17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRIMA VICTORIE A LUI VOINEAG – CSM a aprobat propunerea sefului DNA Marius Voineag de incetare a delegarii procurorului Liviu Lascu la conducerea Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari din cadrul parchetului anticoruptie. Propaganda fostei sefe DNA Laura Kovesi a facut scut in jurul lui Lascu (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 May 2023 17:13
Vizualizari: 5813

Seful DNA Marius Voineag a inregistrat o prima victorie. Si nu oricum, ci dupa ce s-a confruntat cu o opozitie acerba din partea taberei care nu doreste vreo schimbare la nivelul DNA si care a incercat sa impiedice inclusiv numirea lui Voineag la conducerea parchetului anticoruptie.


 

Sectia pentru procurori a CSM a dispus marti, 18 mai 2023, incetarea delegarii procurorului militar Liviu Lascu (foto) in functia de sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Decizia a fost luata la propunerea sefului DNA Marius Voineag, existand un singur vot impotriva. Mai mult, incetarea delegarii lui Liviu Lascu are loc dupa ce presa de propaganda a Laurei Kovesi a facut scut in jurul acestuia, lansand in schimb un atac impotriva lui Voineag. De altfel, in prima faza propunerea de incetare a delegarii lui Liviu Lascu fusese amanata de Sectia pentru procurori a CSM, fix dupa aparitia primului atac impotriva lui Marius Voineag.


Iata minuta hotararii Sectiei pentru procurori a CSM privind incetarea delegarii procurorului militar Liviu Lascu:


“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea delegarii in functia de procuror militar sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a domnului procuror militar LASCU ALEXANDRU LIVIU, incepand cu data de 22.05.2023. (majoritate: 4 voturi da, 1 vot nu)”.

 Inlocuitorul lui Lascu a iesit la pensie


In ceea ce priveste inlocuitorului lui Liviu lascu, initial seful DNA Marius Voineag il propusese pe procurorul militar Gheorghe Stanciu de la PICCJ. Intre timp insa, Stanciu a formulat cerere de pensionare, Sectia pentru procurori a CSM dispunand tot in sedinta de marti, 18 mai 2023, eliberarea din functie a acestuia si luand act de retragerea consimtamantului pentru preluarea cu delegare a sefiei Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari din cadrul DNA.


Iata minutele hotararilor Sectiei pentru procurori a CSM privind situatia procurorului militar Gheorghe Stanciu, propus initial in locul lui Liviu Lascu:


“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului colonel magistrat STANCIU GHEORGHE, procuror militar sef al Serviciului de cooperare judiciara si criminalistica la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de retragerea consimtamantului privind delegarea in functia de procuror militar sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a domnului procuror militar STANCIU GHEORGHE. (unanimitate)”.

 


Comentarii

# maxtor date 17 May 2023 07:12 +2

Liviu Lascu,bashtan:Kodrutza Lascu-simpla coincidenta; se numeste "drept roman" pt. ca "toate drumurile duc la Roma"

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva