18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROCURORII TAIE ELANUL FRANTUZOAICEI – Sectia pentru procurori a CSM o pune la punct pe primarita Sectorului 1 Clotilde Armand, care se da victima parchetului in dosarul in care e inculpata: „Lipsa de temeinicie a presupunerilor exprimate publi... Orice alta opinie pe aceasta problema reprezinta o speculatie si este menita sa creeze polemici pe care Sectia pentru procurori nu este dispusa sa le intretina niciun moment”. PJS1 demonteaza alegatiile lui Armand

Scris de: G.T. | pdf | print

13 March 2024 20:21
Vizualizari: 2367

Dupa Sectia pentru judecatori a CSM (click aici pentru a citi), a venit randul procurorilor din Consiliu sa o puna la punct pe primarita Sectorului 1 Clotilde Armand, care vede doar conspiratii si se da victima in dosarul in care este inculpata pentru folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, in forma continuata. Ne referim la cauza constituita in urma unei sesizari formulate de Agentia Nationala de Integritate (ANI), in baza unei plangeri depuse de fostul edil al Sectorului 1 Daniel Tudorache, Armand fiind acuzata ca s-a desemnat de una singura manager al unui proiect, iar apoi a realizat foloase materiale tocmai din calitatea sa de manager de proiect, dar si ca a semnat patru dispozitii prin care si-a majorat indemnizatia de baza bruta.


 

Sectia pentru procurori a CSM a dat publicitatii miercuri seara, 13 martie 2024, un comunicat in care reactioneaza dupa alegatiile primaritei Clotilde Armand potrivit carora procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 au fost schimbati pana s-a gasit cineva care sa o puna sub acuzare. Astfel, Sectia pentru procurori condusa de vicepresedinta Consiliului, procuroarea Emilia Ion (foto), sustine ca acuzatiile lui Armand nu au nicio acoperire, nefiind vorba decat despre niste speculatii menite sa creeze polemici.


Prezentam comunicatul Sectiei pentru procurori a CSM:


Comunicat de presa referitor la pozitia Sectiei pentru procurori a CSM in raport cu afirmatiile unui primar al unui sector al Municipiului Bucuresti

Referitor la alegatiile plasate in spatiul public de un primar de sector din Municipiul Bucuresti, Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii imputerniceste Biroul de informare publica si relatii cu mass media sa faca urmatoarele precizari:

1. Comunicatul emis astazi, 13.03.2024, de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a fost redactat tocmai pentru a sublinia lipsa de temeinicie a presupunerilor exprimate public de primarul de sector in ceea ce priveste succesiunea unor procurori care conduc o ancheta penala in care domnia sa este cercetata.

2. Verificand continutul comunicatului emis de parchet, prin aparatul tehnic propriu, Sectia pentru procurori, unic administrator al carierei profesionale a procurorilor din Romania, este in masura sa confirme ca miscarile de resurse umane din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti au fost in concordanta cu dispozitiile legii in materie de transferuri, delegari si promovari.

Orice alta opinie pe aceasta problema reprezinta o speculatie si este menita sa creeze polemici pe care Sectia pentru procurori nu este dispusa sa le intretina niciun moment.

Sectia pentru procurori arata ca legea procesual penala romana prevede suficiente instrumente judiciare utile persoanelor cercetate, astfel incat dezbaterea publica pe dosare nepublice sa fie evitata.

3. Asa cum s-a afirmat de vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii in interventia publica avuta la sustinerea bilantului Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ancheta penala trebuie sa se desfasoare exclusiv in cadrul procesual, iar dezbaterile pe fondul cauzelor exclusiv in fata instantelor de judecata, orice alt cadru decat cele indicate neputand sa genereze decat neintelegeri”.


Parchetul defiinteaza scenariul lui Armand


Tot miercuri, 13 martie 2024, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a oferit mai multe detalii despre dosarul in care primarita Clotilde Armand a primit calitatea de inculpat. Totodata, PJS1 a demontat si acuzatiile lui Armand in legatura cu schimbarea procurorilor pana s-a gasit unul care sa o acuze.


Iata comunicatul Parchetului Judecatoriei Sectorului 1:


“Avand in vedere interesul reprezentantilor mass-media privind desfasurarea procedurilor in cauza penala unde se efectueaza cercetari fata de Clotilde-Marie-Brigitte Armand, Primarul Sectorului 1 Bucuresti, institutia purtatorului de cuvant este imputernicita sa aduca la cunostinta publicului urmatoarele informatii:

La data de 04.11.2022, Agentia Nationala de Integritate – Inspectia de Integritate a transmis organelor de urmarire penala Raportul de evaluare nr. 49614/G/II/04.11.2022, rezultand posibile indicii privind incalcarea prevederilor art. 301 Cod Penal de catre Clotilde-Marie-Brigitte Armand, in calitate de Primar al Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti.

La data de 17.11.2022 s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem cu privire la comiterea infractiunii de 'folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane', prevazuta de art. 301 alin. (1) Cod Penal.

Cercetarile penale s-au efectuat de catre Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Sector 1 Bucuresti si Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria sctorului 1 Bucuresti.

Desemnarea procurorilor s-a realizat in acord cu ordinul de serviciu emis de catre primprocurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, in temeiul dispozitiilor Legii nr. 303/2022, Legii nr. 304/2022 si a articolului 132 alin. 1 lit. d) si k) din Regulamentul de ordine interioara al parchetelor, aprobat prin Hotararea nr. 1106 din 31 august 2023 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa cum urmeaza:

- primul procuror desemnat sa supravegheze activitatea de urmarire penala si-a incetat activitatea in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti la data de 31.12.2022, ca urmare a delegarii si, ulterior, transferului in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti;

- al doilea procuror a fost desemnat sa supravegheze activitatea de urmarire penala la data de 03.01.2023, incetandu-si activitatea in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti la data de 01.04.2023, ca urmare a detasarii in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii;

- al treilea procuror a fost desemnat sa supravegheze activitatea de urmarire penala la data de 03.04.2023, incetandu-si activitatea in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti la data de 01.05.2023, ca urmare a transferului in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti;

- procurorul care instrumenteaza in prezent cauza penala a fost desemnat sa supravegheze activitatea de urmarire penala la data de 02.05.2023.

Prin ordonanta din data de 16.08.2023 emisa de catre organul de urmarire penala din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice - Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, confirmata de procuror in data de 18.08.2023, s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Armand Clotilde Marie Brigitte sub aspectul comiterii infractiunii de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, in forma continuata (5 acte materiale), prev. de art. 301 alin. (1) Cod Penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) C.pen., aspecte ce au facut obiectul comunicatului de presa din data de 29.08.2023.

La data de 08.03.2024, fiind indeplinite conditiile prevazute de art. 311 Cod de Procedura Penala si art. 309 alin. (1) Cod de Procedura Penala, procurorul a dispus schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, in forma continuata (5 acte materiale), prev. de art. 301 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod Penal in infractiunea de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, in forma continuata (4 acte materiale), prev. de art. 301 alin. (1) Cod Penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod Penal si punerea in miscare a actiunii penale fata de Clotilde-Marie-Brigitte Armand - Primarul Sectorului 1 Bucuresti – sub aspectul comiterii infractiunii de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, in forma continuata (4 acte materiale), prevazuta de art. 301 alin. (1) Cod Penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod Penal.

Din materialul probator administrat in cauza a rezultat ca in perioada mai 2022 - august 2022, in calitate de Primar al Sectorului 1 din Municipiul Bucuresti, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, ca urmare a emiterii Dispozitiei nr. 715/18.02.2022 prin care s-a desemnat manager al proiectului 'Imbunatatirea capacitatii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea si promovarea masurilor anticoruptie', cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, in baza unei rezolutii infractionale unice, inculpata a emis patru dispozitii care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorari ale indemnizatiilor lunare in suma de totala de 18.720 lei (venituri brute), dupa cum urmeaza:

1. In data de 06.05.2022 a emis Dispozitia nr. 1708/06.05.2022 prin care, pentru timpul lucrat in luna aprilie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, si-a majorat indemnizatia lunara aferenta lunii aprilie 2022 cu suma de 3.744 lei, din care a incasat suma de 2.191 lei in contul personal, diferenta de 1.533 lei reprezentand impozite si contributii, fiind retinuta si transferata de angajator la bugetul de stat.

2. In data de 07.06.2022 a emis Decizia nr. 2156/07.06.2022 prin care, pentru timpul lucrat in luna mai 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, si-a majorat indemnizatia lunara aferenta lunii mai 2022 cu suma de 5.616 lei, din care a incasat suma de 3.285 lei in contul personal, diferenta de 2.331 lei reprezentand impozite si contributii, fiind retinuta si transferata de angajator la bugetul de stat.

3. In data de 05.07.2022 a emis Dispozitia nr. 2517/05.07.2022 prin care, pentru timpul lucrat in luna iunie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, si-a majorat indemnizatia lunara aferenta lunii iunie 2022 cu suma de 3.744 lei, din care a incasat suma de 2.191 lei in contul personal, diferenta de 1.533lei reprezentand impozite si contributii, fiind retinuta si transferata de angajator la bugetul de stat.

4. In data de 01.08.2022 a emis Dispozitia nr. 2853/01.08.2022 prin care, pentru timpul lucrat in luna iulie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, si-a majorat indemnizatia lunara aferenta lunii iulie 2022 cu suma de 5.616 lei, din care a incasat suma de 3.285 lei in contul personal, diferenta de 2.331 lei reprezentand impozite si contributii, fiind retinuta si transferata de angajator la bugetul de stat.

In cursul urmaririi penale, doamna Clotilde Armand a solicitat comunicarea tuturor actelor de procedura prin aparator ales, indicand sediul, adresa electronica si numarul de telefon al avocatului. Dupa punerea in miscare a actiunii penale, potrivit art. 309 alin. (2) Cod de Procedura Penala, avocatul a fost contactat telefonic, fiind incunostintat cu privire la emiterea citatiei pe numele inculpatei Clotilde Armand si expedierea actului de citare prin intermediul postei electronice, in acord cu dispozitiile art. 257 alin. (1) si (5) Cod de Procedura Penala rap. la art. 259 alin. (3) Cod de Procedura Penala.

Punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# DOREL date 14 March 2024 10:06 +3

Nu cumva se cam bate pasul pe loc ? Si b): oare, se asteapta prescriptia ? Intreb, nu dau cu paru`...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva