17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PNL ATACA PRESA – Consilierul de stat din Ministerul Tineretului, Adrian Stoica, a format pe Facebook Grupul pentru Combaterea Manipularii si se da mare cu poze cu Iohannis si Orban. Stoica cere sa i se parasca fake-urile din presa si a publicat o lista cu “70 de publicatii cu un nivel ridicat de fake-news”. Printre tintele infierate: luju.ro, antena3.ro, dcnews.ro, grupul.ro, stiripesurse.ro, romaniatv.net, bzi.ro (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

30 March 2020 17:40
Vizualizari: 9533

Ca si cand nu era de ajuns ca prin masurile luate de PNL prin instituirea starii de urgenta (lipsite de orice protectie financiara) a declansat conditiile asasinarii economice a presei romanesti, un consilier de stat din Ministerul Tineretului – care raspunde la numele Adrian Stoica si care, atentie, este fiul prefectului PNL de Calarasi Marian Stoica  a publicat la 29 martie 2020 pe un grup intitulat Grupul pentru Combaterea Manipularii, pe care l-a infiintat la 18 martie 2020 pe Facebook si pe care il administreaza, o lista cu zeci de publicatii on-line (site-uri) despre care a scris cu manuta lui: “70 de site-uri de stiri/blog-uri cu un nivel ridicat de fake news conform aplicatiei 'De necrezut'”.


 

La o simpla verificare, nu veti descoperi in mediul on-line nicio aplicatie “De necrezut”. Dar va spunem noi ca in fapt, lista celor 70 publicatii a fost o nascocire a unor retardati, care au diseminat-o in mediul online in urma cu 3 ani, indivizi care nu si-au prezentat niciodata identitatea si pe care nu se poate pune nicio baza.

A invoca dupa 3 ani o sursa anonima in numele unui asa zis Grup pentru Combaterea Manipularii (legat de Covid 19), de catre un functionar platit din bani publici care se recomanda consilier de stat si lider al organizatiei de tineret a PNL Calarasi – si asta in plina stare de urgenta – apare in opinia noastra ca un atac politic la adresa libertatii de exprimare. Pentru care solicitam explicatii conducerii PNL!

Culmea, baietasul cocotat consilier de stat la MTS se pretinde pe pagina sa de Facebook – Grupul pentru Combaterea Manipularii – drept “un voluntar” pentru un proiect social care are drept obiectiv combaterea manipularii create in mediul online de persoane care au interese meschine sau un coeficient de inteligenta scazut”. Pe pagina sa de Facebook Adrian Stoica, acesta si-a pus o gramada de poze cu presedintele Klaus Iohannis, cu premierul si presedintele PNL Ludovic Orban si alti lideri PNL, inclusiv cu colegul nostru din presa Rares Bogdan, pentru a arata ce tare este el infipt politic (vezi foto).

 

Pregateste PNL un atac la presa libera?


Pe lista celor 70 de publicatii, printre site-uri aproape necunoscute, apar publicatii consacrate, unele cunoscute ca fiind extrem de critice la adresa partidelor politice de toate culorile, dupa cum urmeaza (citam o mica parte):

 

 


- luju.ro

- antena3.ro

- romaniatv.net

- dcnews.ro

- curentul.info

- stiripesurse.ro

- nasul.ro

- justitiarul.ro

- grupul.ro

- flux24.ro

- bzi.ro

- comisarul.ro

s.a.m.d... (vezi facsimil)

 

A te apuca in plina pandemie de Covid 19 sa formezi un Grup pentru Combaterea Manipularii, si sa arunci in spatiul public o asemenea mizerie, apare fara indoiala ca un atac la libertatea de exprimare, intrucat autorul acestei fapte nu doar ca si-a arogat un asemenea proiect, dar e politician si functionar la varful unui minister.

Solicitam ministrului Tineretului, Ionut Stroe, pe care il stim ca o persoana cu discernamant, sa-i faca un control consilierului de stat Adrian Stoica, care probabil are fierbinteli la cap, si sa ne spuna ce e cu acest Grup de pe Facebook. L-a mandatat PNL sa se "ocupe" de presa?

E cumva o avanpremiera la un asalt pe care l-ar putea pregati unii lideri PNL impotriva presei libere, care nu doar ca supravietuieste economic foarte greu in ultimii ani, dar mai este si in pragul asasinarii economice din cauza starii de urgenta declarate?

Amintim ca Grupul pentru Combaterea Manipularii a fost infiintat pe Facebook sub acest nume la 18 martie 2020 si este administrat de Andrei Stoica. El s-a numit initial Grupul pentru Dezbatere Politica (infiintat in 2019).

 

UPDATE ora 19.30 – in urma semnalelor noastre, si a explicatiilor cerute la conducerea Ministerului Tineretului, am primit cu promtitudine raspunsul de la ministrul Ionut Stroe, ca s-au facut verificarile de rigoare si in urma lor, consilierul Adrian Stoica si-a prezentat demisia. Regretam situatia creata si speram sa se inteleaga pe viitor la nivel de orice membru PNL ca presa trebuie sa fie un partener indiferent daca este critica. Si ca ea nu trebuie atacata, ci dimpotriva, sustinuta de Guvern mai ales in situatia de criza creata, care nu ofera nicio solutie de supravietuire pentru domeniul online.

Comentarii

# coco date 30 March 2020 18:02 +33

Jos iohanis si toata clica lui de nazisti borati

# Antisistem date 30 March 2020 18:25 +3

Eu sunt de părere că li se acordă prea multă atenție unor pulifrici care au scos și ei capul acum, după schimbarea culorilor care conduc țara. Îi faceți reclamă gratuit!

# basicuta date 30 March 2020 19:00 +12

Tembelută asta a uita să pună pe listă si publicatiile diasporezilor care astăzi scriu furios la adresa ciumei portocalii care-i tine prin vămi, flămânzi, obositi si speriati...dadada despre aia care i-au votat, să vedeti ce vot le va da ...curând si Grupului pt Combaterea Mani******rii...

# "La vérité, si je mens!" date 30 March 2020 19:07 +17

Dupa cum se vede si azi, NU tot progresul tehnic, devine factor evolutiv!!  Dar cum ideea de shmecherie, devine "shperaclu" bun la toate pentru minti incalcite, bolnave spiritual ... - perversitatea in gandirea lipsita de de principii cu valori morale ...   De aceea  sa reflectam prin diverse surse ale culturii universale(incluzand moralitatea religiilor), "C'est mieux d'agir par la conscience, que par la consequence"(!)  Dar cum si aici, dracul nu doarme, les foules continues d'etre manipulés par propagandes: "Ordre et disciplines", mais par des methodes d'effacer la liberté de penser, ...  "La vérité, si je mens!"

# Edelweiss - Ivory Tower Observer date 30 March 2020 19:34 +6

Ei se rotesc în bucla lor narcotică: își postează ei între ei, pe grupurile lor, se apreciază ei între ei și se distribuie ei între ei. Acțiunea lor, privită în ansamblul uriaș al mediului online, este egal cu efectul transformator produs de dâra lăsată de un Limax hashtag asupra Munților Himalaia. Acum, la așa vreme de amărăciune și uscăciune, când deschiderea... societății deschide nu mai e așa generoasă, când Patreonul nu mai revarsă munți de euroi donații, când devine o adevărată saga procurarea unei „bile” sau a unui joint, fac și ei sărmanii eforturi să nu intre în sevraj sever și să înceapă peurmă să viseze invazii de insecte uriașe. Așadar, cu zâmbetul pe buze și cu maximă condescendență, lăsați hastag-drogățeii să producă și ei o para muncită. Sărmanii de ei! :roll: Trebuie să fie un chin teribil să stai atâtea zile fără să fi păscut o guriță de „iarbă”. :-x

# Ala de la tara date 30 March 2020 19:39 +2

"Noi stim, dar nu comentam"(aviz la stiri via radio Europa Libera era deviza subversiva a securistilor 8) si a lingailor in dos :-x (...) :-*

# Antisistem date 30 March 2020 19:51 +9

“Jos iohanis si toata clica lui de nazisti borati“ Cine să-i dea?! Ăștia care ne dăm cu părerea pe aici n-am catadicsit să ieșim în stradă când a fost de ieșit. Cu sloganuri online nu rezolvăm nimic!

# Tipa date 30 March 2020 20:11 +3

Medicii sa ne explice cum intocmesc certificatele de constatare a decesului si autoritatile cum declara ilegal cauza deceselor ca fiind coronavirus.Haideti sa va vedem daca tot ati inchis bisericile si terorizati po******tia sa raspundeti si legal pt toate…..inclusiv pt ” legalitatea” testarii si declararii numarului de infestati si lista nu se opreste aici….

# w date 30 March 2020 20:29 +1

pai nu ziceati voi ca UE a abandonat Italia? pe A3 este prezentata povestea asta ca propaganda ruseasca...

# Ciobanu date 30 March 2020 20:52 +1

E sugestiv selfie-ul ala din articol cum se uita toti la ei insisi, nu la obiectiv.

# banditu coroiu date 30 March 2020 20:56 +7

Era de asteptat sa apara pedelisti cu goange de genul asta. Astia-s mai periculosi decat virusii. Interesant ca nu apare pe lista proteevee, care s-a dovedit clar ca propaga stiri false la vremea cand se faceau modificari la legile justitiei, si pupinpedelistii de la labeunuteve care nu-si mai dezlipesc buzele de pe anusul lui japitanis.

# Pintea date 30 March 2020 21:15 +5

Extraordinar! Dar cum, noi care ne informam de la LUJU, Antene, etc. om fi fraieri? De ce, pentru ca nu credem gogoșile pe care le insuflă trogloditii ăștia? Pentru ca avem opinii care ii zgârâie la urechi? Dar cine sant ei de fapt, ca sa fie credibili? Niste lipsiti de caracter, imbogățiți din afaceri cu statul, obedienți de ti se face greață, mani******tori care vor sa aburească po******ția pana la tâmpire! Pentru ca atunci se vor simți in siguranță si vor trona peste toate si patrona jaful tarii!

# un mizantrop date 30 March 2020 21:33 +11

Daca mai aveati vreo indoiala...Stalin a fost naiv pe langa culturnicii noii ere. Dar si presei ii place...Ati vazut, in afara unor palide comentarii, vreo atitudine ferma impotriva pumnului in gura, justificat de un virus progresist, neomarxist si userist?! Sunt organizatii profesionale, ONG-uri platite de la buget, institutii ale statului...toate platite din banii claustratilor, unde sunt actiunile lor? Avocatul Poporului s-o fi trezit, sau a fost suspendat prin ordonanta militara?! Parlamentul mai musca, ori sunt toti complici la asasinarea ultimelor libertati cetatenesti, parte a acestui sinistru exercitiu militar?!

# tipa date 30 March 2020 22:03 +1

idioteniile lor ilegale, contrare constitutiei.

# PCR - pile, cunostinte, relatii date 30 March 2020 22:27 +5

Foarte, foarte ciudat cum a aterizat Madalina Dobrovolschi din nou la Realitatea TV....PNL si PSD egal love? S-a dat vreun telefon in prealabil sau si-a trimis doar CV-ul? Intreb pentru un prieten, care isi cauta de munca si nu gaseste. Probabil ca nu e in grupul MEU.

# Neanae date 30 March 2020 23:10 +18

Un puțoi narcizist acest AS al nimicului. (Adrian Stoica). Băgați de seama la mai toate goliciunile astea cum trag niște fandoseli de nu cred nici ei ... dar uite cum toți băgăm de seama ca pe pământ sunt și rahati! NARCIZISTI. Pt ei nu e important ce spun ci EFECTUL. Fix ca o beșină. Poate trece neobservata sau sa pută. Ietă ca asta o trăserâ de a împuțit atmosfera. Uite așa știm de el. Asta voia, sa ne arate ca exista. Fix ca un pârț sonor, ca pe fâsâite putea trece neobservat. Dacă se poate, rog nu mai pomeniți de beßinosu’ aista. Doar dacă exagerează ... adeca dacă va puți rău înseamnă ca s-a ca#kat pe el!

# Petru date 30 March 2020 23:28 0

A venit sfarsitul. Cine regreta disparitia materie coloidale? Traitii, asa cum ati trait pana acum, in murdarie, tradare si ura. "Lumea" este gunoi. Am vazut, la A3, un doctor (in direct) cum casca fara rusine, fara sa isi puna mana la gura...

# dezinsectie date 31 March 2020 08:08 +1

Sa fie completata legea si ultima ordonanta militara privind dezinsectia in blocuri in sensul ordonarii presedintilor de blocuri si administratorilor sa oblige locatarii sa scoata urgent bunurile depozitate in spatiile comune urmand sa li se suspende contractele de inchiriere daca le detin si sub sanctiunile amenzilor si dosarelor penale sa nu sa nu mai depoziteze acolo bunurile care sa nu mai poata fi depozitate deloc daca nu se impune urmand sa fie informata si primaria si firmele de dezinsectie privind obligatia dezinsectiei complete,in totalitate, a tuturor spatiilor comune din blocuri incepand cu subsolurile,ghenele,spatiile de deasupra ghenelor si uscatoriile si orice alte spatii publice aplicand si amenzile corespunzatoare si deschiderea urmaririi penale pentru impiedicarea efectuarii dezinsectiei si zadarnicirea combaterii bolilor in primul rand impotriva presedintelui si administratorului asociatiei si a locatarilor care depoziteaza in spatiile publice fara contracte de inchir

# dezinsectie date 31 March 2020 08:12 +1

obligatia dezinsectiei complete,in totalitate, a tuturor spatiilor comune din blocuri incepand cu subsolurile,ghenele,spatiile de deasupra ghenelor si uscatoriile si orice alte spatii publice aplicand si amenzile corespunzatoare si deschiderea urmaririi penale pentru impiedicarea efectuarii dezinsectiei si zadarnicirea combaterii bolilor in primul rand impotriva presedintelui si administratorului asociatiei si a locatarilor care depoziteaza in spatiile publice fara contracte de inchiriere bunuri inutile lipsite de utilitate practica.

# Gery date 31 March 2020 12:27 +2

Presupun ca majoritatea cetatenilor tarii,simt in mod obiectiv(pe propria piele) cat de bine ne merge.Nu sunt necesare sondaje,ajunge sa aruncam o privire in jurul nostru.Realitatea este cat se poate de vizibila.Interesant ca vorbesc despre mani******re cei care au un statut social comfortabil.

# alex date 31 March 2020 12:33 0

sa nu ai idei preconcepute, sa nu judeci un om dupa ce fata are si cum arata in general...mda :)

# COLEGA date 1 April 2020 21:19 +1

- ALOOO PLN-ul? Ciuma galbenă?! - Primul loc de munCĂ CA COnsilier de Stat - fara LICENTA? - Care facultate a terminat-o si cand? (Nu a terminat nici frecventa ultimului an, pentru a putea intra fara credite la licenta. Asadar nu a dat (inca) licenta! - A mai avut si alte ,,mici" probleme (cu nasu....)in facultate... - Provine dintr-o familie onorabilă (tatal fost general M.I.) convertit la politica. ASTEA SUNT MODELELE CU CARE ATI INLOCUIT vechea garda? RUSINE SA VA FIE !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva