5 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PETCU MERGE LA PLEN – Singura candidata la sefia Inspectiei Judiciare, judecatoarea Roxana Petcu, a trecut fara nici cea mai mica emotie de interviul sustinut in fata comisiei de concurs. Petcu asteapta decizia Plenului CSM, care are posibilitatea de a-i bloca numirea pe locul ocupat de Lucian Netejoru

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 iunie 2022 14:24
Vizualizari: 2670

Nicio emotie: singura candidata la sefia Inspectiei Judiciare, judecatoarea Roxana Petcu (foto), a trecut fara probleme de interviul sustinut in fata comisiei de concurs. In prezent directoare a Directiei de inspectie pentru judecatori, Petcu este la un pas de functia de inspector sef al Inspectiei Judiciare.


 

Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat vineri, 17 iunie 2022, rezultatul probei constand in prezentarea proiectului referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de inspector sef. Astfel, Roxana Petcu a fost declarata admisa cu un punctaj de 94,8 (vezi facsimil), in urma unui interviu transmis pe site-ul CSM, dar neanuntat in prealabil.


Petcu trebuie sa treaca de Plen


Totusi, Roxana Petcu mai are de trecut un hop pana sa ajunga pe scaunul ocupat astazi de Lucian Netejoru. Mai exact, Plenul CSM poate bloca numirea lui Petcu in functia de inspector sef al Inspectiei Judiciare.

 

Art. 13 alin. 2 din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului pentru numirea in functie a inspectorului-sef al Inspectiei Judiciare:

“Plenul Consiliului Superior al Magistraturii poate invalida concursul, in tot sau in parte, in cazurile in care constata ca nu au fost respectate conditiile prevazute de lege ori de regulament cu privire la organizarea concursului”.

 


Comentarii

# IJ meritocratie politica date 18 iunie 2022 07:14 -1

https://www.fanatik.ro/schimbare-de-stafeta-cu-dedicatie-la-inspectia-judiciara-cine-este-judecatoarea-roxana-petcu-singurul-candidat-admis-19971777 https://presshub.ro/omul-de-incredere-al-lui-carmen-dan-numit-subsecretar-de-stat-in-mai-221831/

# Saracii de ei date 18 iunie 2022 09:21 -1

https://portal.just.ro/122/SitePages/dosar.aspx?id_inst=122&id_dosar=12200000000055712

# Geo date 18 iunie 2022 12:08 +1

Si magistratii, procurori si judecatori, au aceleasi drepturi ca si oricare alt cetatean sau salariat...nu vad care e problema...Daca vrem sa fim tratati corect, trebuie sa ii tratam si pe ceilalti cum am vrea noi sa fim tratati, indiferent cine ar fi... Societatea are nevoie acum de mai putine conflicte si invidie...si de mai multa moderatie si empatie..

# Privilegii ale magistratilor din RO date 20 iunie 2022 07:15 +55

Pensia specială a unui judecător este calculată la 80% din salariul brut din ultima lună de activitate. 80% din salariul brut înseamnă mai mult decât venitul net primit în mână de orice judecător (sau de către orice alt angajat cu carte de muncă), astfel că pensia judecătorilor este mai mare decât salariul lor net. Un judecător poate ieși la pensie și la vârsta de 50 de ani, spre deosebire de cetățeanul obișnuit, care se poate pensiona abia la 63 (femeile), respectiv, la 65 de ani (bărbații). Inainte de majorarea cu 25% acordata la inceputul acestui an, valoarea medie a pensiei încasate de magistrații români este, după impozitare, de aproape 18.000 de lei. Valoarea medie a pensiei din sistemul public este de aproape 1.600 de lei. Salariile judecătorilor români sunt printre cele mai mari din Europa dacă se ține cont de raportul între salariul mediu la nivel național și salariul mediu al unui judecător. Magistratii din RO apara doar politicienii si alti oamenii cu bani.

# Veniturile unui inspector-sef date 20 iunie 2022 08:04 +79

In 2019, Lucian Netejoru, seful IJ, si-a dat in judecata institutia, procesin care cere sa-i fie platita diurna pentru zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale in care a stat in Bucuresti si nu s-a deplasat in Giurgiu, localitatea in care are domiciliul. La acea data veniturile lui Netejoru in calitate de sel al IJ erau de circa 250.000 de lei salariu anual, circa 20.000 de lei lunar, la care se adaugau 135.000 de lei din diverse diurne si alocatii: 3.158 lei - diurna delegare, 99.607 lei - diurna detasare, 29.298 lei - alocatie locuinta si 374 lei - alocatie pentru calatorii anuale. In declaratia de avere depusa in luna iunie 2020, Lucian Netejoru a declarat venituri salariale de la institutia pe care o conduce de 343.786 de lei, iar din diurne si delegari alti 146.339 de lei.

# Semnatura electronica & IJ date 20 iunie 2022 11:55 +67

A devenit o reală bătaie de joc să sesizezi Inspecția Judiciară. A formula o petiție la această instituție este un drept garantat de Constituție. IJ are obligația de a face verificări punctuale, la cererea oricărui cetățean, care are suspiciuni, probe, cu privire la fapte care încalcă statutul magistraților. Inspectorul-șef al Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, încalcă constant regulile de soluționare a petițiilor. Anul 2022 a debutat tot cu această încălcare flagrantă a unui drept constituțional. Lucian Netejoru a clasat rapid o petiție care îl viza în mod direct. Printre alte motive, irelevante față de obiectul cererii: lipsa semnăturii electronice. Mai exact, când este o vorba despre o petiție complexă, ai cărei subiecți sunt nume „grele” din magistratură, Netejoru invocă semnătura electronică.

# Plagiatorii de la IJ promovati de CSM date 20 iunie 2022 12:18 +173

https://pressone.ro/seful-inspectiei-judiciare-lucian-netejoru-a-plagiat-aproape-toata-teza-sa-de-doctorat Sistemul de Justiție din România o ține din scandal în scandal. După ce Netejoru a fost acuzat de mai mulți magistrați că anchetează disciplinar în mod nelegal, în funcție de interesele unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, un alt nume controversat se pregătește să îl înlocuiască: Roxana Petcu. La fel ca Netejoru, aceasta judecatoare figurează pe lista celor care și-ar fi plagiat doctoratul susținut la Academia de Poliție. Roxana Petcu cunoaște toate sesizările, toate dosarele de cercetare disciplinară ale magistraților, însă a acționat doar sub comanda lui Netejoru. Mai mult decât atât, a acceptat și lucruri care frizează logica și ridicolul: cum ar fi să semneze clasarea petițiilor în numele lui Netejoru, formulate chiar impotriva acestuia

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.07.2022 – Codrut Olaru s-a decis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva