15 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Sunt infractori jumatate din judecatori si procurori?

Scris de: Sorin ROSCA-STANESCU

26 august 2018 12:08
Vizualizari: 3840

Avem acum o certitudine. Peste jumatate din numarul total al judecatorilor si procurorilor din Romania au avut in ultimii patru ani deschise dosare penale. Prin urmare, cum ar spune Klaus Iohannis, sunt „penali”.


 Aceasta situatie statistica demonstreaza un potential infractional extrem de ridicat in randul celor doua categorii de profesionisti, unii fiind magistrati iar ceilalti avocati ai statului. Cum de s-a ajuns in aceasta situatie? Cum a fost posibil ca, pana in prezent, CSM, in mod direct sau prin intermediul Inspectiei Judiciare, sa nu afle cum stau lucrurile si sa nu incerce sa gaseasca o explicatie rationala?
Prima intrebare la care trebuie sa dea toata lumea un raspuns este daca e posibil sau nu ca mai mult de jumatate dintre procurorii si judecatorii pe care-i are un stat sa fie autori ai unor infractiuni. Si ca atare cercetati de acea parte a procurorilor dedicata demnitarilor si functionarilor publici. Raspunsul rational este negativ. Un stat, oricat de corupt ar fi, este cu neputinta sa atinga asemenea procente alarmante chiar in randul celor care raspund intr-un fel sau altul de aplicarea legii. Este evident ca cele mai multe dosare sunt deschise ca sa fie deschise si raman deschise ca sa nu fie inchise. Ce inseamna asta? Asta inseamna nici mai mult nici mai putin decat ca judecatorii si procurorii au fost santajati in masa.

Ca sa poti santaja un judecator sau un procuror, cea mai simpla metoda utilizata de orice stat cu tendinte totalitare, de orice stat de tip politienesc, este ca mai intai sa-ti agati victima. Intr-o proportie covarsitoare, judecatorii si procurorii care au avut si au dosare penale in ultimii patru ani sunt victimele unor plangeri. Indreptatite sau neindreptatite. Plangeri facute de cetateni de buna sau de rea credinta. Plangeri penale. Directia Nationala Anticoruptie ar fi avut obligatia sa dovedeasca o celeritate deosebita fata de toate plangerile penale, care ii au drept subiecti pe judecatorii si procurorii aflati in functie. Pentru ca daca acestia se fac vinovati de savarsirea unor infractiuni, data fiind meseria lor si puterea pe care o au asupra destinelor unor oameni, ei trebuie de urgenta trasi la raspundere, scosi din sistem si sanctionati drastic pentru faptele lor. Daca, dimpotriva, acesti judecatori si procurori sunt nevinovati si sunt doar victime ale unor plangeri penale facute cu rea credinta, atunci, din nou, celeritatea anchetatorilor DNA trebuie sa fie maxima, pentru ca asupra acestor oameni, care participa la actul de Justitie, sa nu planeze nicio suspiciune. Concret, este firesc ca cetateni Romaniei sa nu mai aiba incredere in Justitie, de vreme ce mai bine de jumatate dintre persoanele care fac anchete si impart dreptatea poarta, conform presedintelui Klaus Iohannis, stigmatul de „penali”.

Procedand pe dos, Directia Nationala Anticoruptie, condusa atat de multi ani de doamna Laura Codruta Kovesi, a sabotat practic intr-un mod greu de calificat actul de Justitie. Ca sa folosesc chiar expresia acestei doamne, procurorii DNA au stat in mod intentionat cu fundul pe dosare. Le-au tinut deschise si nu le-au inchis tocmai pentru a-i culpabiliza si a-i sigmatiza, pe procurori si pe judecatori. si nu numai. Un dosar penal este, mai ales in cazul unor procurori si judectori, dar si in cazul unor oameni politici sau oameni de afaceri, un dosar de santaj. Sunt cele mai multe false dosare penale tinute deschise, nesolutionate, tocmai pentru a-i transforma pe procurori si pe judecatori in slugi ale sistemului. Temandu-se de aceste dosare penale deschise pe drept sau pe nedrept, dar tinute in nelucrare, judecatorii si procurorii devin slugi docile ale statului paralel. si fac anchete la comanda si intocmesc sentinte la comanda.

Este fata cea mai hidoasa a unui sistem ticalosit. S-a ajuns atat de departe incat o parte din inchizitie supune torturii o parte din inchizitie, pentru a o face cat mai docila. Cred ca prima urgenta este solutionarea cu prioritate a tuturor acestor dosare.

Sursa:corectnews.com

Comentarii

# Da, sunt infractori date 26 august 2018 14:37 +8

Da, sunt infractori. Ori au fost santajati, executand de frica ori au tacut convenindu-le, vremea trece leafa merge si mai iau si şpăgi pe deasupra. Un sistem total infect. Daca nu erau infractori acesti procurori si judecatori CATEGORIC ar fi reactionat si nu ar fi permis ca acest sistem ilegal sa fie creat si sa fie extins in absolut toate structurile. Daca nu le-ar fi fost teama ca ar fi facut ceva ilegal si le-ar fi placut legea, ar fi reactionat la cel mai mic indiciu de presiune. Deci DA, sunt infractori. Si sa nu uitam si avocatii colaboratori care au incalcat dreptul la aparare si judecatorii care au permis admninistrarea probelor ascunse.

# ciocoii date 26 august 2018 14:49 +1

Sa se revizuiasca toate dosarele vechi si sa fie trasi la raspundere procurorii care fara a avea o scuza pertinenta ,n-au lucrat la ele de ani buni.Apropo: la DIICOT Suceava este un dosar care in aceasta iarna va implini 11 ani de cand a fost deschis.Momentan dosarul a fost intors pentru a 3-a oara la parchet pentru refacere inca din octombrie 2017 si n-au miscat un pai in el.

# Gilu date 26 august 2018 15:24 +1

Cei care nu sunt corupti , au inscenari Nefertitiste ! Sa nu ne facem ca nu intelegem ! Sunt convins ca 90 % din aceste dosare , constituie maculatura !

# Edelweiss - Der Analytiker von Bukowina date 26 august 2018 16:07 +3

DA! FEnomenul infracțional este un fenomen de amploare în systemul judiciar! Degeaba încearcă s-o scalde bobiță matileț sau un pâcălici de advocat mânjit precum că respectivele dosare sunt rezultatul exclusiv al activității justițiabililor „reclamagii” ERONAT! DNA, prin chiar însăși caracterul ei de falangă armată a ofensivei systemului contra cetățenilor, NU SE OCUPA CU CĂCATURI, CU DELAȚIUNI DE 2 PARALE! DNA se ocupa de lucruri serioase, palpabile, care sintetizate într-un dosar CU NUMĂR DE NREGISTRARE, să constituie pârghiile de presiune operabile în câmpul tactic. Atât matileț, cât și derbedeul acela de avocat pârât, uită că nu toți cetățenii sunt maimuțe urlătoare cu talangă la gât și cunosc faptul că înaintea înregistrării unei plângeri penale sub număr de parchet, se efectuează un minimum de verificări prealabile, referitoare la condițiile de formă și de fond pe care trebuie să le întrunească o plângere / un denunț.

# Edelweiss - Der Analytiker von Bukowina date 26 august 2018 16:10 +3

Întrucât delațiunile reclamagiilor nu aveau nici un fel de șanse să constituie dosare penale serioase la DNA, se poate enunța: Ascunderea mizeriei sub preș nu înseamnă curățenie și ignorarea cu impardonabilă inconștiență a uriașelor probleme din systemul judiciar nu face ca respectivele probleme să dispară! E timpul ca să se renunțe definitiv la atitudinea de struț cu capul în nisip și curul afară și să se spună lucrurilor pe nume, cu subiect și predicat: - Fenomenul infracțional în rândul magistraților este un fenomen de amploare, care nu mai poate fi ignorat; - Systemul judiciar a ajuns în situația unui organism invadat de metastaze, cu sistemul imunitar doborât și care nu mai poate lupta singur întru însănătoșire. Pentru aceste motive, se impune ajutor terapeutic din exteriorul organismului, ajutor constând în practici chirurgicale de eliminare a tumorilor canceroase, de natură infracțională, sau chimioterapii în vederea stopării și regresului tumorilor de natură „neosecuristă”.

# Edelweiss - Der Analitiker von Bukowina date 26 august 2018 16:21 +3

Iar cele afirmate mai sus pot fi susținute amintind ÎNFIORĂTOAREA INFECȚIE CANGRENOASĂ ce dăinuie pe raza de circumscripție a Curții de Apel Suceava, respectiv a Parchetului de pe lângă această vespasiană! Fratiweare, mai rar îți este dat să vezi în țară o asemenea CLOACA MAXIMA, un asemenea conglomerat cu tărie de monolit: toți sunt solidari cu toți întru acoperirea și mușamalizarea potlogăriilor: juzi cu porcușori, cu milițieni cu SRI-ști. Toți tac chitic și merg târâș, profitând de situarea zonală depărtată față de Bucale. Zici că la Suceava e peștera lui Ali-Baba. Ca să facă careva curățenie la Suceava ar trebui să tragă în gară la Burdujeni o garnitură de bou-vagoane, să-i aresteze de-a valma pe toți (las că știu ei pentru ce sunt arestați!) și să-i ducă undeva într-un Gulag din Bărăgan. Acolo să le priponească proiectorul în ochi, să le strângă deștele în tocul ușii și să-i someze să spună ce au furat, ce mite au primit, ce dosare au mânărit și ce oameni au nenorocit.

# Edelweiss - Der Analytiker von Bukowina date 26 august 2018 16:26 +3

Cred că urmând acest algoritm, cred că, din totalul magistraților melcilor din CLOACA MAXIMA BUKOWINEANA, (vreo 250-300 de derbedei cu robe) nu sunt eliberați să se întoarcă acasă și la slujbă mai mult de 10-15 magistrați. La restul poți să le dai LINIȘTIT pedepse cu închisoarea de la 15 ani în sus. La Suceava nivelul infracționalității depășește uluitorul procent de 95%. TOȚI SUNT CU TOȚI, O MÂNĂ SPALĂ PE ALTA ȘI AMÂNDOUĂ OBRAZUL, CORB LA CORB NU-ȘI EXOFTALMIAZĂ GLOBII OCULARI, JEG LA JEG NU-ȘI PRODUCE DERANJ, GUNOI LA GUNOI NU-ȘI PRODUC DESERVICII ȘI NICI WITĂ LA ALTĂ WITĂ NU-ȘI AZVÂRLE DIN COPITĂ.

# Ion date 26 august 2018 19:17 +3

De ce numai 60% dintre magistrati au deschise dosare penale la dna? Cumva, 40% dintre magistrati sunt ofiteri acopereti? Fantastic! In acest caz, propun ca toti magistratii sa devina angajati ai SRI. Macar nu mai fac lucrurile pe jumatate, eficienta este maxima si stim ca SRI este adevaratul dumnezeu! Nici macar Stalin si Beria nu si-au imaginat un asemenea sistem performant!

# Claudia date 26 august 2018 19:41 +2

SIGUR CA SUNT INFRACTORI dar cei din CSAT și cei care au semnat protocoalele in baza cărora am revenit in era stalinistă, ei ce sunt? Sa fie desecretizate toate protocoalele, la universitate circula zvonul ca fără avizul SRI nu luai doctoratul ! Chiar așa ? Desecretizați protocoalele cu universitatile !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Reincepe DNA spectacolul de catuse cu care a terorizat tara in era protocoalelor?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.12.2019 – Decoratiile lui Iohannis si Asociatia Crescatorilor de Euro

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva