13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PONTA SI LUJU, MOARTEA LUI “ZDREANTA” – Dosarul in care procurorul Mircea Negulescu a fost arestat s-a format pe articolele din Lumea Justitiei despre “Paradeala la Ponta”. Cititi referatul SIIJ pe baza caruia a fost arestat tortionarul de la Ploiesti: “Negulescu Mircea si Iordache Mihai Iuliano au avut un singur scop, de a face credibile scenariile mincinoase pe care le ticluisera... Fapte imaginate si atribuite unor persoane nevinovate, despre care se cunostea ca sunt nevinovate” (Referatul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 July 2020 16:37
Vizualizari: 7609

Fostul premier al Romaniei Victor Ponta si Lumea Justitiei i-au dat decisiva procurorului Mircea Negulescu (foto), zis “Portocala” sau “Zdreanta”. Dupa ce Negulescu a fost exclus din magistratura pe baza articolele publicate de Lumea Justitiei, a venit randul ca acelasi Mircea Negulescu sa fie arestat tot pe baza unor articole din Lumea Justitiei. Asta intrucat dosarul in care ex-procurorul DNA Ploiesti Mircea Negulescu a fost arestat pentru 30 de zile de Inalta Curte de Casatie si Justitie are la baza doua articole publicate de Luju in legatura cu modul in care ”Zdreanta” a planuit executia fostului premier Victor Ponta si fostului deputat Sebastian Ghita in dosarul cunoscut opiniei publice sub numele de “Dosarul Tony Blair”. Este vorba despre articolele “Ponta ii da dauna totala lui Negulescu” si “Paradeala la Ponta” in care am prezentat o inregistrare cu Negulescu in timp ce discuta despre fabricarea dosarului “Tony Blair” in care vizati erau Victor Ponta si Sebastian Ghita (click aici si aici pentru a citi).


 

Lumea Justitiei publica in exclusivitate referatul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) prin care procuroarea de caz Adina Florea a obtinut la Inalta Curte arestarea tortionarului de la “unitatea de elita” DNA Ploiesti (vezi facsimil). Referatul de arestare are mai bine de 100 de pagini si prezinta in detaliu modul in care Mircea Negulescu a lucrat pentru executia lui Ponta si Ghita inca de pe vremea in care activa la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti. Va oferim in cele ce urmeaza doar doua pasaje din amplul referat de arestare, privind modul in care s-a format dosarul si motivele pentru care s-a cerut arestarea lui Mircea Negulescu, referatul integral fiind anexat la finalul articolului.

 

 

Amintim ca Mircea Negulescu a fost arestat saptamana trecuta, in 23 iulie 2020, de judecatoarele Simona Nenita si Rodica Cosma de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind acuzat de:

-constituire de grup infractional organizat;

-cercetare abuziva;

-represiune nedreapta;

-instigare la represiune nedreapta in modalitatea participatiei improprii;

-influentarea declaratiilor;

-inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii;

-inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii;

-fals intelectual;

-abuz in serviciu.

Cel de-al doilea inculpat din dosar, ofiterul de politie judiciara de la DNA Ploiesti Mihai Iordache, a fost plasat sub control judiciar.


Iata fragmente din referatul cu care procuroarea SIIJ Adina Florea a obtinut la ICCJ arestarea preventiva a fostului procuror DNA Ploiesti Mircea Negulescu:


La data de 02.06.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie s-au sesizat din oficiu conform art. 292 Cod proc. pen., privind savarsirea infractiunii de cercetare abuziva prevazuta de art. 280 alin. 1 Cod penal, ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public, respectiv articolele de presa din publicatia online 'Lumea Justitiei', editia electronica din data de 01.06.2020, articole intitulate 'Ponta ii da dauna totala lui Negulescu - Fostul premier Victor Ponta scoate pe piata o inregistrare incendiara cu ucigasul de destine Mircea Negulescu: 'Procurorul Negulescu incearca sa convinga un martor sa depuna marturie mincinoasa impotriva mea... Desi limbajul este de o vulgaritate si agresivitate greu de suportat, trebuie sa auziti cum si de ce se faceau dosare penale in Romania' (Audio)' si 'Paradeala la Ponta – Inregistrare exploziva cu procurorul Mircea Negulescu, amenintand ca ii da dauna totala premierului Victor Ponta'.

(...)

1. Inculpatul Negulescu Mircea a desfasurat activitatea infractionala in calitate de procuror in cadrul PICCJ - DNA - ST Ploiesti, structura in ierarhia Ministerului Public cu un rol esential in identificarea cazurilor reale de mare coruptie si, de asemenea, structura deosebit de importanta in evaluarea rezultatelor activitatii judiciare in paradigma instituita in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare ale carui criterii de referinta pentru Romania se refera la eficacitatea si transparenta sistemului judiciar, la anumite institutii cheie in domenii precum integritatea si lupta impotriva coruptiei la toate nivelurile si la prevenirea coruptiei.

Abordarea profund ilicita si folosirea functiei judiciare in scopuri vadit contrare celor precizate de Legea 304/2004, precum si a celor prevazute de Codul de procedura penala, actiuni la care a recurs inculpatul Negulescu Mircea, au translatat activitatea judiciara si importanta acesteia in sfera infractionala, astfel incat toate parghiile procedural penale care ar fi trebuit sa fie utilizate in conformitate cu principiul legalitatii au fost folosite in scopuri oculte, profund injuste, de natura se creeze imaginea ca persoane nevinovate sunt vinovate de comiterea unor fapte de natura penala.

In demersul sau profund infractional inculpatul Negulescu Mircea a actionat cu sprijinul nemijlocit al unui alt exponent al sistemului judiciar, respectiv al ofiterului de politie judiciara Iordache Mihai Iuliano, persoana care si-a desfasurat activitatea in cadrul DNA - ST Ploiesti.

2. Prin actiunile intentionate ale inculpatului Negulescu Mircea si ale inculpatului Iordache Mihai Iuliano de a ticlui scenarii prin care sa fie aduse in realitatea obiectiva fapte penale imaginare s-a creat o grava stare de pericol, fiind afectata independenta puterii judecatoresti, Putere din care a facut parte, in virtutea functiei de procuror, inculpatul Negulescu Mircea. In conformitate cu disp. art. 4 alin. 1 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciari: 'In activitatea judiciara Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept, precum si dreptutile si libertatile cetatenilor'. In contrast flagrant cu principiile de organizare si desfasurare a activitatii judiciare de procuror, inculpatul Negulescu Mircea a urmarit sa se imixtioneze in sfera altor puteri in stat, dovada fiind limbajul folosit in dialogurile cu persoane din afara sistemului judiciar, atunci cand a afirmat ca: 'deci dau foc la lumea politica, uita-te la mine', afirmatii care au dobandit o periculozitate deosebita in conditiile in care au fost urmate de ample activitati pocesual penale de natura sa decredibilizeze pe de o parte lumea politica la cel mai inalt nivel si cu implicatii internationale, iar pe de alti parte sa decredibilizeze grav actul de justifie, de asemenea la cel mai inalt nivel intrucat activitatea de urmarire penala se derula in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, cunoscuta ca fiind structura de importanta deosebita in cadrul Ministerului Public.

3. Prin actiunile concrete ale inculpatilor Negulescu Mircea si Iordache Mihai Iuliano au fost incalcate grav si iremediabil principiile procesual penale care guverneaza procesul penal respectiv principiul legalitatii procesului penal prev. de art. 2 C. proc.pen., prezumtia de nevinovatie prev. de art. 4 C. proc.pen., aflarea adevarului prev. de art. 5 C. proc.pen., caracterul echitabil al procesului penal prev. de art. 8 C.proc.pen., dreptul la libertate prev. de art. 9 C. proc.pen.

4. Ticluirea scenariilor mincinoase care au reprezentat fundamentul constituirii dosarelor nr. 113/P/2016 si nr. 278/P/2016, ambele ale DNA - ST Ploiesti a fost de natura sa creeze un profund sentiment de insecuritate la nivelul perceptiei publice intrucat aceste scenarii mincinoase au fost de natura sa aduca in planul realitatii obiective fapte imaginate de inculpati si atribuite unor persoane nevinovate si despre care se cunostea ca sunt nevinovate. Aceasta insecuritate este cu atat mai evidenta cu cat consecintele actiunilor celor doi inculpati au generat consecinte atat in ceea ce priveste aplicarea represiunii penale fata de persoanele nevinovate urmarite de inculpati, cat si in ceea ce priveste sfidarea principiilor procesual penale pe baza carora se ajunge la aplicarea represiunii penale intrucat astfel de scenarii ticluite puteau sa fie aplicate oricarei persoane. Dincolo de orice logica si ratiune juridica in strategia dezvoltata de cei doi inculpati, singurul element important l-au constituit persoane cu privire la care inculpatii au urmarit sa le plaseze intr-un scenariu mincinos de natura a transforma acea persoana intr-un infractor.

5. Modul si circumstantele concrete de savarsire a infractiunilor cu privire la care prezenta cauza penala dovedite prin probe certe ca au fost comise dovedesc periculozitatea deosebita a celor doi inculpati.

Primordial, in aprecierea starii de pericol concrete, raportata la infractiunile cu privire la care se realizeaza instructia penala este faptul ca inculpatii Negulescu Mircea si Iordache Mihai Iuliano au actionat in exercitarea atributiilor lor de serviciu, atributii esenfiale pentru derularea activitatii judiciare intr-un cadru procesual guvernat de legalitate si echitate.

In mod constant, pe parcursul derularii activitatilor de urmarire penala, inculpatii Negulescu Mircea si Iordache Mihai Iuliano au avut un singur scop acela de a face credibile scenariile mincinoase pe care le ticluisera in dosarele 113/P/2016 si 278/P/2016. Credibilitatea acestor scenarii mincinoase a fost edificata prin contrafacerea altor mijloace de proba, respectiv probe testimoniale, utilizarea institutiei martorului amenintat si clasificarea, cu incalcarea dispozitiilor Legii 182/2002 a insesi actelor procedural care ar fi trebuit sa se constituie intr-un cadru procesual penal guvernat de legalitate, in acte de sesizare a organelor judiciare, in conformitate cu disp. art. 290 C.proc.pen. rap. la art. 288 C. Proc. Pen.

6. Transpare din activitatea judiciara a inculpatilor Negulescu Mircea si Iordache Mihai Iuliano modalitatea neloiala de administrare a mijloacelor de proba prin folosirea unui intreg arsenal de instrumente de constrangere a persoanelor pe care inculpatul Negulescu Mircea le-a ales pentru a-si construi scenariile mincinoase.

In concret, infractiunile pe care inculpatul Negulescu Mircea a urmarit si le atribuie unor persoane nevinovate nu au fost dovedite prin mijloace de proba care se contribuie la aflarea adevirului si la stabilirea unei situatii de fapt care sa reflecte existenta infractiunilor. Aceste infractiuni ticluite au fost dovedite prin folosirea unor persoane pe care inculpatul Negulescu Mircea le cercetase penal in alte dosare, unde le atribuise calitati de inculpat, fata de care dispusese/propusese luarea masurilor preventive privative de libertate inducandu-le, fie in mod explicit, fie subliminal ideea ca este persoana de care depinde, in mod exclusiv, starea lor de libertate. In mod constant martorii Pavaleanu Marcel Cristiaru Alexe Razvan, Cosma Vlad Alexandru, Stroe Cecilia Cristina, Banica Monica Gabriela, Cosma Mircea au declarat ca asupra lor, inculpatul Negulescu Mircea a exercitat presiuni si i-a constrans prin proferarea explicita de amenintari cu privire la starea lor de libertate si cu privire la starea de libertate a membrilor familiilor lor, elemente de constrangere care nu pot fi neglijate in contextul in care tuturor acestor persoane, inculpatul Negulescu Mircea le atribuise calitatile de inculpati in alte dosare penale pe care le cercetase anterior.

La randul sau, inculpatul Iordache Mihai Iuliano, ofiler de politie judiciara delegat sa isi desfasoare activitatea in cadrul DNA - ST Ploiesti a actionat, in mod direct si s-a implicat, in mod activ, in concretizarea scenariilor ticluite, create de inculpatul Negulescu Mircea. Contrar atributiilor sale de serviciu, atributii care, din punct de vedere legal, raspund nevoilor de legalitate, astfel cum acestea sunt prevazute de Codul de procedura penala. Inculpatul Iordache Mihai Iuliano, astfel cum rezulta din materialul probator administrat in cauza, s-a aflat, in mod constant, alaturi de inculpatul Negulescu Mircea, i-a asigurat ajutor in ticluirea materialului probator si i-a intarit acestuia convingerea ca aceste scenarii mincinoase sunt de natura sa aduca in planul represiunii penale persoane nevinovate.

7. Actiunile inculpatilor Negulescu Mircea si Iordache Mihai Iuliano de a urmari sa atribuie informatiilor de natura publica caracter clasificat au contribuit, in mod evident la diluarea importantei care se atribuie informatiilor ce necesita, in mod real a fi clasificate, astfel incat divulgarea lor sa fie de natura sa determine prejudicii unor persoane juridice de drept public sau privat.

Conotatiile profund infractionale pe care inscrisurile carora li s-au atribuit caracter de informatii clasificate au ignorat in mod flagrant, dispozitiile Legii 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, au incalcat drepturi si libertati fundamentale ale persoanelor cu privire la care se efectua urmarirea penala, au transformat activitatea de urmarire penala dintr-o activitate confidenfiala, intr-o activitate secreta, imposibil de cunoscut de catre partile implicate in proces acesta fiind, de altfel, unul dintre scopurile urmarite de catre inculpatul Negulescu Mircea”.


* Cititi aici integral referatul SIIJ cu propunerea de arestare preventiva a fostului procuror Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti

Comentarii

# Alex date 27 July 2020 16:57 +5

acest tortionar urmarea (daca ramanea in functie) sa aresteze judecatori si ziaristi

# PREDA date 27 July 2020 16:59 +2

o zdreanta , un tortionar

# NM date 27 July 2020 17:22 +16

eu am mai spus ca Luju este cea mai tare in materie juridica. si nu uitati ca Luju lucreaza , se bate cu celelalte publicatii, si chiar televiziunile posteaza stiri BRAKE NEWS tot de la Luju, dar tot ei sunt singura publicatie pe piata care se bate fara sa primeasca vreun euro de la guvern, restul presei au incasat sa nu zic mituit , bani de la Orban. si totusi sunt cei mai tari, cei mai seriosi din toata presa. referitor la Negulescu nu pot sa spun decat ca trebuia paradit de mult timp. bine si acum dar astept si denunturile lui. bravo LUJU tot inainte

# Iva date 27 July 2020 20:04 +3

felicitari SIIJ...zdreanta o sa toarne

# vazi date 27 July 2020 23:45 +1

@ # Iva date 27 iulie 2020 20:04+1 felicitari SIIJ...zdreanta o sa toarne nu o sa toarne ca o sa ia pe vitza sau risca un accident electorcutat la ... poligraf :))

# VLAD TEPES avea instalate microfoane pt boierii magistrati! date 28 July 2020 10:15 +4

Acum INTREBAREA IMPORTANTA: OARE CATI ASA ZISI MAGISTRATI NU AU AVUT OPORTUNITATEA SA FIE INREGISTRATI AMBIENTAL IN TIMP CE PARADEAU OAMENI NEVINOVATI? UNDE ESTE UNUL PARADITOR, SUNT ZECI! UNDE SUNT ZECI PARADITORI, SUNT SUTE! Aceste fiinte paraditoare sunt relativ usor de decelat CA LE PLACE SA FACA TROTUARUL LA PROTESTE SAU JOACA ETALAT A4 PE SCARI (TOT LA PROTESTE). Poate de acolo ar trebui inceput. DIEZ + HASH TAG + MOTTO >MAGISTRAT PE SCARA E DE DAT AFARA!<

# faracatuse date 28 July 2020 13:36 +1

Stiu ca stiti ca ponta nu merita altceva decat sa guste putin aerul rece, dar asa este. Ce e fair e fair. ponta e o micime de om, care a fost aproape de prelucrare, dar care nu se da in laturi de la a folosi aceleasi mijloace pentru a-si dobori adversarii.. De aceea, e o victorie dulce-amara. Dar da, e bine ca tortionarii sunt dezbracati si aratati in adevarata splendoare.

# intrebare, de fapt certitudine date 28 July 2020 23:38 +1

Serviciile lui Hoha au dau drumul sa i se dea satisfactie lui Ponta (Zdreantza la zdup), dar au pus conditia ca acesta sa le ajute contra lui Firea.

# Tulus Marin. Olt date 28 July 2020 23:47 0

Pana aici sunt doar povesti!Nu se poate concretiza că ratiunea juridica expusă de SIIJ în acest scenariu este o stiitifică abordare a cazului și implicit nu se impunea arestarea acestui personaj. In conceptia mea incetinirea luptei anticoruptie prin chiar deciziile CCR de o mediocritate considerabilă, a compromis această atitudine si strategie pt eliminarea coruptilor din politică si justitie.Ei(n.r. coruptii din toate domeniile) au fost mai tari! Se pune intrebarea:ce fac institutiile europene? Este evident că dorm! Nu se poate considera că suntem o tară europenă si NATO iar clanurile din politică si justitie să prospere!Pot să demonstrez tuturor că degeaba reclami procurorului general că procurorii de la Olt au trecut cu AN, multe dosare,stil mafiot. cum este dosarul meu pt.vătămare corp,crima banditilor care au vrut sa ma omoare,dosarul furtului de animale,recl Dumitra N.,vanzarilor de auto prin acte false, Nedelea A.-crimele procurorilor nu sunt rezolvate

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva