1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PSD a sesizat Parlamentul European si Comisia Europeana despre dezastrul din CSM. Europarlamentarul Catalin Ivan: "Doamna Haineala se crede o institutie. Chiar daca este presedintele CSM, Oana Haineala nu este CSM!... Oameni gen Monica Macovei, Haineala si inca cativa merg acolo tocmai pentru a face rau Romaniei"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

14 February 2013 17:57
Vizualizari: 12670

Partidul Social Democrat a pus tunurile pe CSM. Liderul grupului PSD din Parlamentul European, eurodeputatul Catalin Ivan a declarat pentru Lumeajustitiei.ro ca au fost depuse la Parlamentul European, dar si la Comisia Europeana, condusa de Jose Manuel Barroso (foto1), informari scrise cu privire la modul in care functioneaza in prezent Consiliul Superior al Magistraturii. Potrivit acestuia in informari sunt evidentiate neregulile comise de la inceputul anului si pana in prezent in aceasta institutie, aflata sub conducerea procuroarei Oana Schmidt-Haineala. Europarlamentarul Catalin Ivan (foto2), purtator de cuvant al PSD, sustine ca aceste demersuri au fost completate si de discutii purtate cu unul dintre directorii de cabinet ai Comisarului European pe Justitie, Viviane Reading, in care s-au prezentat atat metodele de alegere a sefei CSM, dar si activitatea acesteia pana in prezent, cat si modul in care Consiliul tergiverseaza revocarea celor doi judecatori Alina Nicoleta Ghica si Cristi Vasilica Danilet, in continuare membrii CSM, desi au fost depasite cele 15 zile legale in care institutia putea lua act de vointa celor peste 1.700 de judecatori care au decis revocarea acestora.


Catalin Ivan: "Este anormal ce se intampla in CSM"

Social-democratul Catalin Ivan a precizat ca un rol important in acest demers il va avea si ministrul Justitiei Mona Pivniceru care va trebui sa prezinte Comisiei Europene cum functioneaza CSM sub conducerea procuroarei Oana Schmidt-Haineala: "Partidul Social Democrat a facut anumite prezentari si informari referitoare la modul in care functioneaza in prezent Consiliul Superior al Magistraturii si cum in prezent, sunt ilegal in CSM anumiti membri care au fost votati pentru revocare. Noi am facut o informare orala si o informare scrisa pe care am transmis-o la Parlamentul European si la Comisia Europeana. In cuprinsul acestei informari am prezentat pe larg neregulile din CSM. Din punctul meu de vedere consider ca nu ajuta la nimic o hartie scrisa, pentru ca ar trebui sa existe dialog in urma caruia sa se gaseasca solutii pentru deblocarea situatiei existente in prezent in Consiliul Superior al Magistraturii. Un rol important aici il va avea si Ministrul Justitiei Mona Pivniceru care va trebui sa prezinte la Comisia Europeana felul in care functioneaza CSM. Personal am purtat discutii cu unul dintre sefii de cabinet ai doamnei Viviane Reading in care i-am prezentat detaliat cum functioneaza in acest moment CSM, ce nereguli au loc, ce ilegalitati se comit practic acolo in momentul in care nu se repecta legea. Este anormal ce se intampla in CSM. Domnia sa a fost surprins si ne sustine in demersul nostru".

Oana Haineala vede atacuri institutionale: "Afirmatia domnului Catalin Ivan reprezinta un atac nepermis si nejustificat la adresa institutiei CSM"

Nu este pentru prima data cand Catalin Ivan, liderul grupului social-democrat din Parlamentul European, isi exprima ingrijorarea fata de modul in care se petrec lucrurile la CSM sub bagheta procuroarei Haineala, punand la indoiala calitatea acesteia de a conduce Consiliul Superior al Magistraturii. La inceputul lunii februarie, Catalin Ivan afirma ca "institutiile statului ar trebui sa isi faca datoria pentru ca sunt multi oficiali, persoane importante din Romania care detin anumite functii, care merg la Bruxelles tocmai pentru a crea aceasta imagine negativa a Romaniei. Acesti oameni gen Monica Macovei, doamna Haineala si inca cativa merg acolo tocmai pentru a face rau Romaniei".

Replica Oanei Haineala a venit promt printr-un comunicat de presa remis de Cabinetul Presedintelui CSM, in care procuroarea Oana Haineala confunda atacul politicianului Catalin Ivan cu un atac asupra institutiei pe care o conduce: "Afirmatia domnului Catalin Ivan, reprezinta o acuzatie publica extrem de grava si total nefondata. In absenta unor probe de necontestat, aceasta reprezinta un atac nepermis si nejustificat la adresa institutiei Consiliului Superior al Magistraturii si a reprezentantilor sai".

Catalin Ivan: "CSM este acum Institutia Oana Haineala"

Deputatul european PSD Catalin Ivan a declarat pentru Lumeajustitiei.ro ca din acest drept la replica reiese clar ca sefa CSM, Oana Haineala se considera o institutie si se confunda cu CSM: "Eu am spus despre Oana Haineala ca nu isi face datoria si se duce la Bruxelles ca sa creeze o imagine negativa a Romaniei, dar nu este cazul sa dezvolt acest conflict din moment ce domnia sa se refera la persoana ei ca la o institutie. CSM este acum Institutia Oana Haineala. Afirm acest lucru pentru ca atunci cand mi-a raspuns la afirmatii a facut-o printr-un comunicat in care, cu antentul institutiei pe care o conduce, preciza ca afirmatiile mele reprezinta un atacat nepermis la adresa institutiei. Ori eu nu am atacat institutia CSM. Am facut afirmatii despre persoana Oana Haineala. Chiar daca este presedintele CSM, Oana Haineala nu este CSM. Remarc insa ca doamna Haineala crede altceva. Doamna Haineala se crede o institutie".

Sursa foto1 : agenda.ro

Comentarii

# cocorico date 14 February 2013 18:06 +33

In sfirsit au prins si astia glas. Sa se plinga si ei nu numai eba ca un \"lider psd\" vrea sa sterilizeze femeile rome. Helooooo, MAGISGTRATILOR, ce asteptati, prezentati si opinia voastra la ue.!!!!

# Luk date 14 February 2013 22:00 +14

nu este  de ajuns o singura voce,sa vina si ceilalti...

# VIKY date 15 February 2013 10:16 +9

\"Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1Tv, că i-a recomandat ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, numirea lui Daniel Morar ca procuror general, dar aceasta i-a răspuns \"Niciodată\"....Individul asta nu mai are limite, cred ca intr-adevar are o problema grava la cap. TREZITI-VA romani, ca asta va pregateste o surpriza, de nu va va putea ajuta nici D-zeu in viitor. Faceti ceva, nu asteptati sa va ajute cineva. Declaratiile lui din presa intrec orice imaginatie, amenintand tot timpul cu barosu si statul de drept. Din declaratiile lui se vede disperarea, ura impotriva poporului, si caracterul dictatorial al unui tradator de tara. TREZITI-VA !.

# exercitiu date 15 February 2013 11:33 -10

Repeta dupa mine: Voiculescu este turnator securist si tradator de familie dovedit. Spune asta de 300 de ori pe zi, inainte si dupa fiecare postare.

# VIKY date 15 February 2013 11:53 +5

Asculta holera basista, ala si-a tradat familia (!?), dar gunoiul de la Cotroceni a tradat o tara si un popor. Deja se pune problema sanatatii mintale a acestui gunoi. O expertiza psihiatrica este prioritara si de urgenta pentru acest impostor. De pedeapsa nu va scapa nici in gaura de sarpe. Caderea lui este inevitabila, in timp foarte scurt, cand nu se va astepta.

# indracitul basescu date 14 February 2013 19:20 +15

8) kabala stiti ce inseamna ;-) primesc in ebraica ,deci basescu a primit tot ce dorea ,acuma vrea putere :eek: vrea sal :P linga totii nu numai lingaii lui pdl ,si ceii 98% carel detesta el este cancerul romaniei :-* si trebuie tratat ,izolat sau puscat ca si ciausescu alt canceros odios ,pana nu ne infecteaza pe totii ,demonul asta -paranoia :-) :D <img src=ops:' /> :-x

# Băiatu lu Luluţa date 14 February 2013 19:29 +17

Hai, totuşi, să vă dau o veste haraşo! Consiliul de Administraţie a BNR a hotărât editarea unei monede care să aibă pe avers chipul lui Vasilică cel Mare, iar pe revers pe cel al Halinei Ghica. De asemenea, a decis scoaterea primei bancnote cu reprezentarea unui chip feminin, aleasa fiind  nimeni alta decât Oana Hăineală. Bancnota va avea, pe piaţa neagră,  valoarea de 100 de „băsei”, mici de tot, chiar mititei cum îi place dumneaei, precum „mielul” scos afară fiindcă are doar o nară...

# nina date 15 February 2013 09:32 +2

:lol: :lol: :lol:

# Vanități date 14 February 2013 19:29 +16

Vanitoșii otrăvesc poporul până la a-l distruge! CSM+CCR+ANI+DNA+ICJR = instituții-unelte cu manifestări, acte, decizii de tip abuziv, arogant, intimidator punitivo-mani******tor, lipsă de răspundere decât la ordinul și aflate sub corsetul și la cheremul unui singur om, labil psihic și machiavelic, - numit Băsescu*!* Același Băsescu, jalnic personaj în a grandorii manie, care creează permanent intrigi, persuasiuni și intimidări în multe aparate de stat, invocând chiar puteri masonice nevăzute din exterior, totul pentru setea lui și a acoliților lui pentru bani și iar bani, prin puterea absolută în bietul Stat Român. Sunt încrezător că Dumnezeu le vede toate și nu-i iartă pe Cei cu Vanități, - paduchi și lipitori pe spinarea poporului batjocorit în asemenea hal, ...și pământul galben o să-i sature de toate vanitățile(aroganța, abuzul, furtul,crima, invidia, intriga manipulări prin amenințări)*_* Vanitoșii otrăvesc poporul până la a-l distruge!!!

# obiectiva date 14 February 2013 19:42 +17

haineala mai bine s/ar apuca de agricultura,,, la prasit si la ouat cu ea, ca in parchet se vede ca baga la puscarie 13 luni oameni nevinovati !!!

# obiectiva date 14 February 2013 19:45 +12

PSD plin de netoti....in loc sa adune SENATUL sa revoce CSM ul in corpore....macar pe cele 2 patachine de la societatea civila daca NU au sange de mai mult...ei se plang la inalta poarta !!! deja ma enerveaza, si vad ca si USL istii sunt enervati de blajinitatea si idiotenia lor !!!

# obiectiva date 14 February 2013 20:23 -8

asta nu sunt eu ! nici de data aceasta ! ARGUS esti un spion de tot jegul si un nebun periculos ! dar de maine ma duc in vacanta si iau aer curat !

# obiectiva date 14 February 2013 20:34 -8

ba asta sunt EU ! poti sa il injuri mai departe, in locul meu, pe Argus ! poti sa continui unde am ramas ! sa ma mai lase cu sedintele lui de la SRI !!!! securistul !!!

# obiectiva date 14 February 2013 19:47 -14

daca PDL ul NU era condus de masculul alfa nu ajungea in veci la guvernare...baSSescu e ,orice as spune eu sau altii.,..ULTIMUL MASCUL ALFA din politica romaneasca..... cu astia NU mai vedem luminita de la capatul tunelului...fetite !

# obiectiva date 14 February 2013 20:02 +16

vorbind in termeni medicali, antibioticele nu mai ajuta ! daca nu spargem BUBOIUL de la cotroceni si de la CSM, sa facem rezectia ca ca sa evacuam PUROIUL, infectia va provoca SEPTICEMIE ! si stie toata lumea ca urmarea e decesul !

# obiectiva date 14 February 2013 20:21 -16

BUBOIUL e la palatul victoria ! se numeste ponta ! sa-l manance hemoroizii in celula lui nastase !

# obiectiva date 14 February 2013 20:36 +9

ponta e o BUBITA, bastarda nenorocita....flegmonul gigantic e baSSescu ! sa il pupi in dos !

# ARGUS date 14 February 2013 21:05 +4

Obiectivo!Fii sigura ca eu stiu care dintre astea esti.Nu eu iti fur nick-ul ci tot felul de portocalii ori oameni de servicii dintre cei care il au pe nasu in suflet.Sa banuim ca astia de la LUJU se baga peste noi sa ne atate?Nu cred.Insist sa ne intalnim.Ce zici?

# lili date 15 February 2013 07:20 +4

CSM egal Consiliul Superior al Minciunii si...al DEZMATULUI, AL HOTILOR SI CURVELOR DIN ROMANIA! Sa trimita d-na Pivniceru o echipa de control la Tg.Mures, sa vada cum fura judecatorii, sa-i controleze la averi, la buzunare si la sanatatea mintata, inainte de toate. O ****** ca Ciuca s-a reintors in sistem, o javra numita MACOVEI, lichea securista, a ajutat-o sa isi ia partea tot din avutul tarii, un criminal ca Basescu a dus la tara la marginea prapastiei si noi...il platim cu bani grei, asa ceva e inadmisibil pt.o tara europeana si pt.mileniul in care traim!

# nina date 15 February 2013 09:44 -1

Si la Judecatoria Simleu Silvaniei-Salaj dupa internarea in spitalul de psih.Zalau ,a fost verificata activitatea prof.si extra prof.a judec.si presed.de instanta Chichisan Simona.Aceasta in luna febr.an.2012 a facut taraboi si nu numai astfel.in mijlocul unei intersectii-in slapi,buhaita,iesita din minti,injuraturi din cele mai deocheate,etc.a insultat si umilit avocatii in sala de judecata .Dupa verif.a fost lasata mai departe sa ocupe aceasta functie si sa faca dreptate celor multi.Unde este verificarea psihiatrica si psihologica facuta la CSM acestor judecatori de care depinde soarta multor oameni. ,

# Yes! date 18 February 2013 08:33 0

Aferim!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva