18 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Procurorii DIICOT au abandonat identificarea retelei “agentilor de influenta” din Dosarul ALRO - Stenograme despre “Clopotel” (Elena Udrea)

Scris de: | pdf | print

24 October 2010 09:47
Vizualizari: 16524

Dosarul in care Vadim Benyatov a facut plangere impotriva solutiei date de procurorii DIICOT, de neincepere si scoatere de sub urmarire penala abunda, dupa cum aratam zilele trecute, de stenograme ale tuturor convorbirilor telefonice ce au avut loc intre personaje pentru care, pe vremea in care s-a inceput ancheta si s-a derulat sub bagheta ex-procurorilor Doru Ioan Cristescu si Ciprian Nastasiu, s-au cerut mandate de interceptare. In referatul celor doi procurori adresat instantei supreme, pus in discutie la data de 3 iunie 2008, judecatorii au dat mandate de interceptare pe 30 de zile a tuturor convorbirilor telefonice, ambiental si video pe deplasarile efectuate de grupul organizat format din Marian Daniel , Dorin Cocos, Elena Udrea, Verestoy Attila, Chireac Bogdan, Stolojan Dumitru Theodor, Voiculescu Dan, Alexandru Dan Victor, Chirica Teodor Minodor. Aceste mandate au fost, ulterior, prelungite.

Agentii de influenta

La baza eliberarii acestor mandate au stat concluziile procurorilor care aratau ca rusul Vitaly Maschitskiy, in perioada 1999-2005, a introdus in Romania, anual, aproximativ 10.000 milioane USD, cash, pentru contractarea gazului rusesc si privatizarile din domeniul energiei”. Procurorii mai evidentiau la acea data faptul ca interesele rusilor sunt promovate de diversi factori decizionali incepand cu M.D. Nastase, presedinte la ALRO, Theodor Stolojan, consilier de stat al Presedintiei “care a intervenit atat la nivelul presedintelui Romaniei, cat si a ministrului Ioan Codrut Seres, in vederea indeplinirii obiectivelor vizate de grupul coordonat de Vitaly Maschitskiy, Valery Krasnov, Attila Verestoy, senator al Romaniei, Bogda Chireac, Elena Udrea, fost consilier de stat si sef al Cancelariei Prezidentiale, agent de influenta al grupului Marco, Dorin Cocos, om de afaceri si agent de influenta al grupului Marco”.

In cele 41 de volume ale acestui dosar aflat acum la Inalta Curte de Casatie si Justitiei sunt puse toate stenogramele fara a fi extrase cele ce tin de viata intima a persoanelor, chiar daca mare parte dintre acestea nu au nici o legatura cu cauza, fiind vorba de convorbiri ce tin de viata intima a persoanelor ascultate sau de discutii profesionale ale jurnalistilor cu anumite persoane interceptate. Nu ne vom apleca atentia asupra acestora, ci asupra altora, care aveau legatura cu cauza. In redari se regasesc convorbiri in care se face referire la aceiasi agenti de influenta despre care vorbeau procurorii. Elena Udrea a fost catalogata de anchetatori drept unul dintre acestia. Din datele existente la dosar, Elena Udrea avea mai multe codificari in discutiile dintre personajele implicate direct in afacerea ALRO, anchetatorii aratand instantei la acea vreme ca era numita de interlocutori cu urmatoarele porecle: Clopotel, Trumpita, Cel de sub Trump, seful de birou, prietenasul, iar Dorin Cocos era “Trump”.

Redam azi pasaje din convorbiri telefonice care fac referire la roul jucat de asa-numita “Clopotel” sau “Cel de sub Trump”.

Intr-o discutie telefonica intre rusii Krasnov si Vitaly, din 21 decembrie 2005, se vorbeste despre preturile la energie (…)

V. Maschitskiy : Intreaba-l pe coleg daca am inteles bine si la Nuclear vor fi revizuite preturile in functie de situatia contractului pe termen lung etc?

V.Krasnov: Sigur ca da. Va fi cu totul alt contract. (…)

V.M.: Vreau sa inteleg bine. Din toate italnirile pe care le-am avut, si cu ANRE si cu etc, se va modifica conytractul actual si transforma in unul pe termen lung?

V.K. : Da. Singura decizie corecta este incheierea unui contract pe termen lung (…)

V.M. : Inteleg. Spune, a fost azi Cel de sub Trump (Podtrumpnik)?

V.K. : Sigur. Si ne-a spus ca maine, la ora 9, va chema la el Apa (n.n. anchetatorii au identificat sub aceasta codificare Hidroelectrica), cu taote calculele, avand in vedere sarcinile pe care I le-a trasat, anume ca pretul sa fie mai mic decat cel din prezent. (…)

Intr-o alta convorbire dintre cei doi rusi, in aceeasi zi, Valery Krasnov ii spune lui Maschitskiy: (…) azi, in jurul orei 18, va avea o intalnire cu Clopotel. Acolo, se asemenea, sunt cateva probleme, in primul rand vreau sa-i dau si lui o nota cu privire la blocurile 3 si 4 (n.n.- este vorba, confor anchetatorilor, de cele doua reactoare de la Cernavoda) , sa-I povestesc despre tergiversarile nejustificate in ceea ce priveste inchiderea dosarului. Pur si simplu, facem schimb de impresii. Ca asa, cereri directe parca nu avem, ci doar sa facem schimb (….)

N.A. - Anchetatorii care au prelua cauza DIICOT dupa imensul scandal mediatic soldat cu “executarea” procurorilor Ciprian Nastasiu si Doru Cristescu - scandal care a concis cu dezvaluri despre existenta interceptarilor la aceste personaje, parte dintre ele apropiate presedintelui Traian Basescu - nu au mai intreprins nimic pentru a se afla adevarat implicare a “agentilor de influenta”.

Comentarii

# Virgil Albin date 24 October 2010 11:34 +5

CEREM: revizuirea si confiscarea averilor celor care si-au furat tara saraca.
CEREM: tragerea la raspundere penala a tuturor oamenilor politici care se vor dovedi ca au lucrat in contra tarii, sprijinind afaceri necorecte particulare.
CEREM: impiedicarea pe viitor a oamenilor politici de a mai face parte din consiliul de administratie ale diferitelor banci sau intreprinderi.
CEREM: declararea teritoriului Romaniei ca proprietate inalienabila si imprescriptibila a neamului romanesc.”

Di$co:
“Nu vom permite ca la adapostul formulelor tricolore sa se instaleze o clasa oligarhica si tiranica, pe spatele muncitorilor de toate categoriile si sa-i jupoaie literlamente de piele, fluturand prin vazduh neostenit: Patria – pe care nu o iubesc; Dumnezeu – in care nu cred; Biserica – in care nu intra niciodata, sau Armata – pe care o trimit la razboi cu bratele goale. Acestea sunt realitati care nu pot constitui embleme pentru escrocherie politica in mana unor scamatori imorali.”
Corneliu Zelea Codreanu
E cat se poate de actual sau nu?
eu cred ca da, si e nasol ca ne-am intors in timp cu 70 de ani.

# Mihai podaru date 24 October 2010 11:38 +3

Frate române si crestine, stai o clipa pe loc si asculta chemarea pamântului, pe care-l muncesti din zori si pâna în miez de noapte. Un afis electoral al Partidului "Totul Pentru Tara", 1937Opreste-te câteva minute si citeste aceasta scrisoare, caci îti faci datoria catre copiii tai si catre acei carora le lasi o alta soarta decât necazurile cu care te lupti acuma.

Legionarii din partidul Totul pentru Tara îsi amintesc ca tara aceasta, închegata în hotarele ei stravechi prin jertfa a sute de mii de morti, sufera de robia netrebnicilor, care au condus-o si o conduc miseleste.

Te-au lasat pe tine si urmasii prada samsarilor, care cauta sa te despoaie si sa-ti vlaguiasca sanatatea, pâna ce vei cadea de-a-binelea. Partid dupa partid s'a perindat la putere; fiecare te-a sfatuit sa le dai încrederea, ca sa-ti aduci o farâma de bine. Nu te-ai îndoit si i-ai ajutat cu dreptul tau sa-ti faca legea suferintei tale. Aceste partide au facut mii de legi, cheltuind miliarde multe si n'a fost de ajuns; au împrumutat alte zeci de miliarde pe spatele urmasilor din urmasii tai si tot nu-i de ajuns fiindca jafurile si tâlhariile nu se mai sfârsesc.

Greutatile s'au ridicat ca muntii, s'au întins ca pecinginea, s'au ascutit ca armele de razboi; te înteapa mereu din toate partile si nu-ti dai seama dincotro sa te aperi.

Haladuiesc jidanii; râd în hohote de durerea si de vaietul tau; n'au nici o raspundere. Nici o lege nu-i pedepseste pentru tot raul ce s'au priceput sa-l faca; sarman crestin care nu-ti dai seama cum traiesti si în cine mai crezi!

Da! Esti zapacit de toate faradelegile, înselaciunile si suferintele de azi. Mintea îti este strânsa într'o retea ghimpata, ochii îti sunt împaienjeniti si trupul îti tremura pe mânerul uneltei de lucru, cu care îti aduni pâinea de toate zilele. Pare cã si pamântul refuza sa te hraneasca.

La o suta opt zeci si cinci miliarde datorii are aceasta tara. "Pare ca si pamantul refuza sa te hraneasca..." De unde vei scoate aurul holdelor tale, când saracia si hotia rânjeste în toate colturile?

Dar nu tremura! Lasa la o parte desnadejdea, aduna-ti mintea în ceasul de pe urma; refã-ti puterea trupului, gândindu-te la Dumnezeu; bea un pahar de apa din ulciorul vietii si crede, crede ca suferinta ta de azi are un sfârsit.

Crede fierbinte, crede cu dragoste ca partidul Totul pentru Tara pazeste destinele neamului. Conducatorii nostri, generalul Gheorghe Cantacuzino-Granicerul, care a scris istoria cu actele sale de bravura, si Corneliu Zelea Codreanu, care de la 1920 lupta necontenit pentru dreptatea românului în tara lui, vegheaza la viitorul copiilor tai; iar Arhanghelul Mihail, patronul nostru, în lupta noastra hotãrîtã, strajuieste cu sabie de foc ca nemernicii sa nu scape de pedeapsa ce-i asteapta. Iar munca si straduinta ta, jertfa facuta si închisoarea suferita, bataia si schingiuirea îndurata se vor ridica la înaltimea rasplatirilor voievodale.

Totul Pentru Tarã
Noemvrie 193

# Jean Popescu date 26 October 2010 08:35 +4

Noi dezvăluiri din dosarul ALRO în care sunt implicaţi Elena Udrea, soţul ei, Dorin Cocoş, şi Teodor Stolojan. În cadrul emisiunii Ora de foc a fost prezentată o stenogramă a unor discuţii dintre Dorin Cocoş şi Marian Daniel Năstase, vicepreşedinte CA ALRO Slatina. Stenograma a fost prezentată în exclusivitate în emisiunea Ora de Foc la Realitatea TV.

9 Mai 2006

D.Cocoş: Deci îl va primi Stolojan, undeva într-un salon frumos, de
protocol, tot la ora 13.00.
M.Năstase: La ora 13.00, la Stolojan. Am înţeles.
D.Cocoş: Dar nu la el în birou. O să te sun să-ţi spun unde.Discutăm.
De principiu la ora 13 să fiţi acolo! Nu în biroul ăla meschin al lui!
O să-l primească undeva jos, într-un salon de protocol.
M.Năstase: Da, într-un salon de protocol.
D.Cocoş: Am înţeles. Altceva? Noutăţi?
M.Năstase: E în derulare acum.
D.Cocoş: Să se deruleze că m-am plictisit de când se derulează!
M.Năstase: Acum se discută.
D.Cocoş: Ei mai stau şi sâmbătă?
M.Năstase: Nu cred.
D.Cocoş: Bun. Dar ei vin de joi?
M.Năstase: Da, ei vin de joi.
D.Cocoş: Vroiam să ne vedem şi noi cu ei.
M.Năstase: Oricum o să ne vedem înainte. Dar nu ştiu exact...cred că
vineri, pe la 11.00, dimineaţa...
D.Cocoş: Bun. Poate ne vedem pe la 12.00-13.00. Dar neapărat că vineri
nu e colega mea aici şi zice ea că ar vrea să...
M.Năstase: Am înţeles. Ne vedem în cursul zilei de joi.
D.Cocoş: Bine. Te mai sun. Pa!

Daca stenogramele dintre Vantu si jurnalisti nu aveau legatura cu cauza in sine.Astea or avea?

# racaceanu catalin date 26 October 2010 08:42 +3

:D :D :P N-au nici o legatura. Deocamdata...

# Mihai Podaru date 27 October 2010 23:33 +1

PDL cade. Ia cu el şi România?

"De la guvernul Dăscălescu încoace n-a mai existat o ruptură atât de mare între un executiv al României şi populaţia acestei ţări. Guvernul Boc e perceput ca mai mult decât prost, nemulţumirea populară se transformă în ură.

Ceea ce nu vrea să priceapă PDL ca partid de guvernământ este faptul că nu mai are sens să clameze reformismul executivului şi să acuze populismul opoziţiei. Aşa cum am obosit să repet din aprilie încoace, credibilitatea este parametrul esenţial şi, în cazul guvernului Boc, ea tinde spre zero. Şi când spun lucruri corecte, dl. Boc şi miniştrii săi sunt huiduiţi sau nebăgaţi în seamă. Fiecare zi în plus petrecută cu guvernul Boc la Palatul Victoria compromite ideea de reformă, măsurile dure, dar necesare în lupta cu criza. PDL-ului continuă să nu-i pese de asta, ceea ce nu e de mirare la un partid românesc, dar e uluitor faptul că ignoră catastrofa de imagine care poate să-l scoată în afara Parlamentului în 2012. Politic, PDL e obligat să înlocuiască un premier de mult expirat; n-o face, datorită reţelei strânse de interese oculte din interiorul partidului.
Cum la fel de inutile sunt referirile d-lui Boc la trecut, la pomenile electorale de miliarde de euro ale guvernului Tăriceanu sau la viitor - credeţi că dacă vin ăilalţi o să fie mai bine? De la un anumit grad de ură populară în sus masele nu mai sunt interesate decât de prezent. Vor căderea acestui guvern, fără să mai ţină seama de ameninţarea cu criza politică. (În clipa în care scriu aceste rânduri, premierul Boc, aflat sub rafalele discursului lui Crin Antonescu, după ce strânge minute în şir din fălci, se ridică şi iese din sală - eroare uriaşă de imagine: plecarea se vede ca o fugă de răspundere).

Ultima iluzie fluturată de PDL e organizarea mişcărilor de protest de către partidele din opoziţie. Furia maselor depăşeşte cu mult capacităţile manipulatorii ale PSD sau PNL. Depăşeşte şi "subţirea" moţiune de cenzură recitată în parlament. Ce s-a văzut în stradă e doar o umbră palidă a stării de spirit din ţară. Înfigându-se în prim-planul manifestării de stradă, ca s-o stropească cu apă de trandafiri împreună cu Vanghelie, dl. Ponta n-a câştigat nimic, dimpotrivă. Acolo e locul amărâţilor care nu mai au cu ce trăi; locul d-lui Ponta, pentru care a fost ales şi este plătit, e în Parlament. (Unde ministrul Finanţelor, dl. Nimeni, recită, incredibil, ca un ministru ceauşist la congresul PCR, un pomelnic de "realizări şi perspective").

În sfârşit, toate luările de cuvânt ale membrilor guvernului Boc, dincolo de autoamăgire, demagogie, prostire în faţă, sunt invalidate de chiar partidul de guvernământ! Cum să-i crezi pe Boc şi ai săi, oricât de fanatic portocaliu ai fi, când parlamentarii PDL au primit ordinul să nu voteze, motivul fiind teama ştabilor partidului că unii ar vota pentru moţiune? Este culmea grotescă a crizei de încredere care devorează România - puterea nu mai are încredere în propriii ei soldaţi, pedeliştii seamănă cu trupele sovietice mânate de la spate de politrukul cu nagan gata să zboare creierii primului care dă înapoi. (D-na ministru Udrea înfierează televiziunile mogulare şi prezintă economiile realizate de ministerul dânsei).

Indiferent de rezultatul moţiunii de cenzură, PDL cade. Chiar dacă manifestanţii încep să plece din pricina frigului şi ploii, sunt mult mai mulţi cei care vor fi văzut la televizor o sală cu parlamentarii PDL şezând. Când se vota. Tot vorbind de suspendarea preşedintelui Băsescu pe care ar pune-o la cale opoziţia, PDL s-a autosuspendat.

Mai e de pus o singură întrebare, dătătoare de fiori: dacă în octombrie am văzut ce-am văzut ieri, la ce se va ajunge cu guvernul Boc în funcţie când vor veni notele de plată ale iernii care se apropie?"

# Cristi P Sturzu date 28 October 2010 05:37 +2

Din nefericire, dinspre Potroceni vine un miros fetid de comunism atroce. Dupa cum s-au mobilizat fortele jandarmeriei, SRI si alte servicii cel putin suspecte, ne aflam, din nou, in toata amplitudinea fenomenului de dinainte de 1989. Asta e fratilor, e vina noastra ca putem, nu-i vina noastra ca suntem prosti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.08.2022 – Sediul DNA a ajuns in paragina (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva