24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HOTCA, NEAGU, SITARU & ASOCIATII - Societatea profesionala de avocati care ofera o paleta larga de servicii juridice, la un nivel profesional ridicat

Scris de: L.J. | pdf | print

7 October 2021 16:21
Vizualizari: 78126

Principiile care guverneaza activitatea noastra sunt: confidentialitatea; profesionalismul; integritatea profesionala si legalitatea activitatii.


 

HOTCA, NEAGU, SITARU & ASOCIATII este o societate de avocati care ofera o paleta larga de servicii juridice, la un nivel profesional foarte ridicat, bazandu-se pe o echipa de avocati robusta, cu o bogata experienta in activitatea juridica (prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca, conf. univ. dr. Norel Neagu, Cristina Hotca, Alexandru Sitaru, dr. Valentin Radu, Alina Tite, Diana Negru, Marius Tite s.a.).


Coordonatorul societatii este prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca, coordonatorul Departamentului de Drept penal este conf. univ. dr. Norel Neagu, specialist recunoscut de corpul profesional, iar al Departamentului de Drept privat este Alexandru Sitaru, care se bucura de reputatie in domeniul practicii avocatiale.

in cadrul Departamentului de Drept privat un rol important il are Cristina Elena Hotca, de experienta careia acest resort beneficiaza. Printre ariile de expertiza se numara Dreptul asigurarilor, Dreptul familiei sau Contencios administrativ etc.


Onorariile practicate sunt adaptate la specificul cazului sau activitatii profesionale solicitate de client, cu luarea in considerare a reglementarilor privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.


Prof. univ. dr. MIHAI ADRIAN HOTCA este un teoretician recunoscut in mediul juridic si, totodata, un avocat respectat de catre profesionistii practicieni ai dreptului. A scris nenumarate carti[1] care au fost foarte bine primite de cititori.

Pentru meritele sale deosebite in domeniul teoriei juridice, prof. univ. dr. MIHAI ADRIAN HOTCA a fost distins de doua ori, in calitate de coautor, respectiv in calitate de unic autor, cu premiul VINTILA DONGOROZ, acordat de Uniunea Juristilor din Romania, in anii 2012 si 2017. in acelasi an, 2012, a fost distins cu acelasi premiu si conf. univ. dr. NOREL NEAGU.

De asemenea, ca o recunoastere din partea corpului profesional al avocatilor si a comunitatii juridice, prof. univ. dr. MIHAI ADRIAN HOTCA a fost ales in calitate de consilier al Baroului Bucuresti (in anii 2015 si 2019) si vicepresedinte al Asociatiei Romane de stiinte Penale (2018).


PRINTRE ARIILE DE PRACTICA DIN MATERIE PENALA IN CARE ACTIVEAZA HNSA SE NUMARA:

- Asistenta juridica si reprezentare in toate categoriile de cauze penale atat in ceea ce priveste latura penala, cat si latura civila

- Consultanta juridica pentru prevenirea unor probleme de natura penala

- Redactare cereri adresate CEDO

- Extradare si proceduri transnationale

- Protectia victimelor infractiunilor

Societatea de avocatura HOTCA, NEAGU, SITARU & ASOCIATII are in portofoliul sau mai multi clienti, persoane juridice, carora le-a implementat programe de etica si integritate.

Fara a nominaliza acesti clienti, deoarece politica societatii nu permite acest lucru[2], printre realizarile profesionale, in materie de integritate, ale echipei de avocati din cadrul societatii HOTCA, NEAGU, SITARU & ASOCIATII merita a fi mentionate cele materializate in cadrul unor companii care activeaza in diverse domenii, cum ar fi: distributia de aparatura medicala si a materialelor sanitare, constructii, tipografic si publicitar, organizare a evenimentelor, export de piese grele, auto, productie de mobilier etc.


Activitatea noastra in materia consultantei de afaceri nu s-a limitat doar la realizarea unor coduri de integritate, ci s-a concretizat si in implementarea lor, armonizarea acestora in structura organizationala, instruirea continua a membrilor organizatiilor si pastrarea legaturii cu angajatii societatilor pentru a raspunde permanent nevoilor acestora de informare si cunoastere cu privire la problemele de integritate, prevenire a riscurilor juridice si contracararea situatiilor de criza juridica.


Programele de integritate concepute si implementate de noi, solutiile de prevenire a riscurilor juridice si masurile de combatere a situatiilor de criza au fost acceptate si apreciate de clienti, de autoritati sau organisme internationale.[1] Printre cartile al caror autor sau coautor este se numara: Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului – comentariu pe articole (2019), Ghidul omului de afaceri – Cunoasterea si prevenirea riscurilor de natura penala (2019), Manual de drept penal. Partea generala (2017), Infractiuni prevazute in legi speciale (2017); Noul Cod penal comentat (2016); Ghidul penal al omului de afaceri (2015), Institutii de drept penal (2014); Drept penal. Partea generala. Raspunderea penala si sanctiunile de drept penal (2013); Drept penal. Partea generala. Legea penala si infractiunea (2012); Elemente de drept penal al afacerilor (2009); Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie; Bancruta frauduloasa (2008); Codul penal. Comentarii si explicatii (2007); Protectia victimelor infractiunilor (2006), Dictionar de drept penal (2004); Drept contraventional (2003) s.a.

[2] In schimb, daca se impune, putem solicita clientilor nostri recomandari cu privire la activitatea din domeniul integritatii desfasurata in cooperare cu acestia.Contact

Etaj 1, Ap 1, Splaiul Unirii 152-154, Bucuresti

+(4)- 021 311 2371

office@hnsa.ro

website: www.hnsa.ro

Comentarii

# Sa fie intr-un ceas bun ! date 7 October 2021 20:12 +19

Le dorim cat mai multe succese , bravo .

# morarescu date 8 October 2021 08:03 +10

Succes ! Echipa de exceptie!

# Duvac Constantin date 9 October 2021 15:34 +3

Felicitari! Modul in care a reusit sa se dezvolte aceasta echipa ar trebui sa reprezinte un model pentru orice societate de avocatura! In ceea ce ma priveste, sunt de parere ca, cel putin in materie penala (domeniu pe care il cunosc), cei doi reputati profesori sunt printre cei mai buni teoreticieni si practicieni din Romania! Ma bucur foarte mult pentru succesul acestora si le doresc sa o tina tot asa!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva