23 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POSTUL LUI GRADINARU, SCOS LA MEZAT – Consiliul Superior al Magistraturii a declansat concursul pentru ocuparea posturilor de presedinte al Sectiei penale si al Sectiei I Civile de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cele doua functii sunt detinute in prezent de catre judecatorii Daniel Gradinaru, respectiv Laura-Mihaela Ivanovici. Numiti prima oara in 2018, ambii magistrati au dreptul la inca un mandat de trei ani (Documente)

Scris de: V.B. | pdf | print

6 octombrie 2021 14:29
Vizualizari: 3096

A fost scos la concurs postul unuia dintre cei mai cunoscuti judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ne referim la Daniel Gradinaru (foto 1), presedintele Sectiei penale a ICCJ. Vineri, 1 octombrie 2021, Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat declansarea concursului pentru ocuparea posturilor de presedinte al Sectiei penale si al Sectiei I Civile de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.La Sectia I Civila, presedinta este judecatoarea Laura-Mihaela Ivanovici (foto 2). Atat Gradinaru, cat si Ivanovici au fost numiti presedinti de sectii de catre Sectia pentru judecatori a CSM in 18 decembrie 2018, prin hotararile nr. 1415, respectiv 1414. Precizam ca in ambele cazuri a fost vorba despre prima numire ca presedinte pe 3 ani la conducerea celor doua sectii, motiv pentru care ambii magistrati au acum dreptul sa candideze pentru al doilea mandat.

Totusi, deocamdata inca nu a aparut lista finala a candidatilor, termenul-limita de inscriere la concurs fiind de 22 octombrie 2021. Trei zile mai tarziu, CSM va publica lista competitorilor, acestia putandu-si depune proiectele de management pana la 1 noiembrie (urmand sa apara pe site-ul Consiliului a doua zi).

Analizarea candidaturilor si programarea interviurilor va incepe abia la data de 9 noiembrie 2021.


Iata conditiile de inscriere la concurs:


Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie care au functionat la aceasta instanta cel putin 2 ani si care nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani isi pot depune candidaturile pentru functiile de presedinte al Sectiei I civile si de presedinte al Sectiei penale, la Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, pana la data de 22.10.2021 inclusiv, conform calendarului estimativ aprobat.

Fiecare candidatura va fi insotita de curriculum vitae, de documentele considerate relevante si de declaratiile prevazute la art. 6 alin. (4) din Regulamentul privind numirea in functli de conducere a judecatorilor si revocarea din aceste functii, aprobat prin Hotararea Sectiei pentru judecatori nr. 188/2020 (n.r. declaratii de necolaborare cu serviciile de informatii).

Proiectele referitoare la exercitarea atrtbutlllor specifice functiei de conducere se depun la Consiliul Superior al Magistraturii pana la data de 01.11.2021 inclusiv, atat pe suport hartie, cat si in format electronic, pe suport specific. Depasirea, din motive imputabile, a termenului de depunere a proiectului atrage decaderea din dreptul de a mai participa la procedura de ocupare a functiei de conducere pentru care se candideaza.

Candidatii vor sustine in fata Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii un interviu, care consta in:

a) sustinerea planului managerial sub urmatoarele aspecte:

- prezentarea sintetica a instantei sau a sectiei pentru a carei conducere candideaza;

- identificarea unor eventuale disfunctii si vulnerabilitati, precum si a solutiilor propuse pentru prevenirea si inlaturarea acestora;

- propuneri pentru imbunatatirea activitatii manageriale a instantei sau a sectiei pentru a carei conducere candideaza;

- compatibilitatea planului managerial intocmit de candidat cu cel al presedintelui instantei, daca este cazul;

b) verificarea aptitudinilor manageriale si de comunicare, vizand in esenta capacitatea de organizare, rapiditatea in luarea deciziilor, rezistenta la stres, autoperfectionarea, capacitatea de analiza, sinteza, previziune, strategie si planificare pe termen scurt, mediu si lung, initiativa, capacitatea de adaptare rapida, capacitatea de relationare si comunicare;

c) verificarea cunostintelor specifice functiei pentru care s-a depus candidatura.


* Cititi aici hotararea din 2018 de numire a lui Daniel Gradinaru

* Cititi aici hotararea din 2018 de numire a Laurei Ivanovici

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2022 – Candidatul la CSM care sufera de sindromul Livia Stanciu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva