21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

HOTCA & ASOCIATII – Confidentialitatea, profesionalismul si integritatea profesionala reprezinta principalele caracteristici care desavarsesc societatea civila de avocati Hotca si Asociatii

Scris de: L.J. | pdf | print

5 January 2018 17:41
Vizualizari: 134644

HOTCA & ASOCIATII este o societate civila de avocati care ofera o paleta larga de servicii juridice, la un nivel profesional ridicat.

HOTCA & ASOCIATII se bazeaza pe o echipa de avocati avand o bogata experienta in activitatea juridica. Calitatea serviciilor profesionale este asigurata atat de competenta avocatilor desemnati sa realizeze lucrarile juridice, cat si de avizarea acestora de catre coordonatorul societatii – prof. univ. dr. MIHAI ADRIAN HOTCA.


PRINCIPIILE CARE GUVERNEAZA ACTIVITATEA SOCIETATII:

-confidentialitatea;

-profesionalismul;

-integritatea profesionala;

-legalitatea activitatii.

ARIILE DE PRACTICA ALE SOCIETATII:

-Drept penal;

-Drept civil;

-Arbitraj;

-Dreptul muncii;

-Contencios administrativ si fiscal;

-Drept contraventional;

-Insolventa;

-Asigurari.

AVOCATII SOCIETATII:

Mihai Adrian HOTCA (foto)

Mihai Adrian HOTCA este managing partener si fondator al SCA HOTCA & ASOCIATII si este specializat in drept penal, dreptul insolventei, contencios administrativ si drept contraventional. Are diploma de master in Stiinte penale, este profesor universitar si doctor in Drept penal.

Mihai Adrian HOTCA este consilier al Baroului Bucuresti, arbitru la Curtea de Arbitraj de pe langa CCIR, membru al Asociatiei Internationale de Drept Penal si lector in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor.

Mihai Adrian HOTCA are peste 20 de ani de experienta in domeniul avocaturii, perioada in care a asistat si reprezentat clienti in cauze din domeniul dreptului public si privat.

Mihai Adrian HOTCA a participat, in calitate de speaker sau moderator, la manifestari stiintifice din domeniul dreptului (conferinte, dezbateri, simpozioane sau mese rotunde), a fost membru in echipe de redactare a unor acte normative importante si a primit mai multe distinctii sau premii, prin care i s-au recunoscut calitatile profesionale. Exempli gratia, in anii 2012 si 2017, Uniunea Juristilor din Romania i-a acordat premiul Vintila Dongoroz pentru cea mai buna carte din domeniul Dreptului penal.

Mihai Adrian HOTCA este membru in comitele stiintifice ale unor reviste de prestigiu (Dreptul, Pandectele Romane s.a.) si este autor al unor articole, cursuri, monografii si altor lucrari de specialitate juridica.

Cristina Elena HOTCA

Cristina Elena HOTCA este partener si fondator al SCA HOTCA & ASOCIATII, fiind specializata in consultanta juridica si reprezentare in domeniul dreptului civil si cel al afacerilor. Detine diploma de master in Dreptul afacerilor.

Cristina Elena HOTCA a asistat si reprezentat clienti in fata instantelor de judecata, autoritatilor publice, in negocieri, tranzactii s.a.

Cristina Elena HOTCA are competente, inter alia, in: asigurari, societati, contencios administrativ si fiscal, relatii de munca, dreptul familiei si drept civil.

Norel NEAGU

Norel NEAGU este coordonator al departamentului de Drept Penal al HOTCA & ASOCIATII, fiind specializat in domeniul dreptului penal, dreptului penal al afacerilor si cooperarii judiciare internationale in materie penala. Detine diploma de master in stiinte penale, este conferentiar universitar si doctor in Drept penal.

Norel NEAGU a asistat si reprezentat clienti in cauze penale privind evaziunea fiscala, spalarea banilor, fraude contra intereselor UE, fraude informatice, infractiuni contra patrimoniului prin nesocotirea increderii (inselaciune, gestiune frauduloasa, bancruta frauduloasa, abuz de incredere etc.), infractiuni de fals, infractiuni de coruptie (dare de mita, luare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta), infractiuni de serviciu (abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, conflict de interese, delapidare s.a.), infractiuni din legea societatilor, infractiuni vamale, infractiuni din domeniul proprietatii intelectuale etc.

Norel NEAGU a participat, in calitate de speaker sau moderator, la manifestari stiintifice din domeniul dreptului penal (conferinte, dezbateri, simpozioane sau mese rotunde) si a primit mai multe distinctii sau premii prin care i s-au recunoscut calitatile profesionale. De exemplu, in anul 2012 Uniunea Juristilor din Romania i-a acordat premiul Vintila Dongoroz.

Norel NEAGU este autor al unor articole, cursuri, monografii si altor lucrari de specialitate juridica.

Mirela GORUNESCU

Mirela GORUNESCU este colaborator al departamentului de Drept Penal al HOTCA & ASOCIATII, fiind specializata in domeniul dreptului penal, dreptului penal al afacerilor si dreptului penal al mediului. Detine diploma de master in stiinte penale, este conferentiar universitar si doctor in Drept penal.

Mirela GORUNESCU a asistat si reprezentat clienti in cauze penale privind evaziunea fiscala, spalarea banilor, fraude informatice, infractiuni contra patrimoniului prin nesocotirea increderii (inselaciune, gestiune frauduloasa, bancruta frauduloasa, abuz de incredere etc.), infractiuni de fals, infractiuni de coruptie (dare de mita, luare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta), infractiuni de serviciu (abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, conflict de interese, delapidare s.a.), infractiuni din legea societatilor, infractiuni vamale etc.

Mirela GORUNESCU a participat, in calitate de speaker sau moderator, la manifestari stiintifice din domeniul dreptului penal (conferinte, dezbateri, simpozioane sau mese rotunde) si a primit mai multe distinctii sau premii prin care i s-au recunoscut calitatile profesionale. De exemplu, in anul 2012 Uniunea Juristilor din Romania i-a acordat premiul Vintila Dongoroz.

Mirela GORUNESCU este autor al unor articole, cursuri, monografii si al altor lucrari de specialitate juridica.

Alexandru SITARU

Alexandru SITARU a gestionat cazuri complexe de evaziune fiscala, spalarea banilor si coruptie, a acordat consultanta si asistenta juridica unor companii importante din domeniul productiei de mobilier, vanzarilor auto, distributiei de medicamente, dispozitivelor medicale, constructiilor, industriei de gaze, agriculturii s.a.

Alexandru SITARU are competente in dreptul afacerilor (contracte, asigurari, proprietate intelectuala, concurenta, protectia consumatorului etc.), litigii si accesul la CEDO.

Alexandru SITARU are calitatea de coautor al lucrarii Ghidul penal al omului de afaceri, care trateaza consecintele penale ale activitatii economice ilicite, fiind destinata, in principal, oamenilor de afaceri. De asemenea, este coautor al lucrarii Infractiuni prevazute in legi speciale (editia 4), care prezinta in mod exhaustiv infractiunile reglementate de alte acte normative decat Codul penal.

Valentin RADU

Valentin RADU este specializat, in principal, in domeniul dreptului penal si dreptului penal al afacerilor. Detine diploma de master si este doctor in Drept penal din anul 2007.

Valentin RADU a desfasurat activitati didactice universitare in perioada 2000-2013 si este autor al unor articole, monografii si al altor lucrari de specialitate juridica.

Alexandru GICA

Alexandru GICA are o experienta de peste sapte ani in avocatura de drept penal dobandita in urma reprezentarii si asistarii clientilor romani si straini – persoane fizice, societati de marime mica si medie si clienti corporativi – in toate fazele procesului penal, dar si in materia consultantei penale.

Alexandru GICA a gestionat un numar important de cauze vizand, in principal: infractiuni in materia societatilor si raspunderii penale a persoanei juridice, infractiuni de fals, fraude comise prin sisteme informatice, infractiuni contra vietii, libertatii persoanei sau patrimoniului, infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice si infractiuni care intra sub incidenta legilor penale speciale, cum sunt evaziunea fiscala, spalarea banilor, faptele de coruptie, crima organizata, faptele privind regimul drogurilor si traficul international de droguri s.a.

Alexandru GICA beneficiaza de o experienta relevanta in ceea ce priveste masurile preventive si masurile asiguratorii in procesele penale, in procedurile speciale si punerea in executare a hotararilor penale.

Alina TITE

Alina TITE a acordat consultanta juridica, asistenta juridica si a reprezentat clientii in fata organelor judiciare sau autoritatilor publice, a redactat acte (inclusiv actiuni CEDO) si alte lucrari profesionale.

Alina TITE are competente privind cauzele penale (evaziune fiscala, spalarea banilor, coruptie, infractiuni contra sigurantei publice etc.) si civile (litigii locative, litigii de munca, procese contraventionale, succesiuni, divorturi etc.).

Alina TITE a participat la numeroase conferinte de specialitate (care au avut tematica penala, civila, logica si retorica in comunicarea juridica s.a.).

Angela ATANASIU

Angela ATANASIU este absolventa a Facultatii de Drept, Facultatii de Administrarea Afacerilor (ASE Bucuresti) si a Facultatii de Electronica si Telecomunicatii – Retele si Software de Telecomunicatii (UPB Bucuresti). De asemenea, a absolvit un program de cursuri masterale la Institutul Francez Conservatoire National des Arts et Métiers Paris – CNAM–ASE si a urmat cursuri de pregatire specifice de drept penal al afacerilor la institutul CNAM Paris.

Angela ATANASIU a gestionat cauze de coruptie, evaziune fiscala, spalarea banilor si alte infractiuni economice. A oferit consultanta juridica si asistenta unor companii nationale si internationale din domeniul farmaceutic, IT si telecomunicatii, industria auto si industria petroliera.

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva