22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PREDOIU RECONECTEAZA DNA – Scandalos: ministrul Justitiei Catalin Predoiu pritoceste revenirea la anii de teroare, cand DNA facea dosare pe banda rulanta magistratilor care nu dadeau solutii pe placul parchetului anticoruptie. Predoiu le-a dat termen 5 zile judecatorilor si procurorilor sa spuna daca vor desfiintarea SIIJ si reinfiintarea Serviciului de anchetare a magistratilor din DNA. Iata cum arata "consultarea scrisa" a lui Predoiu (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

26 November 2019 17:34
Vizualizari: 10418

Judecatorii si procurorii Romaniei au termen pana pe 30 noiembrie 2019 sa spuna daca mai vor Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, ori vor sa fie infiintat din nou Serviciul de anchetare a magistratilor in cadrul DNA, asa cum a functionat pana in iulie 2018, cand au intrat in vigoare noile Legi ale Justitiei.

Tot atat au la dispozitie magistratii sa spuna si daca daca vor pensionarea anticipata acum sau mai incolo, ori daca ar trebui ca scolarizarea viitorilor magistrati sa se faca intr-un ciclu de patru ani, ori de doi ani.


Un document publicat marti, 26 noiembrie 2019, de jurnalista Oana Zamfir la emisiunea Obiectiv de la Antena 3 arata ca nici bine instalatul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a inceput "reformele" din sistemul judiciar cu ceea ce Partidul National Liberal era chitit sa faca. Intr-un mod aproape artistic, data fiind modalitatea de abordare, si dupa sufletul #rezistentilor activisti din Justitie care abia asteptau sa vina ministrul care sa puna piciorul pe gatul SIIJ, structura care ancheteaza pe multi dintre judecatorii si procurorii care, coincidenta, reclama in piata mare ca functioneaza nelegal (desi CCR a declarat constitutionala legea de functionare a acestei sectii), Predoiu a inceput discutiile cu magistratii pe temele arzatoare din Sistem.

Printr-o adresa trimisa in 25 noiembrie 2019 tuturor instantelor si parchetelor din tara, ce are ca subiect "consultarea scrisa" pe Legile Justitiei, ministrul Catalin Predoiu le cere magistratilor sa se pronunte, pana pe 30 noiembrie 2019 (adica intr-un termen de 5 zile) pe mai multe aspecte de importanta in sistemul judiciar, respectiv:

"1. Schema de pensionare anticipata a magistratilor. S-ar impune sau nu prorogarea intrarii in vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?

2. Trecerea la completele de 3 judecatori in apel. Consideram pertinente aceleasi intrebari mentionate supra la pct. 1).

3. Noul ciclu temporal de scolarizare la INM. Consideram pertinente aceleasi intrebari mentionate supra la pct. 1).

4. Sectia pentru investigarea infractiunilor speciale din justitie. Se impune desfiintarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a infiintat si revenirea la statust quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a infiintat si in ce sens anume?"

Astfel cum constatam din programul public al ministrului Predoiu, de cand a ajuns in minister, acesta a avut urmatoarele activitati:

-A cerut Parchetului General si DNA statistici privind numarul dosarelor care vizeaza cauze de coruptie privind magistratii care se afla in instrumentarea SIIJ si DNA;

-S-a intalnit cu ambasadorul SUA Hans Klemm

-S-a intalnit cu ambasadorul Germaniei Cord Meier-Klodt

-A participat la "Lectia de patriotism si de iluminism" a Facultatii de Drept din Bucuresti

-A transmis un mesaj participantilor la lucrarile Consiliului Federativ al Federatiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar.

Astfel cum se poate observa, cum a ajuns la minister, Predoiu a cerut "statistica dosarelor SIIJ" unde sunt cercetati mai multi judecatori si procurori, solicitandu-le acum magistratilor sa spuna daca sunt totusi de acord cu reinfiintarea Serviciului de anchetare a magistratilor din DNA, serviciu care asa cum ne amintim a fost infiintat netransparent si a reprezentat o arma de presiune si santaj la adresa judecatorilor care nu dadeau solutii pe placul DNA. De ce vor liberalii desfiintarea SIIJ, pana unde se va merge cu noua reforma a lui Predoiu si cat va afecta sistemul judiciar, ramane de vazut in scurt timp, caci astfel cum se poate constata, membrii Guvernului Orban sunt pusi pe fapte mari, intr-un timp foarte scurt.

Iata Adresa lui Catalin Predoiu:


Comentarii

# Homoroceanu Adrian Camil date 26 November 2019 18:24 0

Acuzat inclusiv de mine că este politizat de extremă dreaptă, până acum se pretindea de către M Justiției condus de Catalin Predoiu ca nu este responsabil pt hotărârile judecătorești date de instanțe le judecătorești și de NUP,SUP dispuse de Parchetele de pe lângă acestea,iar acum reîntors la M.Justitiei pe care le ocupă pllitic,pretinde că este sef peste acestea .Firea deconspirata de presă ca s a întâlnit ocult cu Ciolacu si Stanescu pt debarcarea actualei conduceri a PSD ora .18.13

# bogdan date 26 November 2019 18:48 +4

am animale de companie mai inteligente decat sobolanii galbeni, ar trebui sa postati materialul pus de sorina matei in legatura cu biden, nabu,artem sytnykm,geoffrey r. pyatt doar ca trebuie sa inlocuiti pesonajele cu dna in loc de nabu, cucuveaua mov in loc de artem si klemm in loc de geoffrey, asemanarile nu sunt pur intamplatoare, rezultatele vorbesc de la sine,un fleac.......

# Homoroceanu Adrian Camil date 26 November 2019 19:04 0

Până acum câțiva ani în marginea hotărârii judecătorești se consemna Ministerul Justiției ,Instanța judecătorească...Ulterior nu a mai apărut această mențiune în hotărârea judecătorească pt a nu se mai face legătura între darea soluției si natura juridică de extremă dreapta 19.04

# nae din dealul feleacului date 26 November 2019 19:24 +8

Uitati-va la poza,un popindau cu limba lipita de cerul gurii;un fost si mereu basist de inteligenta precara,are teme de rezolvat(desfiintarea SIIJ).El nu e prost,este un ticalos ceea ce e infinit mai grav(pt.noi):cu prostul nescolarizat te lupti un pic si ai scapat;lupta e colosala cu prostul care are si scoala!

# Homoroceanu Adrian Camil date 26 November 2019 19:36 -1

Hachita cu reforma a fost pretextul lui T.Basescu pt a scapa de incomozi .Ce le- as spune trădătorilor colaborationisti Ciolacu, Stanescu,Firea ocoliți de Justiția de partid ?Nu poți demisiona dintr- o funcție de conducere din PSDdoar pt a scapa de alții(Teodorovici,Dancila,Fifor) din funcții de conducere,ca mai apoi să te înscrii în funcții și mai înalte în PSD pt a fi folosit de instituțiile de forta pe care se bazează sistemul paralel . ora19.31

# DODI date 26 November 2019 20:28 +4

Cel care a nenonrocit Codurile justiției române întreabă LUPUL dacă vrea să devină (din nou) stăpân la stâna de oițe. Răspunsul va fi unul pe placul ocupantului ilegal de la Cotroceni. Doar fraierii mai cred în justiția corectă pe vremea cretinului de la Cotroceni, a slugii preasupuse sică madolină și a ”marelui jurist” perdoiu.

# Homoroceanu Adrian Camil date 26 November 2019 21:00 +2

Ciolacu,cunoscut drept colaborationist si pana in 89 si după 1989 persoana de sprijin al securității,terminatorul celor de care s -a apropiat pt a le lua locul,(Vasile Ion si Boscodeala)si a le face legătura cu Hayssam condamnat pt terorism dar cu care vana si de la care s a împrumutat 200 mil lei vechi,si a șters din CV ca este doctorand la Academia SRIsub coordonarea generalului Ștefan Ghe. Teodoru- rector al ANI, nemaistiind ce lucrări de specialitate a publicat ,pt a nu se face legătura sa cu SRI!Acuzat de fapte de corupție în baza legăturii sale cu Hayssam,. Premierul Ponta potrivit deciziei publicate în M.O a renunțat în 2015la santajatul Ciolacu numit consilier onorific al lui Ponta.sistemul preferand sa l infiltreze pe lângă L.Dragnea pt a i trage si acestuia presul de sub picioare exact cum vrea acum cu V.V.Dancila.20.50

# Homoroceanu AdrianCamil date 26 November 2019 22:07 +1

Așadar încă din 2o15SRI ul i a transmis lui Ponta ca daca mai vrea să stea în functie să se depărteze de Ciolacu purtătorul de pușcă de vânătoare al lui Hayssam .Ciolacu cu o licență i. Drept obtinuta în condiții dubioase la Universitatea Ecologica,a urmat Colegiul National de Apărare si Școala națională de științe politice și administrative .Exista un dosar cu care e santajat Ciolacu cu privatizarea Foresta Nehoiu, fabrica pe care Hayssam a devalizat o vanzandu i activele ,frauda pt care a și fost condamnat 3 ani Hayssam la închisoare ,Ciolacu turnandu l pe Vasile Ioan. pe lângă care s a infiltrat cu scopul unei ulterioare condamnari.ora22.05

# Homoroceanu Adrian Camil date 26 November 2019 22:17 0

Era normal să publicați si celelalte comentarii pe care le am trimis si sa nu așteptați ce se petrece la PSD sperând că Ciolacu si"securista manevrista" vor învinge in această seară,devenita noapte!Cei șantajați cu dosare penale de către instituțiile de forta , schimba conducerea PSD pierzătoare de obtinerea Președenției României pt a facilita cedarea resurselor României și a pauperiza absolut poporul votant. 22.12

# Homoroceanu Adrian Camil date 27 November 2019 00:26 0

A pretins I.M.Ciolacu la sfârșitul Cca nu s au tăiat capete.La CEX ul de azi s-au tăiat capetele lui Teodorovici si ale lui Badalau ca si a lui Stefanescu.Fostul Președinte al comisiei de control SRI Manda a jucat dublu,Manda e legat in mod ombilical de santajatul tradator Paul Stanescu .Iohannis a obținut de ieri până azi ce a vrut de la santajatii PSD. Acum conducerea PSD nu se va mai opune alegerilor anticipate. "Acele de decizii se vor lua în CEX."Se referea la ce a cerut Iohannis ora00.17

# livia date 27 November 2019 07:50 +2

Nu asta se doreste cu disperare, desfiintarea SIIJ? Se va realiza. Revin; tot ce era rau daca era facut de PSD este foarte bun daca e facut de ciuma galbena. Raspunderea guvernului pe diferite legi pentru a eluda Parlamentul, legi peste noapte. Reactioneaza cineva?

# Homoroceanu Adrian Camil date 27 November 2019 08:23 0

Precum fariseii au întrebat (ca să l prinda cu ceva pe Iisus Cristos si a- l osândi)cum s- o pedepsească pe femeia ce a preacurvit ,C.Predoiu ce obținuse până la alegerile prezidențiale un răspuns egal asupraSIIJ ce- i pseudojustifica doar trecereaSIIJ în subordinea politizatei functii de procuror sef al PICCJ,vrea să obțină acum desființarea SIIJ dar si reînființarea ilegala a Secției pt combaterea corupției în cadrul DNA- instrument politic de represiune nedreaptă ,a santajarii magistratilor colaborationisti ai protocoalelor secrete ce nu si vor risca propria libertate ,ci vor determina,impune daca- s procurori sau daca s judecători-vor da soluții pretins a fi în baza si n numele legii împotriva țintelor politice,incomozi politicieni in special,dar si fata de persoane considerate ca se opun măsurilor criminale impuse politic reprezentanților instituțiilor de forta ale sistemul paralel in fruntea căruia sta Președintele României si al CSAT. ziua27.11.19ora08.13

# Jemapel Costel date 27 November 2019 08:54 +2

Tinand cont ca psd este pe faras, tarambocul de la justitie va respecta intocmai si la timp cerintele din 'to do list' primita mostenire de la birchell si semnata si parafata de klemm, si asta fara vreun fel de opozitie.. Asta daca nu iese cumva tradiceanu din scorbura pe unde s-a pitit si ne explica cum lupta el cu abuzurile prin comunicate de presa pe feisbuc. Daca am retinut eu bine, miza lui Satanis 66,6 in desfiintarea siij este oprirea cercetarii judecatoarei care a facut retrocedari catre fgdr.. adica totul se reduce la bani, ca de obicei, nicidecum vreun principiu democratic.. Cat despre siij.. ei bine, ni s-au lungit urechile asteptand s-o trimita-n judecata pe mutanta plagiatoare, nu ca ar fi sanse sa se intample asta in urmatorii 20 de ani, dar totusi...

# imun/teanu date 27 November 2019 09:24 +3

Doamna legata la ochi si cu balanta in mana va deveni - SI MAI - oficial patroana bordel.

# Homoroceanu Adrian Camil date 27 November 2019 09:52 +2

Răspunsul cu DA la intrebarea de la pct.4 privind desfiintarea SIIJpusaAdun.gen .a magistraților de către C.Predoiu ca reprezentant al M.Justitiei, este o imixtiune gravă a puterii executive în puterea judecătoreasca, implicând din partea celor anexati nedemn, continuarea colaborării magistraților în represiunea nedreapta a tintelor politice incluzand magistrații apreciați drept necooperanti la ordinele Secției de combatere a corupției ce se urmărește a se reînființa în cadrul DNA în urma desfiintarii SIIJ,intrebarea echivalând cu alta întrebare de genul "vreți ca UP să nu se mai facă în raport de magistrați de catreSIIJ ,ci de Secția de combatere a corupției urmand ca doar cei ce nu s inregimentati, ce ies din rând,din coloana, să răspundă penal?Colaborarea M Justiției cu CSM de care vorbește in adresa C.Predoiu, este o garanție a apărării reputației celui ce si exercita funcția cu rea credință împotriva cetățenilor ce vor să fie liberi,neanexati. ora09.51ziua27.11.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 27 November 2019 10:34 +1

Aparența de legalitate afișată de C.Predoiu în raport de opinia publică interna prin solicitarea opiniei magistraților asupra desfiintarii SIIJ,se va manifestă astfel în 2-3.12.19 si fata de politizată Comisie Europeană pt.a se pretinde că desființarea SIIJ nu ar reprezenta pt ocupantul functiei de ministru al Justiției-executarea unui ordin ilegal primit din partea premierului L. Orban ,a PNL, PMP,USR,a Presedintelui K.W.Iohannis, initiatori ai proiectelor legislative de desființare a SIIJ,in solidar cu Secția de procurori a CSMNu poate fi vorba despre o evaluare cât timp există antepronun tarea se impune desfiintareaSIIJ cnf Programului de guvernare aprobat prin hot nr.22 /4.11 .19a Parlamentului.ora 10.26ziua27.11.19.

# Procurorul date 27 November 2019 11:51 +2

Cât de mult a ajuns să se prostitueze dpdv profesional dl. Predoiu ! Și cât te gândești că atunci când l-am cunoscut, prin 1994-1995, eu student al Facultății de Drept a UB, el tânăr asistent universitar al regretatului profesor Stanciu Cărpenaru (transmit pe această cale sincere condoleanțe familiei), la disciplina ”drept comercial”, părea un om de mare perspectivă. Ironia sorții sau nu, tocmai Predoiu, prin Noul Cod Civil, a desființat ramura ”drept comercial”, de lungă și robustă tradiție în România (cu un Cod Comercial din 1881, adoptat după Codul Comercial italian Pisanelli). Fără a avea intenția să vorbesc cu păcat, dar cred că asta l-a afectat foarte mult pe profesorul Cărpenaru, a cărui contribuție a fost decisivă și esențială pentru revigorarea dreptului comercial, după 1989. Doamne ferește, cum pot să decadă unii!

# jude date 28 November 2019 06:48 0

Libidinosu n-are doar pepenele in gura, mai are si tarate in cap si fiere in inima! Pai mai flacau, tu nu te mai destepti niciodata? Esti ditamai malacul, iar carte nu stii nici-o boaba?

# Profesionalism date 28 November 2019 07:09 0

Ce lux! Sa fie întrebați dacă sunt de acord sa suporte rigorile legii când greșesc! "Aștia" se cred un fel de zei!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva