23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

OPRINA SAU MATEESCU? NU-I DELOC GREU DE ALES - Iata dintre cine se va desemna seful CSM pentru 2021. Judecatoarea Evelina Oprina: profesor univeristar, doctor in Drept si autoare a zeci de lucrari de specialitate. La judecatorul Bogdan Mateescu bate vantul: e egalul lui Oprina doar la permisul de conducere (CV-urile)

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 December 2020 15:44
Vizualizari: 6623

Joi, 3 decembrie 2020, judecatorii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza sa desemneze presedintele CSM pentru anul 2021. Asa cum se stie, batalia se da intre judecatoarea Evelina Oprina (foto stanga) si judecatorul Bogdan Mateescu (foto dreapta). Nu este niciun secret ca sunt sanse mari ca la sefia CSM sa fie uns Bogdan Mateescu, insa doar din cauza urii pe care anumiti membri ai Consiliului o au fata de Evelina Oprina, in conditiile in care aceasta nu s-a lasat atrasa in fel de fel de combinatii si manevre, avand in schimb initiative care au deranjat anumite zone.


 

In mod normal, alegerea sefului CSM pentru anul 2021 nu ar trebui sa fie deloc una grea. Asta daca ne uitam pe CV-urile celor doi candidati. Vom fi probabil acuzati ca facem campanie pentru Evelina Oprina, chiar daca sustinerea noastra pentru aceasta judecatoare este publica, dar CV-urile celor doi candidati ar trebui sa nu ii lase nicio sansa lui Bogdan Mateescu in fata Evelinei Oprina. Concret, in cazul Evelinei Oprina vorbim despre un profesor universitar, doctor drept si autoare a zeci de lucrari. In ceea ce-l priveste pe Bogdan Mateescu, acesta mentioneaza in CV activitatea sa de judecator si studiile de baza, adica liceu, facultate si INM, laudandu-se si cu participarea la “numeroase conferinte, seminarii si mese rotunde”. Exista insa un capitol la care Bogdan Mateescu este egalul Evelinei Oprina. Mai exact, Mateescu detine la randul sau permis de conducere.


Decizia e la Tint, Ghena, Marcu si Savonea


Desigur, daca activitatea celor doi si CV-urile acestora vor conta sau nu, vom vedea joi, 3 decembrie 2020. Decizia apartine judecatorilor din CSM, iar cele care pot inclina balanta sunt judecatoarele Margareta Nicoleta Tint, Mariana Ghena, Simona Marcu si Lia Savonea. Vom vedea daca acestea isi vor asuma responsabilitatea de a instala in fruntea CSM un personaj pe care multi in considera portita prin care Sistemul si regimul Iohannis-PNL vor pune mana pe CSM, intr-un an in care se pregateste reintroducerea SRI in dosarele penale si taierea pensiilor de serviciu ale magistratilor, sau daca acestea vor trece pentru orgolii astfel incat sa puna mai presus interesele si sanatatea sistemului judiciar. Culmea este ca unele dintre cele care acum se gandesc sa il voteze pe Bogdan Mateescu, avand credem noi falsa impresie ca vor putea face echipa cu acesta in 2021, au fost la randul lor tinte ale unor critici din partea aceluiasi Mateescu. Ca sa nu mai vorbim despre momentele in care Mateescu a semnat cererea de revocare a Liei Savonea din functia de presedinta a CSM, sau cand a votat impotriva numirii Nicoletei Tint la sefia CSM, schimbandu-si pozitia si abandonandu-l pe Mihai Balan abia cand a vazut ca acesta nu are sanse sa preia sefia Consiliului.


Iata CV-ul judecatoarei Evelina Oprina (cel din 2016, anul candidaturii pentru CSM):

 


Click aici pentru a citi CV-ul stiintific al judecatoarei Evelina Oprina

 

Iata CV-ul judecatorului Bogdan Mateescu (cel din 2016, anul candidaturii pentru CSM):

 


Comentarii

# NM date 2 December 2020 16:08 +1

Mare rusine. Daca Iohanis ar semna asa ceva lucrurile sunt foarte clare, secutisti ne vor face praf, oare care din CSM nu sunt colaboratori

# Edelweiss - Ivory Tower Horror Chronicler date 2 December 2020 16:18 +3

Pe cine să mai intereseze cine se unge staroste în acea peșteră a Tâlharilor, care și-a demantelat până la disoluție menirea de garant al independenței justiției? :zzz Consiliul INFERIOR al Magistraturii nu este altceva decât o CÂRDĂȘIE MAFIOTICĂ, un Grup Infracțional Organizat, un sindicat al NELEGIUIRII JUDICIARE care are ca atribuții principale: :-? Perpetuarea onctuoaselor avantaje materiale de care se bucură această CLICĂ a Geambașilor Adevărului Mistificat și Telali ai Dreptății Siluite, un status-quo devenit insuportabil prin povara pe care trebuie s-o achite întreaga societate; :-? Punerea pumnului în gură și a cizmei pe grumazul tuturor celor care se indignează, se revoltă față de abominațiile și Crimele comise de acești torționari cu robe – hâde creaturi emanate din bestiarii, care doar poartă mască de Om.

# coco date 2 December 2020 17:20 +5

Ce tupeu de securist are mateescu sa candideze impotriva dnei Oprina. Doar niste securisti de aceeasi speta cu el ar putea sa-l voteze

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva