6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROTOCOL PARALEL PENTRU SPIONAREA ROMANILOR – SRI, PICCJ, Ministerul de Interne, Ministerul Finantelor si Ministerul Justitiei si-au facut plan de masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, separat de cel aprobat prin Hotarare CSAT. Protocolul semnat de Maior si Kovesi a dat liber la monitorizarea in masa a contribuabililor si agentilor economici. Prevazut in Planul aprobat de CSAT, SIE a fost eliminat din planul lui Maior si Kovesi (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 March 2018 17:38
Vizualizari: 7982

Continua dezvaluirile despre ingrozitorul “Plan comun de masuri” semnat in 2012, in plin regim Basescu, de seful SRI George Maior (foto dreapta), sefa PICCJ Laura Kovesi (foto centru), ministrul de Interne Traian Igas, ministrul Finantelor Gheorghe Ialomiteanu si secretarul de stat din Ministerul Justitiei Alina Bica (aceasta a semnat pentru ministrul Justitiei Catalin Predoiu), prin care haitele SRI-PICCJ-MAI-ANAF-MJ au monitorizat in masa contribuabilii si agentii economici, in numele combaterii evaziunii fiscale. Protocolul care devoaleaza, in opinia noastra, un evident act de politie politica si de spionaj fiscal, este in realitate un act subsidiar, a carui baza legala e serios pusa sub semnul intrebarii. Mai exact, este vorba de un protocol paralel, emanat din inima statului paralel.


Astfel, joi 22 martie 2018, jurnalista Ana Maria Roman, realizatoarea emisiunii “Esential” de la Antena 3, a facut public “Planul comun de masuri pentru eficientizarea activitatilor de prvenire si combatere a evaziunii fiscale”, incheiat in ianuarie 2012, care prevedea urmatoarele: Monitorizarea contribuabililor cu potential de evaziune si frauda fiscala ridicat, a societatilor comerciale nou infiintate, clarificarea aspectelor practice rezultate in ultima perioada din activitatea de colectare a taxelor si impozitelor si intensificarea cooperarii interinstitutionale prin acordarea accesului comun la bazele de date specifice gestionate de catre institutiile de aplicare a legii in domeniu si realizarea actiunilor comune pe cele 9 domenii prioritare de interventie, impun adoptarea de masuri conjugate ale institutiilor de aplicare a legii nominalizate de HCSAT 69/2010(click aici pentru a citi). Trecand peste prevederea abuziva care dadea posibilitatea ca orice persoana sau orice firma, inclusiv cele nou infiintate, sa fie monitorizate in masa, caci nu se vorbeste in niciun moment macar despre obligatia de a exista suspiciuni sau indicii temeinice, protocolul semnat printre altii de fostul director SRI George Maior si actuala sefa DNA Laura Kovesi este in realitate un document subsidiar, facut in completarea unui plan mai amplu, doar acesta din urma fiind aprobat in baza unei Hotarari Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Practic, CSAT a decis incheierea unui plan de combatere a evaziunii fiscale, iar ulterior sefii SRI, PICCJ, MAI, MF si MJ au considerat sa faca un plan separat. Dezvaluirea a fost facuta chiar de Ministerul Administratiei si Internelor.

Plan National Comun de Actiune

Intr-un raspuns acordat jurnalistei Ana Maria Roman, vineri 23 martie 2018, Ministerul Administratiei si Internelor arata ca, in anul 2010, prin Hotararea CSAT nr. 69/2010 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale s-a decis constituirea “Grupului de Lucru Interinstitutional”, format din “secretari de stat nominalizati de Ministerul Afacerilor, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Justitiei, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Informatii Externe, procurori desemnati de catre Ministerul Public si ofiteri specialisti din institutiile angrenate”.

Ulterior, conform aceluiasi raspuns al MAI, “Grupul strategic astfel creat, aflat in coordonarea Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Finantelor Publice, a elaborat (conform art.2 alin.3 din HCSAT nr.69/2010), in termen de 30 de zile, Regulamentul de Organizare si Functionare si un Plan National Comun de Actiune (la data 28.07.2010) aprobat la nivelul conducerilor institutiilor mentionate, cuprinzand obiective, masuri de ordin general si particular, sarcini si responsabilitati concrete in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, precum si grile de indicatori pentru evaluarea activitatii, potrivit competentelor legale ce revin fiecarei institutii partenere. (…) De asemenea, la nivelul fiecarui judet/muncipiului Bucuresti au fost infiintate grupuri de lucru operationale (GLO), din care fac parte reprezentanti ai structurilor teritoriale ale institutiilor partenere”.

Asadar, in concluzie avem urmatoarea situatie:

-Consiliul Suprem de Aparare a Tarii adopta in 2010 Hotararea nr. 69/2010 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale;

-In baza acestei Hotarari CSAT, s-a decis constituirea “Grupului de Lucru Interinstitutional”;

-“Grupul de Lucru Interinstitutional” a elaborat, in 28.07.2010, “Planul National Comun de Actiune” (PNCA)

Aparitia protocolului paralel

Ei bine, peste aproape doi ani, mai exact in ianuarie 2012, este elaborat “Planul comun de masuri pentru eficientizarea activitatilor de prvenire si combatere a evaziunii fiscale”, semnat seful SRI George Maior, sefa PICCJ Laura Kovesi, ministrul de Interne Traian Igas, ministrul Finantelor Gheorghe Ialomiteanu si secretarul de stat din Ministerul Justitiei Alina Bica (vezi facsimil).


Acest din urma plan este justificat, asa cum am mentionat mai sus, prin aceeasi Hotarare CSAT 69/2010, desi, atentie, aceasta, conform raspunsului MAI, nu vorbea decat despre infiintarea “Grupului de Lucru Interinstitutional” si elaborarea “Planul National Comun de Actiune”, nu despre “Planul comun de masuri pentru eficientizarea activitatilor de prvenire si combatere a evaziunii fiscale”, incheiat printre altii de George Maior si Laura Kovesi.

Pe de alta parte, chiar Ministerul Administratiei si Internelor precizeaza ca acest din urma plan, cel din ianuarie 2012, prevedea masuri subsidiare celor cuprinse in planul din 2010 decis in CSAT, mai exact “Planul National Comun de Actiune”. MAI mai face insa o precizare extrem de importanta. Si anume ca ministerul nu a facut nicio raportare in baza Planului semnat de Maior, Kovesi, Igas, Ialomiteanu si Bica, ci doar in baza Planului aprobat de CSAT: “In ceea ce priveste Planul Comun de Masuri, mentionam ca acesta a fost initiat in anul 2012 si prevedea masuri subsidiare actiunilor prevazute in PNCA, insa MAI nu a efectuat raportari in baza acestuia, ci doar in baza celui national aprobat prin Hotarare a CSAT in anul 2010”.

Si atunci ne intrebam:

-daca exista deja un Plan National aprobat de CSAT in 2010, de ce a mai fost nevoie de un al doilea Plan incheiat in 2012?

SIE a fost eliminat din joc

In alta ordine de idei, un element foarte interesant ne-a atras atentia. Asa cum am vazut, din “Grupul Lucru Interinstitutional” care a elaborat in 2010 “Planul National Comun de Actiune”, in baza Hotararii CSAT, facea parte si Serviciul de Informatii Extrene. Situatia s-a schimbat in 2012. SIE, condus la acea data de Mihai Razvan Ungureanu, nu se mai regaseste in cel de-al doilea plan privind combaterea evaziunii fiscale, cel semnat in ianuarie 2012 de George Maior, Laura Kovesi, Traian Igas, Gheorghe Ialomiteanu si Alina Bica. Dupa cum se poate observa in facsimilul prezentat mai sus, pe respectivul nu exista nicio semnatura a vreunui oficial al acestui serviciu, asta desi SIE fusese mentionat de CSAT printre institutiile angrenate in lupta impotriva evaziunii fiscale.

In final, nu putem sa nu remarcam ca acest al doilea plan, venit in completarea planului aprobat de CSAT, a fost incheiat fix intr-un an electoral si plin de evenimente politice. Dupa cum bine se stie, 2012 a fost anul in care premierul Emil Boc a fost inlocuit chiar cu seful SIE Mihai Razan Ungureanu, acesta din urma cazand la randul sau in urma unei motiuni de cenzura care a condus la preluarea puterii de catre USL si instalarea lui Victor Ponta in functia de prim-ministru. De asemenea, 2012 a fost anul in care au avut loc proteste de strada impotriva lui Traian Basescu, iar acelasi Traian Basescu a fost suspendat din functie, scapand de demitere gratie CCR. Nu in ultimul rand, 2012 este anul in care am avut doua randuri de alegeri, locale si parlamentare.

Iata raspunsul Ministerului Administratiei si Internelor acordat jurnalistei Ana Maria Roman:


Comentarii

# Sociologu' date 23 March 2018 18:28 +2

SRI este in razboi cu SIE?

# biet roman saracu' date 24 March 2018 05:58 +1

poate cel mult tribal....ca intre cele 12 stelute pt 12 state europene...n-am gasit alt numar magic

# pompieru’ date 23 March 2018 20:22 -6

Hai sa fim seriosi,va plangeti ca tara a luat foc prin abuzurile din ultimii 10-12 ani,dar uitati ca Nero avea antecedente.

# obiectiva date 23 March 2018 21:14 +2

:-? Kiorvesi parca este secretara lui maior si a lui baSSescu...asteapta mapa cu semnaturi si apoi spune dand din cap ..``DA, SEFU``... :o oare le/a facut si cafelele ??? :o

# Klaus-Klaus date 23 March 2018 22:23 0

8) aaaa.. ;-) .. deci una peste alta. cam CATE " PROTOCOALE" sa tot fie... ca as băga mana-n-cenusa RECE ca ACELE PROTOCOALE SPECIALE si URATE (sa zicem cu BNR & gaska de "Komisii-Komitete-si-Komitzii si AUTONOME " pe langa GUVERN..) , cu alte alea de bani-multi) NU sunt in ca stiute...zic si eu asa k cum ar zice Moromete 8) PS cred ca cel putin inca ' fo 20 ! :P

# Edelweiss - Numerolog de Bukowina date 23 March 2018 23:35 +1

Să-ți zâc Io* câte Protocoale sunt? Egzac atâtea câte sunt în .. Protocoalele Înțelepților Sionului. :eek:

# Klaus-Klaus date 26 March 2018 18:35 0

8) hmmmm... pai pot sa-i SUSPECTEZI de asa de multi neuroni ? EU NU.. dar pe zona BANCARA .. NU se poa' sa nu fi scapat okazia sa vare ADANC TROMPA.. (adica .. evaziune , profit zero, jale mare. da' bancile vad ca nu mofluzesc... corect?). PS da, 8) suspectez si eu o kestie legata de ACELE PROTOCOALE de care faci vorbire - in varianta " pt statul de drept" cum zice Ghita.. si cum pare sa " umble "SENIORAJUL" pe Lipscani- ambele localuri.

# biet roman saracu' date 24 March 2018 05:14 +2

cred ca uitam un factor.1.De acord, usandezii asa intra cu bocancii in orice popor, vezi NATIVII amerindieni. 2.De acord, marea finanta inter-supra-multi -(uni?)- nationala , si ea atasata unei anumite 'culturi",in mod rasist-simplist-, prin aproximatie grosiera confundata cu o anume natie, este nemiloasa.3. De acod aceasta cultura s-a impletit istoric cu practicile colinizatoareale "civilizatiei europene".4.la celalat pol, tot simplificator, , multa lume identifica ca factor principal, raul absolut personificat pe FOSTUL PRESEDINTsi pe camarila acestuia in solda s serviciilor straine ; aceasta grupare din interese personale de putere a vandut pe repede inainte ce mai era de vandut: suveranitatea. 5factorul pecare il omitem (si nevazut public la NIMENI din patriotii reali ce spun adevarul aici si pein alte parti) este insa exprimat de APARTENENTA REGIONALA, nationala si culturala a PUTERII locale REALE si ASCUNSE ce conduce de facto Romania.(urmeaza)

# biet roman saracu' date 24 March 2018 05:29 +1

(Urmare) Dnii Maior, Coldea, Helwig, Johannis,Dancu, Rus si Dna Kovesi (interesante sunt si figura si activitatea ex sotului doamnei) sunt TRANSILVANENI.Cred ca distrugerea Romaniei "miticesti", chiar altoita pe niste planuri "geostrategice" externe , a fost infaptuita punctual pt interese LOCALE.Exponentii acestora sunt transilvani si pt.ca Romania nu era doar concurenta potentiala a europenilor sau baza de presiune asupra Rusiei supusa si controlata 1000% de usandezi Romania puternica si independenta NU ar fi permis aparitia si consolidarea unei TRANSILVANII "INDEPENDENTE" si, dorite de cartre conducatorii autoalesi ai acesteia, puternica si "europeana".Cei care ne-au 'tradat" pe noi, romanii, dar s-au servit pe ei, sunt nisteTRANSILVANENI, inclusiv romani sau metisi.Vezictive news si conexe 'NATIUNEA CIVICA MOLDOVEANA", un sorosism.Cred ca exista un proiect, inca nedevoalat , dar prezent (vezi "studentii" din Cluj, mancurti #nazisti) de "NATIUNE CIVICA TRANSILVANEANA".

# biet roman saracu date 24 March 2018 05:55 0

urmare 2.Il uitasem pe Dl Cssalasz cu programul sau "Romania (doar) 100 (de ani)", si dansul , tot Erdely-an si conexat prin sotie unor occidentali, in speta DST-ului.Si dansul , precum Nicusor Ban Transilvan mai ieri, sprijinit sa isi creeze "partid".Planul global(ist) este avansul spre Est al Apusului."Ce-i mâna pe ei in lupta, /Ce-au dorit acel Apus?".Romania unita si puternica economico-financiar este deja o paguba colaterala.Pacat pt.noi este ca expansiunea se va impotmoli ca si precedentele.Noi am fost distrusi ca sa fim distrusi si complexul militaro-industrialo -propagandistic sa mai consume ceva.

# biet roman saracu' date 25 March 2018 15:03 0

6.componenta TRANSILVANA ANTiROAMANA a 'mecanismului" este f.clar vizibila din RERSTITUTIO ad integrum numai ungurilor, nemtilor si altor neamuri, chiar orientale (pe la Timisoara) mai ales in Transilvania si mai nimic romanilor, mai eles extracarpatic.

# CWQ date 24 March 2018 09:06 +1

De ce SIE nu-l cheamă la raport pe Maior văzând ce se spune despre el și de ce Parchetul General nu se sesizează din oficiu să-l ia la întrebări despre toate nenorocirile cărora le-a dat verde prin semnătura lui ? Cum e posibil să vorbească toată lumea despre el și „ preacinstitul Hans Klemm ” să nu guițe nimic , iar americanii să nu-l expulzeze pur și simplu . Se crede că un ambasador trebuie să fie imaculat din toate punctele de vedere , nu un viitor suspect pus sub urmărire , nu-i așa ? Dar cum la noi Justiția și legile sunt cu susul în jos , cum să mai speri că se va face dreptate și lumină în îmbârligăturile viermănoase și bolnăvicioase între acești trădători nenorociți , criminali și ticăloși . PS Se spune că Maior ar fi avut o mare contribuție ( prin 2003-2004 ) la aducerea concernului Bechtel în România . De ce nu se spune nimic despre asta și dacă-i așa , de ce nu plătește el banii pe care i-a dat statul de pomană lui Bechtel , să nu rămână nici chiloții pe el ?

# Andreea date 24 March 2018 09:25 0

și când s-a semnat hotărârea CSAT?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva