4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PREMONITIA LUI FLORENTA – La o luna dupa ce seful Ministerului Public Alex Florenta avertiza ca schema PICCJ risca sa ajunga la un grad de ocupare de doar 18%, Parchetul General se goleste de procurori. Intr-o singura saptamana, doi procurori au plecat la pensie, iar alti doi asteapta eliberarea din functie. PICCJ ramane si fara adjunct, si fara fosta sefa interimara a DNA Laura Oprean (Lista)

Scris de: G.T. | pdf | print

25 June 2023 12:23
Vizualizari: 4546

Avertismentul Procurorului General al Romaniei, Alex Florenta (foto), este pe cale sa devina realitate. La o luna dupa ce seful Ministerului Public atragea atentia ca PICCJ va ajunge sa functioneze cu o schema de personal ocupata in proportie de doar 18% (click aici pentru a citi), Parchetul General incepe sa se goleasca de procurori.


 

Intr-o singura saptamana, PICCJ pierde patru procurori. Doi au primit deja aprobare pentru iesirea la pensie, iar alti doi asteapta ca zilele urmatoare sa le fie aprobata eliberarea din functie. Cei doi din urma sunt actualul adjunct al PICCJ, Catalin Andreo Popescu, si fosta sefa interimara a DNA Laura Oprean, in prezent procuror sef al Serviciului judiciar penal din PICCJ.

Astfel, in sedinta din 27 iunie 2023, Sectia pentru procurori a CSM are pe ordinea de zi:

“Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de domnul POPESCU CATALIN - ANDREI, procuror sef adjunct al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in prezent delegat in functia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;

Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de doamna OPREAN LAURA, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, delegata in functia de procuror sef al Serviciului judiciar penal din cadrul Sectiei judiciare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”.


In sedinta precedenta, cea de joi, 22 iunie 2023, Sectia pentru procurori a CSM aprobase plecarea la pensie a altor doi procurori PICCJ. Este vorba despre procuroarele Ioana Ursache si Claudia Bobe:


“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 30.06.2023, a doamnei URSACHE IOANA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in prezent delegata in functia de procuror sef adjunct al Sectiei resurse umane si documentare din cadrul acestei unitati de parchet.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 30.06.2023, a doamnei BOBE CLAUDIA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# Procu date 25 June 2023 12:31 +6

Vin altii... nu-i problema

# Dovada clara ca unii stateau la MP doar pentru bani! date 25 June 2023 14:18 -44

Profesionisti ai pensiei. Nu zice nimeni ca nu stiu drept pensionabilii ( atentie ..nu justitiabilii ) dar parca vad ca odata intrati in pensie obositii/stresatii/demotivatii magistrati vor vrea inapoi la munca...pe undeva...ca sa demonstreze fara dubiu oricarei persoane ca singurul interes era suma varsata lunar in cont si nu vreo nevoie de a sprijini societatea. Te intrebi, nu-i asa, cam ce ar face magustratii pentru o suma "corecta" varsata-n cont? Dreptate sociala, nu? Exclus reglari de conturi ca in filmele imbecile cu mafioti inconjurati cu judecatori si procurori si politisti si persoane agreate de la finante.

# DODI date 25 June 2023 14:50 +2

Dacă ar rămâne profesioniștii nu ar fi o problemă. Ceea este cu adevărat o problemă este faptul că rămân doar PORCurorii care execută la comandă ceea ce li se ordonă de la șefii lor din SRI. În rest Dumnezeu cu mila, iar noi cu răbdarea și speranșa deșartă de mai bine. Echivalent cu speranța că, după un mandat la conducerea capitalei, plicușor va înțelege în extremis despre ce e vorba în acea funcție.

# Cristi date 25 June 2023 16:17 0

Oricum schemă de procurori la PICCJ este supradimensionata față de competenta materială a acestui parchet. Mulți birocrați fără activitate concreta de magistrat, indemnizații mari, muncă pauză!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva