24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MESAJ DIN SUA: GUVERNUL TREBUIE FELICITAT – Financial Times: „Cei 250.000 de protestatari de pe strazile Bucurestiului s-ar putea sa nu salute acest lucru, dar noul Guvern al Romaniei este de felicitat pentru inversarea a ceea ce a devenit o obsesie nationala privind coruptia... Transmite un avertisment zelului excesiv al DNA... Amploarea cooperarii intre DNA si servicii de informatii din Romania reprezinta un alt motiv de preocupare pentru institutiile internationale”

Scris de: L.J. | pdf | print

5 February 2017 12:10
Vizualizari: 396060

Un semnal foarte interesant a venit din Statele Unite ale Americii, partenerul nostru strategic, in plin scandal legat de Ordonanta de Urgenta a Guvernului de modificare a Codurilor penale si in plin scandal legat de protestele oamenilor scosi in strada pentru a se incerca rasturnarea Guvernului Grindeanu, legitim in functie, dupa alegerile din decembrie 2016. Una dintre cele mai renumite publicatii pe plan mondial, ne referim la Financial Times, scrie ca Guvernul Grindeanu trebuie felicitat pentru masurile dispuse, mai exact pentru OUG 13/2017.

Editorialistul Nick Kochan arata, intr-un editorial publicat in urma cu cateva zile, ca Executivul condus de Sorin Grindeanu trebuie felicitat pentru incercare de a renunta la obsesia nationala privind coruptia. In opinia lui Nick Kochan, ceea ce face Guvernul Grindeanu reprezinta un avertisment fata de zelul excesiv al Directiei Nationale Anticoruptie. In plus, acelasi editorialist atrage atentia asupra ingrijorarilor legate de cooperarea intre DNA si serviciile secrete.


Iata cateva fragmente din editorialul aparut in Financial Times (vezi facsimil), publicate timid in presa din Romania:

Cei 250.000 de protestatari de pe strazile Bucurestiului s-ar putea sa nu salute acest lucru, dar noul Guvern al Romaniei este de felicitat pentru inversarea a ceea ce a devenit o obsesie nationala privind coruptia”.

Anuntul potrivit caruia se intentioneaza dezincriminarea unor forme de abuz in functie, gratierea a aproximativ 3.000 de persoane condamnate pentru acte minore de coruptie - masurile se refera la persoane care au sustras mai putin de 50.000 de euro de la stat - si eliberarea din inchisori nu doar ca relaxeaza penitenciarele, dar transmite si un avertisment zelului excesiv al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA)”.

Unii oameni probabil se vor astepta ca de masurile in sensul dezincriminarii sa abuzeze politicieni acuzati de coruptie. Dar acesta ar fi un abuz de putere extrem de vizibil, cu efectul autoinfrangerii. De fapt, masurile permit Guvernului ales de curand sa revizuiasca abordarea fata de integritatea functiilor publice, in contextul monitorizarii internationale”.

Noul premier al Romaniei, Sorin Grindeanu, din Partidul Social-Democrat, este bine plasat pentru a adopta o abordare mai radicala in practicile publice si de afaceri, permitand pietelor financiare sa ridice standardele etice si de guvernare, mai degraba decat unui procuror cu prerogative sporite. Companiile internationale - multe afectate de coruptia raspandita din aceasta tara - vor inceta activitatile cu firmele din Romania si cu oficialii guvernamentali care nu vor respecta regulile adecvate”.

Recentul raport MCV, care evalueaza starea institutiilor politice si juridice, a identificat o serie de probleme privind independenta justitiei. (...) In afara de un sistem de justitie compromis, amploarea cooperarii intre DNA si servicii de informatii din Romania reprezinta un alt motiv de preocupare pentru institutiile internationale”.

Investitorii straini asteapta ca noul Guvern al Romaniei sa adopte masuri mai sistematice si radicale pentru imbunatatirea calitatii normelor etice si practicilor organizarii institutiilor de stat si finantarii partidelor. Un lucru de care putini se indoiesc este ca practica pietelor internationale va avea un impact mai mare asupra profesionalismului local si normelor etice decat un procuror local cu atributii extinse si indoielnic. Acest lucru va arata pietelor financiare ca Romania are o atitudine serioasa in remedierea unei reputatii privind coruptia care ii afecteaza relatiile cu mediile de afaceri si cu comunitatea internationala”.

Comentarii

# obiectiva date 5 February 2017 13:17 +7

Ce s-a aprobat de la 1 februarie 2017 de catre Guvernul PSD- GRINDEANU

# obiectiva date 5 February 2017 18:25 +12

URAAAAAA......la Cotroceni sunt mai multi protestatari decat la Victoria 3:)...mamma mia , sunt cea mai tare din tara !!!! :P :P :P

# obiectiva date 5 February 2017 21:34 +8

PRIMUL EFECT AL ABROGARII OUG 13/2017 este ca...cei 4 membri ai Guvernului Grindeanu NU MAI POT FI URMARITI PENAL DE D.N.A. .....ramane FARA OBIECT plangerea penala ...NU MAI EXISTA OUG 13/2017 - NU MAI EXISTA ``INFRACTIUNEA`` :P ..... :P :P v-am spus eu ca dau clasa , se vede antrenamentul :P :P :P

# Nina date 6 February 2017 09:50 +2

Nu stiu daca sunt 4. Olguta Vasilescu e acuzata de luare de mita, nu de abuz in serviciu. Sigur, motivul acuzarii in sine - obtinerea de capital electoral - e hilar. Cine sunt ceilalti ca nu stiu.Unul ar fi Dragnea.

# Gicu date 7 February 2017 08:25 +16

Multi Habar Nu avem ce vorbim! Nici nu se Intemeiaza bine o Acuzatie ca noi, Mari Cavaleri ai Dreptatii ne Grabim si Punem Botu la Orice Acuzatie vedem ca face dna etc..Fara sa Gandim ca Multe din Acuzatii- dupa cum ati vazut_ sunt Fabricate, doar Fiindca acei "acuzati" Incomodeaza Anumite Interese! (Un ex. e Cazul REMES! A trebuit sa ne Arate CEDO ca era NEVINOVAT, ca sa credem si asta dupa Ani de zile, care Lui i-au cam Distrus Viata! Asta macar nu ne "desteapta" cat de cat sa nu mai credem asa Usor in Orice Acuzatie facuta asupra cuiva?!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 6 February 2017 00:29 +19

ALA NALT CA BRADUL SIO PROST CA GARDUL SI CU MUCII PE SPILHOZENI miine ne are iar la poarta lui!!!!!!!!!miine iese cu mars in juruc palatului cotroceni.bai hitlerica in spilhozeni nici sa te uiti pe geam nu ai sa ai coraj sa te uiti!!!!!!!!koivesi o sa venim si la tine!!!!!ca ai spurcat biroul maresalului antonescu!!!

# obiectiva date 6 February 2017 13:26 -11

te pup, Unule.. :P ..HAI, ROMANIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!! :P

# DOREL date 7 May 2017 19:10 +4

Articolul lui Nick Kohan - foarte corect - dovedeste ca acolo sus se stie foarte bine ce se intampla aici, deci este un semnal pentru cine trebuie s-o lase din brate pe Codruta care, fie vorba intre noi, mai mult incurca lucrurile ! Parerea mea ...

# obiectiva date 5 February 2017 13:19 +54

- a scazut impozitul pe profit la 1% din cifra de afaceri pentru microintreprinderi; - a crescut cu 15% salariile din sanatate; - a crescut cu 15% salariile din educatie; - a crescut punctul de pensie de la 871 lei la 1000 lei; - a crescut pensia minima de la 400lei la 520 lei; - a crescut bursa stundentilor de la 83 lei/luna la 201 lei/luna; - a crescut veniturile lunare pentru asistentii persoanelor cu handicap la valoarea salariului minim; - a crescut stimulentul de insertie a mamelor cu copii sub 2 ani, care se intorc la locul de munca de la 530 lei la 650 lei; - a crescut indemnizatia minima lunara pentru concediul de crestere a copilului de la 1062 lei la 1232 lei;

# obiectiva date 5 February 2017 15:18 +3

`` În timpul dezbaterilor la bugetul Consiliului Superior al Magistraturii, Remus Borza a intervenit şi a cerut suspendarea discuţiilor, anunță Agerpres. 'Ne bucurăm că CSM cere cu 20 la sută mai mult decât anul trecut. Problema este dacă vom avea bani. Şi asta este valabil pentru toate ministerele. Şi aş veni să fac o propunere. În mod normal, raportat la ceea ce se întâmplă astăzi în stradă, noi ar trebui să suspendăm dezbaterile pe bugete, pentru că, până când nu vom avea o soluţie finală la aceste convulsii sociale, care îmbracă germenii unei veritabile lovituri de stat şi care pot să degenereze întru-un război civil, orice discuţie a noastră este de prisos, câtă vreme am plecat de la construcţia bugetară pe nişte premise care s-ar putea să nu se mai îndeplinească. O creştere economică de 5,2%, adică o creştere a PIB-ului de la 758 la 815 miliarde lei, venituri mai mari colectate la bugetul statului de 254 miliarde lei în 2017. Dacă nu o să avem bani, nu o să putem da la niciun m

# DODI date 5 February 2017 17:04 +29

Astea îl dor pe ciolanis mai mult decât 10 ordonanțe nr.13. Și în plus faptul că i-a diminuat salarul său și i-a fost și impozitat cu același procent ca și restul omenirii. Colac peste pupăză nu are cum să uite ciolanis că merge în SUA la Miami ca persoană fizică. OFICIAL este un nimeni. Fapt realizat, în fine și de americani.

# Foarteobiectiv date 6 February 2017 14:23 +1

[quote name="obiectiva"]- a scazut impozitul pe profit la 1% din cifra de afaceri pentru microintreprinderi; - a crescut cu 15% salariile din sanatate; - a crescut cu 15% salariile din educatie; - a crescut punctul de pensie de la 871 lei la 1000 lei; - a crescut pensia minima de la 400lei la 520 lei; - a crescut bursa stundentilor de la 83 lei/luna la 201 lei/luna; - a crescut veniturile lunare pentru asistentii persoanelor cu handicap la valoarea salariului minim; - a crescut stimulentul de insertie a mamelor cu copii sub 2 ani, care se intorc la locul de munca de la 530 lei la 650 lei; - a crescut indemnizatia minima lunara pentru concediul de crestere a copilului de la 1062 lei la 1232 lei;[/quote] Daca eu iti dau tie 100 lei dar fur de la toata lumea de pe strada, sunt in continuare om bun ca ti`am dat 100 lei sau rau ca fur ? Mentalitate de gaina ...

# obiectiva date 5 February 2017 13:21 +10

- a eliminat plata CASS pentru veniturile suplimentare; - a eliminat impozitul pe venit pentru angajatii sezonieri; - a eliminat impozitul pentru tranferul proprietatilor cu o valoare mai mica de 450.000 lei; - a aprobat pentru Dezvoltare Locala 2,30 miliarde pentru: 5000 obiective de apa-canal,drumuri; 2500 crese si gradinite,30 camine studentesti;1500 locuinte pentru tineri.

# obiectiva date 5 February 2017 13:24 +11

atat timp cat ambasadorul SUA- KLEMM nu iese in fata tuturor televiziunilor sa dea o DECLARATIE OFICIALA privind pozitia SUA - - totul e degeaba !!! eu NU inteleg de ce SUA si GERMANIA nu au luat inca o pozitie OFICIALA ...OBLIGATI-I SA IA O POZITIE OFICIALA - oricare ar fi ea- ca sa vada TOT romanul ce au in cap....eu STIU ce au in cap - dar ei NU VOR SA RECUNOASCA.....caci, in 2012 au sarit ca arsi, din primele zile..... :eek: :eek: :eek:

# Taranu de la Tara date 5 February 2017 16:01 +19

Da, stimata obiectiva! Aceste masuri nu se ,,vad". De ce pentru ca nu-i intereseaza pe cei interesati de buzunarul corporatiilor lor. Cresterea salariului min. la 1450 lei, plus celelalte masuri economice, care nu mai permit bataia de joc acceptata si cultivata de Statul paralel & KWJ au deranjat multiconcernele. Colac peste pupaza, Fondul Suveran de Dezv. De unde pana unde sa-si permita romanii nostri (nu ai lui si-ai lor), asa ceva? Plus ca, suntem, daca nu gresesc, singura Tara din UE, care in Constitutie are in definire sintagma Stat National. Tinta e un pic mai incolo... Atat pot sa spun; SA-I FEREASCA DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI! - O dupamiaza placuta!

# nina date 6 February 2017 09:45 +2

SUA va raspunde de indata ce va intra in functie noul ambasador.

# Ultimul Charlot date 5 February 2017 14:06 +26

Cand se dau ordonante in favoarea po******tiei nu intereseaza pe nimeni la ce ora sunt date. Cand guvernul tehnocrat si guvernul PNL a procedat la fel nu a interesat pe nimeni. Guvernul Grindeanu are marea oportunitate sa faca revolutie, sa dea in vileag TOT, sa inceapa marea curatenie cu TOTI. Sa demaste toate tructurile de forta. Si daca tot a ramas infractiunea de abuz in servici, sa se inceapa cu procurorii, ca ei au savarsit cele mai mari abuzuri. Orice rechizitoriu reintors la parchet si orice clasare sa insemne in mod obligatoriu abuz in servici sau neglijenta in servici. Orice actiune castigata la CEDO sa insemne abuz in servici, sau grava neglijenta a judecatorilor , incriminata si sanctionata penal.

# SPARTAKUS date 5 February 2017 15:38 +8

Putin conteaza(sau aproape deloc)retragerea Ordonantei (buclucase)!...In fisa postului figureaza rasturnarea Guvernului Grindeanu,aceasta lucratura putand fi asimilat cu zicala "dupa noi potopul"Adica,a aduce apa dupa ce s-a stins focul sau " a canta cuiva in struna"!!!!!!

# obiectiva date 5 February 2017 15:44 +11

CITEZ ``Mail La VP HR Cu Ce Se Intampla+4 Cei mai multi angajati din IT lucreaza in multinationale, ca si mine. Si unde lucrez eu, sunt o parte semnificativa dintre angajati, cam jumatate, care sunt foarte vocali contra PSD, chiar cu limbaj violent, discuta tot timpul, posteaza, se organizeaza si merg la proteste. Nu cred ca e legat de vreo schimbare cu CAS pe 5 salarii medii, pt ca 3000 de euro e un nivel foarte mare chiar si in IT si marea majoritate nu sunt afectati si nici nu i-am auzit discutand. Cred ca este mai degraba vorba de o ura viscerala fata de PSD, care le-a fost sadita de multi ani prin ce citesc pe net pe siturile lor favorite, iar acum se mobilizeaza cu toata energia pentru ca pur si simplu au simtit miros de sange. Pe de alta parte, este evident ca sunt si altii care au votat PSD si se simt hartuiti si amenintati, pentru ca e vizibil ca au devenit brusc foarte palizi si tacuti. Am vazut si manageri romani iresponsabili, care nu-si inteleg atributiile si responsabili

# obiectiva date 5 February 2017 15:50 +10

CITEZ ``care nu-si inteleg atributiile si responsabilitatea si care intretin discutiile, incita si chiar trimit mailuri de convocari la proteste. Totusi nu am nici o evidenta ca managementul strain ar fi implicat in proteste. De aceea, le amintesc celor care se simt hartuiti si amenintati sa reciteasca Corporate Code of Conduct/Ethics pe care l-au semnat la angajare, sa constate ca un asemenea comportament nu este tolerat in companie si le recomand cu putere sa trimita un e-mail la Vice-President of Human Resources din Headquarter/centrala mama, ATENTIE! Nu din Romania, adica la Berlin, Paris, etc, sau unde e sediul central, eventual prin metoda protejata de whistleblowing daca exista si sa povesteasca ce se intampla si sa explice ca se simt intimidati, hartuiti, ca atmosfera de lucru colaborativa si relatiile de lucru s-au deteriorat si afecteaza munca. E aproape sigur ca va urma o ancheta facuta de la nivel inalt si cu cea mai mare seriozitate si cei vinovati de incitare vor fi pedep

# obiectiva date 5 February 2017 16:16 +8

JOS, NATO, JOS, UE...sunt VOCEA acelei Romanii tacute, aceea care nu a protestat! ROMANIA TACUTA - cei 19, 5 milioane de romani - cea care nu a protestat pana azi, 05.02.2017, IESE la proteste pe TERMEN NELIMITAT , pana vom iesi din NATO si din UE ...NU MAI VREM SA FIM COLONIE si nici CAMP DE RAZBOI ! VREM NATIONALIZAREA RESURSELOR ! ALTA INTREBARE!

# Marcel date 10 February 2017 22:53 +2

Cu nationalizarea mai greu fiindca au avut unii grija sa le dea pe nimic iar de iesit din U.E si NATO trebuie referendum cred

# ion date 5 February 2017 16:19 0

nu stiu care va fi pozitia sua dar sunt sigur de cea a germaniei si frantei si aaltora ci europa Ciolos iohanis si mai ales Kovesi primi doi pt a nu se face nimic iar ultima pt a tine de sase ,vezi prescriere eads.

# Edelweiss - Integrator de conținut (din Bukowina) date 5 February 2017 18:04 +6

Iaca alt mesaj din SUA: „„… acest cerc vicios al corupției în întreaga voastră conducere va continua. Veți fi șocați să aflați câți judecători, procurori și oameni din poliție stau cu mâna întinsă. Nu sunt interesați să aplice legea, ci să ceară bani.” / interviul complet cu Darren White icișa: http://www.evz.ro/darren-white-fostul-sef-secret-service-in-romania-interviu-evz.html

# soparla date 5 February 2017 18:27 +13

Johannis trebuie judecat pentru inalta tradare fiindca a dezbinat poporul roman. Avea alte metode legale sa conteste o ordonata de urgenta nu sa dea tonul demonstrantilor din strada care demontreaza fara autorizatie. Seful CSM si procurorul general ar trebui alesi de popor prin vot direct nu intre ei mafiotii noaptea.

# Maria date 5 February 2017 19:56 +11

Aveti perfecta dreptate! Iohannis este responsabil pentru dezastrul din tara.Nu a dorit de la bun inceput sa colaboreze cu noul guvern,.Taraganarea acceptarii noului ministru, precum si acordul dat printr-un SMS ( culmea sfidarii unui segment important al romanilor, nu ai sai, insa!) au fost suficiente semnale ca mutul s-a trezit.Credeam ca Basescu e tot ce poate fi mai rau...m-am inselat. :-|

# vasile date 6 February 2017 18:44 +31

Se spune corect TARA-DRAGNEALA

# DORIAN date 5 February 2017 21:01 +5

FUGUTA LA PALATUL VICTORIA! S-au adunat o multime de POKEMONI. :lol:

# Alo? Alo? date 6 February 2017 01:27 +3

Domne, mie mai bine spuneti-mi : a decolat elicopterul ? Si daca da, a dat pe la Tirgoviste sau s-a dus direct la Sibiu ? ..

# Stoica date 6 February 2017 05:10 +2

In sfarsit,un avertisment incurajator pt. instaurarea democratiei,pertinent,de bun simt,venit din partea SUA.

# Gâlceavă date 6 February 2017 07:53 +2

Sunt curios sa stiu cati au strgat in piata pentru: aducerea salariilor si pensiilor la nivelul din 31 decembrie, pentru revenirea TVA la 20%, pentru anularea disparitiei acelor taxe etc? Nu pup in cur PSD-ul. Ii urasc din tot sufletul ca si pe restul clasei politice. Nu am votat nicio data PSD si, de la ultimile alegeri prezidentiale unde l-am votat pe Iohanis, m-am jurat ca nu mai votez pana ce clasa politica nu va fi schimbata in totalitate. Mi se pare de bun simt sa fie demis acest guvern, mi-al placea ca Dragnea sa dispara din politica si... ATAT. Daca se va scanda si milita pentru anticipate devine cat se poate de clar ca totul a fost cu mare atentie orchestrat si asta a fost scopul de la bun inceput.

# tiras date 6 February 2017 10:21 +3

excelent articol,problema este că,în Romănia sînt persoane,instituții care apără pe infractori și condamnă pe cei nevinovații.Mai grav ste că persoane publice la cel mai ÎNALT nivel apără interesele multinaținonalele,multaniționale care îi mituiesc pe funcționari corupși,pănă la cel mai înalt nivel,se presupune că inclusiv șeful statului ar fi implicat în aceste afaceri.Exemplu Mafia Lemnului este dovada oconcludentă care-i leagă pe JOHANES de președintele firmei austriece și cu prietnia ambasadorul Austriei care,efectiv i-a cerut președinte lui Romîniei să intervină în afacerea lemnului.Bineînțeles acesta (johanes,)s-a executat.

# Alex date 6 February 2017 10:41 0

Hai lasati-ne cu guest writeri in FN Uite o pozitie oficiala si informata. http://www.evz.ro/darren-white-fostul-sef-secret-service-in-romania-interviu-evz-1.html

# Pif date 6 February 2017 11:56 +2

Din ce spune super informatul Darren White, LCK a fost sefa DIICOT inainte de a fi procuror general. Nu stim in care univers paralel. Cica DW s-ar fi retras din activitate iar acum zice ca sub conducerea lui ''garantez ca vom continua sa facem asta" . Sa faca ce ?

# unom date 6 February 2017 14:25 +80

30 de ani, atat plateste un cuplu de tineri pentru o garsoniera la care se adauga si dobanda, aceeasi suma o poate fura un demnitar fara sa fie tras la raspundere, voi sunteti tampiti la cap daca sustineti asa ceva...

# unom2 date 6 February 2017 22:52 +1

sentimentul reciproc matale care nu ai inteles absolut nimic din ordonanta aia ;-)

# VIOREL date 24 May 2017 11:01 +1

ROMANII NU MAI VOR JEGOSI IN STRADA .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva