25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PENETRAREA CCR – Absolventii Colegiului de Aparare si ai Academiei de Informatii a SRI au luat cu asalt Curtea Constitutionala: “Am remarcat raspunsul unuia dintre ei care ne-a spus ca aceste scoli sunt o retea foarte buna de socializare si de construire a relatiilor. Unii dintre ei aveau lucrarile finale pe tema securitatii nationale, si asta m-a facut sa le cer sa-mi spuna ce este securitatea nationala. Niciunul nu a fost in stare sa incropeasca un raspuns coerent”

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 December 2022 14:47
Vizualizari: 8274

Pe langa judecatorii CCR cu afinitati si chiar presupuse legaturi in zona serviciilor, a mai existat o modalitate prin care s-a incercat penetrarea Curtii Constitutionale a Romaniei. Si anume prin intermediul secretarului general, o functie extrem de importanta in conditiile in care acesta are acces la absolut toate documentele.


 

O asemenea tentativa de penetrare a CCR de catre serviciile secrete este dezvaluita de fostul judecator constitutional Daniel Morar (foto), in prezent avocat, in cartea sa intitulata “Putea sa fie altcumva. O istorie subiectiva a justitiei dupa 1990”, scrisa cu sprijinul in documentare al jurnalistei Sorina Matei. Morar relateaza cum in perioada 2019-2020 au fost organizate patru interviuri pentru ocuparea functiei de secretar general al CCR, la acestea prezentandu-se aproximativ 20 de candidati, dintre care doar doi nu erau absolventi ai Colegiului National de Aparare din cadrul Ministerului Apararii Nationale sau ai Academiei Nationale de Informatii Mihai Viteazul a SRI. Mai mult, unii dintre aveau lucrarile de diploma facute pe tema securitatii nationale, dar Morar arata ca niciun dintre ei nu a putut sa explice ce inseamna securitatea nationala.

Fostul judecator CCR Daniel Morar isi aminteste si de raspunsul dat de unul dintre candidati, care a precizat ca cele doua institutii de invatamant sunt de fapt o retea foarte buna de socializare si de construire a relatiilor.

Din informatiile noastre, niciun dintre candidatii absolventi Colegiului National de Aparare din cadrul Ministerului Apararii Nationale sau ai Academiei Nationale de Informatii Mihai Viteazul a SRI nu au fost selectati pentru functia de secretar general al CCR.


Redam dezvaluirile lui Daniel Morar despre interviurile pentru functia de secretar general al CCR:


In 2019-2020, Curtea Constitutionala a organizat nu mai putin de patru interviuri in vederea selectarii unei persoane care sa fie numita in functia de secretar general. S-au prezentat la aceste interviuri in total aproximativ 20 de persoane, iar din acesti candidati doar doi nu aveau in CV o diploma emisa fie de Colegiul National de Aparare, fie de Academia Nationala de Informatii. Posesorii diplomelor au fost intrebati de catre membrii plenului Curtii, in fata caruia aveau loc interviurile, care au fost motivele pentru care au urmat asemenea cursuri. In afara truismelor de genul 'am vrut sa ma perfectionez, sa-mi largesc orizontul', am remarcat raspunsul unuia dintre ei care ne-a spus ca aceste scoli sunt o retea foarte buna de socializare si de construire a relatiilor. Unii dintre ei aveau lucrarile finale pe tema securitatii nationale, si asta m-a facut sa le cer sa-mi spuna ce este securitatea nationala. Niciunul dintre ei nu a fost in stare sa incropeasca un raspuns coerent, in conditiile in care definitia era cuprinsa chiar in lege, iar jurisprudenta Curtii Constitutionale (unde isi doreau o pozitie de demnitate publica) dezvoltase si mai mult concepetul. Nu ar fi trebuit decat sa citeasca si sa retina”.

Comentarii

# DODI date 18 December 2022 15:52 +118

SRI a început să adeverească vorbele lui Lăpușneanu: ”PROȘTI, DAR MULȚI” și din păcate pentru țară, cu bugete an de an tot mai mari. Să ne mai mirăm de ce nu vor să se renunțe la pensiile speciale din care acești analfabeți funcționali se îndestulează în detrimentul celor care contribuie o viață întreagă pentru o pensie minimă?

# santinela date 18 December 2022 16:15 +241

Ete cine scrie carti si are NERUSINAREA sa faca pe lupul moralist .Papagalul care alaturi de Basescu a ingropat flota Romaniei si apoi l-a slujit si pupat in toate partile, pe cel mai sinistru Presedinte al Romaniei, pina a prins (pe merit bineinteles-ha,ha,ha.) postul la CCR ,propus de asimetric.

# karl mchammer date 18 December 2022 17:35 +354

Cineva care i-a citit opera eroului astuia sa ne spuna si noua daca la final se dovedeste a fi luptatorul luminii sau nu, ca ma gandeam sa-l propun la primarie sa-i faca statuie in fata la ccr. Daca n-au bani de statuie macar sa-l impaieze ori sa-i faca mulaj in ciment sau ceva gen.

# Cartile scrise fara aprobare se discuta intim. Public,restul date 19 December 2022 05:28 +51

Nu este important autorul sau cartea in sine daca este o masura aprobata pentru asigurarea starii de stabilitate sociala si saupolitica si sau economica. Securitatea nationala este o suma a sigurantelor individuale/cetatenesti adica fix unde au dat kix CeCERistii ca manifestare a vointei politice de cel mai inalt grad al complexitatii si sofisticarii intelectuale. Cautam securitate nationala. O declaram pierduta. Varsta 23 ani si cam proasta. Ultima data a fost vazuta in compania lui Daniel Morar....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva