18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ZBIRUL ORANDUIRII COMUNISTE – Procurorul Augustin Lazar a avut grija ca adversarii lui Ceausescu sa infunde puscaria. In anii '80, ca sef al Comisiei de liberari conditionate a Penitenciarului Aiud, Lazar a refuzat de doua ori sa-l elibereze pe dizidentul anticomunist Iulius Filip pe motiv ca a continuat actiunile subversive impotriva regimului Ceausescu: “Discutii dusmanoase la adresa RSR... Injurii la adresa organelor de partid si de stat”. Procurorul General se codeste sa raspunda Luju

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 March 2019 16:48
Vizualizari: 971893

Lumea Justitiei a intrat in posesia unor documente bomba, cu stampila Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Sunt documente pe care le prezentam in exclusivitate si care dezvaluie cum un procuror din judetul Alba, pe numele sau Augustin Lazar, a refuzat in doua randuri sa elibereze un dizident anticomunist. S-a intamplat la mijlocul anilor '80, in plina teroare a regimului Ceausescu.

Coincidenta face ca numele procurorului din acest caz sa fie identic cu cel al actualului Procuror General al Romaniei. Tot coincidenta, cazul se petrece la Penitenciarul Aiud din judetul Alba, judet din care provine si actualul Procuror General al Romaniei. Nu in ultimul rand, in anii in care dizidentul anticomunist era tinut in puscarie de catre procurorul Augustin Lazar pentru actiuni impotriva regimului comunist, actualul Procuror General al Romaniei Augustin Lazar (foto) isi desfasura activitatea, conform propriului CV, la Procuratura Alba. Sa fie procurorul Augustin Lazar care l-a tinut in puscarie pe dizidentul Iulius Filip acelasi cu actualul Procuror General al Romaniei Augustin Lazar? Nu stim. Tocmai de accea, Lumea Justitiei a trimis o solicitare oficiala catre Parchetul General prin care i-am cerut lui Augustin Lazar sa isi exprime un punct de vedere cu privire la implicarea sa in acest caz, astfel incat sa publicam si pozitia acestuia. Desi am indicat o ora pana la care pozitia Procurorului General sa ne fie transmisa, pentru a putea fi inclusa in articol, din pacate, pana la momentul publicarii materialului, nu am primit niciun raspuns din partea PICCJ. Vom prezenta punctul de vedere al lui Lazar in momentul in care acesta ni-l va trimite.


Astfel, numele unui procuror Augustin Lazar apare in cazul unuia dintre cei mai cunoscuti dizidenti anticomunisti si detinuti politici. Ne referim la maistrul militar Iulius Filip. Pe scurt, in anii '80, dupa ce i-a trimis un pamflet lui Nicolae Ceausescu si si-a exprimat printr-o scrisoare sprijinul fata de miscarea anticomunista “Solidaritatea” din Polonia, Iulius Filip a fost anchetat si arestat in mai multe randuri, fiind inchis in beciurile Securitatii, in celule mortii de la Penitenciarului Rahova si internat la sectia de nebuni din spitalul inchisorii Jilava. In final, acesta fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani si 4 luni inchisoare cu executare pentru “propaganda impotriva orandurii socialiste”.

A redactat mai multe materiale, scrisori si memorii cu continut dusmanos pe care le-a difuzat, atat cunoscutilor cat si unor organe oficiale”

Executarea pedepsei a inceput la 14 decembrie 1981, data expirarii fiind 13 aprilie 1987. In aceasta perioada, Iulius Filip a incercat insa de doua ori sa fie liberat conditionat. Tot de e doua ori a fost refuzat, iar printre cei care au decis sa il tina in continuare in puscarie s-a numarat procurorul Augustin Lazar.

Astfel, in 9 iulie 1985, situatia lui Iulius Filip a fost discutata in cadrul Comisiei de propuneri pentru punerea in libertate conditionata a Penitenciarului Aiud. Comisia era formata din lt. colonel Vasile Rus (comandant al Penitenciarului Aiud), lt. major Petru Silaghi (loctiitor pentru paza si regim al Penitenciarului Aiud - ofiter prim-serviciu), pmc Gheorghe Liga (seful compartimentului prestari servicii a Penitenciarului Aiud), cpt. Cornel Burz (educator al Penitenciarului Aiud), pmc Ioan Emanoil (seful evidentei condamnatilor din Penitenciarul Aiud) si era condusa de procurorul Augustin Lazar.

Comisia a stabilit ca pentru a deveni propozabil in vederea liberarii conditionate, Iulius Filip trebuia sa excute 2/3 din pedeapsa, adica 1299 de zile, iar in cazul in care ar fi muncit, 325 de zile considerate ca fiind executate pe baza muncii prestate si 974 de zile efectiv executate. Comisia condusa de Augustin Lazar a constatat ca Iulius Filip executase deja 1304 zile, de la 14 decembrie 1981 pana la 9 iulie 1985, fara sa fi fost folosit la munca pe motiv de boala. Asadar, deizidentul anticomunist indeplinea toate conditiile pentru liberarea conditionata.

Cu toate acestea, Iulius Filip nu a fost lasat liber. Iar asta intrucat Comisia in fruntea careia se afla Augustin Lazar a decis ca Filip nu a dat dovezi temeinice de indreptare si ca a continuat actiunile subversive impotriva orandurii socialiste, a regimului comunist si a Republicii Socialiste Romania. Mai exact, Comisia condusa de procurorul Augustin Lazar a hotarat urmatoarele:

Starea de fapt: In ultima perioada a purtat discutii dusmanoase la adresa RSR si a redactat mai multe materiale, scrisori si memorii cu continut dusmanos pe care le-a difuzat, atat cunoscutilor cat si unor organe oficiale.

A fost pedepsit de 5 ori cu izolare, totalizand 42 de zile de izolare, pentru abateri ca: injurii la adresa organelor de partid si de stat, nerespectarea regulilor de ordine interioara, atitudine necuviincioasa fata de cadre, incalcarea regulilor cu privire la scrierea corespondentelor. Pentru comportarea necorespunzatoare pe care a avut-o, conducerea DGP a aprobat ca detinutul sa execute 12 luni din pedeapsa in regim restrictiv. (…) Nu a dat dovezi temeinice de indreptare”.

In cele din urma, prin procesul verbal nr. 28 din 09.07.1985 (vezi facsimil 1), Comisia lui Augustin Lazar a decis ca: Detinutul Filip Iulius nu poate fi liberat conditionat, se amana 1 an, pentru ca a fost pedepsit disciplinar, iar timpul executat nu prezinta garantia reeducarii.


1986, acelasi verdict

Situatia dizidentului anticomunist Iulius Filip a fost rediscutata anul urmator, in 8 iulie 1986. Si de aceasta data Comisia de propuneri pentru punerea in libertate conditionata l-a avut ca presedinte pe Augustin Lazar, ceilalti membri fiind lt. colonel Vasile Rus (comandant al Penitenciarului Aiud), mr. Marius Coldea Rusu (loctiitor pentru paza si regim al Penitenciarului Aiud - ofiter prim-serviciu), pmc Gheorghe Liga (seful compartimentului prestari servicii a Penitenciarului Aiud), cpt. Cornel Burz (educator al Penitenciarului Aiud) si pmc Ioan Emanoil (seful evidentei condamnatilor al Penitenciarului Aiud – ca secretar).

Intre timp, dizidentul anticomunist Iulius Filp ajunsese la 1669 de zile executate, indeplinind deci conditiile pentru liberarea conditionata, care prevedeau 1299 zile executate. Si de aceasta data insa Comisia condusa de Augustin Lazar a refuzat sa-l elibereze pe Iulius Filip. Au fost invocate aceleasi motive ca in 1985, mai precis ca Iulius Filip nu a dat dovezi temeinice de indreptare si a continuat actiunile impotriva regimului comunist si a Republicii Socialiste Romania.

Iata ce a retinut Comisia condusa de Augustin Lazar in 1986:

Starea de fapt: In ultima perioada a purtat discutii dusmanoase la adresa RSR si a redactat mai multe materiale, scrisori si memorii cu continut dusmanos pe care le-a difuzat, atat cunoscutilor cat si unor organe oficiale.

A fost pedepsit de 5 ori cu izolare, totalizand 42 de zile de izolare, pentru abateri ca: injurii la adresa organelor de partid si de stat, nerespectarea regulilor de ordine interioara, atitudine necuviincioasa fata de cadre, incalcarea regulilor cu privire la scrierea corespondentelor. Pentru comportarea necorespunzatoare pe care a avut-o, conducerea DGP a aprobat ca detinutul sa execute 12 luni din pedeapsa in regim restrictiv. Ultima data a fost pedepsit in august 1985. De atunci a avut comportare corespunzatoare. (…) Nu a dat dovezi temeinice de indreptare”.

Drept urmare, prin procesul verbal nr. 28 din 08.07.1986 (vezi facsimil 2), Comisia prezidata de Augustin Lazar a hotarat: Detinutul Filip Iulius nu poate fi liberat conditionat, se amana la termen, respectiv 13.04.1987, pentru ca timpul executat nu prezinta garantia unei depline reeducari”.

Practic, din cauza refuzurilor Comisiei lui Augustin Lazar de a-l elibera conditionat, dizidentul anticomunist Iulius Filip si-a efectuat in totalitate pedeapsa.


Cine este Iulius Filip

In final, iata mai multe informatii despre detinutul Iulius Filip, pe care procurorul Augustin Lazar l-a tinut in puscarie, asa cum au fost ele prezentate pe site-ul Wikipedia:

Iulius Filip este un dizident anticomunist si fost detinut politic roman.

Primul act public de disidenta manifestata de maistrul militar Iulius Filip, s-a petrecut atunci cand s-a declarat net de partea minerilor participanti la Greva minerilor din Valea Jiului din 1977. Masura luata a fost interdictia de a mai lucra cu armament.

In 1981 Iulius Filip a trimis pe adresa Comitetului Central al PCR un pamflet, adresat lui Nicolae Ceausescu, intitulat „Vis si speranta” care se incheia cu versurile: „Laude, minciuni si vorbe, cu ele mereu ne-ati dus/ Dar acum sosit-a clipa pentru-al lor sfarsit si-apus!”. A fost arestat in 3-5 martie 1981 si anchetat, iar in 15 martie 1981, ministrul de atunci la Apararii, Constantin Olteanu, l-a trecut in rezerva prin Ordinul 51/ 1981 „pentru fapte incompatibile cu statutul de cadru militar”.

Securitatea i-a oferit un post de maistru la o institutie civila, cu conditia sa devina informator. Deoarece a refuzat, nu i s-a oferit nici un loc de munca. Pentru a-si intretine familia, a fost nevoit sa faca munci necalificate, spaland scari de bloc, geamuri etc. Dupa 3 luni a reusit sa se angajeze la atelierele de reparatii ale CFR, la uzina “16 Februarie” din Cluj ca simplu muncitor, fara sa i se recunoasca nici o calificare.

In 1981, Iulius Filip a trimis in Polonia o scrisoare de sprijin catre Congresul sindicatului Solidaritatea cu mesajul „Dorim succes deplin primului congres al unui sindicat liber din tarile socialiste”, semnand „muncitorul roman Iulius Filip, Atelierele CFR 16 Februarie Cluj”. Conducerea sindicatului Solidaritatea a primit scrisoarea care a fost citita in plenul congresului la 28 septembrie 1981. Ulterior, scrisoarea a fost difuzata de marile agentii de presa.

Ca urmare, Departamentul Securitatii Statului, cunoscut sub denumirea de „Securitatea”, a initiat o ancheta in urma careia a fost acuzat de „pactizare cu fortele contrarevolutionare din Polonia”. Dupa ce scrisoarea a fost difuzata si de postul Radio Europa Libera, ajungand sa fie cunoscuta de populatia Romaniei, Iulius Filip a fost deferit tribunalului militar din Cluj si apoi celui din Bucuresti, pentru ca ar fi comis infractiunea de propaganda impotriva oranduirii socialiste. A fost condamnat la pedeapsa privativa de libertate de cinci ani si patru luni, pedeapsa pe care a executat-o in inchisorile din Cluj, Bucuresti, Jilava si Aiud.

A fost inchis in subsolul Securitatii (14-19 decembrie 1981), Bucuresti, strada Rahovei 37-39 (19 decembrie 1981- 8 februarie 1982), celulele condamnatilor la moarte de la Rahova, inchisoarea-spital de nebuni cronici de la Jilava (20.07.82 – 15.10.82) si apoi inchisoarea de la Aiud pana in 1987.

A fost eliberat din inchisoare in 1987. Pentru ca a refuzat sa semneze o declaratie prin care sa se angajeze ca nu va mai intreprinde actiuni impotriva oranduirii socialiste, Iulius Filip a fost mutat pe santierul Zlatna, din judetul Alba, unde a muncit timp de un an si doua luni.

Impreuna cu alti detinuti politici a formulat o scrisoare, in care se cerea inlaturarea de la putere a lui Nicolae Ceausescu si democratizarea Romaniei, pe care a trimis-o, in mai 1988, participantilor reuniti la Viena pentru Conferinta privind Securitatea si Cooperarea in Europa. Ca urmare, a fost anchetat si torturat timp de cinci zile de catre Securitate.

Lui Iulius Filip si altor opozanti ai regimului li s-a impus sa paraseasca tara in 10 zile. Acestia isi depusesera de mai multa vreme actele de emigrare la Ambasada Americana din Bucuresti, mai mult formal, ca sa nu poata fi ucisi si facuti disparuti. Iulius Filip a parasit Romania si a petrecut opt ani exilat in Statele Unite ale Americii, langa Seattle, statul Washington. in 1997 s-a intors in Romania pentru a-si ingriji mama bolnava.

Presedintele Republicii Polone Bronisław Komorowski i-a acordat lui Iulius Filip Crucea de Comandor a Ordinului de Merit al Republicii Polone, „pentru contributia si devotamentul sau in sprijinirea schimbarilor democratice din Polonia”. Acesta i-a fost inmanata de ambasadorul Poloniei in Romania, Marek Szczygiel, in cadrul unei ceremonii oficiale desfasurata in Sala de Sticla a Primariei Cluj-Napoca, in ziua de 7 noiembrie 2014”.

* Cititi aici varianta in limba engleza a articolului

Comentarii

# gelu date 29 March 2019 17:34 +46

Bineinteles ca Lazar Augustin este chiar procururor general de astazi si asa se explica faptul pentru care acest procuror tractorist a fost impins in sus pe scara ierahica a PIICJ fiind un destoinic colaborator al Securitatii atat inainte de Dec. 89 cat si dupa chiar daca politia politca din timpul regimului comunist s-a vopsit gardul in SRI dupa caderea lui Ceausescu de la putere.

# gelu date 29 March 2019 19:14 +1

Conform CV in acei ani Lazarica a ocupat urmatoarea functie: "• Perioada 1 martie 1982 - 1990 • Funcţia deţinută Procuror stagiar/Procuror criminalist la Procuratura Alba Iulia • Descrierea postului Efectuarea activităţii de urmărire penală şi criminalistică • Nume/Adresa angajator Procuratura României, Procuratura Alba Iulia"

# Anca../ Proştii votează însă vor fi aleşi tot"cine trebuie" date 30 March 2019 15:20 +4

Muncim şi visăm degeaba,țara e deja vândută cu tot cu locuitori din'89, AICI E BALAMUC NU JUSTIȚIE :lol: lupta e pierdută datorită lipsei acțiunilor corecte de noi toți . Instituțiile's controlate de afară prin SRI,DIICOT,DNA,JUSTIȚIE ce sunt de fapt un paravan gros între adevăr şi minciuna ce acoperă un jaf criminal de 30de ani pe interese externe şi de grup . CORUPȚIA ADEVĂRATĂ e faptuită chiar AICI 8) de cei care "veghează şi impart legea" iar politica e impotentă si joacă rolul de a crea noi iluzii şi amânări. MassMedia ține mințile ocupate şi creează"tiparele necesare"de gândire pt.fraieri. Iar noi ne zbatem degeaba online atâta timp cât şi noi aşteptăm de la alții să facă dreptate. Până nu se va ajunge să fie criza atât de mare încât mâncarea să fie"la porție" pe cartelă...mulțimea vrăjită de prostie nu se va trezi şi va vota la nesfârşit aceeaşi acoperiți şi mincinoşi! ;-)

# roman fara stapan date 31 March 2019 10:04 +1

Nu va suparati, "mancare pe cartela" este deja, de foarte multa vreme, doar ca n-o da statul ci privatul. Pai salariul minim romanesc cu care mori de foame si "Tichetele de masa" ce sant ? iar aceste tichete, bonuri de masa, uneori le poti folosi doar unde vrea patronul, adica tot la firma lui. Adica in loc de bani a-ti da mancare. Adica ne-am intors in feudalism, unde romanul muncea pentru 2 saci de malai luati in avans sa aiba ce manca iarna, sa nu moara pana la venirea primaverii. Apoi povestea din articol nu e corecta, dati pe toti cei care au avut functii inainte de 89 si mai au si acuma...fiti coerenti...pai nu ?

# DODI date 29 March 2019 21:13 +9

Tractoristul face ceea ce a făcut toată viața: sărută fesele sus puse și îi face o plăcere deosebită. Făcând cuplu cu garcea, acești executanți comuniști, ar fi trebuit trimiși împreună cu... FECIORU ca să vadă cum se trăiește în celulele patriei. Dar asta cu executare, din interior și pentru o perioadă suficientă ca să poată recita pe de rost statulul PCR, cărțulia care le-a fost BIBLIE și care i-a călăuzit toată viața.

# DOREL date 30 March 2019 00:14 +3

Aaa...haaaa.., acu' pricepem cum si de ce l-a instalat Monica Macovei prin madam Pruna in fonctie, doar cin' se aseamana, se aduna ! Si, b): la vremuri noi, tot noi ! Parerea mea ...

# lazăr lacheu de Ceausescu si Soros date 29 March 2019 22:06 +3

Lazăr, un individ dezgustător care a slujit ca un sclav de la Ceaușescu la Soros. Toți oamenii care au fost distruși de statu paralel îl vor pe acest derbedeu bătrîn la mititica, acolo unde îi e locul acestui lacheu servil oricui arată a dictator și care oferă mai mult. 8)

# gelu date 29 March 2019 17:45 +9

Luju comparati semnaturile lui Lazar Augustin din 85 si 86 cu cele ale lui Lazar Augustin de dupa 1989. In proportie de 100% este vorba despre unul si acelasi procuror securist ce ocupa astazi functia de Procuror General al Romaniei. Si pentru a va convinge cereti si de la MJ sa va confirme daca este vorba despre unul si acealasi procuror.

# Dorina date 29 March 2019 17:49 +5

Daca nu ar fi asa… nu as fi acolo unde e si nu ar dispune de acesta mega-sustinere… Din pacate nici cand vor trece la cele sfinte, nu vom scapa, pentru ca au avut grija ca progeniturile lor sa duca mai departe traditia… Kovesi e un exemplu atat de relevant. Acum -tati- nu mai e aproape sa o protejeze… cum a facut pana acum… Iar noi cei fara protective, am constituit cel mai propice camp tactic pentru ei…

# mitica date 29 March 2019 17:54 +3

Acest individ trebuie trimis in puscaria.

# alexandru nicolae date 29 March 2019 17:59 +5

rog,in atentia dl-ui redactor George Tarata ! Rog daca este posibil sa fiu pus in legatura cu dl.MM cl IV Filip Iulius,care mi-a fost comandant de pluton la um 01338 Floresti (cluj) in perioada serviciului militar 1971-1972. Am amintiri foarte frumoase cu acest om. Va multumesc

# De ce mai e paduchele asta in justitie ? date 29 March 2019 18:00 +12

Asta e un tortionar coomunist vopsit revolutionar , ca Macovei .

# gelu date 29 March 2019 18:10 +5

Luju luati va rog legatura cu Iulius Filip care va poate confirma ca este vorba de una si aceeasi persoana Lazar Augustin de astazi. Avand in vedere ca Iulius Filip a stat fata in fata cu acest tortionar securist mascat in procuror in mod sigur i-a retinut foarte bine fizionomia.

# CWQ date 29 March 2019 18:14 +4

Dacă Lazăr nu vrea să dea nicio explicație, atunci să vină Iulius Filip și să spună cum au stat lucrurile; dacă Lazăr de atunci este Procurorul General de astăzi (poate e altcineva cu acest nume și atunci nu trebuie acuzat un om nevinovat, nu-i așa?), să ceară despăgubiri până-l lasă în pielea goală (s-a constatat că e plin de bani, la câte sute de mii de euro le-a donat copiilor lui). PS Când vom vedea că răspund aceste cozi de topor din Justiție și cât vom mai suporta sfidarea și nesimțirea lor? PS1 Eu nu mai cred nici în judecători, nici în procurori, toți sunt o apă și-un pământ și se apără între ei mai ceva ca cei din Casta lui Corleone. Îi disprețuiesc profund pentru c-au călcat în picioare legea și DREPTURILE și LIBERTĂȚILE OMULUI.

# Gilu date 29 March 2019 18:32 +8

Pai, e foarte bun ! Adevarat bruxelez ! A facut " tractorie " cu Iosif Chisinevschi ... Cele trei fosile staliniste , Kovesi , Iohannis , Lazar , sunt preferate de loazele bruxeleze ... Pe principiul : cea mai buna justitie este cea folosita impotriva adversarilor politici ai PPE! Adevarul este numai ce ne foloseste noua ! Doamne , ce vremuri traim !

# Intrebare date 29 March 2019 18:38 -9

Ce treaba are individualizarea administrativa a pedepdei cu infractiunea respectiva?

# SECURISTII #Rezist date 29 March 2019 19:11 +11

Nesimtitilor de la #REZIST, voi pe cine aparati, voi contra cui rezistati ? APARATI-I PE TORTIONARI, PE PROCURORII COMUNISTI SI PE PROGENITURILE ACESTORA GEN LASCU PORECLITA KOVESI ! Sa va ia dracu pe toti #rezist !

# escu date 29 March 2019 19:13 +6

Hă, hă, hă, ați văzut unde era ciuma roșie? Și eu care am mai spus că procurorii și judecătorii din timpul regimului comunist nu a fost nici măcar unul demascat pentru condamnările pe care le dădeau? În schimb niște amărâți de gardieni, cei drept unii făceau multe abuzuri, au fost urmăriți până la moarte.

# gogu date 29 March 2019 19:29 +2

TRACTORISTUL....cate lacrimi si suferinta a generat tractoristul...SI LA TELEVIZOR SE DA FATA MARE....SA AI SI TU PARTE DE LACRIMILE SI SUFERINTA PERSECUTATILOR POLITIC...blestematule

# mishulescu date 29 March 2019 20:24 +12

Rapandule comuniste deghizate foarte prost in "de dreapta ". Astia au preluat puterea dupa revolutie. Un Basescu, un Blaga, Boc, cica sunt "liberali " :D Macovei, Lazar, Stanciu,Kovesi cu tac'su, si toata sleahta arhicunoscuta.Si cand te gandesti ca sunt o gramada de oameni care inca ii cred.

# securistu date 30 March 2019 00:36 +3

Te-ai imbolnavit de putere. Ai cantat pe rand fiecarui regim aflat la putere, ai spus ~doamne fereste, protocoale....nu exista asa ceva desi le-ai semnat cu aceeasi semnatura~ si acum nu de dai dus.....inconstientule!!

# Alexandru date 30 March 2019 02:30 +1

29 anișori!!!!!

# Carcotas date 30 March 2019 09:16 +5

Am inteles ca nu poti fi vinovat de instalarea unui regim represiv, ca erai tânăr si doritor de huzur, ca procuror comunist! Am inteles ca de frica, sa nu zică organili ca esti cu reactiunea, l-ai ținut pe OMUL ala in puscarie peste fractie. Dar, acum, dupa caderea regimului pe care l-ai slujit, decenta trebuia sa te determine sa ieși dracului la pensie! 

# Ery date 30 March 2019 09:30 0

Ce mai așteptați confirmări . CONFRUNTAȚI SEMNĂTURA ACELUI AUGUSTIN LAZĂR DE PE DOCUMENTELE DIN 1980 CU SEMNĂTURA ACTUALULUI AUGUSTIN LAZĂR ( De exemplu semnătura lui Lazăr de pe Protocolul dintre Parchetul General și SRI. Dacă sunt identice ĂLA E .

# !!! date 30 March 2019 10:04 +3

Nici-o crimă nu este perfect și nici un adevăr nu rămîne nr descoperit

# mda date 30 March 2019 10:48 0

Vremuri noi...tot noi!

# Porcurore Sef date 30 March 2019 11:45 +3

Să fie tradare dar s-o știm și noi. Este e notorietate că anterior anului 1989 daar probabil și după organele aveau un cuvțnt de spus la accesul la facultate și ulterior la accesul în functia de procuror sau judecător .Pe de altă parte procurorii și chiar judecătorii erau uneori simpli executanți ai ordinelor partidului sau al securității.Puțin probabil să fie o simplă coincidentă de nume.Serviciile nu uită persoanele cale le-au executat ordinile și de regulă îi ajută în carieră .Nu cred că domnul în cauză ar putea avea un acces de onoare și să demisioneze .Mai mult a avut tupeul după atâtea abuzuri devoalate să candideze iarăși .El a trebui să ajungă într-un cu totul alt loc .Evident că la brutărie.Ar fi frumos ca acolo să se refacă binomul din parchet Duoamna și Domnul .

# Retardanis date 30 March 2019 13:00 +6

Daca lazar din documentele prezentate este chiar lazar din fruntea PICCJ, atunci vedem ce securisti pana in maduva oaselor au pus mana pe justitia din Romania. Ei apara justitia, de cine, de proprii cetateni?

# BELGIANCA date 30 March 2019 14:26 +2

DECI CE ESTE ASTA? INTREB SI EU. NU CUMVA COLABORARE CU SECURITATE? VOI CE SPUNETI? DECI NICI EL NICI STANCIU NICI GAECEA NU AU COLABOTAT CU SECURITATE .DOAR AU LUCRTAT INPREUNA VASNICI UNMASI A SECURITATI COMUNISTE. PAI CUM SPUNEA CUCUVEAUA NU AU COLABORARE SI NICI GRUPURI MIXTE INTRE PORCUSORI DE LA DNA SI SRI. PRAF IN OCHI PT NEVAZATORI. CE ESTE FFFF GRAV CA ACESTI CEAUSITI AU RAMAS CU TUPEUL SI OBRAZNICIA DE ATUNCI . EI SINT ALBI CA PACURA. PE EI NU AU VOI NIMENI SA SE ATINGA DE EI CIT OIEEUL DIN FRUNTEA STATULUI II PROTEZEAZA DE FRICA DOSARELOR. ACUM ESTE MAI RAU CA PE TIMPUL LUI CEASCA.. VA AMINTITI CE DERANJAT ERA CA MJ NU A TRECUT PE LA EL. CUM ARE MEMORIA SCURTA A UITAT CA EL PT MJ ESTE UN NECIACA NIMENI . EL NU STIU CE FUNCTIE MAI ARE PT CA FOST DEMIS .. CHIAR DACA CIOLANIS NU LA DEMIS DAR DUPA CONSTITUTIE EL ESTE NU GRADE ZERO. SINT F CURIOASA CE SE VOR INTIMPLA CU TOATE HIRTIILE PE CARE LE SEMNEAZA PT CA NORMAL DUPA DECIZIA CCR SINT NULE. CCR SA PRONUNTAT

# Kim Jong un date 30 March 2019 15:12 +5

Am auzit că tavarişci Lazăr candidează pentru un nou mandat de procuror general. Îi ofer postul de procuror general în Coreea de Nord.

# # rezistentu date 31 March 2019 16:39 +1

Ciuma roşieee!!! Lazăr demisiaaa!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# Ginani Morandi date 31 March 2019 18:46 0

Procuror general al Romaniei, fără dinți în gură, mai mare rusinea! Persoană publică, care dă interviuri, și din 10 mii de eur pe lună nu e în stare sa-și pună dinți în gură! Uoooo, rușine, îți pute gura cand vorbești, comunist securist ce esti!

# Dumitrescu Jana Mariana date 31 March 2019 19:55 +7

Felicitari colectivului de jurnalisti de investigatii si dlui.Savaliuc, pentru ca au reusit sa scoata la lumina, daca se poate spune asa, mizeriile si fardelegile acestor oameni care ajung in functii cheie ale statului roman. Ar fi bine ca multe ziare din presa sa preia acest articol atit de zguduitor. Cotidianul.ro a preluat acest articol si este f.bine. Nu stiu daca noi, cei mai in virsta vom mai trai, sa vedem aceasta tara ca isi va reveni.

# Stoian B. date 31 March 2019 22:07 +3

Trebuie sa fie condamnat la inchisoare pe viata si acest individ Augustin Lazar, sa i se anuleze pensia mare pe care o va lua si sasa-si traiasca ultimele clipe in puscarie la fel ca si tortionarul Visinescu.

# romanul date 1 April 2019 11:04 0

Si ce zice taica Lazar, zis Corega? Tace ca porcul in papusoi! :sad: la fel ca individul de la Cotroceni!

# stefan date 1 April 2019 12:54 +2

Da acestia sunt marii luptatori pentru dreptate si drepturile omului! AUGUSTIN LAZAR, Procurorul LASCU fica-sa Kodruta Lascu (Kovesi), Monica Macovei si altii! Vina ai nostri pleaca ai nostri!.. Capitane nu fi trist, Garda merge inainte prin PCR, PDL rebotezat PNL, prin Klaus IohaniSS si Basescu Traian! Stalpii si garantii democratiei romanesti!

# mitica date 1 April 2019 19:23 0

Acest tortionar trebuie condamnat pe viata la PUSCARIE!

# Titu Herdelea date 1 April 2019 20:41 +1

Nesimțiții de la #rezist sunt de fapt adevărații comuniști! Să-l susții pe Lazăr, pe Kovesi, adică să susții sistemul represiv de pe vremea comunismului (Securitate+Procuratura=SRI+DNA) e proba de ticăloșie sui-generis!

# Codrin Marinar date 2 April 2019 18:54 0

Fără complicii care au interzis difuzarea interviului din 2002, politicienii nu ar fi reușit să transforme tara in platforma productii de exterminare a poporului roman, torționarii au plecat din închisori și sunt la butoane în cuiburile din apartamente, păziți cu funcționari STAT, plati servicii si pensii speciale!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva