele, presa, mediul de afaceri. Asa se explica si de ce bugetele serviciilor au crescut ametitor, de la an la an. Asa se explica de ce la varful marilor parchete sunt tinuti de prea multi ani indivizi slugarnici si compromisi, care si-au facut titluri de glorie bagand la inchisoare alesii poporului si in general tot ce misca, chiar si pe cei care i-au numit in functii. Toti erau corupti, numai ei nu!

Valul de dezvaluiri ingrozitoare care s-a pornit in ultimile saptamani impotriva atrocitatilor Binomului ne pune in fata unei dezbateri nationale majore: A tradat Binomul SRI-DNA (impreuna cu celelalte ramificatii) la modul institutional? Sau totul a fost opera unor nebuni dupa putere, care au confundat institutiile cu propria mosie?

Daca tradarea a fost la nivel institutional, atunci SRI, DNA si alte oficine trebuie desfiintate. Daca tradarea a fost la nivel de persoane, care au folosit informatiile si institutiile, pentru atingerea unor interese de grup, atunci exponentii Binomului trebuie sa raspunda. Civil si Penal.

In aceasta perioada se da batalia finala. Dezvaluirile si loviturile pentru Binom vin din toate partile. Cu toptanul. Vom afla numele multor magistrati care au facut jocurile Binomului si chefuiau cu exponentii lui. Dovezile vor fi revoltatoare pentru ca, nu mai vizeaza chestiuni punctuale, ci de sistem, care au afectat viata romanilor!

E de asteptat ca sistemul ticalos sa reactioneze brutal, de frica. Sa profereze amenintari, sa forteze dosare. Va face greseli si mai grave, pentru ca nu mai poate da inapoi. Se va afunda si mai mult. In final, va avea sfarsitul clasic al dictatorilor. Cum sa mai doarma linistiti in paturile lor acesti nenorociti care faceau liste pe cine sa incatuseze, sa-i elimine, sa le ia banii, tot, sa-i arda ca pe soareci?!?

PS – Protocoalele PICCJ – SRI trebuie urgent desecretizate. Iar semnatarii lor deferiti Justitiei. Aceste acte ilegale, care au generat echipe mixte ofiteri de informatii - magistrati, trebuie sa duca la eliminarea din viata publica a sefilor SRI care au permis amestecul serviciului in politica si alte domenii de activitate, pentru fapte care nu vizau siguranta nationala, lezand grav drepturile si interesele romanilor. La fel si magistratii care au dat mandate de siguranta nationala pe actiunile fara baza legala ale Binomului, ori care au colaborat impotriva legii cu serviciile trebuie exclusi din Magistratura.

PPS - Sunt convins ca daca nu l-am fi avut presedinte pe Traian Basescu, Planul Minerva nu ar fi putut fi implementat in Romania, asa cum nu a fost acceptat in statele ex-comuniste din UE

* Cititi aici versiunea in limba engleza a articolului

Comentarii

# Klaus-Klaus date 16 March 2018 16:05 +32

8) Draga Razvan... Urmaresc activitatea ta si de multe-multe ori..parca am avea IDEI FIX LA FEL. Acum o fraza mi-a atras atentia: " Se aude ca americanii s-ar retrage incet incet din Planul Minerva, care este insa continuat de autoritatile de la Bruxelles." Eu sunt inginer - am niste ani.. si dupa 90 am incercat sa deslusesc niste anumite STRAMBE care veneau/VIN cam din zona asta: Olanda (v caz leprei coen stork) Belgia..(operation Village...etc), Germania & Austria, Franta (sora noastra :-) ) si alte cateva tzari maaari iubarete de Romania si mai ales de RESURSELE ei.. Ca veni vorba. Perfidul Albion se " retrage" DUPA ce a dat COPITE GRELE asa-zisei EUROPE.. Mai vedem ca UTOPIA lui Ciorbaciov s-a topit..(aia cu ..unita de la Atlantic la URALI -sic!) . Dar pt noi observam ca SITUATIA E MAI MARONIE decat pe vremea Congresului de la Berlin, si dupa ce PUTERILE EUROPENE de atunci (cam aceleasi ca azi) au facut BALET CU CONDEIUL PE HARTA ROMANIEI. Ma opresc AICI. :-x

# DODI date 16 March 2018 16:53 +10

Binomul (cu marioneta ciolanis în frunte) a intrat în anul morții. La ei se aplică principiul mlaștinii: ”cu cât se zbați mai tare cu atât te scufunzi mai adânc”. În consecință putem să cităm portocala: ”ei sunt deja morți vii, dar nu știu”.

# SSS date 16 March 2018 17:22 +3

Planul nostru e simplu :sa facem dreptate prin anularea dosarelor si rejudecarea lor :sigh: dar şi resetarea tuturor institutiilor DNA DIICOT PICCJ SRI Macar acum dupa alți 28 de ani de neodictatura

# f.b. date 17 March 2018 11:08 -11

Klaus-Klaus, Credeti ca numai voi aveti idei fixe, si ce mare scofala-i in asta?

# X date 16 March 2018 16:12 +16

Din 45 pana in 65 i am suportat pe rusi. Apoi am devenit nationalisti. Din 89 cat timp va trece pana cand scapam de usa germania rusia ungaria olanda si redevenim nationalisti ? Sansa noastra este ca TRADATORII platiti / formati de statele mentionate nu au QI mare. E o disperare mare pt ca o mare parte a tinerilor au votat cu psd. Tartorii credeau ca prin mani******rea de pe FB / digi/ (i)realitatea / "coldnews" / etc vor formata multe minti tinere dupa tiparul hommo europennis, FARA identitate (nationala, sexuala, religioasa).

# Mircea date 16 March 2018 16:22 +24

Suntem si noi in situatia de acum cativa ani din Polonia cand au fost considerati sefii serviciilor secrete o amenintare mai mare la adresa Poloniei decat amenintarile din afara, sefii erau considerati un pericol mai mare decat Rusia sau terorismul. Nici noi nu suntem departe de acesti teroristi cu sau fara epoleti care stau in patru labe in fata ambasadei USA. Ce munte de ipocrizie si batjocura de la americani, olandezi, CE si alti lingai de cea mai joasa speta. Romania este tinuta pe loc pentru ca niste netrebnici dispretuitori de lege sa primeasca medalii de la serviciile secrete ale altor state, ce garantie mai poate aduca SRI ca lucreaza pentru Romania cand ei sub conducerea lui Coldea si Maior s-au transformat intr-o anexa a serviciilor secrete americane in frunte cu DNA si o parte din judecatori, cum sa nu promoveze ei numai slugoi si analfabeti in institutii, vrajeala aia de interviu de la DNA unde intra toti ratatii care gafeaza din prima zi.

# Cata date 16 March 2018 17:47 +15

doua chestiuni: 1. iohannis a stiut situatia insa a profitat de ea si a facut-o public numai atunci cind s-a inteles ca pagubele pot fi mai mari decit beneficiile. prin nedenuntarea situatiei, desi de ani de zile se discuta chestiunea, este complice deci este exact in aceiasi situatie ca si cei care si-au arogat puteri dincolo de cadrul constitutional. 2. evident, s-a dat verde schimbarii garzii insa atentie, situaita poate ramine neschimbata. sa fim seriosi: pinrcipalul beneficiar al tuturor acestor ilegalitati a fost traian basescu: facut presedinte prin frauda si tot prin frauda pastrat presedinte dupa referendum. In cazul celor de al SRI singura lor alternativa, daca au adaugat la lege este puscaria! dar nu si pentru basescu! care sa fi fost motivul pentru care niste ofiteri sa riste totul in astfel de actiuni? asta ne spune ca ori sint imbecili si nu inteleg ce inseama ceea ce au facut fie inca tac si astepata momentul sa desarte sacul!

# utzu date 16 March 2018 18:36 +3

Și eu sunt pentru desființarea SRI. Desființare, nu reformare, nu reînființare, nici măcar decapitare. Este nevoie de acest capital simbolic al desființării SRI, a lustrației ofițerilor de informații, intrrzicerea unor drepturi politice și de asociere, decăderea din dreptul de a primi pensii militare și altele de natură a sancționa această imensă trădare! Iertați-mă!

# escu date 16 March 2018 18:42 +7

Hă, hă, hă, care servicii secrete? Ia revedeți interviul lui SOV dat Sorinei Matei. SRI este total subordonat CIA și FBI. Are sau dreptate? Poate că Acel interviu ar trebui reluat, acum când la interval a reapărut Ghiță, dar și lovitura de măciucă a lui Johannis, care a făcut și el, în sfârșit, un lucru bun - scoaterea la lumină a mizeriilor Binomului.

# Iulia date 16 March 2018 19:15 +10

Este foarte interesanta "abonarea" tuturor la banii nostrii. Vezi Bechtel, care ne-a sifonat, pana cand am scapat cumva de ei. Cand am inchis "robinetul", a aparut FMI-ul, care ne-a secat de bani si a plecat. Acum ca nu mai luam imprumuturi, ultima gaselnita a este inarmarea, prin care iar ne spoliaza bugetul de 4 mlrd. de Eur/Usd...Pentru cei care nu au citit cartea lui John Perkins - "Confesiunile unui asasin economic", o recomand, pentru a vedea schemele simple prin care resursele noastre (si ale altor tari) au ajuns pe mana strainilor. UE continua, sub alta forma, jaful. Au distrus concurenta romaneasca, astfel am devenit consumatorii produselor Europene. Sunt curioasa cu cat a crescut PIB-ul din Olanda, Franta, Germania, etc, in urma intrarii noastre in UE? Un lucru este cert: nimic nu tine la nesfarsit, iar lacomia (sub orice forma) are efect de bumerang asupra celui nesatul. Nu e nimic mai grotesc, decat sa vezi "hienele" devorandu-se intre ele.

# Klaus_Klaus date 16 March 2018 20:46 +2

:-| o draguța de completare.. Re MANARIILE " diplomatice" comise de DIPLOMATIA Perfidului AxxxxN.. pe LINIA DUNARII si mai ales la GURILE DUNARII.. pt cei interesați .. sa cumpere urgent (= cât mai e pe piata!) cartea Prin Bucureștii lui MAZAR PASA.. de EB. la Ed Vremea. E acolo un capitol TUN dedicat acestui "turc" (PASA!= general) al carui nume real era SIR STEPHEN BARTLETT LAKEMAN. si mai ales stilului sau in a pune temelia unui anume partid .. actual o RUINA de partid..perioada cuprinde si anii 1877-78... etc.. 8)

# Gilu date 16 March 2018 20:58 +1

Asa este ... S _ au comis fapte grele impotriva statului roman ... Vedeti cumva pe cineva , pe undeva , care ar putea macar sa initieze vreo ancheta ? Exclus !

# Miki Popescu date 16 March 2018 21:02 +14

Ipocrizia pe care o manifesta tarile din vestul Europei si SUA fata de tarile ex-comuniste din estul Europei o explic prin faptul ca primele au ramas cu aceleasi mentalitati de puteri coloniale(chiar daca ..foste") iar SUA isi exercita acel imperialism mascat(ptr. acest aspect recomand spre doc. cartea ,,Confesiunile unui asasin economic" de John Perkins). Despre noi(Romania) cred ca am fost prinsi in lat deja ptr. ca nu vad in clasa politica actuala personaje capabile sa denunte aceste manevre oculte! Singura solutie ar fi sa iasa din nou poporul in strada dar cine poarta mesajul furiei asupra celor ce se intampla in spatele usilor inchise? Raman la convingerea ca dupa atata ,,globalizare" urmeaza o ,,tribalizare" de toata frumusetea!

# Cata date 17 March 2018 07:23 +10

daca basescu nu va fi pus la stilpul infamiei si dispretuit de catre toti romani , aceasta natie nu se va trezi! basescu a reprezentat si reprezinta cea mai cumplita mizeria imorala, hahaita in ochii nostri de catre cel mai infect individ. cind accepti ca basescu e smecher, ca e om politic, ca e bazat inseamna ca aceasta societate este dominata de cocalari! acest plan este evident, usor de intrezarit mai ales in situatia in care ambasada americana a asigurat sprijin logistic: uman si material. de ce exista imunitatea a cetatenilor americani pe teritoriul Romaniei? exista crime infaptuite de catre acestia si care nu pot fi rezolvate de autoritatile romanesti? credeti ca pentru interesul lor chiar conteaza viata cuiva?

# livia date 17 March 2018 07:37 +4

Bun. S-a dezvaluit marea magarie facuta Romaniei; se vor desecretiza protocoalele; posibil cei vinovati vor fi pedepsiti. Dar capii americani si cei de la Bruxelles, ce vor pati? Doar se retrag incet, dupa ce au distrus tara? Mai putem reveni la situatia dinainte? Iata "partenerii strategici si prietenii Romaniei!"- de fapt dusmanii Romaniei!!!!

# nae girimea date 17 March 2018 09:27 +1

Care " parteneri strategic "? In cel mai bun caz " concubinul strategic " . Pt ca se comporta ca un " concubin " de satra , nu partener .

# Intrebare date 17 March 2018 12:17 0

Domnule Savaliuc, excelent articol, a prins esenta lucrurilor si e bine scris. Am totusi o intrebare: spui ca "SRI a fost in perioada 2005-2016 principalul pericol la adresa sigurantei nationale". Ce te face sa crezi ca azi nu mai e? Doar pentru ca nu mai e Coldea sef, iar Maior a devenit curea de transmisie externa? Ca fapte de vitejie care sa demonstreze ca nu mai e o amenintare nu sunt. De exemplu ar putea sa-i inlature pe toti cei care au fost recrutati de servicii straine; sau sa aresteze spionii straini infiltrati in sediile DNA si Parchetului General.

# Marcel date 17 March 2018 13:15 +5

Romania nu va putea sa se redreseze decat intr-o perioada foarte mare de timp, cu conditia unei adevarate revolutii cu confiscarea averilor tuturor celor implicati de la revolutie si pana in acest moment si cu anularea tuturor contractelor cu concerne straine care vizeaza resurse fie naturale fie financiare etc. Resetsre totala.

# johanniskraut date 17 March 2018 17:16 +1

Doar 2005-2016? De credeti ca "dosarul revolutiei" mucegaieste si aduna praf de zor? Mai sapati... https://www.youtube.com/watch?v=W4fIzJv34_g

# frumos scris, dar... date 17 March 2018 21:11 +2

NU cred ca se va intampla nimic. Au fost lucruri ultra-evidente in ultimii 10-15 ani si societatea (in majoritatea ei) a mers mai departe fara sa bage de seama.

# ?????? date 18 March 2018 12:16 -7

hwww.cancan.ro/cu-caciula-pe-cap-dar-fara-chiloti-tanara-statea-la-ocazie-fundul-gol-cum-fost-filmata-blonda-pe-strazile-din-bucuresti-19663945 Considerați că Ministerul Public și Ministerul de Interne ar trebui să prezinte comunicate oficiale referitoare la ''speță'' ?

# Capac date 18 March 2018 15:18 +4

Credeți că după apariția Securității fără chiloți în public, mai beneficiază de vreo urmă de credibilitate?

# Baran Gheorghe date 18 March 2018 18:24 +3

Mai nou se folosesc de DLAF(departamentul pentrulupta antifrauda)Ce s a spus in conferinta "4 ani de la intrarea in vigoare a noilor coduri penale" din Aula Magna e de a dreptul cutremurator. In cele 2 zile s a spus esenta.Felicitari spicherilor pentru curaj ! Profesori de inalta clasa.

# biet roman, saracu' date 19 March 2018 19:08 +1

"Sunt convins ca daca nu l-am fi avut presedinte pe Traian Basescu, Planul Minerva nu ar fi putut fi implementat in Romania, asa cum nu a fost acceptat in statele ex-comuniste din UE" .Cu respect, am alta parere...S-ar fi implementat cu Ponta si cu Antonescu, dovada ce a facut fiecare dupa spargerea USL-ului... partea buna din asta rea e ca , daca am aflat de el, poate asta inseamna ca s-a trecut la o varianta mai soft.Partea rea din asta buna e ca s-o fi trecut la soft, pt ca hard-ul si-a indeplinit deja misiunea.

# Lucian date 29 March 2018 10:42 +1

Hai ca sunteti tari. Ai nostri sunt frumosi, curati, cinstiti si nu au urmarit decat interesul national. Saracìi de ei au luptat cu asupritorii ca sa nu vanda economia. Toate privatizarile MEBO , Caca, maca, fondul proprietatea etc , toate fabricile distruse cine le-a distrus? Cum le da peste degete cum au sarit toti in sus ca democratia , binomul etc. Noi romanii am distrus economia. Toate actele au fost semnate de cei care au guvernat de 27 ani. Si toti au fost si sunt romani. Nu americani nu olandezi. Desteptul cere, prostul executa.

# Ghise Ioan date 7 April 2018 11:19 +1

FELICITARI ! O analiza de mare valoare si adevar scrisa cu mult talent de catre un patriot roman ! Un filosof irlandez, Edmund Burke a spus: " Pentru ca Raul sa triumfe e suficient ca cei buni sa nu faca nimc ". Dl Razvan Savaliuc este un exemplu si model de roman cinstit, curajos si constructiv. Sa aveti parte de sanatate, ocrotire Divina si " Paste fericit " ! Cu stima ! prof. Ioan Ghise

# Gaspar date 17 February 2019 15:16 0

Principalul vinovat este Parlamentul Romaniei care avea dreptul si obligatia de control asupra activitatii SRI, Ministerului Public, Guvernului si a Ministerului Justitiei si de a reglementa prin Constitutie si legi. 30 de ani a mimat controlul activitatii SRI si nici intr-un raport nu constata abaterile grave de la constitutie si legi. Controlul inceput anul trecut si facut cu atata tam-tam pe posturile de televiziune nu a fost urmat de un raport chiar preliminar, cu constatari, masuri care se impun, modificari ale constitutiei si a legilor. Parlamentari s-a complacut sa fie in prezenta SRI-ului, sa fie sprijine pe acestia in afacerile personale. Parlamentului abia dupa 4 ani a constat ca completurile de judecata nu se aleg legal. Parlamentul are drept de control si asupra presedintelui, s-a multumit s-a mimeze suspendarea lui Basescu.

# Andrei date 6 May 2020 05:19 0

Trebuie desființate DNA, SRI, și toate instituțiile statului care opresc o buna colaborare cu parterul nostru istoric Rusia! Ce in anii 1945-1989 a avut grija de noi UE sau SUA? Relații strânse am avut cu Rusia nu cu imperialiștii! Mulțumim Razvan și Luju.ro pentru ce faceti pentru Romania!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva