14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IORDACHESCU & ASOCIATII – O echipa moderna si creativa care imbina in mod echilibrat experienta si profesionalismul partenerilor cu dinamismul, daruirea si entuziasmul tinerilor avocati. Cei peste 30 de specialisti care fac parte din societatea 'Iordachescu & Asociatii' detin expertiza necesara asigurarii unui nivel calitativ superior al serviciilor si ofera solutiile juridice optime in domeniile de interes ale fiecarui client

Scris de: L.J. | pdf | print

16 June 2015 16:20
Vizualizari: 141065

Societatea civila profesionala de avocati Iordachescu & Asociatii a luat fiinta in anul 2008, fiind fondata de catre avocatul Eugen Constantin Iordachescu (foto 1), din Baroul Cluj.

Eugen Constantin Iordachescu are o vasta experienta profesionala, atat ca procuror la diverse Parchete, cat si ca procuror financiar coordonator pe langa Camera de Conturi Cluj. In perioada 1998 – 2001, a fost detasat la Ministerul Finantelor Publice, in calitate de director general al Directiei Generale Juridice. In aceasta calitate, a redactat si a avizat mai multe proiecte de acte normative care, ulterior adoptarii, au avut un impact pozitiv in economie si in finante. De asemenea, a reprezentat statul roman si Ministerul Finantelor Publice in diverse litigii, atat in fata instantelor nationale cat si a unor instante straine si a reprezentat statul roman in divese negocieri cu alte state.

In aceeasi perioada, Eugen Constantin Iordachescu a fost membru al Consiliilor de Administratie ale Companiei Nationale "CFR" S.A. Bucuresti (1998 – 2001) si "CEC" S.A. Bucuresti (2000 – 2001). In perioada 1997 – 2003, a desfasurat activitati didactice ca lector la Facultatea de Drept a Universitatii "Bogdan Voda" Baia-Mare (disciplina "Drept Financiar") si cadru didactic asociat, pe baza de conventie civila la Facultatea de Drept a Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca (disciplina "Dreptul Finantelor Publice").

La 01.03.2003, Eugen Constantin Iordachescu si-a inceput activitatea de avocat, titular de cabinet individual, specializat in materiile dreptului financiar-fiscal si penal. Incepand cu data de 01.01.2008, acesta coordoneaza intreaga activitate a S.C.A. „Iordachescu & Asociatii”, in calitatea sa de asociat coordonator.


De la data infiintarii, Societatea s-a dezvoltat in mod constant prin cooptarea de noi asociati.

La data de 01.01.2009, a devenit asociat avocatul Alexandru Coroian (foto 2). Aceasta coordoneaza departamentul de drept administrativ si fiscal, valorificandu-si astfel experienta dobandita in calitatea sa de consilier juridic in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Cluj. De asemenea, coordoneaza proiecte de anvergura in domeniul achizitiilor publice, avand ca obiect atat servicii de consultanta juridica pentru autoritatile contractante sau ofertanti, cat si asistenta juridica si reprezentare in fata organelor administrativ-jurisdictionale si a instantelor.

Incepand cu data de 01.01.2010, a devenit asociat avocatul Dorel Andries (foto 3) care, in prezent, coordoneaza departamentul penal al Societatii. Acesta are o vasta experienta ca procuror, procuror militar si judecator militar, in decursul timpului ocupand o serie de functii de conducere in cadrul Tribunalului Militar Cluj. Avocatul a ocupat functia de Director Adjunct al Directiei Instantelor din cadrul Ministerului Apararii Nationale, a fost Specialist al Comisiei Mixte Parlamentare de adoptare a Codului penal si a Codului de Procedura Penala si face parte din Comisia de elaborare a noului Cod de Procedura Penala.

La data de 01.01.2012 au fost cooptati ca asociati avocatii Marius G. Roman (foto 4) si Florin Alexandru Roman (foto 5).

Marius G. Roman coordoneaza departamentul comercial si financiar-bancar, acordand consultanta juridica, asistenta si reprezentare in domeniile dreptului societar, financiar-bancar, litigii intre profesionisti si insolventa. De asemenea, avocatul coordoneaza proiecte avand ca obiect servicii de asistenta juridica pentru beneficiarii de proiecte cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Florin Alexandru Roman coordoneaza proiecte, acorda consultanta si asigura reprezentare in fata instantelor de judecata in domeniile dreptului penal si procesual penal, drept comunitar si in domeniul protectiei drepturilor omului.

Incepand cu data de 01.01.2013, a devenit asociat avocatul Milu Timoce, specializat in infractiuni de coruptie si crima organizata, infractiuni economice si infractiuni de evaziune fiscala. Acesta coordoneaza proiecte complexe, acorda consultanta si asigura asistenta juridica si reprezentarea clientilor in fata organelor de urmarire penala si a instantelor de judecata in domeniile dreptului penal si procesual penal.

De la data infiintarii si pana in prezent, Societatea a reusit sa formeze o echipa moderna, creativa si profesionista care imbina in mod echilibrat experienta si profesionalismul partenerilor cu dinamismul, daruirea si entuziasmul tinerilor avocati. In prezent, echipa noastra este formata din 33 de avocati, dintre care 6 avocati asociati si 27 de avocati colaboratori.

In timp, Societatea s-a concentrat si spre dezvoltarea unei componente academice, care sa sustina la nivel teoretic solutiile practice propuse, in vederea identificarii solutiilor care sa corespunda specificului fiecarei cauze si necesitatilor fiecarui client in parte. Astfel, din echipa noastra de avocati fac parte si cadre didactice ale Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, respectiv: d-nul lector univ. dr. Daniel Nitu, specializat in drept penal si cooperare judiciara internationala; d-nul lector univ. dr. Jozsef Kocsis, specializat in drept civil si dreptul proprietatii intelectuale; d-nul lector univ. dr. Mihai David, specializat in drept civil si publicitate imobiliara.

Pentru a fi mai aproape de clientii nostri si pentru a raspunde solicitarilor acestora cu maxima celeritate si profesionalism, activitatea noastra se desfasoara atat la sediul principal al Societatii din Cluj-Napoca, str. Marului nr. 4, cat si la sediul secundar din Bucuresti, str. Sevastopol, nr. 17C, ap. 8, sector I.

Printre clientii nostri se numara corporatii multinationale si subsidiarele acestora din Romania, banci, institutii financiare nebancare, universitati de prestigiu, autoritati publice centrale si locale, unitati administrativ teritoriale (judete, municipii, orase), institutii publice, societati din diverse domenii (energie, IT, productie, distributie, servicii, comert, real estate, media etc.), persoane fizice autorizate, asociatii, persoane fizice etc.

Cunoscand si intelegand nevoia clientilor de a beneficia de solutii utile si inovative intr-un timp cat mai scurt, Societatea este organizata in departamente, specializate pe marea majoritate a ramurilor dreptului.

1. In domeniul dreptului penal si procesual penal, asiguram asistenta juridica si reprezentare in fata organelor de urmarire penala (Politie, Parchete ordinare, Parchete specializate DNA si DIICOT) a persoanelor fizice rezidente sau nerezidente puse sub invinuire, aflate in stare de arest preventiv sau cercetate in stare de libertate. Aceleasi activitati sunt desfasurate si in fata instantelor judecatoresti (Judecatorie, Tribunal, Curte de Apel si ICCJ) in fond, apel sau recurs precum si in cai extraordinare de atac pentru persoane rezidente sau nerezidente, trimise in judecata sau aflate in cursul executarii pedepselor (cereri pentru stabilirea regimului de executare, contestatii la executare pentru computari de pedeapsa).

In aceeasi masura, asiguram asistenta juridica si reprezentare persoanelor fizice prejudiciate in urma savarsirii unei infractiuni, in vederea tragerii la raspundere penala a persoanelor responsabile si in vederea recuperarii prejudiciilor materiale sau morale create prin infractine. Asistenta noastra include de asemenea si sfera persoanelor juridice, care incepand cu anul 2006, conform legii romane pot raspunde din punct de vedere penal.

In ceea ce priveste cooperarea judiciara in materie penala, societatea noastra s-a specializat de-a lungul anilor in asistenta persoanelor rezidente/nerezidente care fac obiectul unor mandate europene de arestare emise de autoritatile romane/straine, fie cu privire la masuri preventive privative de libertate, fie cu privire la hotarari judecatoresti definitive care consfintesc pedepse cu executare in regim penitenciar.

In aceeasi gama, societatea noastra a dobandit o solida experienta in materia cererilor de rejudecare a persoanelor condamnate in mod definitiv si care, pe parcursul procesului penal, nu s-au aflat in Romania si nu s-au putut apara corespunzator.

2. In materia dreptului civil, Societatea a gestionat proiecte complexe avand ca obiect: consultanta cu privire la diverse aspecte privind aplicarea legii civile, asistenta juridica si reprezentare in procedurile administrative si judiciare privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra imobilelor, asistenta juridica in negocierea tranzactiilor imobiliare, consultanta si asistenta juridica in litigii de drept succesoral, drept funciar, revendicari, exproprieri etc.

De asemenea, Societatea a asigurat si asigura servicii de asistenta juridica cu privire la incheierea / executarea / modificarea / incetarea contractelor de: vanzare-cumparare, schimb, furnizare, inchiriere, antrepriza, asociere in participatiune, mandat, imprumut, intretinere, renta viagera etc. Asistenta juridica oferita de noi vizeaza atat servicii de consultanta cat si asistenta si reprezentare in cadrul procedurilor litigioase in fata instantelor de judecata de toate gradele sau a instantelor arbitrale.

3. In materia dreptului societar, avocatii din cadrul Societatii detin o vasta experienta, deruland de-a lungul timpului numeroase proiecte avand ca obiect: constituiri de societati de orice tip, proceduri de fuziune/divizare a societatilor, proceduri de excludere/retragere a asociatilor, proceduri de reducere/majorare a capitalului social, proceduri de dizolvare/lichidare a societatilor etc.

Procedurile mentionate mai sus au fost gestionate de catre avocatii Societatii in faza de proiect, in faza de redactare si de depunere a actelor, continuand cu acordarea de consultanta si formularea de opinii legale pe parcursul implementarii proiectului, asistarea si reprezentarea clientilor in fata institutiilor implicate (Oficiul Registrului Comertului, organe fiscale, autoritati publice locale) precum si in cadrul adunarilor generale ale actionarilor/asociatilor. In masura in care a fost necesar, avocatii Societatii au asigurat reprezentarea clientilor in fata instantelor de judecata in legatura cu aceste proiecte.

4. Avocatii Societatii au fost implicati in numeroase proiecte in materia litigiilor intre profesionisti, asigurand pentru clienti servicii juridice de inalta calitate, constand in: asistenta in procedurile de negociere a contractelor, redactare de contracte, intocmire de rapoarte de consultanta si de opinii juridice cu privire la probleme complexe de drept, participare la proceduri de conciliere/mediere etc.

Totodata, avocatii Societatii au asigurat asistenta juridica si reprezentarea clientilor in litigii intre profesionisti in fata instantelor de judecata de toate gradele.

5. Avocatii Societatii acorda asistenta juridica si asigura reprezentarea creditorilor sau, dupa caz, a debitorilor in cadrul procedurilor de insolventa. Serviciile noastre de asistenta juridica vizeaza si reprezentarea clientilor la sedintele adunarilor creditorilor sau la negocierile cu administratorii/lichidatorii judiciari.

In acest sens, avocatii nostri au o experienta solida in redactarea cererilor de deschidere a procedurii insolventei, a diverselor tipuri de contestatii reglementate prin Legea insolventei, precum si in sustinerea intereselor clientilor in procedura atat in fata judecatorului sindic cat si in relatia cu administratorii/lichidatorii judiciari sau cu creditorii.

De-a lungul timpului, Societatea noastra a oferit asistenta juridica in proiecte complexe cum ar fi: consultanta juridica in perioada de reorganizare a activitatii debitorului, consultanta, asistenta la negocieri si redactarea documentelor pentru achizitii de active apartinand unor debitori fata de care a fost deschisa procedura insolventei, asistenta si reprezentarea clientilor in cazul actiunilor avand ca obiect anularea actelor frauduloase, asistenta si reprezentarea in cazul cererilor de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere.

6. In domeniul dreptului familiei, avocatii din cadrul Societatii au o vasta experienta atat in ceea ce priveste serviciile de consultanta juridica specifice institutiilor dreptului familiei, cat si in ceea ce priveste serviciile de asistenta juridica si reprezentare in fata instantelor de judecata in cauze avand ca obiect: divort, partaj (impartirea bunurilor comune in timpul sau dupa desfacerea casatoriei), actiuni care au ca obiect interesele minorilor (stabilirea domiciliului minorului, incredintare, educare si crestere a copiilor minori), nulitatea casatoriei, desfiintarea si desfacerea adoptiei, tutela, stabilirea si tagada paternitatii, decaderea parintelui din drepturile parintesti, orice alte actiuni care vizeaza raporturile reglementate de dreptul familiei.

7. In materia dreptului muncii, avocatii Societatii au o experienta considerabila in redactarea de opinii legale, de contracte individuale de munca (inclusiv clauze privind confidentialitatea, neconcurenta etc), fise ale postului, contracte colective de munca, regulamente de ordine interioara etc.

De asemenea, am asigurat asistenta juridica pentru clienti (angajati sau angajatori) in proceduri speciale prevazute de legislatia muncii, cum ar fi proceduri disciplinare, proceduri de evaluare a salariatilor, negocieri colective etc.

Avocatii societatii asigura asistenta juridica si reprezentarea clientilor (angajati sau angajatori) in fata instantelor de judecata specializate, de toate gradele, in litigii avand ca obiect conflicte de munca sau de asigurari sociale.

8. In domeniul dreptului administrativ, am asigurat servicii de asistenta juridica si reprezentare, atat pentru particulari cat si pentru autoritati publice, in proceduri administrative prealabile avand ca obiect revocarea de acte administrative. De asemenea, oferim servicii de asistenta juridica si reprezentare in fata organelor administrativ-jurisdictionale si a instantelor de contencios administrativ, indiferent de grad, in orice tip de actiuni (actiuni in contencios administrativ, cereri de suspendare, exceptii de nelegalitate, plangeri contraventionale).

9. In domeniul achizitiilor publice, Societatea a fost implicata in numeroase proiecte de mare anvergura, oferind servicii de consultanta juridica autoritatilor contractante sau, dupa caz, ofertantilor, pe parcursul derularii procedurilor de achizitie publica.

De asemenea, avocatii din cadrul Societatii au asigurat asistenta juridica si reprezentarea clientilor in fata organelor administrativ-jurisdictionale si / sau instantelor de judecata in procedurile de contestare a actelor emise pe parcursul derularii procedurilor de achizitie publica.

10. In materia dreptului fiscal, serviciile asigurate de catre avocatii Societatii au constat in oferirea de consultanta juridica si opinii cu privire la aplicarea legislatiei fiscale precum si in reprezentarea si asistarea clientilor in proceduri avand ca obiect revocarea/anularea de acte administrativ-fiscale prejudiciabile, atat in fata organelor fiscale cat si a instantelor de contencios fiscal, indiferent de grad, in orice tip de actiuni (actiuni in contencios fiscal, exceptii de nelegalitate, cereri de suspendare, plangeri contraventionale etc).

11. In materia dreptului financiar-bancar, avocatii Societatii au o experienta solida in proiecte vizand: acordarea de asistenta juridica privind procedurile si conditiile de autorizare in cazul institutiilor de credit, precum si in cazul institutiilor financiare nebancare (IFN).

De asemenea, Societatea gestioneaza proiecte avand ca obiect acordarea de consultanta juridica privind activitatea curenta bancara, redactarea de contracte bancare si adaptarea contractelor bancare la modificarile legislative in materie, consultanta de specialitate in activitatea curenta specifica societatilor de leasing, structurarea, implementarea si inregistrarea garantiilor instituite in favoarea bancilor, consultanta si reprezentare privind situatiile juridice generate de raporturile banca-clienti, asistenta juridica in procesul de lansare de noi produse si servicii de asistenta cu ocazia implementarii unor acte normative noi in domeniu, reprezentare in proceduri de conciliere, asistenta juridica cu ocazia recuperarii creantelor de la debitorii rau-platnici etc.

12. In domeniul energiei si resurselor naturale, Societatea are o echipa de avocati specializati in acordarea de asistenta juridica cu ocazia negocierilor, consiliere cu privire la dispozitiile legale incidente in materie, redactare contracte, asistenta juridica pe parcursul derularii proiectelor de investitii in domeniul energetic, reprezentare in relatia cu autoritatile de reglementare din domeniile relevante, redactarea de rapoarte de consultanta pentru procesele de privatizare sau achizitie publica din acest domeniu, reprezentare in cadrul litigiilor specifice domeniului energiei si resurselor naturale.

13. In domeniul dreptului asigurarilor, Societatea noastra a gestionat proiecte complexe avand ca obiect acordarea de consultanta juridica, asistenta la negocieri, si reprezentarea clientilor in relatia cu asiguratorii.

De asemenea, asiguram asistenta juridica si reprezentarea in instanta a clientilor in cadrul litigiilor generate de incheierea, executarea, incetarea sau nulitatea contractelor de asigurare.

14. Nu in ultimul rand, in cadrul Societatii isi desfasoara activitatea o echipa de avocati specializati in acordarea de asistenta juridica si redactarea unor plangeri impotriva Romaniei adresate Curtii Europene a Drepturilor Omului, pentru nerespectarea drepturilor recunoscute prin Conventia Europeana a Drepturilor Omului, dupa epuizarea de catre persoana vatamata a tuturor cailor de atac interne.

Dupa cum rezulta din aceasta prezentare, societatea noastra de avocati detine atat expertiza necesara asigurarii unui nivel calitativ superior al serviciilor, cat si resursele umane esentiale pentru a raspunde cerintelor clientilor. Avem convingerea ca Societatea civila profesionala de avocati ”Iordachescu & Asociatii” este in masura sa ofere solutiile juridice optime in domeniile de interes ale fiecarui client.

Contact:

iordachescu-law.ro

Adresa: Str. Marului nr. 4, Cluj-Napoca, jud. Cluj (Telefon/Fax: +40 264 450 124)

Str. Sevastopol, nr. 17C, sc. A, et. 2, ap. 8, sector 1, Bucuresti (Telefon/Fax: +4 021 311 73 31)

E-mail: office@iordachescu-law.ro

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva