6 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ORDONANTA PRESEDINTIALA PENTRU COMBATEREA CONCURENTEI NELOIALE – Avocatii de la Musat & Asociatii au obtinut o masura provizorie fara precedent la Tribunalul Bucuresti: incetarea si interzicerea provizorie a actelor de concurenta neloiala de deturnare a clientelei prin utilizarea de secrete comerciale. Paul Buta, Partener Musat & Asociatii: „Solutia indica vointa legiuitorului de a asigura ca societatile comerciale isi desfasoara activitatea in mod loial si onest”

Scris de: A.P. | pdf | print

30 November 2016 15:14
Vizualizari: 9508

Casa de avocatura Musat & Asociatii a convins Tribunalul Bucuresti sa emita ordonanta presedintiala de incetare si interzicere provizorie a actelor de concurenta neloiala de deturnare a clientelei prin utilizarea de secrete comerciale. Masura provizorie dispusa de instanta este o premiera in materia combaterii concurentei neloiale.

Sectia a VI-a civila a TMB a admis, in temeiul prevederilor art. 7 alin. (3) din Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale, o cerere de emitere a unei ordonante presedintiale prin care a dispus, cu titlu provizoriu, incetarea actelor de deturnare a clientelei prin utilizarea de secrete comerciale si a interzis desfasurarea de anumite activitati pana la solutionarea cererii principale, se arata intr-un comunicat de presa emis marti, 29 noiembrie 2016, de Musat & Asociatii.


Decizia instantei, prima care vizeaza emiterea unei astfel de masuri provizorii, reliefeaza importanta introducerii in textul Legii nr. 11/1991 a art. 7, cel care deschide calea partii vatamate prin practici de concurenta neloiala de a se adresa direct instantei de judecata, inclusiv prin solicitarea de masuri provizorii care permit evitarea producerii sau amplificarii unui prejudiciu pana la solutionarea cererii principale.

Cu toate ca nu este definitiva, fiind supusa apelului, hotararea constituie un semnal important pentru societatile comerciale ale caror secrete comerciale constituie, de foarte multe ori, active deosebit de importante si care, odata divulgate, nu mai pot fi protejate decat prin mijloace de drept.

In acest context, mesajul dat de Tribunalul Bucuresti este unul incurajator pentru mediul de afaceri, caracterul dinamic al activitatii comerciale primind o asigurare ca utilizarea nelegala a secretelor comerciale poate fi sanctionata in vederea consolidarii unui mediu economic loial si corect.

Paul Buta - Partener Musat & Asociatii: Solutia instantei este importanta intrucat indica vointa legiuitorului de a asigura ca societatile comerciale isi desfasoara activitatea in mod loial si onest, cu respectarea secretelor comerciale ale concurentilor, statul intervenind cu promptitudine si celeritate atunci cand importanta valoare pe care secretele comerciale o prezinta pentru comercianti este deturnata in mod nelegal de un concurent”.

Musat & Asociatii a asistat inca din fazele incipiente ale proiectului reclamantul, o importanta societate de prestare de servicii in domeniul IT pentru sectorul financiar-bancar, echipa de avocati implicati in proiect fiind coordonata de catre Paul Buta (foto centru) - Partener, alaturi de Dan Minoiu (foto dreapta) si Razvan Pele (foto stanga) – Managing Associates si Mateea Codreanu - Associate.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.02.2023 – Numirea sefilor PICCJ si DNA intra in linie dreapta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva