13 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PARTENERIAT DE SUCCES - Presedintele CCIR s-a intalnit cu directorul general al Japan External Trade Organization Romania: „Japonia este un partner economic esential pentru Romania, fiind una dintre putinele state G20 care nu este membra a UE cu care am reusit sa avem o balanta comerciala excedentara". Keisuke Mizuno a apreciat parteneriatul cu CCIR, desfasurat timp de peste cinci ani, subliniind profesionalismul institutiei in promovarea intereselor mediului de afaceri din Romania

Scris de: L.J. | pdf | print

5 martie 2021 11:01
Vizualizari: 3532

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihai Daraban a avut in data de 4 martie o intrevedere cu Keisuke Mizuno, prilejuita de incheierea mandatului oficialului nipon ca director general al Japan External Trade Organization (JETRO) Romania. In cadrul aceleiasi intalniri, a fost prezentat noul director general al JETRO Romania, Shigeyo Nishizawa.


 
CCIR si JETRO Romania au dezvoltat, in ultimii cinci ani, o relatie interinstitutionala foarte activa, concretizata printr-o serie de evenimente comune, precum: editiile din 2017 si 2020 a „Parts & Components Procurement Exhibition”, misiunile economice japoneze in Romania din 2018 si misiunea economica organizata de CCIR la Tokyo si Osaka, in noiembrie 2019.
 
"Japonia este un partner economic esential pentru Romania, fiind una dintre putinele state G20 care nu este membra a Uniunii Europene cu care am reusit sa avem o balanta comerciala excedentara. Astfel, ca urmare a intrarii in vigoare, de la 1 februarie 2019, a Acordului de Parteneriat Economic Uniunea Europeana – Japonia (EPA), exporturile Romaniei au crescut cu 62% la nivelul lunii noiembrie 2020, raportat la perioada similara din 2019.
Un exemplu elocvent, in sensul relatiilor economice foarte bune dintre cele doua state, il reprezinta recenta infiintare a unei sucursale japoneze pentru operatiuni de logistica in Portul Constanta, precum si faptul ca  terminalul de containere din acelasi port a fost construit pe baza finantarii primite de la Banca Japoniei”,
a precizat presedintele CCIR Mihai Daraban.
 
La finalul mandatului, Keisuke Mizuno a apreciat in mod deosebit parteneriatul cu CCIR, desfasurat timp de peste cinci ani, subliniind profesionalismul, seriozitatea si implicarea institutiei in promovarea intereselor mediului de afaceri din Romania.

 
Totodata, noul director general JETRO Romania, Shigeyo Nishizawa, a asigurat partea romana ca va actiona intens pentru o dezvoltare continua a relatiilor comerciale dintre cele doua state, valorificand pozitia CCIR de reprezentant de varf al comunitatii de business din tara noastra.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2021 – Tic-tac la CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva