20 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CLOTILDE ATACA PROCURORII CA SA SE VICTIMIZEZE – Primarita Sectorului 1 Clotilde Armand a anuntat ca Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 a facut-o inculpata in dosarul de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane: “Se pregatesc sa termine rapid rechizitoriul si sa ma trimita in judecata pana pe 9 iunie. Oamenii nu mai pot fi mintiti cu astfel de montaje mediatice”

Scris de: G.T. | pdf | print

11 March 2024 17:47
Vizualizari: 2566

Primarita Sectorului 1 Clotilde Armand (foto) este oficial o inculpata.


 

Armand a anuntat luni, 11 martie 2024, ca ar fi fost instiintata de procurori ca a primit calitatea de inculpat, deci ca impotriva sa a fost pusa in miscare actiunea penala, in dosarul in care este acuzata de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, in forma continuata. Este vorba despre cauza constituita in urma unei sesizari formulate de Agentia Nationala de Integritate (ANI), in baza unei plangeri depuse de fostul edil al Sectorului 1 Daniel Tudorache, Armand fiind acuzata ca s-a desemnat de una singura manager al unui proiect, iar apoi a realizat foloase materiale tocmai din calitatea sa de manager de proiect, dar si ca a semnat patru dispozitii prin care si-a majorat indemnizatia de baza bruta.

Anuntul a fost facut prin intermediul unei postari pe Facebook, in care Clotilde Armand s-a victimizat si a lansat un atac impotrova procurorilor, pe care practic i-a acuzat ca au primit ordin sa o trimita in judecata pana in 9 iunie 2024, data alegerilor locale.


Iata postarea primaritei Clotilde Armand:


“Sa va mai dau un exemplu despre reactia sistemului PNL PSD la anuntarea candidaturii mele.

Probabil stiti, sunt acuzata de fostul primar PSD (Diamante) ca as fi fost remunerata ilegal cu 2.500 euro intr-un proiect european in care am implementat masuri anticoruptie la Primaria Sectorului 1. Am respectat legea in cazul proiectului pe fonduri europene si am contestat in instanta raportul ANI. Apropos, in acelasi timp in care au schimbat judecatorii, 'Noaptea ca hotii!', m-au sunat de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 ca se schimba calitatea de suspect in inculpat (exact in timpul in care avocatul pleda in speta despre care v-am zis mai jos). Campania electorala incepe maine, iar Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca au nevoie de stiri cu primarii USR care sa fie filmati in fata parchetelor si sa fie atacati in prime-time de televiziunile de casa. Poate lumea nu vede ce dezastru economic patroneaza si ce tunuri financiare se dau in Romania. Oamenii nu mai pot fi mintiti cu astfel de montaje mediatice!

Sa va spun ceva si despre modul profund defectuos in care s-a derulat ancheta. Nu am vrut sa scriu nimic despre acest lucru, eram curioasa pana unde vor merge.

Au schimbat trei procurori pana au gasit pe cineva care sa semneze actele de acuzare impotriva mea.

Cel care conduce ancheta este un politist care a promovat anul trecut in timpul anchetei de la Politia Sectorului 1 la Politia Capitalei.

Avocatii mei au cerut informatii de la procuror despre aceste schimbari. Nu am primit niciun raspuns!

Am facut plangeri la sefii din Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 si din Parchetul General cum este posibil sa fie schimbati, fara nicio explicatie, procurorii de caz? Nu am primit niciun raspuns!

Am facut plangeri si la Inspectia Judiciara. Niciun raspuns!

Se pregatesc sa termine rapid rechizitoriul si sa ma trimita in judecata pana pe 9 iunie. Oamenii nu mai pot fi mintiti cu astfel de montaje mediatice.

PS: Marcele, Nicule…. Haideti sa ne judecam in instanta cat mai rapid cu aceste dosare electorale deschise de voi. Fricosilor. Acuzatiile nu se mai sustin inca din timpul verii, iar ancheta s-a subrezit in ultimele luni. Toti martorii audiati -unii chiar din PSD- PNL, unii din Prefectura (care a dat aviz de legalitate pe dispozitii), unii de la Directia Juridica - au declarat ca dispozitiile sunt legale si ca nu este nimic in neregula”.


Redam comunicatul Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 din 29 august 2023 referitor la inceperea urmaririi penale fata de Clotilde Armand, comunicat in care sunt prezentate acuzatiile pentru care astazo primarita Sectorului 1 a primit calitatea de inculpat:


“Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un functionar public - Primarul Sectorului 1 Bucuresti - sub aspectul comiterii infractiunii de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, in forma continuata (5 acte materiale), prevazuta de art. 301 alin. (1) Cod Penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod Penal.

In ordonanta procurorilor se mentioneaza ca exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca:

1. suspecta a semnat o dispozitie prin care s-a desemnat manager al proiectului 'imbunatatirea capacitatii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea si promovarea masurilor anticoruptie', cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 si, ca urmare a acestui act a realizat foloase materiale constand in venituri aferente activitatilor prestate in calitatea de manager de proiect.

2. suspecta a semnat o dispozitie prin care si-a majorat indemnizatia de baza bruta aferenta lunii aprilie 2022, cu suma de 3744 Iei, pentru timpul lucrat in luna aprilie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunand totodata aducerea la indeplinire a prevederilor dispozitiei.

3. suspecta a semnat o dispozitie prin care si-a majorat indemnizatia de baza bruta aferenta lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat in luna mai 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunand totodata aducerea la indeplinire a prevederilor dispozitiei.

4. suspecta a semnat o dispozitie prin care si-a majorat indemnizatia de baza bruta aferenta lunii iunie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat in luna iunie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunand totodata aducerea la indeplinire a prevederilor dispozitiei.

5. suspecta a semnat o dispozitie prin care si-a majorat indemnizatia de baza bruta aferenta lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat in luna iulie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunand totodata aducerea la indeplinire a prevederilor dispozitiei.

Suspectei i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Dosarul s-a constituit ca urmare a sesizarii formulate de catre Agentia Nationala de Integritate.

Facem precizarea ca efectuarea in continuare a urmaririi penale este o institutie reglementata de Codul de procedura penala, care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Cetateanul date 11 March 2024 17:59 +3

La pușcherie! :lol:

# Io date 11 March 2024 18:47 +2

Era o vorba comunista: " Dai in mine? Dai in fabrici si uzine!"...asa si in sloganul USR. Exista procurori DNA buni, aia care ii ancheteaza pe pesedisti si exista procurori rai, aia care ii ancheteaza pe cei din USR.:))

# DODI date 11 March 2024 19:33 +4

Într-adevăr ”Oamenii nu mai pot fi mințiți cu astfel de montaje mediatice” dar opot fi mințuiți cu voturi furate și pentru care PORCurori romnâni bat recordul mondial la orbul găinilor. Așa se întâmplă cu hoții care nu sunt pedepsiți, ajung să te creadă tembel și îți râd în față.

# Madame Armand va castiga si din penitenciar!! date 12 March 2024 13:11 +1

Nu va ingrijorati stimati si stimate persoane locuind in a doua viteza a europei. Clotilde Armand va castiga si daca nu candideaza. Sacii conteaza nu persoana. Dosarele astea penale sunt deranjante ca tantarii noaptea-n delta. Vine ea si ziua in cate Clotilde Armand de Roumanie va infiinta dinastia Armand de Bucharest. Atunci sa vedeti ce bine se va trai. Ca in raiul Algerian.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.06.2024 – Coldea, legat de cartelul Sinaloa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva