25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROTEST SI CONGRES AL UNBR-BOTA – Sute de avocati din noile barouri ies in strada, joi, in fata CSM. Senatorul PDL Iulian Urban cere dialog de pace intre UNBR-Florea si UNBR-Bota

Scris de: L.J. | pdf | print

28 September 2011 17:03
Vizualizari: 12402

Incepand cu orele 10.00 ale zilei de joi, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – Structura Pompiliu Bota, organizeaza in fata sediului CSM un protest al avocatilor, imbracati in robe, pentru a determina CSM sa ia masuri de disparitie a cazurilor in care unii magistrati refuza sa-i primeasca in procese pe avocatii noilor structuri. Protestul UNBR – Bota are ca scop si atentionarea asupra faptului ca „sute de hotarari judecatoresti definitive care atesta calitatea noastra de avocat nu sunt respectate”, CSM fiind invitat sa asigure practica unitara in privinta admiterii in instante a avocatilor noilor structuri.


Congres UNBR – Bota la Camera Deputatilor – Sala Brancusi

Dupa protest, cei 5000 de avocati declarati oficial de presedintele UNBR, Pompiliu Bota, sunt invitati la la Camera Deputatilor – Sala Brancusi (Palatul Parlamentului) la Congresul in care se va prezenta raportul de activitate si vor lua cuvantul presedintele si decanii din Uniune. Au fost invitati si avocatii-parlamentari din structura Bota: Catalin Croitoru – deputat PDL, Iulian Urban – senator PDL, Pop Virgil - deputat PNL, precum si avocatii Ion Dedu - vicepresedinte si Membru Fondator al Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania si Andreea Radut - Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania.

Dupa depunerea juramantului pentru cei intrati nou in profesie, UNBR – Bota a anuntat aniversarea a 180 de ani de la infintarea Baroului Ilfov (desfiintat la 1948 prin Legea nr. 3, si reinfiintat in 2004). Mai multe detalii pe www.bota.ro

Senatorul Iulian Urban: "Spuneti nu autismului din avocatura romaneasca!"

Unul dintre avocatii-parlamentari ai structurii Bota, senatorul PDL Iulian Urban (foto) a postat pe siteul sau un apel catre UNBR - Gheorghe Florea de a purta un dialog cu UNBR – Bota, pentru a se pune capat razboiului dintre cele doua structuri. Iata materialul senatorului Urban, intitulat „Spuneti nu AUTISMULUI din avocatura romaneasca”:

Stiu ca in 29 septembrie la Palatul Parlamentului se va desfasura congresul UNBR-Bota. Inteleg ca sunt unii avocati membrii ai UNBR-Bota care se codesc sa participe la congres de frica unor represalii si cred ca gresesc. Nu cred ca atunci cand stii ca ai dreptate, trebuie sa te ascunzi. Daca ai convingerea ferma ca respecti legea trebuie sa lupti sa iti afirmi drepturile. Sa nu uitam cum s-a creat natiunea romana, de un grup de revolutionari care in 1848 au cerut sa li se recunoasca dreptul la existenta ca natiune si au luptat pentru acest deziderat. Nu cred ca sunt persoane s-au inscris in UNBR-Bota ca sa traiasca in subteranele lumii juridice si acest episod imi aduce aminte de marea prigoana de dupa 1995 dusa de avocatii din UAR impotriva consilierilor juridici; imi aduc aminte ca eram alergati pe culoarele Palatului de Justitie, ni se spunea ca trebuie sa infundam puscariile pentru ca facem avocatura clandestina... Anii au trecut, si acum conflictul este reaprins de aceasta data intre UNBR-Florea si UNBR - Bota. Vad ca se propovaduieste in continuare ideea autismului si superioritatii unei parti a avocaturii romanesti, context in care justitiabilii nu mai inteleg absolut nimic.

Cred ca numai solutia dialogului este cea mai potrivita. Faptul ca sunt avocati din UNBR-Florea care inca spun ca trebuie ca cei vreo 2500 de membrii UNBR-Bota sa infunde puscariile, asa cum cereau dupa 1995 sa infunde puscariile consilierii juridici, denota cel putin ignoranta, intr-o lume in care conflictele se rezolva doar prin dialog, asta in contextul in care in interiorul UNBR-Florea sunt tot mai multe voci care contesta sistemul.

Cred ca puterea UNBR-Florea ar fi pe deplin afisata daca ar veni la 29 septembrie la Palatul Parlamentului pentru un dialog cu UNBR-Bota; Daca cineva mai are impresia ca ignorand fenomenul UNBR-Bota se va obtine vreun rezultat, eu cred ca se inseala grav. Asta pentru ca, din succesiunea in timp a actelor normative reprezentate de legea barourilor din 1923, legea 3 din 1948 de desfiintare a barourilor si infiintarea colegiilor de avocati si Decretul 473/1958 care a abrogat sec legea 3/1948 fara sa lase nimic in loc, se va demonstra in mod halucinand faptul ca, intre 1958 si pana in 1995 avocatii din Romania au functionat fara nici un fel de suport legislativ. Ce efect va avea acest lucru asupra tuturor hotararilor judecatoresti emise in aceasta perioada ? mai ales cele din domeniul si materia proprietatii unde dreptul la actiune este imprescriptibil? Unul devastator.

Cred in acest context ca nu exista decat o solutie si anume aceea a dialogului intre UNBR-Florea si UNBR-Bota, pentru ca altfel razboiul va escalada.

Nu cred ca este corect sa se spuna ca avocatii UNBR-Florea functioneaza ilegal, nu cel putin din punct de vedere al curtoaziei profesionale, insa pentru a evita un dezastru juridic in plan european si o prima eventuala decizie a unei instante internationale care sa spuna ca barourile trebuie infiintate prin hotarari judecatoresti si nu prin efectul legii, trebuie rezolvata problema institutional, sub supravegherea Ministerului Justitiei. Ignoranta va nastre monstri si in acest moment, este periculos sa mai apara undeva in Romania, un verdict de condamnare a unui avocat UNBR-Bota de catre vreo instanta de judecata pentru ca la CEDO ar fi dezastru. Mai bine se deschid acum cat nu este prea tarziu portile dialogului in care pe nedrept magistratii sunt chemati sa arbitreze un conflict care nu are nimic de a face decat cu orgoliile nemasurate ale unor, altfel, eminenti juristi romani. Invit astfel partile sa faca pace si sa deschida calea dialogului pentru interesul national si al justitiabilului roman”.

Comentarii

# Cristi P. Sturzu date 28 September 2011 19:01 +5

E de inteles de ce se abtin latraiii de la comentarii. Cand au citit ca si anul acesta Congresul nostru, al avocatilor legali, se desfasoara la Palatul Parlamentului. le-a inghetat ranchiuna in oase. Deci, frati romani, asa cum v-am mai spus, la noi treaba e serioasa. Ne vedem maine, pe baricade, ca de obicei.

# Sturzucu date 3 October 2011 00:01 -1

Latrau esti tu,Sturzule!Sa fi si sturz si latrau si botanist si ilegal...Si sa mai si latri....

# Sturzucu date 3 October 2011 00:10 -1

Latrau esti tu,Sturzule!Sa fi si sturz si latrau si botanist si ilegal...Si sa mai si latri....

# struzgugu date 28 September 2011 20:46 -4

Tare de tot esti mai caramida!

# jurist date 28 September 2011 20:48 +3

se putea sa nu apara si un necioplit gen cel cu pseudonimul struzgugu pe aici?

# Cristi P. Sturzu date 28 September 2011 21:42 +2

Sunt de granit, ofticatule! Te astept maine, la portita! Sa ai toti dintii la tine.

# Sturzucu date 3 October 2011 00:09 -1

Sturzu este ofticat, La Baroul legal a dat, Insa fiind tufa n-a luat, Si nea Bota l-a luat, L-a facut avocatel, El s-a bucurat nitel, Pana cand seama si-a dat, Ca-i intrun barou pirat...

# Cristi P. Sturzu date 3 October 2011 08:26 0

Bai frate, am ras cu lacrimi. Nu de zvacnirile tale poetice, in niciun caz, ci de la faptul ca datorita patologiilor pe care le porti, imi dau seama ca traim periculos. Dilii d'asti caca tine pot fi la orice pas, in oricare tufis din parcurile marilor sau micilor orase. Copiii nostri sunt in pericol.

# jurist date 28 September 2011 20:46 +5

sa fie oare pasul spre normalitate? vor intelege capii traditionalilor ca vremea castelor s-a cam dus? si asa au umplut barourile traditionale cu multe "anomalii" , tot felul de pitipoance si tembeli de bani gata. eu cred ca ajunge cu impostura si cu minciuna, e vremea ca piata sa decida cine merita sa profeseze si cine nu. cred ca peste tot in tara vedeti "fatuce" si baietasi care vin doar ca decor pe salile instantei, asteptind sa fie vazute de cunostinte cum isi filfiie robele. eu consider ca aceasta profesie liberala trebuie sa redevina liberala, nu cum a fost si este in prezent. stim cu totii ca in casta traditional mafiota au acces numai rudele avocatilor si unii magistrati care au invoieli neortodoxe cu avocatii. astfel de oameni nu au ce cauta in justitie, de aceea ne minunam cind vedem solutii aberante de se minuneaza curtea europeana.

# 51/95 date 4 October 2011 22:28 0

NU! Pasul spre normalitate va fi atunci cand voi toti, rand pe rand, veti primi mandate de executare pentru pedepse privative de libertate. Abia atunci vom putea face vorbire despre un inceput de normalitate.

# 51/95 date 5 October 2011 00:22 +1

Indiferent sub ce pseudonim voi scrie(Rufus, Adrian, 51/95,etc), de boala mintala de care sufar, schizofrenie, nu ma scapa nimeni!!!

# doctor oz, te rozolv date 5 October 2011 08:57 +1

Iar lumea va fi mai buna si mai sigura, cand te va lua mama gaia. Pan'atunci, sa ne ferim mai ales copiii, de psihopati ca tine. Dementule!

# nu sunt doar pilosi date 30 January 2016 03:19 0

Eu sunt auditor de justitie si am intrat si in barou. Am dat ambele concursuri si le-am promovat insa nu sunt interesat de avocatura tinand cont de posibilitatea unei cariere in magistratura. Am fost si sunt inca copil sarac cu o familie de oameni modesti din provincie. Nu mai raspanditi generalizari total deplasate. Sunt o multitudine de exemple de copii dintr-o patura sociala mai de jos care ajung avocati si magistrati. Numai bine!

# @nu sunt doar pilosi date 30 January 2016 09:52 0

si auditor de justitie cum naiba ai ajuns. nici nu s-au stiut aceste posturi, peste noapte au fost inventate si ocupate de cine trebuie. hai ma lasi cu vrajeala..

# Dr.av. Botomei Vasile date 29 September 2011 02:05 -3

Asa este. Felicitari stimate domnule senator Urban! Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice a recunoscut legalitatea deciziilor de admitere in profesia de avocat emise de decanii barourilor de avocati infiintate in cadrul UNBR (Bota). Barourile de avocati din UNBR(Bota ) sunt autorizate de Statul Roman prin hotarari judecatoresti definitive. In aceasta profesie trebuie sa existe o concurenta reala. Concurenta reala se face prin recunoasterea existentei barourilor concurente de avocati cu organizare si functionare in fiecare resedinta de judet. Din punct de vedere stiintifico-practic, exprim teoria functionarii a cel putin doua forme de organizare profesionala a profesiei de avocat in fiecare judet, si a doua Uniuni la nivel national. Justitiabilii trebuie sa aiba de unde sa aleaga, fara a fi intinata exercitarea acestei profesii de o structura piramidala. Domnul Presedinte Bota impreuna cu decanii din teritoriu merita pe deplin recunoasterea meritelor de revolutionari ai profesiei de avocat in cadrul statului democratic constituit in Romania ulterior revolutiei din 1989. Din punct de vedere constitutional, dreptul la asociere in organizatii profesionale de drept privat este garantat. potrivit Codului Deontologic al Avocatilor din Uniunea Europeana, un avocat poate sa fie membru in mai multe barouri, cu conditia respectarii regulamentelor de functionare ale fiecarui barou in care este inscris. Detalii pentru studierea actelor de infiintare ale Baroului Bacau pe : www.baroulbacau.ro Detalii despre decanul Baroului Bacau-UNBR :www.botomeivasile.ro

# avocat date 29 September 2011 08:04 0

sa speram ca vor avea curajul sa vina la confruntarea cu aripa bota. practic unii au acte iar ceilalti nu. solutia este compromisul. in rest PIATA sa decida.

# jurist date 29 September 2011 08:19 0

IN PRINCIPIU MENTALITATEA ESTE INVINSA! AVOCATII DIN STRUCTURA PARALELA SUNT ACCEPTATI IN INSTANTE,PARCHETE ETC ,INSA SUNT SI MULTE CAZURI IN CARE NU SU NT ACCEPTATI DATORITA UNEI MENTALITATI INVECHITE,PREJUDECATI NEFONDATE... ESTE ILEGALA ACTIUNEA DIN PARTEA JUDECATORILOR CARE RESPING PE OCHI FRUMOSI UN AVOCAT....SI ACCEPTA PE ALTUL,IN ACEST CAZ AL PRACTICII NEUNITARE DACA DUPA DEMERSUL DIN TARA NU SE UNIFORMIZEAZA IN PRACTICA SOLUTIA ESTE SA SESIZATI CEDO,UNITI-VA SI PENTRU TOTDEAUNA REZOLVATI ACEASTA PROBLEMA,NU CRED CA UN PROTEST ARE EFECTUL CONCRET,PROCEDATI LA ACTE DE SESIZARE OFICIALE,CU PROBE SI INAINTATILE ORGANISMELOR INTERNATIONALE! E CAZUL SA FITI UNITI!

# Avocat Ovidiu Nistea date 29 September 2011 11:01 -2

Sa fim uniti fratilor din UNBR Bota, împreuna vom învinge, sunt avocati traditionali care ne aproba, ar veni la noi sa scape de batjocura si de jeciuiala. Ce spui Victor sti tu care Victor de la Cluj?

# ADRYAN ANDREESCU date 29 September 2011 14:56 +1

Da eu am inceput demersurile impotriva a 3 magistrati de la C.A. Ploiesti care mi-au ingradit dreptul de a asista intr-un proces doi clienti. In acest sens: - Le-am facut plangere la CSM ; -Am formulat plangere la COMISIA EUROPEANA si urmeaza: -Sa ma adresez CONSILIULUI DISCRIMINARII; -Sa formulez plangere penala pentru Impiedicarea participarii in proces art. 261 indic. 1 C.P. celor trei judecatoare si celor doua avocate din baroul traditional care in complicitate au admis exceptia lipsei calitatii mele de avocat intr-un proces civil; -Sa formulez plangere penala la Camera de abuzuri a Parlamentului dar si la alte autoritati si institutii: Avocatul Poporului; Agentul Guvernamental etc.

# AVOCAT 51/95 date 12 October 2011 14:50 +3

[quote name="ADRYAN ANDREESCU"]Da eu am inceput demersurile impotriva a 3 magistrati de la C.A. Ploiesti care mi-au ingradit dreptul de a asista intr-un proces doi clienti. In acest sens: - Le-am facut plangere la CSM ; -Am formulat plangere la COMISIA EUROPEANA si urmeaza: -Sa ma adresez CONSILIULUI DISCRIMINARII; -Sa formulez plangere penala pentru Impiedicarea participarii in proces art. 261 indic. 1 C.P. celor trei judecatoare si celor doua avocate din baroul traditional care in complicitate au admis exceptia lipsei calitatii mele de avocat intr-un proces civil; -Sa formulez plangere penala la Camera de abuzuri a Parlamentului dar si la alte autoritati si institutii: Avocatul Poporului; Agentul Guvernamental etc.[/quote] CINE ZICI CA A ADMIS EXCEPTIA LIPSEI CALITATII TALE DE REPREZENTANT???? CELE DOUA AVOCATE DIN "BAROUL TRADITIONAL" ("TRADITIONAL" DOAR IN MINTEA TA, BAROU IN ACCEPTIUNEA LEGII) IN COMPLICITATE CU....HA, HA, HA...ESTI PROST GRAV, SINCER...

# Cristi P. Sturzu date 12 October 2011 15:00 -1

Nu mai spunem Traditional, ci vom spune CUTUMIAR. Arata cum si cand a fost infiintat acest barou cutumiar.

# ADRYAN ADREESCU date 29 September 2011 15:06 0

Stimati colegi din UNBR BOTA, nu inteleg de ce cei care a-ti fost cercetati in urma plangerilor penale formulate de catre avocatii din barourile traditionale si vi s-au dat solutii de NUP;SUP;achitare nu formulati plangeri impotriva acestora pentru infractiunea de denuntare calomnioasa -259 C.P.

# johnny date 29 September 2011 15:35 0

-259 C.P. perfecta incadrare a celor care acuza de savarsirea unei infractiuni (acuza nedreapta,mincinoasa) toti avocatii care intampinati problema asta sesizati organele pe baza acestui articol,ajungand cauze pana la cedo cu cat mia multe sesizari cu atat un RIL ESTE APROAPE DE REALIZARE,in curand se va stopa fenomenul iar multi de frica cedo nu o sa se mai opuna avocatilor ! insa e important sa va uniti fortele sa comunicati intre voi si sa declansati acolo unde sunt cazuri un val de sesizari in tara si strainatate...grabiti-va daca vreti sa se sfarseasca ''razboiul''... un protest ca cel de azi nu schimba mare lucru....probele si cazurile concrete sesizate au finalitate! succes

# avocat 51/95 date 12 October 2011 14:57 +1


Citeza pe ADRYAN ADREESCU
Stimati colegi din UNBR BOTA, nu inteleg de ce cei care a-ti fost cercetati in urma plangerilor penale formulate de catre avocatii din barourile traditionale si vi s-au dat solutii de NUP;SUP;achitare nu formulati plangeri impotriva acestora pentru infractiunea de denuntare calomnioasa -259 C.P.
AM INTELES CA NU LE AI CU PROCEDURA DAR NICI MACAR N-AI INVATAT SA SCRII....spuneti dom'ne, toti care " A-TI" fost cercetati...esti praf, tandari botanistule! lasa dracu 259 Cp si da fuguta la tov invatatoare sa te invete sa scrii ROMANESTE!

# Aburel date 30 September 2011 21:12 0

„Inteleg ca sunt unii avocati membrii ai UNBR-Bota care se codesc sa participe la congres de frica unor represalii si cred ca gresesc.” zice domnul senator. Problema este ca in situatia asta s-a aflat chiar el. Este prezent doar pe blog dar nu si „in arena” unde se duce lupta pe viu, fata in fata cu taurul.

# Botanel Botica date 2 October 2011 23:57 +2

Inca o data ati demonstrat ca sunteti o gasca mica de oameni mici.De latrai.De neadaptati.De invidiosi si insidiosi.Nu va puteti numi avocati.Poate botanei.Sau avo-catei.Pazea vine Florea si Iordachescu cu ecarisajul si va duce la azilul de avo-catei.

# Cristi P. Sturzu date 5 October 2011 09:16 0

Imi aduci aminte de bacul cu militianul care se holba o zi intreaga la acvariul cu pesti si nu intelegea, saracul om, de ce iti tzuguie pestii buzele, in continuu. Uite-asa ai invatat de la noi cuvinte noi, le-ai preluat (latrai) si le-ai folosit ca sa-ti exprimi chinul, necazul, frustrarea care iti macina viata pe zi ce trece. Continua, directia e buna, noi te incurajam. Chestiunea cu Florea & Co. adica tot clanul Muppets, este delicata. Puterea NU este insa, la ei. Ei doar smiorcaie si se milogesc pe langa MJ si MP, poate poate mai inventeaza ceva aberant la Legea 51, astfel incat sa nu mai inteleaga nimeni nimic. Deci, de desene animate ne-am cam saturat, dar daca tu, voi, vreti sa latrati aiurea pe campii, sunteti liberi sa o faceti. "Fericiti cei saraci cu duhul" sub aspect patologic, este imaginea fidela a ceea ce te, sau va caracterizeaza. Somn usor.

# 51/95 date 4 October 2011 22:24 0

Pentru mine, toti botanistii astia care va tineti mari si tari, sunteti niste nulitati absolute, d.p.d.v. juridic. N-ati fost in stare sa promovati un examen de admitere in profesie, pe L.51 si v-ati organizat in structura asta ilicita. O sa sfarsiti in parnaie scapand sapunu unu in fata altuia! Scursori sociale si inadaptati, asta sunteti voi!

# 51/95 date 4 October 2011 22:30 -1

Pentru mine, toti botanistii astia care va tineti mari si tari, sunteti niste nulitati absolute, d.p.d.v. juridic. N-ati fost in stare sa promovati un examen de admitere in profesie, pe L.51 si v-ati organizat in structura asta ilicita. O sa sfarsiti in parnaie scapand sapunu unu in fata altuia! Scursori sociale si inadaptati, asta sunteti voi!

# pt idiotul 51 date 4 October 2011 23:01 -1

spune-i mamicii tale sa se abtina sa mai aduca pe lume imbecili. 

# pt 51/95 date 5 October 2011 00:15 -1

Tu si alti securisti din casta mafiota traditionala, reprezentati cancerul profesiei de avocat, sunteti un soi de fascisto-comunisti. Din cauza unora ca voi, tara asta e la nivelul tarilor subdezvoltate. Pe voi va caracterizeaza minciuna, hotia, calomnia, nedreptatea. Sunteti raul absolut !! Prin felul in care ne calomniati, reusiti un singur lucru; ne determinati sa luptam cu si mai multa ura impotriva voastra si o vom face pana vom curata profesia de avocat de ciuma "traditionala"!

# dust in the air date 5 October 2011 09:08 +1

Cum naiba n-ai crapat pan'acu de oftica si de necaz, latura imputita ce esti? Comunist jegos, mort de frica concurentei, frustrat si impotent intelectual, nu esti capabil sa distingi intre realitatea infiintarii noilor barouri si cea a desfiintarii structurii retrograde, clandestine, pe care o slugarnicesti cu atata "a-plecaciune", cu o obedienta fanatica. Scursuri d'astea ca tine dau nota acestei natii, capusa libidinoasa ce esti.

# Florentina date 8 October 2011 11:12 0

Uff! oricat ai vrea sa te abtii, nu se poate. Inteleg ca aici se cearta ofticatzii celor 2 tabere. Din limbajul folosit, n-as spune ca sunt unii mai buni decat altii. Adevaratii avocati, marii maestri, marile caractere nu se coboara la asemenea nivel, la un asemenea limbaj "avocatzesc". Suntem departe de a trai intr-o lume buna, perfecta. Domeniile marilor sperante ca medicina, dreptul, etc au fost intotdeauna vanate de cei ahtiati dupa bani si pozitii. Multi au devenit medici ptr ca asa li s-a croit drumul de catre familie. Iata insa unde a ajuns fenomenul MALPRAXIS in sanatate. Intre un medic devotat si un culegator de plicuri e mare diferenta. Ambii au depus juramantul lui Hipocrat, ambii au avut aceleasi sanse, dar rezultatele sunt diferite. Pe de alta parte, facultatea de drept, Uau! Avocat! Ce onoare! E asa? NU. E evident. In orice meserie e nevoie de chemare, de maiestrie si dedicatie. Multa multa munca. Indiferent din ce structura faci parte, Bota sau traditionala, trebuie sa te dedici, sa ai chemare, pregatire buna, sa fii bun orator, sa ai spontaneitate, stapanire de sine, sa stii sa pierzi si nu in ultima instanta SA FII UN MARE CARACTER. Asta vede clientul in avocat, si pana la proba contrara, indiferent de structura, beneficiezi de aceasta prezumtie in fata clientului. In functie de asta, clientii tai te recomanda si altora. Asa se face cariera. E o mare direrenta intre meastri si latrai. Un maestru, un om de caracter isi respecta colegii de profesie, colegii de facultate, de fapt pe toata lumea pentru ca nimeni nu-i va lua locul si nici clientii.

# Avocatu date 30 October 2011 10:17 +1

Daca esti TAMPIT n-ai ce face. Mai bine propune sa se inscrie dracului in Barourile traditionale pe BAZA de examen asa cum ne-am sinscris fiecare in parte trecand prin furcile caudine ale evaluatorilor si avocatilor pe care trebuia sa ii alegem drept indrumatori. Nu exista concliere intre baroul Bucuresti si SLEHTA de infractori care s-au autodenumit avocati cu scolile facute prin facultati obscure si neacreditate sau diplome luate la colt de sant.

# monstertruck date 30 October 2011 16:00 -1

Baiatu', esti dus cu capra la coafor. Furci caudine. Du-te ba la muls de boi, avocatu cretin. Cu ce te f++e grija pe tine de situatia barourilor? Esti un cretin libidinos. Habar n-ai despre istoria avocaturii, despre evenimente juridice cronologice, cum s-au succedat, cum s-au aplicat. Vorbesti ca o lepra ordinara far asa ai habar despre esenta chestiunii. Du-te in padure, acolo poti sa te certi cu toti copacii din lume. Scursura.

# Irina date 30 October 2011 11:43 0

Si ti-au trebuit aprox. 22 de zile sa dai replica asta? :lol: Foarte...profund, nu am ce zice! Dar totusi, nu inteleg de ce esti nelinistit atat timp cat nici nu se pune pb de " conciliere intre cele doua barouri"? Fa "trotuaru'" linistit frate, in fata instantei , ce te apuci sa-ti faci ..sange rau citit despre o.."slehta"? By the way, corect se spune (si scrie) sleahta!

# Medeus date 23 December 2011 09:40 0

Avocatii lui Bota care nu sunt acceptati in unele instante, sunt victima propriei lasitati. Acestia nu au curajul de a opune legea judecatorului care refuza "verbal"sa ia act de calitatea acestora de avocat, la instigarea reprezentantului partii adverse. Modalitatea de a contesta calitatea de avocat este potrivit art. 44 (2) din L 51/1995, "inscrierea in fals" si nu behaiala mieros-veninoasa a avocatului traditional, in fata judecatorului. Dar avocatul traditional nu are tupeu sa declare ca se inscrie in fals pe legitimatia avocatului UNBR bota si pe imputernicirea prezentata de acesta, stiind de sutele hotarari in favoarea avocatilor Bota. Cu toate acestea avocatul UNBR Bota in mod las, la prima critica renunta imediat la lupta scoate din mapa mandatul civil de reprezentare autentificat la notar. Deci, dragi avocati Bota, nu este si vina voastra atunci cand nu sunteti acceptati la unele instante?

# Medeus date 23 December 2011 09:55 0

Cei care procedeaza in modul zugravit in postarea de mai sus, de fapt nu sunt demni nici in a face parte din UNBR-Bota, intrucat este evident ca acesti indivizi nu cred, ceea ce e grav, in legalitatea Baroului Bota. De ce ati intrat oameni buni in Baroul Bota daca nu aveti reprezentarea ca este o structura legala? De ce nu folositi din prima procura autentificata la notar? Cati dintre voi, cei care plecati repede capul in fata judeului incompetent si scoateti procurica de la notar, ati avut curiozitatea sa studiati si sa verificati singuri, intr-o zi fara clienti, pretinsa existenta "continuata" a barourilor traditionale?

# nitu daniel date 12 May 2021 01:11 0

traditionalii (ilegali)" si cei "legali" Barourile din Romania, sunt de mai bine de 10 ani o dualitate in ceea ce priveste forma de organizare a corpurilor de avocati din tara noastra. Astfel avem Uniunea Nationala a Barourilor din Romania “traditionala” (fara acte) si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania varianta Bota ( dr.av. Pompiliu Bota)- in care sunt inscrise singurele Barouri Legale din Romania, ce detin acte de infiintare conform legislatiei in vigoare. Astfel la aceasta ora exista cate doua barouri in fiecare judet al tarii: unul legal infiintat , iar altul , asa zis “traditional”. Intre aceste barouri bineinteles ca exista o mare concurenta, in primul rand datorita conditiilor de admitere si a contributiilor care trebuiesc platite lunar si nu in ultimul rand, datorita faptului ca "traditionalii" sunt agreati de catre instantele corupte care accepta "traficul de influenta" pe fata ! Conform Constitutiei Romaniei natura juridica a oricarei persoane juridice in Romania est

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva