24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POEZIE LA CURTE – Cel mai original bilant al unei instante: “O buna parte dintre judecatori nu mai sunt la prima tinerete, sedintele profesionale situandu-se deseori la un nivel academic care i-ar face mandri pe profesorii care ne-au format... Forta motrice din spatele unui tren care se incapataneaza sa ramana pe sine, in pofida schimbarii frecvente si intempestive a macazelor si a prea multelor opriri in statii aflate in Siberia sistemului juridic” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 February 2024 12:20
Vizualizari: 4783

Curtea de Apel Suceava si-a prezentat saptamana aceasta raportul de activitate pe anul 2023. Si de departe bilantul CA Suceava este cel mai original bilant al unei instante pe care l-am citit vreodata.


 

Astfel, condusa de judecatoarea Titiana Ilies (foto centru), Curtea de Apel s-a incadrat in 2023 in gradul de eficienta “Foarte eficient”, situandu-se pe locul patru in ierarhia curtilor de apel. CA Suceava a atins gradul foarte eficient atat in ceea ce priveste durata medie de solutionare a cauzelor, cat si in ceea ce priveste ponderea dosarelor inchise intr-un an. Acestea sunt pe scurt concluziile, datele statistice si cifrele exacte putand fi citite pe larg in raportul de activitate atasat integral la finalul articolului.

Bilantul Curtii de Apel Suceava contine insa si o parte “poetica”. La capitolul “Formarea profesionala a personalului” suntem informati ca instanta functioneaza cu destul de multi judecatori trecuti de prima tinerete, dar chiar si asa sedintele profesionale se situeaza la un nivel academic ce i-ar face mandri pe profesorii magistratilor de la CA Suceava.

Totodata, suntem informati si despre faptul ca la Curtea de Apel Suceava exista un personal auxiliar care, atentie mare, reprezinta forta motrice din spatele unui tren care ramane pe sine, desi macazele se schimba prea des si intempestiv, si care opreste prea mult in statii aflate in Siberia sistemului juridic.


Iata fragmentul din bilantul Curtii de Apel Suceava privind varsta judecatorilor, sedintele profesionale academice si forta motrica din spatele trenului care opreste in Siberia sistemului juridic:


“Analizand datele si informatiile prezentate in cadrul acestui capitol, putem afirma ca judecatorii acestei instante isi desfasoara activitatea cu profesionalism, implicare si responsabilitate, ca interesul pentru perfectionarea profesionala si pentru adecvarea la frecventele modificari legislative si jurisprudentiale se pastreaza la un nivel inalt, chiar si in conditiile in care o buna parte dintre judecatori nu mai sunt la prima tinerete, sedintele profesionale situandu-se deseori la un nivel academic care i-ar face mandri pe profesorii care ne-au format. De asemenea, interesul pentru participarea la seminarii de specialitate, lingvistice, de etica si deontologie, abilitati nonjuridice, vizite de lucru este extrem de mare si acesta este relevat nu atat de numarul de participari, cat de numarul celor care se inscriu pentru a participa la asemenea evenimente. De asemenea, sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in vederea pronuntarii de hotarari prealabile constituie expresia pastrarii aceluiasi interes fata de profesie si pentru efectuarea unui act de justitie convingator si calificat.

Aceeasi atitudine se remarca si in ce priveste personalul auxiliar al instantei, care constituie in acest moment un grup bine inchegat si experimentat, forta motrice din spatele unui tren care se incapataneaza sa ramana pe sine, in pofida schimbarii frecvente si intempestive a macazelor si a prea multelor opriri in statii aflate in Siberia sistemului juridic”.

 * Cititi aici integral raportul de activitate al Curtii de Apel Suceava pe anul 2023

Comentarii

# Lila date 25 February 2024 13:07 +2

:lol: :lol: :lol: :lol: Sunt curioasă cum sună motivarea hotărârilor!...Da di și doar trenu?Rata di Sușeava și ari?Trenu coboră și pi la Bacău sau o ia spre dulșele târg al Ieșilor!...Adevărul e că bilanțul ridică multe intrebări!

# maxtor date 25 February 2024 17:00 -1

"O buna parte dintre judecatori..." -nu,nu,nu: ne intereseaza "o parte proasta dintre..."! ("cartierul justitiei" ar fi fost ca blocul cu 20'000 de locatari din china)

# nae din dealul feleacului date 25 February 2024 19:04 +2

Altceva inafara de "se respinge"acestia "di pi sentru"nu mai stiu altceva.Ia fiti atenti la exprimare(din Sent.C.A.Suseava):"cetateanul Munteanu foloseste pamintul (ce nu ii apartine)dar nu si-a arogat dreptul de proprietar",adica mai pe inteles"iti folosesc casa ta si te dau afara din ea,dar nu imi arog dreptul de proprietate si prin urmare nu sint infractor"Asta a spus in Sentinta judecatoarea Craciun de la C.A.Suceava!Ei ce sa vezi bilanturi ca pe vremea colhozurilor ca suprafata insemintata depasise granitele tarii,iar cea recoltata nu mai vorbim ca inglobase si Bulgaria!Ba nemrnicilor ati distrus o tara;sa va fie rusine!Da ce crezi le este rusine?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva